Belevingen in
Karlovy Vary

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Karlovy Vary

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Karlovy Vary: De beste dingen die je niet wil missen

Karlovy Vary Tour vanuit Praag met lunch

1. Karlovy Vary Tour vanuit Praag met lunch

Reis naar het grootste, meest bekende Tsjechische Spa - Karlovy Vary - slechts 2 uur rijden van Praag. Ook bekend als Carlsbad, heeft de stichting van de stad in verband gebracht met keizer Karel IV sinds 1358, toen hij bouwde een jachthuis hier. Meer informatie over de 12 beroemde bronnen met temperaturen van 40 ° C tot 72 ° C, de meest bekende is Vridlo. Karlovy Vary is ook beroemd om zijn lokale porselein en glas industrie. Na de lunch, bewonder deze producten als u bezoek aan de Moser Glass Shop en de Thun Porcelain Shop. Tot slot, een bezoek aan de Moser Glass Factory Museum.

...
Vanuit Praag: dagvullende tour Karlovy Vary met lunch

2. Vanuit Praag: dagvullende tour Karlovy Vary met lunch

Voor deze excursie van 9,5 uur word je opgehaald bij je hotel in Praag en rijd je naar het grootste en populairste kuuroord van de Tsjechische Republiek. De geschiedenis van deze Boheemse stad gaat terug tot de 14e eeuw. Vandaag de dag is Karlovy Vary ook bekend om zijn filmfestival, dat elk jaar plaatsvindt. Geniet van een wandeling langs de colonnade door het historische centrum, waar de thermale bronnen te vinden zijn. De bekendste van de bronnen, Vřídlo, spuit kokendheet water tot een hoogte van 12 meter. Probeer het gezonde water uit en geniet van een driegangenlunch, waarna je wat tijd voor jezelf hebt om op eigen houtje een kuuroord of het beroemde museum van Jan Becher te bezoeken. Aan het einde van de tour ga je weer terug naar Praag, waar de chauffeur je in het centrum van de stad of bij je hotel zal afzetten.

...
Van Praag: dagtour naar Karlovy Vary

3. Van Praag: dagtour naar Karlovy Vary

Vertrek vanuit Praag en reis naar het legendarische kuuroord Karlovy Vary in de regio West-Bohemen van Tsjechië. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de 14e eeuw en de tijd van Karel IV, en de genezende effecten van de plaatselijke minerale bronnen werden gebruikt als behandelingen voor figuren als Peter de Grote en Goethe. Een van de meest bekende attracties is de hete bron die heet thermaal water uitspuwt tot een hoogte van 12 meter. Bezoek een breed scala van de historische en moderne zuilengalerijen waar de stad bekend om staat en proef het water uit 12 verschillende natuurlijke minerale bronnen. Geniet van de kans om te genieten van de lokale wafels en traditionele likeur van Becherovka, gemaakt van een unieke mix van kruiden en specerijen.

...
Karlovy Vary en Marianske Lazne Tour vanuit Praag met lunch

4. Karlovy Vary en Marianske Lazne Tour vanuit Praag met lunch

Ervaar de grootste, meest bekende Tsjechische Spa - Karlovy Vary - een prachtige 2 uur rijden van Praag. Ook bekend als Carlsbad, heeft de stichting van de stad in verband gebracht met keizer Karel IV sinds 1358, toen hij bouwde een jachthuis hier. Beleef een aantal van de 12 beroemde bronnen met temperaturen van 40 ° C tot 72 ° C, de meest bekende is Vridlo, als je loopt langs de rivier de Tepla en de majestueuze neorenaissance colonnades. Geniet van monsters van de verschillende mineraalwater en de aankoop van souvenirs voor de lunch. Dan, bewonder beroemde glazen en porselein van de stad als u bezoek aan de Moser Glass Shop en de Thun Porcelain Shop. Geniet van een rondleiding door de Moser Glass Factory Museum Vervolgens reis naar de beroemde Mariënbad, met zijn geneeskrachtige bronnen. Neem een rondleiding van de spa met zijn unieke historische architectuur, een greep uit de spa wateren van de beroemde Cross Spring, en tot slot een bezoek aan de oude zuilengalerijen.

...
Van Praag: Karlovy Vary-dagtour

5. Van Praag: Karlovy Vary-dagtour

Karlovy Vary is het bekendste kuuroord in de Tsjechische Republiek en de geschiedenis gaat terug tot de 14e eeuw en het bewind van Karel IV. De genezende krachten van de plaatselijke bronnen lokten notabelen als de Russische tsaar Peter de Grote en de Duitse dichter Goethe. Het kuuroord staat ook bekend om de productie van het wereldberoemde Moser-kristal, Carlsbad-porselein en de traditionele Tsjechische kruidenlikeur Becherovka. Tijdens deze dagexcursie vanuit Praag geniet je van een rondleiding door het stadscentrum en bewonder je de beroemdste geiser, Vřídlo Sprudel, die zijn mineraalwater tot een hoogte van bijna 12 meter laat stromen! Hierna ben je vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

...
Karlovy Vary Privétour: een dagtrip vanuit Praag

6. Karlovy Vary Privétour: een dagtrip vanuit Praag

Deze reis voert je door het pittoreske West-Boheemse platteland naar de stad Karlovy Vary. Deze wereldberoemde kuuroordstad staat bekend om zijn 12 geneeskrachtige minerale bronnen, die u kunt proeven. De bekendste van deze bronnen is de "Vřídlo" ("Geiser"), een fontein van therapeutisch water die tot een hoogte van 12 m schiet. In Karlovy Vary vindt u ook historische en moderne colonnades en kunt u lokaal vervaardigd Moser-glas en Thun-porselein bewonderen. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u de heerlijke lokale wafels en traditionele "Becherovka" likeur gemaakt van kruiden proeft. Haal de stress uit je reis naar deze stad met privévervoer en een deskundige gids - maak er een onvergetelijke dag van!

...
Van Praag: Karlovy Vary-dagtour

7. Van Praag: Karlovy Vary-dagtour

Vertrek vanuit Praag en reis naar het prachtige kuuroord Karlovy Vary, ongeveer 100 kilometer ten westen van de hoofdstad van Tsjechië. Profiteer bij aankomst van de kans om een wandeling te maken langs de betoverende promenade. Karlovy Vary, gesticht door koning Karel IV in 1358, staat bekend om zijn minerale bronnen die vele beroemdheden hebben genezen, waaronder de Duitse dichter Goethe en de Russische tsaar Peter de Grote. Wandel langs de zuilengalerijen van de spa en proef zelf de warmwaterbronnen. De stad staat bekend als de locatie van de Moser-glasfabriek, opgericht door Ludwig Moser in 1893. Moser staat wereldwijd bekend om zijn glaswerk van hoge kwaliteit en tot de voormalige klanten van Moser behoren het hof van de Britse koning Edward VII, de sjah van Perzië en Onder andere keizer Franz Josef I van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Maak een begeleide wandeling door het historische stadscentrum. Profiteer van wat vrije tijd om te winkelen en op eigen gelegenheid te wandelen voordat u terugkeert naar Praag.

...
Praag: dagtocht naar Karlovy Vary en St. Maurus Reliquary

8. Praag: dagtocht naar Karlovy Vary en St. Maurus Reliquary

Geniet van een begeleide reis van een hele dag naar Karlovy Vary, het meest bekende en historische Tsjechische kuuroord, met een bezoek aan Moser Glassworks en het ongelooflijke reliekschrijn van St. Maurus in kasteel Bečov. Reis vanuit Praag ongeveer 2 uur in een comfortabele minibus met airconditioning naar Karlovy Vary. Deze stad werd al in 1370 gesticht door de machtige en machtige Tsjechische keizer Karel IV en heeft 13 grote warmwaterbronnen en meer dan 300 kleinere bronnen. Bezoek de sierkuurgebouwen van het stadscentrum voordat je de krachtigste bron, Vřídlo, bezoekt, die oprijst vanaf een diepte van 3000 meter en een temperatuur van 73 ° C bereikt. Bezoek dan het hoofdkantoor en het museum van Moser Glassworks, een van de beroemdste glasfabrikanten in Europa, opgericht in 1857. Bekijk adembenemende voorbeelden van tentoonstellingen van hedendaagse en historische kunstglas en zie hoe deze artikelen worden gemaakt. Na de lunch in een charmant lokaal restaurant, ga je verder naar het kasteel van Loket nad Ohří, een prachtige middeleeuwse plek die is onderschat en vergeten. Bewonder het enorme kasteel en de unieke locaties die weer populair werden door hun verschijning in de James Bond-film "Casino Royale". Eindelijk is het tijd voor het hoogtepunt van de tour. Het reliekschrijn van St. Maurus (een container voor relikwieën), gehuisvest in het Bečov-kasteel, wordt beschouwd als een van de belangrijkste historische items in het land en een onbetaalbaar onderdeel van het Tsjechische culturele erfgoed. Dit is echt een lust voor het oog. Nadat je dit onschatbare stukje geschiedenis hebt bewonderd, keer je om ongeveer 19:00 uur terug naar Praag.

...

Sitemap Karlovy Vary

Wil je alle activiteiten in Karlovy Vary ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Karlovy Vary

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 385 beoordelingen

goed geregeld alles. karlovy vary is super mooi en echt de moeite waard. de lunch die erbij inbegrepen zit, was ook super! we hebben heerlijk gegeten. onze gids Jan was ook heel vriendelijk!