Datums kiezen

Ontdek het beste van
Karlštejn

Karlštejn

Onze aanbevelingen voor Karlštejn

Kasteel Karlstejn: voorrangsticket en tour vanuit Praag

1. Kasteel Karlstejn: voorrangsticket en tour vanuit Praag

Laat Praag achter je en reis terug naar de 14e eeuw met onze tour naar kasteel Karlestejn, een van de meest indrukwekkende gotische kastelen in Tsjechië. Kies tussen een privé- en gedeelde optie en rijd door het pittoreske platteland, kom aan bij het kasteel van Karlestejn, midden in dichte bossen, niet ver van de hoofdstad. Kasteel Karlestejn, gesticht door keizer Karel IV, werd een schatkamer voor de kroonjuwelen en heilige relikwieën. De heuveltop wordt gedomineerd door de 60 meter hoge en afzonderlijk versterkte Grote Toren, gebouwd op de massieve muren waarin de Kapel van het Heilige Kruis is ondergebracht. Vanaf daar kun je naar beneden stappen naar de Marian Tower, het vijf verdiepingen tellende Imperial Palace en naar de Well Tower en Burgrave's Palace op het laagste niveau. Keer na je rondleiding terug naar Praag.

Praag: Rondleiding op kasteel Karlštejn met entreekaartje

2. Praag: Rondleiding op kasteel Karlštejn met entreekaartje

We zullen het symbool van de Tsjechische geschiedenis ontdekken en een van de bezoeken meest bezochte kastelen in gotische stijl. Karlštejn werd gesticht door Karel IV in de 14e eeuw

Vanuit Praag: Kleine groep Koneprusy Grotten & Kasteel Karlstejn

3. Vanuit Praag: Kleine groep Koneprusy Grotten & Kasteel Karlstejn

U wordt tussen 07:00 en 07:30 uur opgehaald door een voertuig met airconditioning bij uw verblijf in Praag. Geniet van de schilderachtige en informatieve rit die ongeveer duurt. 30 minuten. Uw Engelssprekende gids vertelt u alles wat u interesseert over de Tsjechische cultuur, natuur of geschiedenis. Nadat je bent aangekomen bij de Koněprusy-grotten ten zuidwesten van Praag, kun je deelnemen aan een begeleide excursie door het grootste ondergrondse grottenstelsel in Bohemen. Bewonder de majestueuze stalagmieten en stalactieten overal om je heen. Leer meer over de prehistorische Keltische nederzettingen die daar bestonden. Bezoek de adembenemende kalkstenen koepels en zalen. Geniet daarna van een welverdiende lunch; geniet van de magie van de traditionele Boheemse keuken en proef enkele van de beste bieren ter wereld. Luister naar authentieke Boheemse anekdotes en verhalen in een traditionele taverne in Tsjechische stijl. De volgende stop is in het dorp Karlstejn. Ga vanaf daar te voet of met een lokaal busje naar het kasteel en bezoek de 14e-eeuwse residentie van middeleeuwse Boheemse koningen die de kroonjuwelen en andere koninklijke schatten beschermt. Bewonder de kunstcollecties en vele historische overblijfselen. De tour wordt begeleid en afgeleverd in het Engels. Na een welverdiende traditionele Boheemse lunch in een taverne in Tsjechische stijl, waar je het beste bier ter wereld proeft en authentieke Boheemse anekdotes en verhalen hoort, ga je naar de steengroeve van Groot-Amerika. Stop om foto's te maken of maak een volledige wandeling rond de steengroeve (afhankelijk van uw voorkeur).

E-bike dagtrip vanuit Praag: Het machtige kasteel Karlstejn

4. E-bike dagtrip vanuit Praag: Het machtige kasteel Karlstejn

"Laat ons je naar het mooiste kasteel van Tsjechië brengen en onderweg alle verkeer vermijden." Je vermijdt auto's door je rit direct aan de rand van Praag te beginnen, waar je vanuit je hotel aankomt. Ongeveer 97% van de rit volgt aangewezen (meestal verharde) fietspaden en voordat je het kasteel voor de eerste keer ziet, zul je genieten van het vredige Tsjechische platteland en de weelderige groene bossen die je zullen doen denken dat je veel verder bent dan een paar minuten van Praag met de trein. Als je zin hebt, kun je stoppen voor een duik in de rivier of een pauze inlassen in een van de vele kleine fietscafés die worden bezocht door lokale fietsers. Of misschien een korte pauze inlassen bij een populaire bakkerij? Als je alleen geplaveide paden wilt, geen probleem, maar als je een beetje onverhard niet erg vindt, weet je lokale gids wel een paar gemakkelijke binnenwegen. Het mooiste komt helemaal aan het einde van je rit, als je wordt meegenomen naar een weiland dat verscholen ligt tussen dichte bossen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op het kasteel van Karlstejn, niet zozeer omdat Karlstejn ineens onder je ligt, maar omdat je niets anders ziet dan het kasteel en de bossen om je heen. Plotseling krijg je het gevoel dat Karel IV en zijn metgezellen op hun paarden voorbij zouden kunnen marcheren. Als je geïnteresseerd bent, zijn gasten welkom voor een rondleiding van 55 minuten in het kasteel (170 CZK, niet bij de prijs inbegrepen), hoewel wij denken dat de schoonheid van het kasteel eerder buiten dan binnen zit. Als je een beginnende of gevorderde motorrijder bent en de omgeving van de hoofdstad van Tsjechië wilt verkennen, dan is dit de manier om te gaan! Voel je vrij om aan het einde van de rit samen met je gids te lunchen in hun favoriete restaurant bij het kasteel (inbegrepen in de prijs). Tot slot keer je terug naar Praag met een aangename treinrit van 40 minuten, waarbij je je fiets achterlaat bij Karlstejn.

Vanuit Praag: tour van een halve dag naar het kasteel van Karlstejn

5. Vanuit Praag: tour van een halve dag naar het kasteel van Karlstejn

Bezoek tijdens deze Karlstejn Castle-tour van een halve dag vanuit Praag een majestueus gotisch kasteel dat 650 jaar geleden werd gesticht door Karel IV, koning van Bohemen en van het Romeinse rijk. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw als een plaats voor de bewaring van koninklijke schatten, met name de kroningsjuwelen. Het kasteel ligt op een schilderachtige locatie, op Dragon's Rock in het midden van dichte bossen, op ongeveer een uur rijden van Praag. Voor veel bezoekers is dit een van de meest populaire bestemmingen. De prijs is inclusief toegang tot het kasteel en een gratis proeverij van Original Karlstejn Mead. Deze tour omvat ook 30 minuten lopen.

Praag: sprookjeskasteel Karlstejn in auto in retrostijl

6. Praag: sprookjeskasteel Karlstejn in auto in retrostijl

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, begint je tour naar dit gotische kasteel, die je door het pittoreske Tsjechische platteland leidt. Kasteel Karlštejn heeft een absoluut uitzonderlijke positie onder de Tsjechische kastelen. Het werd in 1348 opgericht door de Tsjechische koning en Romeinse keizer Karel IV als opslagplaats voor de koninklijke schatten, verzamelingen heilige relikwieën en de kroonjuwelen. In de Kapel van het Heilig Kruis kunt u de foto's van Meester Theodorik aanschouwen en de grootste portrettengalerij van Tsjechische heersers in het land bekijken. Je ziet tentoongestelde replica's van de kroon van de heilige Romeinse keizers, evenals de kroon van St. Wenceslas. Je tour omvat een bezoek aan het kasteel, de omliggende gebieden en je hebt ook tijd om te lunchen in een lokaal Tsjechisch restaurant. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw vertrekpunt.

E-fietstocht van Praag naar het kasteel Karlstejn

7. E-fietstocht van Praag naar het kasteel Karlstejn

Ontsnap aan de drukte van Praag tijdens een e-bike-tour van een hele dag naar kasteel Karlstejn en bewonder het Tsjechische platteland terwijl je de zuidwestelijke buitenwijken van de stad uit fietst. Fiets in ongeveer 3,5-4 uur op een comfortabele e-bike naar een van de populairste kastelen van Tsjechië. Geniet van het vlakke terrein terwijl je langs de oevers van 2 rivieren fietst. Vertrek om 09:30 uur uit Praag en passeer onderweg verschillende schilderachtige dorpjes. Stop bij panoramische uitkijkpunten en geniet van een drankje. Aankomst in het dorp Karlstejn (800 inwoners) en stop voor de lunch in een traditioneel Tsjechisch restaurant. Maak vervolgens een korte wandeling van 15 minuten naar het kasteelterrein. Je gids vertelt je over de geschiedenis van het kasteel en over het leven van Karel IV, en laat je de buitenkant zien. Volg een optionele rondleiding van 55 minuten door het kasteelinterieur (op eigen kosten) om overblijfselen uit het leven van koning Karel te zien. Keer per trein terug naar Praag en ontspan tijdens de 40 minuten durende reis terug naar het stadscentrum.

Fietstour van Praag naar het kasteel Karlstejn, hele dag

8. Fietstour van Praag naar het kasteel Karlstejn, hele dag

Ontsnap aan de drukte van Praag tijdens een fietstocht van een hele dag naar kasteel Karlstejn en bewonder het Tsjechische platteland terwijl je de zuidwestelijke buitenwijken van de stad uit fietst. Fiets in ongeveer 3,5-4 uur naar een van de populairste kastelen van Tsjechië. Geniet van het vlakke terrein terwijl je langs de oevers van 2 rivieren fietst. Vertrek om 09:30 uur uit Praag en passeer onderweg verschillende schilderachtige dorpjes. Stop bij panoramische uitkijkpunten en geniet van een drankje. Bij aankomst in het dorp Karlstejn (800 inwoners), stop je voor de lunch in een traditioneel Tsjechisch restaurant. Maak vervolgens een korte wandeling van 15 minuten naar het kasteelterrein. Je gids vertelt je over de geschiedenis van het kasteel, over het leven van Karel IV en laat je de buitenkant zien. Volg een optionele rondleiding van 55 minuten door het kasteelinterieur (op eigen kosten) om overblijfselen uit het leven van koning Karel te zien. Keer met de trein terug naar Praag en ontspan tijdens de 40 minuten durende reis terug naar het stadscentrum.

E-bike dagtocht: Bezoek een Romeins kasteel en proef Craft Beer

9. E-bike dagtocht: Bezoek een Romeins kasteel en proef Craft Beer

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, is het ongeveer 20 minuten rijden naar het startpunt aan de rand van Praag. Op deze manier vermijd je het meeste verkeer en begin je te genieten van geweldige fietspaden langs de rivieren Vltava en Berounka. Fietsen over vlakke paden omringd door weilanden en kleine stadjes helemaal naar het mooiste en best bewaarde kasteel in Tsjechië - Karlstejn. Na ongeveer een uur pauze om de middeleeuwse sfeer op te snuiven, zet je koers naar een laatste zetje van ongeveer 12 km naar een microbrouwerij in de buurt. Hoewel je tijdens het laatste stuk een stukje moet klimmen, is het echt de moeite waard. Er zijn onderweg geen steden meer, alleen kleine dorpjes en weelderig landschap overal om je heen. Het lijkt erop dat de mensen hier op dezelfde manier leven als jaren geleden, toen de communisten een Tsjechisch grootste luchtraketbasis exploiteerden, zorgvuldig verborgen in de bossen van een heuvel boven je. Wanneer je aankomt in het gezellige dorpje Vseradice, geniet je van een degelijke late lunch en proef je lokaal gebrouwen bier. Meestal is meester aanwezig en als dat zo is, is hij altijd blij om je rond te leiden (dit is geen geplande tour, hij praat gewoon graag en jij luistert graag...) Daarna rijd je terug naar de buurt van Karlstejn en neem je een trein terug naar je auto en uiteindelijk word je afgezet bij het hotel. Houd er rekening mee dat je tot 50 km moet kunnen afleggen met een paar (makkelijke) beklimmingen in ongeveer 6 uur.

Karlstejn Castle & Crystal Manufactory - privétour

10. Karlstejn Castle & Crystal Manufactory - privétour

Een van de beroemdste kastelen in de Tsjechische Republiek, het Karlstejn-kasteel, werd in 1348 gebouwd door de Tsjechische koning en de Romeinse keizer Karel IV om koninklijke schatten te huisvesten, waaronder een verzameling heilige relikwieën en de kroningsjuwelen van het Romeinse rijk. Je wordt door je privéchauffeur en gids opgehaald van de door jou geselecteerde locatie in Praag (busje beschikbaar voor groepen van 6, EUR 40 extra) en naar deze ontzagwekkende locatie gebracht, bovenop een panoramische heuveltop. Na een klim van 1 km (ook bereikbaar per taxi of paardenkoets, indien gewenst) beginnen we aan onze rondleiding door het weelderige interieur van het keizerlijk paleis en de lagere verdiepingen van de Mariatoren, die kunstvoorwerpen uit de 14e tot 19e eeuw bevatten . Geniet van een traditionele Tsjechische lunch in het charmante dorpje onder het kasteel voordat je doorgaat naar het tweede deel van de tour, de Crystal Factory. Deze nabijgelegen glasblazerij produceert een uitgebreid assortiment van 24% loodhoudend geslepen kristal in een selectie van fijne motieven, van eenvoudig tot sierlijk. Als aanbieder van officiële staatsgeschenken staat de glasblazerij bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. Decoratieve elementen die op de stukken te vinden zijn, zijn onder meer verguldsel, handschildering en zandstralen. Geniet van een rondleiding door de glasblazerij en bewonder het fascinerende glasproductieproces.

14 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Karlštejn

Wil je alle activiteiten in Karlštejn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.