Kies data

Kasteel de Goede Hoop

Kasteel de Goede Hoop: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sightseeing in Kaapstad: hop on, hop off-ervaring

1. Sightseeing in Kaapstad: hop on, hop off-ervaring

Kaapstad, één van Zuid-Afrika's meest populaire bestemmingen, wordt beschouwd als één van 's werelds mooiste steden. Je bekijkt bezienswaardigheden, zoals Tafelberg, Camps Bay en Kirstenbosch Nationale Botanische Tuinen tijdens een hop on, hop off-sightseeingtocht. Kies uit 4 opwindende tourroutes. Er zijn 2 ticketopties beschikbaar. Als je kiest voor een ticket van één dag , kun alle vier routes ervaren: rode, gele, blauwe en paarse routes. Met het tweedaagse ticket kun je profiteren van alle routes - rood, geel, blauw en paars -gedurende 2 opeenvolgende dagen.  Het 2-daagse ticket bevat ook 2 wandeltochten, een boottocht door de haven en een zonsondergangbustour tijdens het zomerseizoen. Rode stadsroute 1 V&A Waterfont 2 The Clock Tower 3 Kaapstad Convention Centre 5 81 Lang Straat 6 Jewel Africa 7 Lower Cableway Station 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Blauwe stadsroute 1 V&A Waterfont 4 Foreshore 5 81 Long Street 15 Mount Nelson Hotel 20 Botanische tuinen van Kirstenbosch 21 Constantia Nek (wijn bustocht OVERSTAPPUNT) 22 World of Birds Park in Hout Baai 23 Imizamo Yethu Township (wandeltocht) 24 Mariner’s Wharf at Hout Bay Harbor 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Gele stadscentrum route  5 81 Lang Straat 13 St George's Cathedral 14 South African Museum & Planetarium 15 Mount Nelson Hotel (toegang tot de Government Gardens) 16 SA Jewish Museum & Holocaust Center 17 District Six Museum 18 Kasteel de Goede Hoop Paarse wijnroute Bezoek Constantia Valley - de oudste wijnmakerijregio in Zuid-Afrika. Groot Constantia Estate (oudste commerciële wijnlandgoed) Kehlsteinhaus (boetiekwijn)  Beau Constantia (geweldige wijn en een prachtig uitzicht)

Kaapstad: stadstour van een halve dag en Afrikaanse lunch

2. Kaapstad: stadstour van een halve dag en Afrikaanse lunch

Ontmoet je lokale gids en bereid je voor op interessante verhalen over de rijke geschiedenis en het erfgoed van de stad. Ga naar het Bartolomeu Dias-monument in Kaapstad (centrum). Leer meer over belangrijke figuren in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Ontdek het Kasteel de Goede Hoop. Verken dit vijfhoekige fort dat wordt beschouwd als het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Dompel je vervolgens onder in de geschiedenis van Nelson Mandela. Bezoek het stadhuis waar hij zijn eerste toespraak hield als vrij man. Maak ook een wandeling langs het Parlement, de Slave Lodge, Company Gardens, Cathedral, St. Georges Mall en Greenmarket Square. Maak tot slot wat foto's van de felgekleurde huizen van Bo-Kaap. De tour wordt afgesloten met een lunch bij AfroDeli Eatery in Long Street. Ervaar de authentieke Afrikaanse keuken uit Zimbabwe en Nigeria.

Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

3. Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

Kaapstad, de Moederstad, is een prachtige plek doordrongen van geschiedenis. Deze halfdaagse tour neemt je mee langs alle belangrijke plekken die je gezien móet hebben. Een erkende gids neemt je op sleeptouw en weet alles over Kaapstad. Je bezoekt de belangrijkste plekken in de stad, waaronder het Zuid-Afrikaans Museum en de mooie Compagniestuin. Ook bekijk je de parlementsgebouwen, het stadhuis en Kasteel de Goede Hoop. Als je de kleurrijke straten van Bo-Kaap nadert, waait de geur van Maleisische curry je al tegemoet. Je bezoekt ook het Groentemarkplein, Seinheuwel, Kampsbaai en Clifton. En als je interesse hebt kun je ook mee met een korte rondleiding door de diamantfabriek – een unieke kans. Aan het einde van je stadstour kun je kiezen uit 2 opties. Ofwel je neemt de kabelbaan naar de top van Tafelberg (weersafhankelijk). Ofwel je kunt naar boven naar de Table View, voor een perfect panorama van de stad.

Kaapstad: stadstour van een halve dag

4. Kaapstad: stadstour van een halve dag

Ontdek het beste dat Kaapstad te bieden heeft tijdens deze tour van een halve dag. Begin uw avontuur met een stop bij de beroemde Tafelberg voor een rondwandeling. Ga verder naar Signal Hill voor ongelooflijke uitzichten en perfecte foto's. Vervolg uw weg naar Camps Bay en stop bij Maiden's Cove voor meer adembenemende uitzichten. Rijd door Clifton, Bantry Bay, Seapoint, het V&A Waterfront en het stadscentrum van Kaapstad. Rijd langs het conferentiecentrum van Kaapstad, rijd langs Heerengracht Street, langs het treinstation van Kaapstad en stop bij het Kasteel de Goede Hoop. Sluit uw bezoek af met een stop bij het Noon Gun-museum en het Cape Town Diamond Museum.

Kaapstad: fietstocht van 3 uur

5. Kaapstad: fietstocht van 3 uur

Kom meer te weten over het erfgoed van Kaapstad tijdens een fietstocht van de levendige Victoria & Alfred Waterfront naar de bruisende binnenstad en kom dichtbij lokale inwoners. Bewonder het stedelijke landschap en zie oude en huidige bezienswaardigheden terwijl je het historische fort van Castle of Good Hope bezoekt, door Adderley Street reist en naar de voormalige gemeente Bo-Kaap gaat. Fiets naar Company Gardens en St. George's Mall en bekijk het indrukwekkende Green Point Stadium, waar de FIFA World Cup 2010 werd gehouden. Verken het nieuw aangelegde Green Point-ecopark en bewonder de oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika.

Kaapstad: inleidende stadstour te voet en met minibus

6. Kaapstad: inleidende stadstour te voet en met minibus

Deze stadstour door Kaapstad begint met een stop bij het Victoria & Alfred Waterfront, de meest bezochte bestemming van Zuid-Afrika, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt met zijn enorme aanbod aan restaurants, winkels, activiteiten en gratis entertainment. Rijd langs de residentiële buitenwijken van Clifton en Camps Bay, gelegen langs de Atlantische kust, dit gebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Bezoek daarna de Bo-Kaap, een gebied dat vroeger bekend stond als de Maleisische wijk, beroemd om zijn felgekleurde huizen en romantische geplaveide straten. Terwijl je een tussenstop maakt in het museum, dat dateert uit de jaren 1760, en het oudste huis in het gebied is dat nog in zijn oorspronkelijke vorm is. Het benadrukt de culturele bijdrage van de vroege moslimkolonisten. Maak een wandeling in de beroemde Company Gardens, het beroemde park en erfgoed in het centrum van Kaapstad. De tuinen werden in de 17e eeuw aangelegd om verse producten te produceren en de Europese schepen die door de Kaap varen, opnieuw in te richten. Geniet van een snel bezoek aan het Zuid-Afrikaanse museum. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, het oudste nog bestaande gebouw in Zuid-Afrika. Dit vijfhoekige fort, gebouwd tussen 1666 en 1679, verving een klein fort van klei en hout dat in 1652 door commandant Jan van Riebeeck was gebouwd bij de oprichting van een maritiem bevoorradingsstation op Kaap de Goede Hoop (Kaapstad) voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De tour wordt afgesloten met een kort bezoek aan een van de diamantfabrieken van Kaapstad. Ontdek de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse diamantkoorts en waar het allemaal begon. Ontdek 's werelds beroemdste diamanten met levensgrote replica's die te zien zijn. Zie uit de eerste hand hoe ruwe diamanten worden getransformeerd in creaties van vuur en licht.

Kaapstad: privétour van een hele dag naar de Tafelberg en de stad

7. Kaapstad: privétour van een hele dag naar de Tafelberg en de stad

Doe mee met deze tour voor een dag vol met de grootste hoogtepunten van de stad. Reis per kabelbaan naar de top van de Tafelberg (houd er rekening mee dat de kabelbaan van 25 juli - 28 augustus 2022 gesloten is wegens renovatie) Daal af door de Maleisische wijk, ook wel bekend als Bo-Kaap. Bezoek het Bo-Kaap Museum en bekijk de prachtige kleurrijke huizen. Verken het stadscentrum, de Company Gardens en het Groene Marktplein. Bezoek het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Om de dag af te sluiten, maken we een fietstocht langs de Sea Point Promenade naar de V and A Waterfront voor een late lunch, winkelen of om af te zetten bij uw hotel.

Kaapstad: Wandeltocht met koffie en cultuur door District Six

8. Kaapstad: Wandeltocht met koffie en cultuur door District Six

Bezoek District Six en ontdek de overblijfselen van wat ooit een gemengde gemeenschap was van bevrijde slaven, kooplieden, ambachtslieden, immigranten en arbeiders. Ontdek hoe meer dan 60.000 van de niet-blanke inwoners in de jaren zeventig onder het apartheidsregime van Zuid-Afrika met geweld werden verwijderd. Moderne koffiecultuur ontmoet aangrijpende verhalen tijdens deze rondleiding. Begin je ervaring met een kopje koffie in een van de meest eigenzinnige koffiehuizen van Kaapstad, bekend om zijn futuristische steampunk-outfits en industriële sfeer. Neem deel aan een mini-barista-workshop en maak een rondleiding door de branderij voordat je eropuit trekt om de geschiedenis van District Six te ontdekken. Betreed het District Six Museum om meer te weten te komen over de bewoners die met geweld zijn verwijderd en hun huizen verwoest door bulldozers. Ga vervolgens naar het beroemde Table Mountain Frame en maak foto's met de muurschildering van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela op de achtergrond. Geniet van een zoete traktatie van een nabijgelegen bakkerij om je energie te geven voor het volgende deel van de tour, een straatkunstwandeling. Kom meer te weten over de kunstenaar die de muren van District Six schildert met krachtige boodschappen. Mak1One is een van Kaapstads beroemdste autodidactische pioniers op het gebied van graffitikunst en streefde graffiti na als een platform om zijn gedachten te uiten en anderen te inspireren om het bestuur van die tijd in twijfel te trekken. Beëindig je tour in echte lokale stijl door een lokale taxi te nemen voor de korte rit terug naar het stadscentrum.

Kaapstad: rondleiding met toegangsticket voor District Six Museum

9. Kaapstad: rondleiding met toegangsticket voor District Six Museum

We beginnen met een bezoek aan de Bo Kaap (boven-Kaap), een kleurrijke gemeenschap met enkele van de oudste voorbeelden van Kaap-Nederlandse architectonische ontwerpen. In de stad heeft deze gemeenschap ook een rijke geschiedenis van de oorsprong van de Kaap-Maleisische islam en pittige gerechten van de Kaap. We vervolgen Strand Street langs de oorspronkelijke kustlijn van Kaapstad en vervolgen onze weg naar het Kasteel van Goodhope en de grote parade. Het kasteel is het oudste gebouw van het land. De oorspronkelijke residentie van de gouverneur van vandaag wordt ingenomen door de SA-defensiemacht. De Grand parade was waar wagens hun verse producten werden uitgeladen. Helaas zijn er ooit loopgraven gegraven en werden hier slaven begraven. We gaan verder naar District zes museum rijke wens geschiedenis van slavernij aan de kaap gedwongen verwijdering van niet-blanken in de stad krachtens de wet op de groepsgebieden van 1950. Vandaag de dag is een leegstaand terrein in ontwikkeling om ex-bewoners van district zes te huisvesten die vandaag met succes landclaims hebben ingediend. Aan deze mensen worden subsidiewoningen gebouwd en sleutels gegeven; een symbool van repatriëring naar het onrecht van het verleden. We blijven de straat ronddraaien en bezoeken de plaats van de slavenboom waar slaven werden vastgebonden en geveild aan de grootste bieder Slavenloge vandaag een van de Iziko-musea, ooit de residentie van de slaven. We komen uit bij de Compagnietuinen die tijdens het VOC-tijdperk aan de Kaap zijn aangelegd. Bezienswaardigheden zijn de parlementsgebouwen, de Sint-Joriskathedraal met een rijke geschiedenis. We gaan verder naar Table Mnt voor een panoramisch uitzicht op de stad beneden, we hebben zojuist zeven wereldwonderen bezocht, een werelderfgoed op 1087 meter boven de zeespiegel. Hier krijgt u de gelegenheid om op eigen gelegenheid foto's te maken op verschillende uitkijkpunten. Er zijn duidelijk gemarkeerde paden met koperen platen met interessante informatie over de fauna en flora die op de Kaap te vinden zijn. Een kans om souvenirs te krijgen, een lichte snack in het Table Mnt Cafe (niet inbegrepen in de prijs) voordat we naar beneden komen, zullen we afzetten bij de V&A-waterkant.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Kasteel de Goede Hoop

Wil je alle activiteiten in Kasteel de Goede Hoop ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel de Goede Hoop

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.380 beoordelingen

We kochten het dagticket en gebruikten de blauwe tour. Geweldige rit, veel informatie, een fantastisch uitzicht, als je op meerdere stations wilt uitstappen, is het raadzaam om 's ochtends vroeg te beginnen. Aangezien de reis zonder uitstappen een goede 3 uur duurt. We stapten uit in Kirstenbosch, de botanische tuin is prachtig aangelegd en nodigt uit tot verpozen. Helaas hadden we niet genoeg tijd voor verdere uitgangen, maar de andere stations zijn de moeite waard om nog een ritje op de blauwe tour te maken.

zeer leuke manier om Kaapstad te leren kennen op een andere manier. We fietsten met onze 3 kinderen langs de highlights. Zeer mooie afwisseling. Peter etait vraiment un guide formidable et tres patient par rapport les efants. Je recommande ce tour surtout si vous travaillez avec des enfants. C’est une maniere dynamique a decouvrir ce ville.

Hop on en hop off bus is de beste manier om de stad te zien. het is handig, gemakkelijk op tijd en overal waar we gaan zie je de rode bus. vond het geweldig!

Meest ontspannende manier om de stad te zien. Bussen op tijd en schoon

Leuke gids, prima overzicht van historie en activiteiten in Kaapstad.