Kies data

Kasteel de Goede Hoop

Kasteel de Goede Hoop: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: sightseeing met de hop on, hop off-bus

1. Kaapstad: sightseeing met de hop on, hop off-bus

Kaapstad is een van mooiste steden ter wereld en een topbestemming in Zuid-Afrika. Zie bezienswaardigheden zoals de Tafelberg, Camps Bay en Kirstenbosch National Botanical Garden tijdens een hop on, hop off-tocht.Reis op de 4 routes en geniet van meertalig commentaar. Er zijn 2 ticketopties beschikbaar. Met een ticket voor 1 dag kun je alle 4 de routes ervaren: rood, geel, blauw en paars. Met een ticket voor 2 dagen kun je 2 dagen lang alle 4 de routes ervaren: rood, geel, blauw en paars.Het ticket voor 2 dagen omvat ook 2 wandeltochten, een boottocht door de haven en een bustour bij zonsondergang in het zomerseizoen. Red City Tour 1 V&A Waterfont 2 The Clock Tower 3 Kaapstad Convention Centre 5 81 Long Street 6 Jewel Africa 7 Lower Cableway Station 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Blue City Tour 1 V&A Waterfont 4 Foreshore 5 81 Long Street 15 Mount Nelson Hotel 20 Botanische tuinen van Kirstenbosch 21 Constantia Nek (wijn bustocht OVERSTAPPUNT) 22 World of Birds Park in Hout Baai 23 Imizamo Yethu Township (wandeltocht) 24 Mariner’s Wharf at Hout Bay Harbor 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Yellow Downtown Tour 5 81 Long Street 13 St George's Cathedral 14 South African Museum & Planetarium 15 Mount Nelson Hotel (toegang tot de Government Gardens) 16 SA Jewish Museum & Holocaust Center 17 District Six Museum 18 Castle of Good Hope Purple Wine Tour Bezoek Constantia Valley - het oudste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Groot Constantia Estate (oudste commerciële wijnlandgoed) Eagles' Nest (boutique wijnhuis) Beau Constantia (geweldige wijn en een prachtig uitzicht)

Kaapstad: halve dag Tafelberg en rondleiding door de stad

2. Kaapstad: halve dag Tafelberg en rondleiding door de stad

Ga naar de top van de Tafelberg tijdens deze tour van een halve dag, die ook ophaalservice vanaf je hotel en een verkenningstocht door de historische wijken van Kaapstad omvat. Je begint met een rit door het centrum van de stad en rijdt langs monumenten zoals Kasteel de Goede Hoop, in 1666 gebouwd door de VOC. Bewonder de barokke pracht van het Stadhuis en de Grand Parade. Ga verder door Adderley Street naar St. George's Cathedral, waar het Anglicaanse bisdom van Nobelprijswinnaar voor de vrede, aartsbisschop Desmond Tutu, over waakt. Je gaat langs Company Gardens en de Maleisische buurt (ook bekend als Bo-Kaap). Naar deze historische wijk aan de voet van de Tafelberg werden in de vroege 18e eeuw afstammelingen van slaven uit Java, Ceylon en andere regio's in het verre Oosten gebracht. Vervolgens ga je via Kloof Nek naar de Tafelberg en klim je naar de top (als het weer het toelaat) met een ronddraaiende kabelbaan (kaartjes niet inbegrepen). Je ziet de wilde bloemen en de beroemde zilveren boom, en kunt de stad en haar stranden in vogelvlucht bekijken. Op heldere dagen zie je aan de ene kant Kaappunt en aan de andere kant Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. 

Kaapstad: fietstocht van 3 uur

3. Kaapstad: fietstocht van 3 uur

Kom meer te weten over het erfgoed van Kaapstad tijdens een fietstocht van de levendige Victoria & Alfred Waterfront naar de bruisende binnenstad en kom dichtbij lokale inwoners. Bewonder het stedelijke landschap en zie oude en huidige bezienswaardigheden terwijl je het historische fort van Castle of Good Hope bezoekt, door Adderley Street reist en naar de voormalige gemeente Bo-Kaap gaat. Fiets naar Company Gardens en St. George's Mall en bekijk het indrukwekkende Green Point Stadium, waar de FIFA World Cup 2010 werd gehouden. Verken het nieuw aangelegde Green Point-ecopark en bewonder de oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika.

Kaapstad: stadstour van een halve dag

4. Kaapstad: stadstour van een halve dag

Ontdek het beste dat Kaapstad te bieden heeft tijdens deze tour van een halve dag. Begin uw avontuur met een stop bij de beroemde Tafelberg voor een rondwandeling. Ga verder naar Signal Hill voor ongelooflijke uitzichten en perfecte foto's. Vervolg uw weg naar Camps Bay en stop bij Maiden's Cove voor meer adembenemende uitzichten. Rijd door Clifton, Bantry Bay, Seapoint, het V&A Waterfront en het stadscentrum van Kaapstad. Rijd langs het conferentiecentrum van Kaapstad, rijd langs Heerengracht Street, langs het treinstation van Kaapstad en stop bij het Kasteel de Goede Hoop. Sluit uw bezoek af met een stop bij het Noon Gun-museum en het Cape Town Diamond Museum.

Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

5. Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

Kaapstad, de Moederstad, is een prachtige plek doordrongen van geschiedenis. Deze halfdaagse tour neemt je mee langs alle belangrijke plekken die je gezien móet hebben. Een erkende gids neemt je op sleeptouw en weet alles over Kaapstad. Je bezoekt de belangrijkste plekken in de stad, waaronder het Zuid-Afrikaans Museum en de mooie Compagniestuin. Ook bekijk je de parlementsgebouwen, het stadhuis en Kasteel de Goede Hoop. Als je de kleurrijke straten van Bo-Kaap nadert, waait de geur van Maleisische curry je al tegemoet. Je bezoekt ook het Groentemarkplein, Seinheuwel, Kampsbaai en Clifton. En als je interesse hebt kun je ook mee met een korte rondleiding door de diamantfabriek – een unieke kans. Aan het einde van je stadstour kun je kiezen uit 2 opties. Ofwel je neemt de kabelbaan naar de top van Tafelberg (weersafhankelijk). Ofwel je kunt naar boven naar de Table View, voor een perfect panorama van de stad.

Kaapstad: stadstour van een halve dag en Afrikaanse lunch

6. Kaapstad: stadstour van een halve dag en Afrikaanse lunch

Ontmoet je lokale gids en bereid je voor op interessante verhalen over de rijke geschiedenis en het erfgoed van de stad. Ga naar het Bartolomeu Dias-monument in Kaapstad (centrum). Leer meer over belangrijke figuren in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Ontdek het Kasteel de Goede Hoop. Verken dit vijfhoekige fort dat wordt beschouwd als het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Dompel je vervolgens onder in de geschiedenis van Nelson Mandela. Bezoek het stadhuis waar hij zijn eerste toespraak hield als vrij man. Maak ook een wandeling langs het Parlement, de Slave Lodge, Company Gardens, Cathedral, St. Georges Mall en Greenmarket Square. Maak tot slot wat foto's van de felgekleurde huizen van Bo-Kaap. De tour wordt afgesloten met een lunch bij AfroDeli Eatery in Long Street. Ervaar de authentieke Afrikaanse keuken uit Zimbabwe en Nigeria.

Kaapstad: Wandeltocht met koffie en cultuur door District Six

7. Kaapstad: Wandeltocht met koffie en cultuur door District Six

Bezoek District Six en ontdek de overblijfselen van wat ooit een gemengde gemeenschap was van bevrijde slaven, kooplieden, ambachtslieden, immigranten en arbeiders. Ontdek hoe meer dan 60.000 van de niet-blanke inwoners in de jaren zeventig onder het apartheidsregime van Zuid-Afrika met geweld werden verwijderd. Moderne koffiecultuur ontmoet aangrijpende verhalen tijdens deze rondleiding. Begin je ervaring met een kopje koffie in een van de meest eigenzinnige koffiehuizen van Kaapstad, bekend om zijn futuristische steampunk-outfits en industriële sfeer. Neem deel aan een mini-barista-workshop en maak een rondleiding door de branderij voordat je eropuit trekt om de geschiedenis van District Six te ontdekken. Betreed het District Six Museum om meer te weten te komen over de bewoners die met geweld zijn verwijderd en hun huizen verwoest door bulldozers. Ga vervolgens naar het beroemde Table Mountain Frame en maak foto's met de muurschildering van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela op de achtergrond. Geniet van een zoete traktatie van een nabijgelegen bakkerij om je energie te geven voor het volgende deel van de tour, een straatkunstwandeling. Kom meer te weten over de kunstenaar die de muren van District Six schildert met krachtige boodschappen. Mak1One is een van Kaapstads beroemdste autodidactische pioniers op het gebied van graffitikunst en streefde graffiti na als een platform om zijn gedachten te uiten en anderen te inspireren om het bestuur van die tijd in twijfel te trekken. Beëindig je tour in echte lokale stijl door een lokale taxi te nemen voor de korte rit terug naar het stadscentrum.

Kaapstad: inleidende stadstour te voet en per minibus

8. Kaapstad: inleidende stadstour te voet en per minibus

Deze stadstour door Kaapstad begint met een stop bij het Victoria & Alfred Waterfront, de meest bezochte bestemming van Zuid-Afrika, die elk jaar miljoenen bezoekers trekt met zijn enorme aanbod aan restaurants, winkels, activiteiten en gratis entertainment. Rijd langs de residentiële buitenwijken van Clifton en Camps Bay, gelegen langs de Atlantische kust, dit gebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Bezoek daarna de Bo-Kaap, een gebied dat voorheen bekend stond als de Malay Quarter, beroemd om zijn felgekleurde huizen en romantische geplaveide straten. Terwijl er een tussenstop is in het museum, dat dateert uit de jaren 1760, en het oudste huis in het gebied is dat nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm is. Het benadrukt de culturele bijdrage van vroege moslimkolonisten. Maak een wandeling in de beroemde Company Gardens, het beroemde park en erfgoed in het centrum van Kaapstad. De tuinen zijn in de 17e eeuw aangelegd om verse producten te produceren en de Europese schepen die door de Kaap varen opnieuw in te richten. Geniet van een snel bezoek aan het Zuid-Afrikaanse museum. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, het oudste nog bestaande gebouw in Zuid-Afrika. Dit vijfhoekige fort, gebouwd tussen 1666 en 1679, verving een klein fort van klei en hout dat in 1652 door commandant Jan van Riebeeck werd gebouwd bij de oprichting van een maritiem bevoorradingsstation in Kaap de Goede Hoop (Kaapstad) voor de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. De tour wordt afgesloten met een kort bezoek aan een van de diamantfabrieken van Kaapstad. Verken de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse diamantkoorts en waar het allemaal begon. Ontdek 's werelds beroemdste diamanten met tentoongestelde levensgrote replica's. Zie uit de eerste hand hoe ruwe diamanten worden getransformeerd in creaties van vuur en licht.

Kaapstad: privétour Tafelberg en stadstour van een hele dag

9. Kaapstad: privétour Tafelberg en stadstour van een hele dag

Doe mee met deze tour voor een dag vol hoogtepunten van de stad. Reis per kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Daal af door Malay Quarter, ook wel bekend als Bo-Kaap. Bezoek het Bo-Kaap Museum en bekijk de prachtige kleurrijke huizen. Verken het stadscentrum, de Compagnietuinen en de Groene Markt. Bezoek het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Om de dag af te sluiten, maken we een fietstocht langs de Sea Point Promenade naar de V en A Waterfront voor een late lunch, winkelen of om naar uw hotel te worden gebracht.

Halfdaagse stadsrondleiding & Tafelberg-ticket Kaapstad

10. Halfdaagse stadsrondleiding & Tafelberg-ticket Kaapstad

Begin uw ochtend met een pick-up van uw accommodatie in Kaapstad en begin uw tour in het hart van de stad, ook wel bekend als Adderley Street. Bekijk tijdens het verkennen van dit gebied historische monumenten zoals Bartholomew Dias, Jan van Riebeeck en Zacharias Waganaer Reservoir. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, een van de oudste gebouwen in Zuid-Afrika en krijg de kans om getuige te zijn van de sleutelceremonie of de kanonvuurceremonie. Rijd daarna door de stad en passeer het stadhuis waar voormalig president Nelson Mandela zijn eerste toespraak hield nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten. Kom aan in de Bo-Kaap, voorheen bekend als de Cape Malay Quarter, en maak een fotostop bij de kleurrijke historische huizen en krijg de mogelijkheid om Maleisische gerechten zoals Samoosas, Koeksisters en Melktert te kopen en te proeven. Ga vanaf de Bo-Kaap naar de Noon Gun, een historisch tijdsignaal in de stad Kaapstad. Terwijl je hier bent, krijg je een ongelooflijk uitzicht op de Tafelbaai, het stadscentrum, de Atlantische Oceaan, Robbeneiland en de Tafelberg. Ga verder naar Afrogem Jewelers voor een rondleiding door een juwelenfabriek om de fabricage van prachtige Afrikaanse sieraden te zien. Deze tour eindigt met een stop bij de Tafelberg om de kabelbaan naar de top van de berg te nemen voor een rondleiding.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Kasteel de Goede Hoop

Wil je alle activiteiten in Kasteel de Goede Hoop ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel de Goede Hoop

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.540 beoordelingen

Afgezien van het inchecken in ons hotel, was dit het eerste wat we deden toen we aankwamen en het stelde niet teleur! Een absoluut geweldige manier om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien die de prachtige stad te bieden heeft, van de Tafelberg tot de wijnstreek. Ik zou niet aarzelen om dit aan te bevelen als een 'must'. We hebben dit bedrijf over de hele wereld gebruikt en hebben hun personeel altijd behulpzaam, zeer interessant en informatief gevonden.

zeer leuke manier om Kaapstad te leren kennen op een andere manier. We fietsten met onze 3 kinderen langs de highlights. Zeer mooie afwisseling. Peter etait vraiment un guide formidable et tres patient par rapport les efants. Je recommande ce tour surtout si vous travaillez avec des enfants. C’est une maniere dynamique a decouvrir ce ville.

We waren de enige deze dag, dus hadden aan Andy onze privé gids. Hij heeft ons op een ontspannen manier veel van Kaapstad laten zien en er ook over verteld. Al met al een toffe gids!

deze bus is echt zo de moeite waard. je kunt de hoogtepunten van Kaapstad op een goedkope en heel makkelijke manier bekijken. top.

Nederlandstalige gids, veel uitleg, leuke verrassing. Fijn overzicht van de stad!