Datums kiezen

Kasteel Kolossi

Kasteel Kolossi: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Paphos: rondleiding door Limassol met de rots van Aphrodite

1. Van Paphos: rondleiding door Limassol met de rots van Aphrodite

Uw eerste stop is het oude Griekse stadskoninkrijk Kourion dat dateert uit de 10e eeuw voor Christus. Je ziet de vele opgravingen waaronder het complex van Eustolios en bewondert het magnifieke amfitheater met zijn spectaculaire uitzichten over de baai van Episkopi. Ga verder met een stop bij Kolossi en het middeleeuwse kasteel, een voormalig bolwerk van de kruisvaarders, vrije tijd en optioneel bezoek aan het kasteel (toegangsprijzen niet inbegrepen in de prijs). Vanaf daar rijdt u naar Limassol en arriveert u in de oude stad, dicht bij het middeleeuwse kasteel, de jachthaven van Limassol en het marktgebied waar u vrije tijd heeft om te verkennen, winkelen en lunchen (niet inbegrepen). Op de terugweg stop je bij de Rots van Aphrodite waar, volgens de legende, de godin van liefde en schoonheid uit de golven werd geboren.

Van Paphos: Cyprus Through the Ages Tour met lunch en wijn

2. Van Paphos: Cyprus Through the Ages Tour met lunch en wijn

Het platteland van Cyprus ligt binnen handbereik tijdens deze fluitstoptour. Verken geologische formaties, archeologische vindplaatsen en karakteristieke dorpjes zoals Fini en Omodos. Proef de lokale smaken tijdens een lunch in een taverne en ga naar een wijnmakerij voor een proeverij. De ochtend begint met de eerste stop bij Petra tou Romiou voor foto's (alleen beschikbaar voor degenen die uit de stad Paphos en Aphrodite Hills Resort komen). De mythische geboorteplaats van Aphrodite is een geologische formatie van enorme rotsen langs een van de kustlijnen van het eiland. Ga verder naar Kourion, een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen op het eiland. Het is klassiek Grieks-Romeins, met een halvemaanvormige stoelen die uitkijken op zee. Kasteel Kolossi is de volgende halte. Dit kasteel uit het kruisvaarderstijdperk is omgeven door bloeiende planten en een mooie binnenplaats. Spring terug in de bus en ga naar Fini waar de lunch wordt geserveerd in een lokale taverne. Stop later bij het door bergen omringde dorp Omodos, waar u een begeleide wandeling door het dorp zult maken. Om je reis af te ronden, heb je de mogelijkheid om traditionele Cypriotische wijn te proeven in een lokale wijnmakerij voordat je terugkeert naar de resorts.

Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

3. Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

Ervaar de charme en schoonheid van het platteland van Cyprus tijdens deze spannende rondreis. Onze reis begint met een bezoek aan Petra tou Romiou, ook wel bekend als de mythische geboorteplaats van Aphrodite. Maak de perfecte foto van deze intrigerende geologische formatie, waar gigantische rotsen een van de mooiste kustlijnen van het eiland ontmoeten. Dompel jezelf onder in het mystieke aura dat deze legendarische plek omringt. Vervolgens gaan we verder naar Kourion, een buitengewone archeologische vindplaats die je versteld zal doen staan. Deze klassieke Grieks-Romeinse site heeft een halvemaanvorm van zitplaatsen die uitkijken op de zee, wat een werkelijk schilderachtige omgeving creëert. Verken de overblijfselen van oude structuren en stel je het bruisende leven voor dat ooit op deze opmerkelijke plek floreerde. We vervolgen onze reis naar het betoverende Kolossi kasteel. Dit middeleeuwse fort is versierd met bloeiende planten en heeft een prachtige binnenplaats. Stap terug in de tijd als je het kasteelterrein verkent en je het leven voorstelt van degenen die hier ooit woonden. Onze volgende stop is het schilderachtige bergdorp Omodos, waar een wandeling met gids door het dorp op je wacht. Geniet van de charmante sfeer terwijl je door de smalle straatjes dwaalt en verborgen hoekjes ontdekt. Je krijgt vrije tijd om van een heerlijke lunch te genieten en je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Voordat we terugkeren naar de resorts maken we een stop bij een lokale wijngaard, waar je de gelegenheid krijgt om traditionele Cypriotische wijn te proeven. Geniet van de smaken en aroma's van deze geliefde lokale drank en krijg inzicht in de wijntradities van Cyprus. Deze tour biedt een perfecte mix van geschiedenis, prachtige landschappen en authentieke Cypriotische ervaringen. Mis de kans niet om de landelijke juweeltjes van dit prachtige eiland te ontdekken en herinneringen voor het leven te creëren.

Paphos: De authentieke nacht van Cyprus

4. Paphos: De authentieke nacht van Cyprus

Beleef een onvergetelijke avond in het prachtig gerestaureerde Metochi-klooster in het dorp Polemi, waar een heerlijke mix van verrukkelijke gerechten, muziek en traditionele Cypriotische dans op je wacht. Deze excursie belooft een echte onderdompeling in de Cypriotische cultuur en geeft je de kans om je te mengen onder de lokale bevolking en echt de hartslag van hun levendige tradities te voelen. Je reis begint met een korte rit naar Polemi Village, waar je kunt genieten van een uniek Cypriotisch diner. Het evenement bestaat uit een gevarieerd aanbod van authentieke Cypriotische gerechten, zorgvuldig bereid door de bekwame vrouwen van het dorp, volgens dezelfde recepten die al generaties lang worden doorgegeven. De nadruk ligt op het gebruik van pure ingrediënten, zodat je de traditionele Cypriotische gerechten proeft die de essentie van zelfgekookte maaltijden weerspiegelen. Terwijl je geniet van de culinaire hoogstandjes, kun je je maaltijd aanvullen met lokale wijnen die een speciaal tintje geven aan de ervaring. Gedurende de avond ben je getuige van de plaatselijke bevolking die het vakmanschap demonstreert achter het maken van Cypriotische lekkernijen, de productie van wijn en de creatie van hagiografie, waardoor je inzicht krijgt in het rijke culturele erfgoed van de regio. De festiviteiten breiden zich buiten uit, waar de ritmische beats van de Cypriotische muziek je uitnodigen om samen met de plaatselijke bevolking een pittige dans te doen op het terras. Deze betoverende avond belooft een authentieke en meeslepende reis naar het hart van de Cypriotische tradities - een ervaring die je niet mag missen. Laat je gaan, geniet van het moment en geniet van de vrolijke sfeer die wordt gecreëerd door de warmte van de mensen en de charme van deze historische locatie.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Kasteel Kolossi

Wil je alle activiteiten in Kasteel Kolossi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.