Kasteel van Guimarães

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Guimarães

Sitemap Kasteel van Guimarães

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Guimarães ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Guimarães

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 740 beoordelingen

Compacte en perfecte Tour met een uitstekende gids

Stipt om 9:00 uur opgehaald door Pedro waarna we nog een tweede gezelschap ophaalden in Porto. Toevallig ook een Nederlands sprekend gezelschap wat de communicatie onderling makkelijk maakte. De rit naar Guimaraes (de geboorteplaats van Portugal) is niet zo lang waar we eerst een stop maakte bij het kasteel van Portugal. Het kasteel is vooral historisch interessant, het daarna bezochte Paço dos Duques de Bragança het hoogtepunt van de stop in Guimaraes. Daarna het pittoreske centrum van Guimaraes bezocht waar Pedro in een lokaal restaurant voor een uitgebreide lunch had gezorgd. Na Guimaraes nog Braga bezorgd waar Pedro ons wederom de ruimte liet om de stad te verkennen. Met nog een uitstap naar het fraaie Santuario do Bom Jesus do Monte wat meer dan de moeite waard is. In Braga zelf een rondleiding (2 euro extra) door de Kathedraal gekregen, de 2 euro ook meer dan waard. Pedro heeft de hele dag ons goed begeleid, de tour maar zeker ook de gids is een aanrader!

Het is natuurlijk veel om in één dag te zien. Twee van die fantastisch mooie steden. Met zo veel historie en vooral moois. Maar het 'paste' allemaal. en de lunch was nog even een ristig en heerlijk moment ook! De gids was - naar mijn mening - super. Een historicus van oorspong. Geen flauwekul-verhalen, deze man wist écht wat hij vertelde. Klasse! en bij deze nogmaals bedankt voor een onvergetelijk mooie dag! (we hadden toevallig ook heel mooi weer, dat moet ook gezegd natuurlijk).

weinig tijd om rond te kijken wegens tijdsdruk

Guimarães viel mee, maar door het lange wachten op de lunch is Braga snel-snel afgehandeld en was er niet de tijd om rond te lopen, enkel de kerk bezocht en de kathedraal op de bergtop was rap even foto's nemen.

Enthousiaste, hartelijke gids met gedegen historische kennis

Veel indrukken, afwisseling en humor. Mooi om de twee verschillende plaatsen te kunnen vergelijken. Naast de Douro wijntour een aanrader!