Kies data

Kasteel van Montjuïc

Kasteel van Montjuïc: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: Montjuïc kabelbaan retourticket

1. Barcelona: Montjuïc kabelbaan retourticket

Ontdek Barcelona van bovenaf met dit retourticket voor de Montjuïc-kabelbaan. Maak een ritje met een onlangs gerenoveerde kabelbaan naar de heuvel van Montjuïc, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Barcelona. Ga naar het kabelbaanstation Parc de Montjuïc en klim in de ruime cabine. Maak de klim van ongeveer 84,5 meter hoogte op een bijna 750 meter lange route. De rit biedt een geweldig uitzicht over heel Barcelona; van de Serra de Collserola tot aan de Middellandse Zee. Bezoek onderweg 3 kabelbaanstations: Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc. Krijg een overzicht van bezienswaardigheden zoals de imposante Sagrada Familia vanuit een heel ander perspectief. Sla de terugreis over met het retourticket.

Barcelona: 2 uur zeilen met hapjes en drankjes

2. Barcelona: 2 uur zeilen met hapjes en drankjes

Zeil weg uit de jachthaven terwijl je een paar van de meest luxueuze megajachten van de Middellandse Zee aangemeerd ziet in One Ocean Marina te Port Vell. Vaar dan langs het beroemde winkelcentrum Center Maremagnum op de kade, zie het beroemde standbeeld van Christopher Columbus, en bewonder het unieke World Trade Center voordat het schip koers zet naar de noordelijke monding van de haven van Barcelona. Vlak voor de noordelijke ingang van de haven van Barcelona vaar je onder de grootste ophaalbrug in Spanje door, die toegang geeft tot een van de belangrijkste commerciële havens van de Middellandse Zee. Zodra je de haven uit bent, worden de zeilen gehesen en zeil je langs de kust van Barcelona om te genieten van geweldig uitzicht op de stad. Je ziet bezienswaardigheden zoals het Modern W Hotel, het strand Barceloneta, het Kasteel van Montjuïc, de Olympische Torens, en de Sagrada Familia vanuit een nieuw perspectief. Op de achtergrond omlijst de berg Tibidabo de stad. Geniet van de sensatie op de open zee en voel de zilte wind terwijll je geniet van heerlijke lokale specialiteiten en een goede Spaanse wijn of Catalaanse cava.

Ervaar Barcelona: 3 uur durende tour

3. Ervaar Barcelona: 3 uur durende tour

Een gave verkenningstocht van het centrum van Barcelona en het Montjuic Olympisch park. De tocht begint bij de Arc de Triomf en vervolgens ga je naar het centrum van de stad via de Sagrada Familia en de altijd drukke Passeig de Gracia. Nadat je langs de Ramblas hebt gereden (met de allure van een rockster) baan je je een weg door El Raval en Poble Sec voordat je via de openbare weg naar de Montjuïc de klim naar boven inzet. Hier kunt je het Poble Espanyol, MNAC, het Olympisch Stadion, de Miro Stichting en het Montjuïc kasteel bekijken. Als je weer onderaan de Montjuïc bent, volg je de kustlijn tot Port Olympic, waar je de laatste bocht neemt, terug naar het GoCar hoofdkantoor.

Barcelona: luxe privéjachtcruise

4. Barcelona: luxe privéjachtcruise

Zet koers naar de oceaan aan boord van uw luxe jacht tijdens deze 2 uur durende cruise bij zonsondergang. Nadat je je schipper hebt ontmoet en naar een snelle veiligheidsbriefing hebt geluisterd, begint je tour. Geniet van een welkomstdrankje van cava of witte wijn en snacks terwijl je vertrekt vanuit de jachthaven met de grootste vloot van luxe privé megajachten in de Middellandse Zee. Vaar tijdens uw cruise langs bezienswaardigheden zoals het winkelcentrum Maremagnum, het standbeeld van Cristopher Colombus en het fort van het kasteel van Montjuic voordat u de haven verlaat. Eenmaal uit de haven, kijk hoe de kustlijn van Barcelona voor je ogen krimpt. Bewonder de belangrijkste kenmerken van de skyline van de stad, zoals het W Hotel, het strand van Barceloneta, het kasteel van Montjuic en de Olympische torens. Je kunt ook genieten van een uniek perspectief op de Sagrada Familia vanaf de zee voordat je terugkeert naar de haven.

Barcelona: kabelbaan, bezoek aan magische fontein & kasteel

5. Barcelona: kabelbaan, bezoek aan magische fontein & kasteel

Je rondleiding begint bij de beroemde Ramblas in het hart van de stad. Je wandelt door het oude centrum en bezoekt de beroemde Boqueria-markt. Je komt langs het Gran Teatre del Liceu, een prachtig modernistisch gebouw en een van Europa's belangrijkste operahuizen. Je kunt de ongelooflijke façade van Palau Guell bekijken, waar een jonge Gaudi zijn meesterschap op het gebied van licht en het creëren van prachtige vormen toonde. Je wandelt door naar El Raval, het meest multiculturele en onontdekte wijk van het oude centrum. Je bezoekt de Rambla del Raval waar je een foto kunt nemen met het enorme kattenstandbeeld van Fernando Botero, waarschijnlijk het schattigste standbeeld dat je ooit te zien krijgt. Vervolgens neem je de Montjuic-kabelbaan en geniet je van een adembenemend uitzicht op Barcelona's mooie skyline. Je bereikt het Kasteel van Montjuic waar je een privébezoek aflegt met alleen jouw kleine groepje. Je ontdekt hoe het Kasteel van Montjuic vanaf het begin altijd een militair fort geweest is terwijl de politieke macht in de stad van tijd tot tijd veranderde. Je gaat de kerkers binnen waar belangrijke politieke gevangenen uit de geschiedenis van de stad gezeten hebben. Je krijgt toegang tot de toren van het kasteel, waar je een uitzicht van 360 graden over Barcelona hebt. Grijp de unieke kans om de beste foto's van Barcelona te maken bij zonsondergang.  Je rondleiding gaat verder richting het Olympisch Stadion en het Palau Sant Jordi, beroemd omdat hier de beste concerten van de stad plaatsvinden. Onderweg stop je bij een van de beste terrassen van de stad om te genieten van traditionele tapas met een lokale wijn of bier. Na deze pauze kun je de prachtige show van de Magische Fontein bewonderen. Deze werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en had tijdelijk moeten zijn, maar de bezoekers en inwoners van Barcelona vonden de fontein zo geweldig dat deze gebleven is. Het kleurrijke bewegende water van de fontein is fascinerend.

Barcelona: Montjuïc Segway Tour met gids

6. Barcelona: Montjuïc Segway Tour met gids

Vertrekkend vanuit het hart van Barcelona, de Gotische wijk, passeer je de kust van de oude haven. Betreed de berg, duik in de wereld van de natuur en magisch uitzicht op de stad en de kust. Als je door de verschillende parken loopt, kom je er veel tegen, kom je op het plein van Hotel Miramar en het station van de kabelbaan, speciaal gemaakt voor de Universale EXPO 1929. Maak op dit punt een stop om te genieten van het uitzicht en Maak wat foto's. Vervolgens ga je naar de top van de berg, waar het kasteel van Montjuïc 173 meter hoog boven de zee ligt met een fantastisch uitzicht. Op je weg terug naar het centrum heb je nog tijd om de Mirador de Alcalde te bezoeken, waar je de kustlijn van de stad kunt bewonderen voordat je de heuvels afdaalt.

Barcelona: Wandeltour met kasteel Montjuic & kabelbaan

7. Barcelona: Wandeltour met kasteel Montjuic & kabelbaan

Geniet van deze wandeltocht door de oude binnenstad van Barcelona en bezoek de beroemde Boqueria-markt, die wordt beschouwd als een van de beste markten ter wereld vanwege het modernistische ontwerp en de rijkdom aan producten die het biedt. Begin je tour op de beroemde Ramblas, het hart van het stadscentrum. Passeer het Gran Teatre del Liceu, een klassiek voorbeeld van Catalaans modernisme, evenals het Palau Güell, een van de meest verbluffende voorbeelden van Antoni Gaudi's architectuur.   Vervolg je wandeltocht om Raval te ontdekken, de meest multiculturele en buiten de gebaande paden gelegen wijk van de oude stad, die mensen met verschillende sociale, culturele en geografische achtergronden aantrekt. Bezoek de Rambla del Raval om een foto te maken met het enorme kattenbeeld van Fernando Botero, misschien wel een van de schattigste beelden die je ooit zult zien. Neem de Montjuic-kabelbaan en bereid je voor op een vogelvlucht van Barcelona. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Montjuic-kabelbaan terwijl je uitkijkt op de iconische skyline van Barcelona. Bovenaan de kabelbaan bereik je het kasteel van Montjuic en geniet je van een privébezoek exclusief met je kleine groep. Verken het militaire fort en geniet van toegang tot exclusieve gebieden, zoals de kerkers van het gebouw. Als je uit de kerkers komt, ga je naar de toren van Montjuic Castle voor de meest spectaculaire, panoramische uitzichtpunten van de stad - als de dag helder genoeg is, kun je helemaal tot aan de Pyreneeën zien. Ga daarna met de kabelbaan terug naar de oude stad, op het perfecte moment om te genieten van een heerlijke maaltijd met tapas - zorg ervoor dat u enkele aanbevelingen van uw gids ophaalt voor de beste restaurants om te bezoeken.

Barcelona: luxe privécruise bij zonsondergang

8. Barcelona: luxe privécruise bij zonsondergang

Vaar naar de oceaan aan boord van uw luxe jacht tijdens deze 2 uur durende cruise bij zonsondergang. Nadat je je schipper hebt ontmoet en naar een korte veiligheidsbriefing hebt geluisterd, begint je tour. Geniet van een welkomstdrankje van cava of witte wijn en snacks terwijl u vertrekt vanuit de jachthaven met de grootste vloot luxe privé-megajachten in de Middellandse Zee. Vaar tijdens uw cruise langs attracties zoals het Maremagnum Shopping Center, het standbeeld van Cristopher Colombus en het fort van Montjuic Castle voordat u de haven verlaat. Eenmaal uit de haven, kijk hoe de zon ondergaat boven de kustlijn van Barcelona. Bewonder de belangrijkste kenmerken van de skyline van de stad, zoals het W Hotel, het strand van Barceloneta, het kasteel van Montjuic en de Olympische torens. U kunt ook genieten van een uniek perspectief op de Sagrada Familia vanaf de zee voordat u terugkeert naar de haven.

Barcelona: Montjuic-kabelbaantickets en begeleide telefoontour

9. Barcelona: Montjuic-kabelbaantickets en begeleide telefoontour

Ervaar de Montjuïc-kabelbaan in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een boeiende self-guided audiotour op je smartphone. Ontvang uw ticket per e-mail, download de app en de audiotour op uw telefoon, voorafgaand aan uw bezoek, en reis terug in de tijd om de glorie van de Montjuïc-kabelbaan te ervaren. Zet je koptelefoon op en verken het Barcelona Paviljoen, Poble Espanyol, Olympic Ring en Fundació Miró door de kracht van verhalen vertellen en leer historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes uit de oudheid. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een onmisbare kans om waardevolle inzichten te krijgen in de drie iconische haltes van de kabelbaan: Parc Montjuïc, Castell en Mirador Stop, en je op een geheel originele manier tot je omgeving te verhouden.

Barcelona: boottocht

10. Barcelona: boottocht

Ontsnap aan de drukte van het stadscentrum en bekijk Barcelona vanuit een uniek perspectief met een avontuur aan boord van een prachtige zeilboot. Pas de tour aan en pas deze aan uw behoeften aan en creëer de perfecte boottocht voor uw feest, zakenreis, familie-uitje, visreis of andere activiteit. Na een ontmoeting in Port Olimpic, praat je met de schipper om te beslissen welke van de 3 routes je moet nemen, afhankelijk van je verwachtingen en weers- / zeeomstandigheden. Stap dan aan boord van uw prachtige zeilboot en vaar de open zee in. Speel gerust je eigen muziek op de luidsprekers van de boot en kies uit de vele drankjes en hapjes die aan boord beschikbaar zijn, of neem je eigen muziek mee. Ga op de eerste route naar het noordoosten en bewonder het beste van de skyline van Barcelona. Van het charmante voormalige vissersdorp dat nu de wijk Barceloneta is tot het Olympisch dorp en de beroemde stranden van Bogatell en Mar Bella, er is genoeg te bewonderen terwijl u achterover leunt en ontspant met een drankje. Afhankelijk van het weer, stop bij het strand van Badalona, een van de mooiste stranden in de omgeving, voor een duik. Je kunt je schipper ook vragen om je te leren zeilen tijdens de tour.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 19

Sitemap Kasteel van Montjuïc

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Montjuïc ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Montjuïc

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.790 beoordelingen

We hadden een heel mooi uitzicht over Barcelona, de rit was vrij kort. Toch voldeed het aan onze verwachtingen. Het was ook leuk om het kasteel bovenop de berg te zien. We hadden geluk, want ze hebben elke eerste zondag van de maand gratis toegang, dus we hoefden niets te betalen om rond te kijken. dus misschien overwegen dat in je planning :)

Super goed ! We namen eerst de metro en daarna de kabelbaan die ons naar de voet van de kabelbaan bracht. Exotisch, pittoresk en super gezellig. En wat een uitzicht... gewoonweg schitterend. Zonder het bezoek van het kasteel aan de top te vergeten waar je ook kunt eten.

Leuke en comfortabele koetsen, hoewel het een korte rit is. Mooi uitzicht op Barcelona en het kasteel. Het kasteel vereiste echter een aparte toegangsprijs. We gingen niet naar binnen, maar hielden nog steeds van het uitzicht.

Prachtig uitzicht. Op de top van de kabelbaan is er een heel kasteel om te verkennen en nog een geweldig uitzicht over de oceaan.

Super. Als ik weer naar Barcelona kom, ga ik zeker naar Montjuic en zeker naar de Funucular. En de kabelbaan is ook geweldig.