Kies data

Kasteel van Sao Jorge

Geniet van een benijdenswaardig uitzicht over Lissabon en de Taag vanaf het middeleeuwse kasteel van de Portugese hoofdstad.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
53 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 53

Kasteel van Sao Jorge: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

1. Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

Maak een onvergetelijke 2 uur durende rondvaart door Lissabon op de rivier de Taag met live toelichting van de bemanning. Ontdek de prachtige waterkant van de stad op een zeilboot terwijl je onderweg de vele historische monumenten en iconische bezienswaardigheden bewondert.  Je wordt begroet door je schipper, die je bij de steiger aan boord van de zeilboot helpt. Proost met een welkomstdrankje en verken de waterwegen van Lissabon, waarbij je eerst langs het Monument der Ontdekkingen komt. Vaar onder de grandioze Brug van 25 april (Ponte 25 de Abril) en kijk omhoog om een glimp op te vangen van het Christusbeeld, Cristo Rei. Terwijl je de prachtige bezienswaardigheden van gebouwen, bruggen en schepen in je opneemt, luister je naar de bemanning die jou enkele curiositeiten en leuke weetjes vertelt over de plaatsen waar je langs vaart.  Zet de reis voort naar het historische stadscentrum, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het  Praça do Comércio, de Basílica da Estrela en het Castelo de São Jorge, dat zich op de hoogste heuvel van Lissabon bevindt.  Aan het einde van je boottocht door Lissabon kun je de unieke architectuur van het MAAT Museum (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) en de beroemde Toren van Belém (Torre de Belém) bewonderen. Als je de zonsondergangsoptie hebt gekozen, ervaar je ook de stad verlicht tijdens het gouden uur, gevolgd door een prachtige zonsondergang.

Lissabon: toegang tot het kasteel van Saint George en zelfgeleide audiotour

2. Lissabon: toegang tot het kasteel van Saint George en zelfgeleide audiotour

Ervaar St.George Castle in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een fascinerende self-guided audiotour op je smartphone. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotour op je telefoon, voorafgaand aan je bezoek, en reis terug in de tijd om de glorie van een van de belangrijkste attracties van Lissabon, het prachtige St. George Castle, te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende Arco do Castelo, de ingang van het kasteel en de adembenemende monumenten en schatten van het kasteel door de kracht van verhalen vertellen en leer historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes voor deze spectaculaire attractie van Lissabon. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een onmisbare kans om waardevolle inzichten te krijgen in een van de belangrijkste en meest bekende attracties van Lissabon, het kasteel van St. George en op een geheel originele manier met uw omgeving om te gaan.

Lissabon: rondvaart over de Taag in traditionele boot

3. Lissabon: rondvaart over de Taag in traditionele boot

Geniet van een boottocht op de rivier de Taag en vaar met een gids door het historische hart van Lissabon. Terwijl je over de prachtige rivier glijdt, vertelt je gids en schipper van alles over het Portugal van de 18e eeuw.  De rondvaart van 45 minuten vertrekt vanaf de Cais do Sodre-bootterminal. Vanaf de rivier trekken de prachtige façades van het historische stadscentrum aan je voorbij. Je vaart langs het handelsplein, het kasteel van São Jorge, Alfama, het nationale pantheon en het station Santa Apolonia. Op de terugweg vaar je midden op de rivier om de betoverende heuvels van Lissabon te bekijken. Vergaap je aan de indrukwekkende 5 aprilbrug en het Christus Koning-beeld in de verte. Je vaart in een traditionele en unieke zeilboot uit 1947 met ruimte voor 50 personen. De warme tinten en vele handgeschilderde bloemen  geven de boot z'n charme en authenticiteit. Eind jaren zestig, met de opkomst van verkeersbruggen, raakten deze schepen in onbruik. De om en nabij 75 boten die van de duizenden boten zijn overgebleven, staan geregistreerd in de Marinha do Tejo, en vormen een levend onderdeel van het Portugese Marinemuseum. Maak kennis met een uniek stuk geschiedenis tijdens een rondvaart over de rivier.

Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

4. Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

Dit was de plek waar het allemaal begon. Ontmoet elkaar in het hart van de stad, genesteld op de oudste heuvel in Lissabon. Het is de heuvel van fado en van de typische tavernes die hun genialiteit en traditionele wortels behouden. Van de wijken van Graça en Alfama, via Mouraria tot het kasteel van São Jorge, heb je misschien het geluk om een sardine-barbecue op straat tegen te komen. Stap uit in Alfama, maak een wandeling door dit muziekkwartier en luister naar de geluiden. Je kunt Romeinse overblijfselen zien, middeleeuwse huizen die de aardbeving in 1755 hebben overleefd, de prachtige kathedraal van Lissabon, pleinen opgefleurd door terrasjes en hoekjes en steegjes die doen denken aan Arabische steden - de multiculturele geschiedenis van Lissabon heeft hier ook zijn sporen nagelaten. Krijg bovendien een ongelooflijk uitzicht op de stad vanuit de vele natuurlijke ramen die het biedt.

Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

5. Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

Ontdek de schoonheid van Lissabon en verken de hoogstgelegen punten van de stad op een comfortabele elektrische fiets. Begin, na een korte introductie, bij het marktplein en fiets naar het uitkijkpunt van São Pedro de Alcântara, waarbij je langs het Portugese parlementsgebouw komt. Vervolg je tocht over de Avenida da Liberdade en bekijk de fraaiste en duurste winkels van Lissabon. Ontdek daarna het gebied rondom het Castelo de São Jorge en geniet van een geweldig uitzicht over de stad vanaf het beroemde Miradouro das Portas do Sol. Daal af naar de historische wijk Alfama om uiteindelijk weer bij Praça do Comércio, waar je de tocht begonnen bent, uit te komen.

Lissabon: voorrangstoegang São Jorge kasteel met begeleiding

6. Lissabon: voorrangstoegang São Jorge kasteel met begeleiding

Geniet van een ontspannen middag of ochtend in het kasteel van São Jorge met deze handige kaartjes met voorrangstoegang. Kom meer te weten over de geschiedenis van het populairste monument van Lissabon, dat helemaal teruggaat tot de 10e eeuw. Je ontmoet je  GetYourGuide-vertegenwoordiger vlak voor het kasteel voor een 15 minuten durende kennismaking met het monument voordat je je tickets ophaalt. Deze geven je toegang tot het binnenste van het kasteel – je hebt ruim voldoende tijd om op verkenning uit te gaan. Geniet van een bezoek in je eigen tempo: bewonder de eeuwenoude architectuur en ontdek de permanente tentoonstelling van het kasteel, met vele objecten uit de 11e eeuw, afkostig uit de archeologische vindplaats van de Moorse wijk. Laat je de adem benemen door een 360-graden-uitzicht over de stad en de rivier de Taag vanaf één van de hoogste heuvels van Lissabon.

Lissabon Sightseeing Tour door Tuk Tuk

7. Lissabon Sightseeing Tour door Tuk Tuk

Verken enkele van de oudste en meest karakteristieke buurten van Lissabon per tuk-tuk, inclusief de smalle straatjes van het historische uitgaansgebied Bairro Alto. Ga naar het kasteel van São Jorge en dwaal door het oude district van Alfama. Ervaar de coole sfeer van de wijk Graça op het hoogste punt van de stad en verken het belangrijkste winkelgebied van Chiado. Stop onderweg om indrukwekkende monumenten te bewonderen, zoals de kathedraal van Lissabon en de kerk Santo António, gebouwd op de plek waar de heilige Antonius werd geboren. Bezoek het klooster van São Vicente de Fora om een van de mooiste voorbeelden van maniëristische architectuur te bewonderen. Krijg een prachtig uitzicht vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara en bezoek de barokke kerk van Estrella Basilica, gebouwd op bevel van koningin Maria I om de geboorte van haar zoon te eren.

Lissabon: buurten van de stad-rondleiding per tuktuk

8. Lissabon: buurten van de stad-rondleiding per tuktuk

Ontdek de charmantste wijken van Lissabon tijdens een tour van 1 uur met een tuktuk. Zie enkele van de bekendste monumenten van het stadscentrum en ontdek de 'Stad van 7 Heuvelen'. Je wordt opgehaald bij je hotel en verkent de meest historische wijken van de stad. De 100% elektrische en milieuvriendelijke voertuigen worden bestuurd door chauffeurs die meerdere talen spreken en een diepgaande kennis van de geschiedenis, cultuur, kunst en architectuur van Lissabon hebben. Rijd naar een paar van de mooiste uitkijkpunten, waaronder de Miradouro de Santa Luzia, Miradouro Portas do Sol en Miradouro Nossa Senhora do Monte, en geniet van panoramisch uitzicht over de oudste en meest kenmerkende stukken van de stad. Bewonder onderweg sierlijke pleinen, zoals de Praça da Figueira (Plein van de Vijgenboom) en Praça do Comércio, dat gebouwd werd na de verwoestende aardbeving van Lissabon in 1755. Bewonder de kenmerkende zwart-witte tegels van Praca Dom Pedro IV, beter bekend als Rossio. Zie de façades van belangrijke kathedralen en kerken, waaronder de Igreja de Santo António en de Sé de Lisboa (Kathedraal van Lissabon). Bewonder de Moorse versterkingen van het Castelo de São Jorge. Beleef de bedrijvigheid van de vlooienmarkt Feira de Ladra, zie de voormalige kerk van Santa Engracia Panteão uit de 17e eeuw die nu bekend staat als het Panteão Nacional (nationaal pantheon) en rijd door de smalle straatjes van Alfama, het hart van de traditionele Fadobars en restaurants van Lissabon.

Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

9. Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

Dit is dé manier om Lissabon goed te leren kennen. In 48 uur profiteer je van 3 dubbeldekkerroutes en een historische tramroute! De Belém-tour brengt je langs de belangrijkste pleinen, lanen en monumenten. Of maak de monumentale tour die je de moderne buurten van de stad laat zien. De Belém-tour laat je nader kennismaken met Belém en Ajuda. Dit is het belangrijkste herkenningspunt van Lissabon, bekend om zijn monumenten, musea en andere attracties. Tijdens de Heuvels-tramroute leer je de traditionele wijken van de stad kennen, zoals Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Dit is een unieke kans om door Lissabon te rijden op een van de oudste vervoersmiddelen van de stad. Bezoek de oude wijken van Lissabon op de heuvel van het kasteel van Sint Joris, ga aan boord van een historische tram en ontdek enkele prachtige uitkijkpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht in het unieke zonlicht van de stad met zijn one-of-a-kind architectuur.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de visserij in het nieuwe museum van het oosten, dat ooit een kabeljauwzaak was voor vis uit de Noordzee. Je kunt Beléms rijke historie aflezen aan z'n vele musea en monumenten, dus je zult er niet snel uitgekeken raken. Het Jerónimos-klooster, de Toren van Belém en Padrão dos Descobrimentos zijn enkele must sees. Op elke route kun je in- en uitstappen waar en wanneer je wilt!

Lissabon: stadswandeling van 2,5 uur door Alfama

10. Lissabon: stadswandeling van 2,5 uur door Alfama

Ontdek de monumenten van Alfama, een van de oudste en meest sfeervolle wijken van Lissabon en het enige gedeelte van de stad dat de grote aardbeving van 1755 overleefde. De wijk is een stille getuige van de vergane glorie en de tragedie van Portugal, van de val van rijken tot de geboorte van de nieuwe natie. Dwaal door de smalle straten en sierlijke pleinen waar ooit de klanken van Foenicische handelaars, oproepen tot gebed, en het geratel van historische trams te horen waren. Hier vindt je het hart van de fado, muziek van verlangen en gemis die een stem geeft aan de talen, culturen en religies die allemaal hebben bijgedragen aan het rijke gevoel van gemeenschap in de wijk. Loop door Moorse straten en zie een aantal van de Romeinse fundamenten van Lissabon. Volg de zilveren oevers van de rivier de Taag en vergaap je aan de zongebleekte zandstenen muren van het kasteel van Sint Joris. Wandel rustig naar de top van de stad en geniet ademloos van het fantastische uitzicht.

Sitemap Kasteel van Sao Jorge

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Sao Jorge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Sao Jorge

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.618 beoordelingen

What an amazing experience. I have enjoyed every second of it. The woman Benedicta was so lovely and kind. She knew so much information. I would highly recommend to book this. So worth it with the view, sunset and company ❤️

Leuke rit door alle toeristische kanten van de stad Ik had het meeste ook per voet gedaan maar met Tuktuk is gewoon een aparte ervaring

Geweldige ervaring, aardig en gastvrij personeel, biedt een ander uitzicht op de stad is een magische sfeer! Aanbevolen!

Een zeer mooie boottocht, met een prachtig uitzicht en een zeer vriendelijke gids. Sterk aanbevolen.

Zeer ontspannende momenten. Zeer mooie herinneringen.