Kasteel van Sao Jorge

Geniet van een benijdenswaardig uitzicht over Lissabon en de Taag vanaf het middeleeuwse kasteel van de Portugese hoofdstad.

Kasteel van Sao Jorge: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

1. Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

Maak een onvergetelijke 2 uur durende rondvaart door Lissabon op de rivier de Taag met live toelichting van de bemanning. Ontdek de prachtige waterkant van de stad op een zeilboot terwijl je onderweg de vele historische monumenten en iconische bezienswaardigheden bewondert.  Je wordt begroet door je schipper, die je bij de steiger aan boord van de zeilboot helpt. Proost met een welkomstdrankje en verken de waterwegen van Lissabon, waarbij je eerst langs het Monument der Ontdekkingen komt. Vaar onder de grandioze Brug van 25 april (Ponte 25 de Abril) en kijk omhoog om een glimp op te vangen van het Christusbeeld, Cristo Rei. Terwijl je de prachtige bezienswaardigheden van gebouwen, bruggen en schepen in je opneemt, luister je naar de bemanning die jou enkele curiositeiten en leuke weetjes vertelt over de plaatsen waar je langs vaart.  Zet de reis voort naar het historische stadscentrum, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het  Praça do Comércio, de Basílica da Estrela en het Castelo de São Jorge, dat zich op de hoogste heuvel van Lissabon bevindt.  Aan het einde van je boottocht door Lissabon kun je de unieke architectuur van het MAAT Museum (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) en de beroemde Toren van Belém (Torre de Belém) bewonderen. Als je de zonsondergangsoptie hebt gekozen, ervaar je ook de stad verlicht tijdens het gouden uur, gevolgd door een prachtige zonsondergang.

Lissabon: toegang tot het kasteel van Saint George en zelfgeleide audiotour

2. Lissabon: toegang tot het kasteel van Saint George en zelfgeleide audiotour

Ervaar St.George Castle in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een fascinerende self-guided audiotour op je smartphone. Ontvang uw instructies per e-mail, download de app, de toegangskaarten en de audiotour op uw telefoon, voorafgaand aan uw bezoek, en reis terug in de tijd om de glorie van een van de belangrijkste attracties van Lissabon, het prachtige St. George Castle, te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende Arco do Castelo, de ingang van het kasteel en de adembenemende monumenten en schatten van het kasteel door de kracht van verhalen vertellen en leer historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes voor deze spectaculaire attractie van Lissabon. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een onmisbare kans om waardevolle inzichten te krijgen in een van de belangrijkste en meest bekende attracties van Lissabon, het kasteel van St. George en op een geheel originele manier met uw omgeving om te gaan.

Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

3. Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

Ontdek de schoonheid van Lissabon en verken de hoogstgelegen punten van de stad op een comfortabele elektrische fiets. Begin, na een korte introductie, bij het marktplein en fiets naar het uitkijkpunt van São Pedro de Alcântara, waarbij je langs het Portugese parlementsgebouw komt. Vervolg je tocht over de Avenida da Liberdade en bekijk de fraaiste en duurste winkels van Lissabon. Ontdek daarna het gebied rondom het Castelo de São Jorge en geniet van een geweldig uitzicht over de stad vanaf het beroemde Miradouro das Portas do Sol. Daal af naar de historische wijk Alfama om uiteindelijk weer bij Praça do Comércio, waar je de tocht begonnen bent, uit te komen.

Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

4. Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

Dit was de plek waar het allemaal begon. Ontmoet elkaar in het hart van de stad, genesteld op de oudste heuvel in Lissabon. Het is de heuvel van fado en van de typische tavernes die hun genialiteit en traditionele wortels behouden. Van de wijken van Graça en Alfama, via Mouraria tot het kasteel van São Jorge, heb je misschien het geluk om een sardine-barbecue op straat tegen te komen. Stap uit in Alfama, maak een wandeling door dit muziekkwartier en luister naar de geluiden. Je kunt Romeinse overblijfselen zien, middeleeuwse huizen die de aardbeving in 1755 hebben overleefd, de prachtige kathedraal van Lissabon, pleinen opgefleurd door terrasjes en hoekjes en steegjes die doen denken aan Arabische steden - de multiculturele geschiedenis van Lissabon heeft hier ook zijn sporen nagelaten. Krijg bovendien een ongelooflijk uitzicht op de stad vanuit de vele natuurlijke ramen die het biedt.

Lissabon: voorrangstoegang São Jorge kasteel met begeleiding

5. Lissabon: voorrangstoegang São Jorge kasteel met begeleiding

Geniet van een ontspannen middag of ochtend in het kasteel van São Jorge met deze handige kaartjes met voorrangstoegang. Kom meer te weten over de geschiedenis van het populairste monument van Lissabon, dat helemaal teruggaat tot de 10e eeuw. Je ontmoet je  GetYourGuide-vertegenwoordiger vlak voor het kasteel voor een 15 minuten durende kennismaking met het monument voordat je je tickets ophaalt. Deze geven je toegang tot het binnenste van het kasteel – je hebt ruim voldoende tijd om op verkenning uit te gaan. Geniet van een bezoek in je eigen tempo: bewonder de eeuwenoude architectuur en ontdek de permanente tentoonstelling van het kasteel, met vele objecten uit de 11e eeuw, afkostig uit de archeologische vindplaats van de Moorse wijk. Laat je de adem benemen door een 360-graden-uitzicht over de stad en de rivier de Taag vanaf één van de hoogste heuvels van Lissabon.

Lissabon: buurten van de stad-rondleiding per tuktuk

6. Lissabon: buurten van de stad-rondleiding per tuktuk

Ontdek de charmantste wijken van Lissabon tijdens een tour van 1 uur met een tuktuk. Zie enkele van de bekendste monumenten van het stadscentrum en ontdek de 'Stad van 7 Heuvelen'. Je wordt opgehaald bij je hotel en verkent de meest historische wijken van de stad. De 100% elektrische en milieuvriendelijke voertuigen worden bestuurd door chauffeurs die meerdere talen spreken en een diepgaande kennis van de geschiedenis, cultuur, kunst en architectuur van Lissabon hebben. Rijd naar een paar van de mooiste uitkijkpunten, waaronder de Miradouro de Santa Luzia, Miradouro Portas do Sol en Miradouro Nossa Senhora do Monte, en geniet van panoramisch uitzicht over de oudste en meest kenmerkende stukken van de stad. Bewonder onderweg sierlijke pleinen, zoals de Praça da Figueira (Plein van de Vijgenboom) en Praça do Comércio, dat gebouwd werd na de verwoestende aardbeving van Lissabon in 1755. Bewonder de kenmerkende zwart-witte tegels van Praca Dom Pedro IV, beter bekend als Rossio. Zie de façades van belangrijke kathedralen en kerken, waaronder de Igreja de Santo António en de Sé de Lisboa (Kathedraal van Lissabon). Bewonder de Moorse versterkingen van het Castelo de São Jorge. Beleef de bedrijvigheid van de vlooienmarkt Feira de Ladra, zie de voormalige kerk van Santa Engracia Panteão uit de 17e eeuw die nu bekend staat als het Panteão Nacional (nationaal pantheon) en rijd door de smalle straatjes van Alfama, het hart van de traditionele Fadobars en restaurants van Lissabon.

Sightseeingtour door Lissabon per Tuk Tuk

7. Sightseeingtour door Lissabon per Tuk Tuk

Verken enkele van de oudste en meest karakteristieke buurten van Lissabon per tuk tuk, inclusief de smalle straatjes van de historische uitgaanswijk Bairro Alto. Baan je een weg naar het kasteel van São Jorge en dwaal door de oude wijk Alfama. Ervaar de coole sfeer van de wijk Graça op het hoogste punt van de stad en verken het belangrijkste winkelgebied van Chiado. Stop onderweg om indrukwekkende monumenten te bewonderen, zoals de kathedraal van Lissabon en de Santo António-kerk, gebouwd op de plaats waar Sint-Antonius werd geboren. Bezoek het klooster van São Vicente de Fora om een van de mooiste voorbeelden van maniëristische architectuur te bewonderen. Krijg een prachtig uitzicht vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara en bezoek de barokke kerk van de Estrella-basiliek, gebouwd in opdracht van koningin Maria I ter ere van de geboorte van haar zoon.

Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

8. Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

Dit is dé manier om Lissabon goed te leren kennen. In 48 uur profiteer je van 3 dubbeldekkerroutes en een historische tramroute! De Belém-tour brengt je langs de belangrijkste pleinen, lanen en monumenten. Of maak de monumentale tour die je de moderne buurten van de stad laat zien. De Belém-tour laat je nader kennismaken met Belém en Ajuda. Dit is het belangrijkste herkenningspunt van Lissabon, bekend om zijn monumenten, musea en andere attracties. Tijdens de Heuvels-tramroute leer je de traditionele wijken van de stad kennen, zoals Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Dit is een unieke kans om door Lissabon te rijden op een van de oudste vervoersmiddelen van de stad. Bezoek de oude wijken van Lissabon op de heuvel van het kasteel van Sint Joris, ga aan boord van een historische tram en ontdek enkele prachtige uitkijkpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht in het unieke zonlicht van de stad met zijn one-of-a-kind architectuur.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de visserij in het nieuwe museum van het oosten, dat ooit een kabeljauwzaak was voor vis uit de Noordzee. Je kunt Beléms rijke historie aflezen aan z'n vele musea en monumenten, dus je zult er niet snel uitgekeken raken. Het Jerónimos-klooster, de Toren van Belém en Padrão dos Descobrimentos zijn enkele must sees. Op elke route kun je in- en uitstappen waar en wanneer je wilt!

Lissabon: 24-uurs ticket hop on, hop off-tramrit

9. Lissabon: 24-uurs ticket hop on, hop off-tramrit

Je reserveert je ticket voor de Hills tramtour en rijdt met een vintage tram door de fameuze traditionele wijken van Lissabon. Je reist door de wijken Alfama, Mouraria, Chiado, Bairro Alto en Lapa. Je maakt kennis met de meest onvergetelijke bezienswaardigheden van de stad, zoals Castelo São Jorge, de kathedraal van Lissabon (Sé de Lisboa) en de Basílica da Estrela. Je bezoekt de musea, zoals MUDE, Museu do Chiado en Museu de Arte Antiga. Je bewondert het prachtige uitzicht vanaf Miradouro da Graça, Miradouro Senhora do Monte, Portas do Sol en Miradouro de Santa Luzia. Een audiogids aan boord is beschikbaar in het Portugees, Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Russisch, Chinees en Japans.

4-daagse Portugal Tour vanuit Madrid: Lissabon en Fatima

10. 4-daagse Portugal Tour vanuit Madrid: Lissabon en Fatima

Ontdek de bezienswaardigheden en geluiden van Portugal tijdens een 4-daagse pakketreis vanuit Madrid, door de schilderachtige regio Extremedura op weg naar de Portugese hoofdstad Lissabon. Kom meer te weten over de Spaanse veroveraars in Trujillo en het Portugese tijdperk van ontdekkingen in Belem. Bekijk oude trams in de straten van Alfama en leer meer over de verschijning van de Maagd Maria in Fatima. Accommodatie vindt plaats in een 4-sterrenhotel in het centrum van Lissabon, met optionele avondactiviteiten en dagtochten voor uw plezier. Dag 1: Madrid - Trujillo - Lissabon Vertrek om 08:00 uur vanuit Madrid en rijd door de schilderachtige regio Extremadura in Spanje en stop in het historische Trujillo om een stad te ontdekken die is verrijkt door de Spaanse veroveraars. Je hebt tijd om door het stadscentrum te dwalen om prachtige middeleeuwse en renaissancegebouwen te zien, zoals het belangrijkste Plaza Mayor, waar een ruiterstandbeeld van Francisco Pizarro de wacht houdt. Ga de grens over naar Portugal en check bij aankomst in Lissabon in bij het 4-sterrenhotel Lutecia. Gelegen aan de monding van de rivier de Taag, is de Portugese hoofdstad een genot om 's avonds te verkennen. U kunt deelnemen aan een optionele fadoshow om de typisch melancholische volksliederen van Portugal te ervaren, of u kunt op uw gemak ontspannen. Dag 2: Lissabon Geniet van een ochtend sightseeingtour door Alfama, de oudste wijk van Lissabon. Bewonder het middeleeuwse kasteel van São Jorge, dat uitkijkt over de Alfama vanaf zijn locatie op een heuvel, en zie oude trams door de geplaveide straten rijden. Ga verder naar Belem, gedomineerd door de forttoren van Belem en het sierlijke klooster van Los Jeronimos. De middag is vrij om op uw gemak te verkennen, of u kunt een optionele excursie maken naar de sprookjesachtige paleizen van Sintra en de glorieuze stranden en resorts van de kust van Estoril en Cascais. Dag 3: Lissabon - Fatima - Lissabon Vandaag bezoekt u een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Portugal tijdens een dagtocht naar Fatima. Leer het verhaal van de verschijning van de Maagd Maria aan 3 herderskinderen terwijl ze hun kudde hoeden in de Cova da Iria. Je bent vrij om sites zoals het heiligdom van Fátima en de kapel van de verschijningen te verkennen. Bekijk de mozaïeken en glas-in-loodramen van de basiliek en geniet van een rustige tijd in de Holy Trinity Church. Keer terug naar Lissabon voor uw overnachting. Dag 4: Lissabon - Cáceres - Madrid Verlaat Lissabon en steek de grens met Spanje opnieuw over op weg naar Madrid. Stop bij de historische ommuurde stad Caceres, in 1986 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege de prachtige mix van Romeinse, Moorse, Noord-gotische en Italiaanse Renaissance-architectuur. Ontdek enkele van de 30 overgebleven islamitische torens en glorieuze renaissancepaleizen terwijl je op je gemak door de smalle straatjes dwaalt. Ga verder naar Madrid voor het einde van de tourdiensten.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
52 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap Kasteel van Sao Jorge

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Sao Jorge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Sao Jorge

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.223 beoordelingen

Thanks to Ricardo we had a wonderful 3-hour trip. He is a wonderful guide who knows a lot about Lisboa, comes up to your wishes and is very careful while cycling through Lisboa with you. We learned a lot about Lisbos and visited a lot of places we otherwise would not have seen. Besides we got many great tips for the rest of our stay. If you book this trip you will definitely not regret it!

George heeft ons Lissabon laten zien, wat een prachtige fietstocht! We hebben plekken gezien die we anders nooit gevonden zouden hebben. Echt een aanrader. Ter afsluiting kregen we een kersenlikeurtje van de eigenaar van de fietsen.

Het is de moeite waard om in zo’n middel eeuwse boot mee te varen. Goede gids en in meerdere talen te verstaan. Wij hebben enorm genoten!

Geweldige ervaring met een super gids. Goede fietsen, goede uitleg van de fiets. Goede prijs kwaliteitsverhouding.

Veel gezien van de stad, hele goede gids. We hebben erg genoten van de fietstocht