Kasteel van Wawel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kasteel van Wawel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

1. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

...
Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

2. Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

Verspil je tijd niet bij Wawel terwijl je in de rij staat te wachten  - sla de rij over met dit voorrangsticket en breng zoveel mogelijk tijd door met het verkennen van dit historische versterkte architecturale complex. Sluit je aan bij een goed georganiseerde, kleine groep van tussen de 12 en 15 deelnemers met je voorkeurstaal en kies uit de verschillende opties de delen van het complex die je wilt zien. Van een bezoek van slechts 1 uur aan alleen de kathedraal tot een bezoek van 4,5 uur aan het hele complex, bewonder je de pracht van Wawel op een manier die het beste bij je voorkeuren en schema past.   Wawelkathedraal Het rijkste deel van Wawel, de kathedraal, is de belangrijkste kathedraal in Polen en een echte parel onder architecturale meesterwerken. Ga met je gids naar binnen en bewonder het prachtige interieur, waar Poolse koningen werden gekroond en begraven. Je ziet ook de beroemde Sigismund-bel in de toren en vele rijkelijk versierde kapellen.   Staatskamers, Wawel en binnenplaats De staatskamers van het kasteel van Wawel waren de thuisbasis van de beroemdste Poolse koningen, zoals Zygmunt III Waza en Wladyslaw Lokietek. Hun interieurs staan vol met oude schilderijen en prachtige wandtapijten, die bewaard zijn gebleven van de originele decoraties. Je verkent ook de schilderachtige Wawel en de binnenplaats, omringd door indrukwekkende verdedigingsmuren.   Koninklijke appartementen De koninklijke privé-appartementen bieden een rijke ervaring voor mensen die houden van design, architectuur en geschiedenis. Verken de collecties zilverwerk en schilderijen, evenals de zuilenhal en renaissancemeubels.

...
Krakau: riviercruise over de Vistula met audiogids

3. Krakau: riviercruise over de Vistula met audiogids

Breng tijd door op de rivier de Vistula om de stad vanuit een uniek perspectief te leren kennen. Luister naar een audiogids die de bezienswaardigheden en geluiden om je heen beschrijft terwijl je over het water vaart. Bewonder het koninklijke Wawel-kasteel, de Kościuszko-heuvel en meer. Spring aan boord en vaar uit om bezienswaardigheden van Krakau te spotten, zoals de basiliek van St. Michael de Aartsengel, de kerk van St. Catherine, het familiehuis van Heilige Vader Johannes Paulus II, het klooster van de Norbertijnse zusters en het Camaldolese klooster in Bielany. Vaar langs de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het Wawel-kasteel, de Wawel-kathedraal en het beroemde silhouet van de Wawel-draak. Maak foto's van bruggen, voetgangersbruggen en meer in Krakau. Luister naar de audiogids terwijl je de geschiedenis leert van de iconische bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Luister naar verhalen over de mensen die in deze historische stad woonden en hoe de stad door de jaren heen is veranderd.

...
Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

4. Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd, en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

...
Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

5. Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

Geniet van audiocommentaar terwijl je door de oude binnenstad van Krakau rijdt op een verwarmde elektrische golfkar tijdens deze groepsreis. Bekijk bezienswaardigheden zoals het Planty-park en een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster. Spring aan boord van uw golfkar en geniet onderweg van deskundig audiocommentaar. Luister naar verhalen uit de geschiedenis terwijl je hoogtepunten in het Planty-park ziet, zoals middeleeuwse muren en de goed bewaarde vestingwerken bij de Barbican. Rijd naar de Grote Markt om de Lakenhal in renaissancestijl en de barokke Mariakerk te zien. Bewonder het Collegium Maius waar Copernicus ooit studeerde. Passeer de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk, de Academie voor Schone Kunsten, de toren bij de Florianuspoort en het pauselijke raam in een Franciscaans klooster. Bewonder de koninklijke kathedraal en het kasteel op de Wawel-heuvel.

...
Krakau: wandeltocht door de oude stad

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je door de middeleeuwse architectuur wandelt op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze zullen je ook voorzien van voorkennis over wat je moet bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

...
Krakau: rondleiding Wawel & oude stad met voorrangstoegang

7. Krakau: rondleiding Wawel & oude stad met voorrangstoegang

Ontdek de hoogtepunten van Krakaus geschiedenis tijdens deze wandeltocht. Je begint met de topattractie van de stad, het geweldige Kasteel van Wawel. Eerst ga je dit fascinerende kasteel van de buitenkant verkennen om belangrijke plekken zoals de verdedigingsmuren, de draak van Wawel, de Wawelkathedraal en nog veel meer te zien. Buiten krijg je van je gids meer informatie over deze plek en zijn geschiedenis. Na deze introductie ga je het kasteel van Wawel binnen, waar het nog indrukwekkender is dan buiten. Verken de belangrijkste delen van het kasteel, inclusief de koninklijke staatsiezalen. Het kasteel staat vol met talloze waardevolle monumenten, oude schilderijen en indrukwekkende wandtapijten, die zijn overgebleven van het originele interieur. Je treedt in de voetsporen van de koningen van Polen terwijl je de beroemde Koninklijke Route verkent van de Wawelheuvel naar de oude stad. Je komt aan bij de markt waar je de gotische façade van de Mariakerk kunt bewonderen. Bewonder de prachtige ornamenten van de historische Lakenhal. Dit is de plek waar reizende kooplieden elkaar ontmoetten om zaken te bespreken en hun waren te verhandelen. Je komt langs de Jagiellonische Universiteit, een van 's werelds oudste universiteiten, en gaat naar de groene oase van Planty, een park dat gebouwd is waar vroeger de middeleeuwse stadsmuren stonden.

...
Krakau: avondrondvaart met een glas wijn

8. Krakau: avondrondvaart met een glas wijn

Vaar over de rivier de Vistula en geniet van een heerlijk avondje uit in de koninklijke stad. Ervaar het adembenemende uitzicht in de avond, de prachtige stadsverlichting en de unieke sfeer van de rivier. De tocht begint bij het kasteel van Wawel en gaat dan stroomopwaarts naar het klooster van de zusters van de norbertijnenabdij en het huis van paus Johannes Paulus II. Even later komt de boot stroomafwaarts langs het historische kasteel van Wawel en de kerk op de rots, waarna je de schoonheid van de wijken Kazimierz en Podgórze en de karakteristieke bruggen kunt zien. De tocht eindigt weer bij de aanlegplaats van Kapitan Victor. Je krijgt, voor aanvang van de tocht, een gratis drankje naar keuze.

...
Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

9. Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

De tour begint op het ontmoetingspunt nabij Wawel Castle, waar je een warme groet van je gids ontvangt. Geniet van de gelegenheid om dit fascinerende kasteel van buitenaf te verkennen en bewonder enkele van de belangrijkste functies, zoals de verdedigingsmuren, de Wawel-draak, de binnenplaats van het kasteel en meer. Terwijl je ronddwaalt, luister je naar je gids en deel je intrigerende feiten over het kasteel, zijn geschiedenis en zijn vroegere bewoners. Ga vervolgens naar de Wawelkathedraal, die nog indrukwekkender is dan zijn imposante buitenkant, en wordt beschouwd als de Poolse Notre Dame. De kathedraal is een van de belangrijkste historische plaatsen in Polen en het belang ervan is nog steeds bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Breng wat tijd door met het verkennen van de kathedraal, leer over zijn ongelooflijke geschiedenis die 1000 jaar beslaat en luister naar je gids en deel verhalen over de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden, inclusief de kroning van Poolse monarchen. Terwijl je ronddwaalt, kun je de verbluffende artistieke architectuur bewonderen die beïnvloed is door het gotische, renaissance-, barokke, classicistische en moderne tijdperk. Er is ook tijd om te leren over de vele grote Poolse mensen begraven in de kathedraal waaronder Poolse royalty's, nationale helden, heiligen, dichters en meer.

...
Krakau: bezoek ondergronds museum en privétour oude stad

10. Krakau: bezoek ondergronds museum en privétour oude stad

Duik onder de oppervlakte van de lange en verwarde geschiedenis van Krakau met een rondleiding door het unieke ondergrondse museum. Geniet van handige skip-the-line toegang en een exclusieve privétour waarmee u de drukte kunt vermijden en kunt genieten van de tentoonstelling in een kleine intieme groep. Bereik het museum onder het beroemde marktplein van Krakau en volg je gids door ondergrondse gangen en leer over de talloze relikwieën en voorwerpen die door archeologen zijn ontdekt. Profiteer van de privétour-instelling om het tempo en de onderwerpen van de tour aan uw smaak aan te passen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van een vroeger Krakau terwijl je slentert door de originele straten en kelders van gebouwen die niet meer bestaan. Vervolg vervolgens uw privétour door de oude binnenstad van Krakau, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de schoonheid van het monumentale kasteel Wawel en de gezellige wijk Kazimierz. Loop vanaf de middeleeuwen langs de beroemde Koninklijke Route en passeer topattracties zoals de Mariakerk en de Lakenhalle. Bezoek verborgen juweeltjes met je gids waardoor je je een local voelt.

...

Sitemap Kasteel van Wawel

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.234 beoordelingen

Magda was geweldig en fantastisch. Ik had geluk en was de enige in de groep, dus had een "privé" tour en ik had niets meer kunnen vragen. Ze gaf me zoveel informatie, beantwoordde al mijn vragen en deed zelfs haar best om mijn eerste ervaring in Krakau de moeite waard te maken. Heel erg bedankt, Magda! Deze tour is een must met Magda. Ze zal je alles vertellen wat je moet weten en nog wat. Ze is ook een wereldreiziger en heeft zo'n schat aan kennis om al haar ervaringen te delen. :)

Mijn gids Yola was zeer deskundig en gepassioneerd over de geschiedenis van het kasteelterrein en zijn oude wortels en zijn tijdcapsule-karakter bij het profileren van het begin van Krak w. Ik heb van de tour geleerd hoeveel het kasteel en de kathedraal een integrale rol speelden in de geschiedenis van Krakau, of zelfs Polen. Yola was zo vriendelijk om onze vragen van de groep te beantwoorden.

We hebben de tour de dag ervoor geboekt. Samen met mijn vriend waren we de enige bedienden. Onze gids Eva was zeer goed geïnformeerd en vertelde de geschiedenis erg interessant. De tour omvat alleen een bezoek aan de heuvel, zonder de kerk of het kasteel zelf te betreden. Ik raad je echter aan om 1,5 uur vrije tijd aan deze tour te besteden

Zeer mooie tour met een kleine houten boot, aardig personeel. Nog steeds te duur voor de ontvangen prestatie.

We hebben een prachtige citytrip naar Krakau gehad, wondermooie stad !!