Kasteel van Wawel

Reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Polen met een bezoek aan deze voormalige zetel van de koninklijke macht.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kasteel van Wawel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

1. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: avondrondvaart met een glas wijn

2. Krakau: avondrondvaart met een glas wijn

Vaar over de rivier de Vistula en geniet van een heerlijk avondje uit in de koninklijke stad. Ervaar het adembenemende uitzicht in de avond, de prachtige stadsverlichting en de unieke sfeer van de rivier. De tocht begint bij het kasteel van Wawel en gaat dan stroomopwaarts naar het klooster van de zusters van de norbertijnenabdij en het huis van paus Johannes Paulus II. Even later komt de boot stroomafwaarts langs het historische kasteel van Wawel en de kerk op de rots, waarna je de schoonheid van de wijken Kazimierz en Podgórze en de karakteristieke bruggen kunt zien. De tocht eindigt weer bij de aanlegplaats van Kapitan Victor. Je krijgt, voor aanvang van de tocht, een gratis drankje naar keuze.

Krakau: Wawel Castle Skip-the-Line rondleiding

3. Krakau: Wawel Castle Skip-the-Line rondleiding

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

4. Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

Verspil je tijd niet bij Wawel terwijl je in de rij staat te wachten  - sla de rij over met dit voorrangsticket en breng zoveel mogelijk tijd door met het verkennen van dit historische versterkte architecturale complex. Sluit je aan bij een goed georganiseerde, kleine groep van tussen de 12 en 15 deelnemers met je voorkeurstaal en kies uit de verschillende opties de delen van het complex die je wilt zien. Van een bezoek van slechts 1 uur aan alleen de kathedraal tot een bezoek van 4,5 uur aan het hele complex, bewonder je de pracht van Wawel op een manier die het beste bij je voorkeuren en schema past.   Wawelkathedraal Het rijkste deel van Wawel, de kathedraal, is de belangrijkste kathedraal in Polen en een echte parel onder architecturale meesterwerken. Ga met je gids naar binnen en bewonder het prachtige interieur, waar Poolse koningen werden gekroond en begraven. Je ziet ook de beroemde Sigismund-bel in de toren en vele rijkelijk versierde kapellen.   Staatskamers, Wawel en binnenplaats De staatskamers van het kasteel van Wawel waren de thuisbasis van de beroemdste Poolse koningen, zoals Zygmunt III Waza en Wladyslaw Lokietek. Hun interieurs staan vol met oude schilderijen en prachtige wandtapijten, die bewaard zijn gebleven van de originele decoraties. Je verkent ook de schilderachtige Wawel en de binnenplaats, omringd door indrukwekkende verdedigingsmuren.   Koninklijke appartementen De koninklijke privé-appartementen bieden een rijke ervaring voor mensen die houden van design, architectuur en geschiedenis. Verken de collecties zilverwerk en schilderijen, evenals de zuilenhal en renaissancemeubels.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

5. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige renaissance Italiaanse schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

Krakau: rondvaart over de Wisla

6. Krakau: rondvaart over de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla op een moderne boot. Neem je vrienden mee op deze rondvaart die plaats biedt aan maximaal 12 gasten. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen word je uitgenodigd op het observatiedek om te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van de bezienswaardigheden, zoals: • De Skałka-kerk • Koninklijke Kasteel van Wawel • Huis van de Poolse paus Johannes Paulus II • Norbertijnenklooster • Grafheuvel van Kościuszko • De 6 Bruggen • Cricoteka

Krakau: 2 uur durende Segway-tour door de oude stad

7. Krakau: 2 uur durende Segway-tour door de oude stad

Maximaliseer uw plezier in de idyllische stad Krakau, terwijl u de prachtige architectuur ontdekt terwijl u de opwinding van een Segway-tour ervaart. Beleef onvergetelijk plezier met familie en vrienden terwijl u de vele charmante bezienswaardigheden bewondert die de stad te bieden heeft, van de marktpleinen van de oude stad tot de Joodse wijk. Bekijk de hoogtepunten op snelheid terwijl je langs de Koninklijke Route vaart en bewonder het Wawel-kasteel. Geniet van de rit terwijl je een wervelwindtour maakt door 4 kerken. Bezoek de beroemde Wawel-drakengrot en de schilderachtige oever van de Vistula en leer boeiende verhalen over de oude stad. Krijg fascinerende inzichten in de geschiedenis en cultuur van deze stad met UNESCO-werelderfgoedlocaties van een deskundige gids.

Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

8. Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

Krakau biedt een reeks visuele hoogtepunten: van het Koninklijke Kasteel van Wawel tot de historische wijken  Zwierzyniec en Kazimierz; er is genoeg te zien in deze prachtige stad. De rondvaarten op de Wisla blijven een van de beste manieren om alles te ontdekken wat Krakau te bieden heeft. De rivier stroomt door het hart van Krakau, waar zich de markantste bezienswaardigheden in Polen bevinden. Je krijgt niet alleen de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, maar om jezelf volledig onder te dompelen in de geest van Krakau dankzij het comfortabele tempo van de tour. De reis begint aan de voet van het Wawel-kasteel. Vanaf daar drijft de boot langs de pittoreske boulevards, eerst in de richting van  Schwierzyniec langs het  klooster van de Norbertine Sisters, het huis van de paus Johannes Paulus II, en dan in de richting van Podgórze en Kazimierz. Je passeert bekende bezienswaardigheden zoals de Kerk op de Rots, het Mangha Museum, de Bernatka-loopbrug en Cricoteka. De rondvaart eindigt bij het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Krakau: Krakau by Night Tour met verhalen en koffie

9. Krakau: Krakau by Night Tour met verhalen en koffie

Of je nu net in Krakau bent aangekomen en je wilt oriënteren in de stad, of de schoonheid ervan wilt ervaren als de zon ondergaat, deze tour geeft je wat je zoekt. Je gids laat je de mooiste en interessantste plekken en monumenten van de stad zien en vertelt je over de verborgen verhalen erachter. Je leert oude geheimen, verhalen van alchemisten, vampiers, heksen en koningen. Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij de ingang van het Rynek Underground Museum, Rynek Główny 1, 31-042 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1u) Een professionele lokale gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling naar de Florianpoort, de oudste poort van de stad. De wandeling voert langs romantische, mysterieuze en mystieke straten, pleinen en steegjes naast de catacomben, de bel voor de stervenden en de enige plek waar veroordeelden konden stoppen om een kaars aan te steken. Dit is een bijzonder mystiek onderdeel van de tour, waarbij je de kans krijgt om niet voor de hand liggende maar mooie plekken in Krakau te fotograferen die alleen bekend zijn bij stadsbewoners. Dan ziet u het prachtige gebouw van het Slowacki Theater - een kopie van de Garnier Opera in Parijs, en het voormalige middeleeuwse ziekenhuis van St. Roch, dat behandeling bood aan de armen. Je gaat door het Kleine Marktplein waar in de Middeleeuwen mensen levend werden verbrand voor beledigingen tegen God en het vervalsen van munten, en uiteindelijk bereik je het Grote Marktplein. Pauze voor rust en een kopje heerlijke koffie (0,5 uur) Je rust uit onder het genot van een kopje koffie in een voormalige middeleeuwse herberg in de buurt van een gevangenis en een martelkamer. Sightseeing deel II (~ 1u) U ontdekt het centrale plein en alle belangrijke monumenten die zich daar bevinden. Je leert ook over de locatie van de bel voor de stervenden, de lantaarn die Krakau beschermt tegen de pest, de oude begraafplaatsen, de schandpaal en de marters. Je ontdekt diep verborgen, soms duistere verhalen over Krakau en de mysterieuze plekken waar de beul de dood van de veroordeelden aankondigde. Daarna ga je naar het pittoreske Universiteitskwartier met Collegium Maius, het oudste van de bewaard gebleven universiteitsgebouwen, waar de wereldberoemde Nicolaus Copernicus en Johannes Paulus II hebben gestudeerd. Vervolgens leidt de wandeling je langs de Koninklijke Route naar het Wawel-kasteel. Je ontdekt mysterieuze smalle straatjes en leert verhalen over alchemisten, vampiers, heksen en koningen die alleen bekend zijn bij de Cracovianen die hier wonen. Je krijgt ook de mogelijkheid om unieke foto's te maken. Einde van de tour Je eindigt de tour op Kanonicza Street, de oudste straat in de stad, vanwaar je het prachtige uitzicht op het Wawel-kasteel kunt bewonderen. Na de rondleiding wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen, aanbevolen door je gids, om te genieten van een heerlijk diner en de magische sfeer van de stad te ervaren. De volgende ochtend mag u ons gezelschap vergezellen op een andere tour.

Krakau: wandeltocht door de oude binnenstad en de oude Joodse wijk

10. Krakau: wandeltocht door de oude binnenstad en de oude Joodse wijk

Begin aan een wandeltocht door enkele van de beroemdste buurten van Krakau: de oude binnenstad en Kazimierz - de oude Joodse wijk. Je hebt de keuze tussen een wandeling van 45 minuten en een wandeling van 1,5 uur, om beter aan je behoeften te voldoen. Op de kortere wandeling bezoek je alleen de oude binnenstad, terwijl de langere wandeling je ook naar Kazimierz brengt. Nadat je je gids in de stad hebt ontmoet, ontvang je je koptelefoon en meertalige audiogids, zodat je de taal van je voorkeur voor de tour kunt kiezen. Ga vervolgens op je wandelavontuur van Krakau. Ga eerst naar de oude stad. Loop langs middeleeuwse gebouwen uit de 10e en 11e eeuw die tot op de dag van vandaag intact zijn gebleven. Bekijk de invloed van elke historische periode op de stad, inclusief de kerken, pleinen en huurkazernes, waarvan sommige worden beschouwd als historische locaties van uitzonderlijke universele waarde. Bewonder beroemde gebouwen zoals de Mariakerk, de Lakenhal, het Wawel-kasteel, de stadhuistoren, het Juliusz Słowacki-theater en nog veel meer. In 1978 werd het historische centrum van Krakau toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties als een van de meest waardevolle plekken ter wereld. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom wanneer u de stad bezoekt. Als je de 1,5 uur durende tour hebt geboekt, ga dan naar de oude Joodse wijk, ook wel bekend als Kazimierz. Deze nu modieuze en populaire wijk was ooit een aparte stad, gesticht door Casimir III de Grote in 1355. Bekijk synagogen, pleinen en begraafplaatsen die een sterke Joodse cultuur hebben gecreëerd in Kazimierz, waardoor het de hoofdstad is van de Joodse minderheid in Polen. Gelukkig hebben de belangrijkste historische bezienswaardigheden en kunstvoorwerpen in het gebied de Tweede Wereldoorlog overleefd. Wandelen door de charmante straatjes van dit deel van de stad zal u betoveren.

Sitemap Kasteel van Wawel

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.504 beoordelingen

Geweldig bezoek met een extra gids en een camper voor het standbeeld van Jean pol II. Duidelijke en interessante uitleg. Een kasteel vol geschiedenis om te weten. Het bezoek aan de klokkentoren van de basiliek was de kers op de taart. Te doen !

Het was dezelfde gids als het eerste bezoek. We waren blij haar te vinden. Een beetje teleurgesteld dat ik het kasteel niet heb kunnen bezoeken dat wordt gerenoveerd. Anders bovenaan.

De gids Magdalena was geweldig, erg aardig en deskundig en zorgde goed voor ons tijdens de tour. Zeer informatief en mooi om zo'n kostbaar erfgoed te bekijken?

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

Mooie en comfortabele boot met uitkijk dek. Je ziet veel en er wordt veel informatie gegeven. Aanrader!