Kasteel van Wawel

Reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Polen met een bezoek aan deze voormalige zetel van de koninklijke macht.

Kasteel van Wawel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

1. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

2. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

3. Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

Nadat je je audiogids hebt opgehaald bij het plaatselijke toeristeninformatiecentrum, luister je naar het commentaar terwijl je door de Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel wandelt. Wawel is al sinds de 11e eeuw de residentie van de vorst en is ook de plaats waar de Poolse koningen werden gekroond en begraven.  Als je eenmaal bent aangekomen bij het Koninklijk Kasteel, hoor je over de rol van elk gebouw en de verhalen erachter. Je komt meer te weten over de geschiedenis van het Binnenhof, de Boogvormige Binnenplaats, de Schatkamer en de Wapenkamer. Rond de tour af bij de beroemde Drakengrot.

Krakau: rondvaart over de Wisla

4. Krakau: rondvaart over de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla op een moderne boot. Neem je vrienden mee op deze rondvaart die plaats biedt aan maximaal 12 gasten. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen word je uitgenodigd op het observatiedek om te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van de bezienswaardigheden, zoals: • De Skałka-kerk • Koninklijke Kasteel van Wawel • Huis van de Poolse paus Johannes Paulus II • Norbertijnenklooster • Grafheuvel van Kościuszko • De 6 Bruggen • Cricoteka

Krakau: avondrondvaart met een glas wijn

5. Krakau: avondrondvaart met een glas wijn

Vaar over de rivier de Vistula en geniet van een heerlijk avondje uit in de koninklijke stad. Ervaar het adembenemende uitzicht in de avond, de prachtige stadsverlichting en de unieke sfeer van de rivier. De tocht begint bij het kasteel van Wawel en gaat dan stroomopwaarts naar het klooster van de zusters van de norbertijnenabdij en het huis van paus Johannes Paulus II. Even later komt de boot stroomafwaarts langs het historische kasteel van Wawel en de kerk op de rots, waarna je de schoonheid van de wijken Kazimierz en Podgórze en de karakteristieke bruggen kunt zien. De tocht eindigt weer bij de aanlegplaats van Kapitan Victor. Je krijgt, voor aanvang van de tocht, een gratis drankje naar keuze.

Krakau: tour Kasteel van Wawel met skip-the-line toegang

6. Krakau: tour Kasteel van Wawel met skip-the-line toegang

Verlies geen tijd bij het Kasteel van Wawel met in de wachtrij staan dankzij dit fast-track ticket, en houd zoveel mogelijk tijd over om het historische, versterkte kasteelcomplex te verkennen. Kies de onderdelen van het complex die je wilt zien, die het best passen bij jouw voorkeuren en je tijdschema. Ontdek de Kathedraal van Wawel, de belangrijkste kathedraal van Polen en een architectonisch meesterwerk. Ga met je gids naar binnen en bewonder het prachtige interieur, waar Poolse koningen werden gekroond en begraven. Bekijk de beroemde Sigismund-klok in de toren, en de vele rijk versierde kapellen.   Daarna verken je de Staatszalen van het Kasteel van Wawel, waar de beroemdste Poolse koningen hebben gewoond, zoals Zygmunt III Waza en Wladyslaw Lokietek. Bewonder de oude schilderijen en prachtige wandtapijten, bewaard gebleven van de originele aankleding. Wandel over de schilderachtige heuvel van Wawel en de binnenplaats die wordt omringd door indrukwekkende verdedigingsmuren, voordat je doorgaat naar de koninklijke appartementen. Verken de collecties zilverwerk en schilderijen, evenals de zuilenhal en renaissancemeubels.

Krakau: 2 uur durende Segway-tour door de oude stad

7. Krakau: 2 uur durende Segway-tour door de oude stad

Maximaliseer uw plezier in de idyllische stad Krakau, terwijl u de prachtige architectuur ontdekt terwijl u de opwinding van een Segway-tour ervaart. Beleef onvergetelijk plezier met familie en vrienden terwijl u de vele charmante bezienswaardigheden bewondert die de stad te bieden heeft, van de marktpleinen van de oude stad tot de Joodse wijk. Bekijk de hoogtepunten op snelheid terwijl je langs de Koninklijke Route vaart en bewonder het Wawel-kasteel. Geniet van de rit terwijl je een wervelwindtour maakt door 4 kerken. Bezoek de beroemde Wawel-drakengrot en de schilderachtige oever van de Vistula en leer boeiende verhalen over de oude stad. Krijg fascinerende inzichten in de geschiedenis en cultuur van deze stad met UNESCO-werelderfgoedlocaties van een deskundige gids.

Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

8. Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

Krakau biedt een reeks visuele hoogtepunten: van het Koninklijke Kasteel van Wawel tot de historische wijken  Zwierzyniec en Kazimierz; er is genoeg te zien in deze prachtige stad. De rondvaarten op de Wisla blijven een van de beste manieren om alles te ontdekken wat Krakau te bieden heeft. De rivier stroomt door het hart van Krakau, waar zich de markantste bezienswaardigheden in Polen bevinden. Je krijgt niet alleen de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, maar om jezelf volledig onder te dompelen in de geest van Krakau dankzij het comfortabele tempo van de tour. De reis begint aan de voet van het Wawel-kasteel. Vanaf daar drijft de boot langs de pittoreske boulevards, eerst in de richting van  Schwierzyniec langs het  klooster van de Norbertine Sisters, het huis van de paus Johannes Paulus II, en dan in de richting van Podgórze en Kazimierz. Je passeert bekende bezienswaardigheden zoals de Kerk op de Rots, het Mangha Museum, de Bernatka-loopbrug en Cricoteka. De rondvaart eindigt bij het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Krakau: 1 uur segwayverhuur

9. Krakau: 1 uur segwayverhuur

Maximaliseer uw plezier in de idyllische stad Krakau, terwijl u de prachtige architectuur ontdekt terwijl u de opwinding van een Segway-huur ervaart. Beleef onvergetelijk plezier met familie en vrienden terwijl u de vele charmante bezienswaardigheden bewondert die de stad te bieden heeft, van de marktpleinen van de oude stad tot de Joodse wijk. Bekijk de hoogtepunten op snelheid terwijl je langs de Koninklijke Route vaart en bewonder het Wawel-kasteel. Bezoek de beroemde Wawel-drakengrot en de schilderachtige oever van de Vistula. Een volledig opgeladen e-scooter gaat ongeveer 25 km mee, zodat u alle belangrijke plaatsen kunt zien. Je ontvangt helmen, een gratis kaart en onze tips over waar te gaan.

Krakau: tickets Wawel Castle Crown Treasury & Royal Armoury

10. Krakau: tickets Wawel Castle Crown Treasury & Royal Armoury

Ontdek het rijke erfgoed van Poolse koningen en koninginnen tijdens deze rondleiding door de Crown Treasury in het Wawel-kasteel in Krakau. Kies uit een tour met of zonder ticket naar de Royal Armory. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Schatkist. Ontmoet je gelicentieerde gids buiten het kasteel en omzeil de lijn om de Crown Treasury te bezoeken. Ontdek prachtige kunstwerken, kroonjuwelen, lichtbollen en meer. Bewonder koninklijke ereversieringen, waaronder de mantel van de Ridder van de Orde van de Heilige Geest, en zeldzame sieradencollecties. Bezoek vervolgens de Royal Armory tijdens een zelfgeleide tour (als je die optie hebt gekozen). Verken de collectie rijkelijk versierde wapens, geschonken aan Poolse koningen door middeleeuwse heersers uit heel Europa. Bekijk de originele bepantsering en wapens van de beroemde gevleugelde Poolse Huzaren. Geniet van de prachtige wapenexposities van geweren, haakbussen, patriotten en pistolen uit middeleeuwse Europese fabrieken. Bekijk de meest waardevolle verzameling vaten in het land met de wapenschilden van Poolse koningen, hetmans en edelen.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
102 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Sitemap Kasteel van Wawel

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.941 beoordelingen

Onze gids liet ons op een zeer interessante manier de Wawel-heuvel zien. We hadden die dag geen kaartjes voor de koninklijke kamers, maar een interessant verhaal bevredigde onze nieuwsgierigheid. Ik raad het ten zeerste aan!

Het was dezelfde gids als het eerste bezoek. We waren blij haar te vinden. Een beetje teleurgesteld dat ik het kasteel niet heb kunnen bezoeken dat wordt gerenoveerd. Anders bovenaan.

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

Een geweldige gids, enorme kennis, cultuur, energie, ze sprak met passie over Wawel en je wilde er nog langer naar luisteren.

Geweldige gids dame. Ze vertelde verhalen en legendes prachtig en was uiterst beleefd en hartelijk