Toegangsticket

Vianden: toegangsbewijs kasteel Vianden

Activiteitenaanbieder: MOYOCCI

Vianden: toegangsbewijs kasteel Vianden

Activiteitenaanbieder: MOYOCCI

Vanaf € 8 per persoon

Ontdek het kasteel van Vianden, een van de belangrijkste historische monumenten van Europa. Bezoek het hoog boven de vallei gelegen gebouw met een spectaculair uitzicht over de middeleeuwse stad Vianden.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Voorrangstoegang via een aparte ingang
Audiogids inbegrepen
Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch, Japans, Chinees

Belevenis

Highlights
 • Verken een van de mooiste kastelen ter wereld
 • Geniet van panoramisch uitzicht op de middeleeuwse stad Vianden
 • Sla de wachtrijen over met voorrangstickets
Volledige beschrijving

Verken een van de grootste en mooiste feodale residenties van de romaanse en gotische periode in Europa, het kasteel van Vianden, met een optionele audiogids. In 2019 stond dit gedenkwaardige kasteel op de lijst van de 21 mooiste kastelen ter wereld.

Bij aankomst in het kasteel gaat u op reis om de fascinerende geschiedenis van de graven van Vianden en het huis van Nassau te ontdekken, met hun indrukwekkende banden met het keizerlijk hof. Bewonder de architectonische wonderen in het kasteel terwijl je elke vleugel met zijn eigen geschiedenis verkent.

Bekijk de kapel en de twee landhuizen, misschien wel de meest opmerkelijke delen van het kasteel. Stap dan het ongelooflijke Jülich-gebouw binnen ten westen van het Grote Paleis. Maak kennis met het verhaal achter de kasteelruïne en de restauratie ervan.

Zorg ervoor dat u klaar bent voor de camera om foto's te maken terwijl u wandelt en bewonder het adembenemende uitzicht op de vallei en de pittoreske middeleeuwse stad Vianden.

Inbegrepen
 • Audiogids (optioneel)
 • Audiogids (ter plaatse beschikbaar in meerdere talen voor € 2)
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Mondkapjes zijn verplicht in binnenruimtes
 • Alle deelnemers moeten ook een geldig door de overheid afgegeven identiteitsbewijs met foto meenemen (bijv. paspoort of rijbewijs)
 • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten ofwel een bewijs van volledige vaccinatie óf een bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden overleggen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Je ziet op een bord waar je naar binnen moet met je voorrangsticket.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Huisdieren
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 43 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Wij hebben het kasteel Vianden bezocht met behulp van een audiogids die heel eenvoudig te bedienen is. Via de audiogids kregen wij in het Nederlands, een heel duidelijke uitleg tijdens de rondgang. Het is een heel mooi kasteel en heel makkelijk bereikbaar. De parking ligt niet ver van de ingang en het kasteel ligt vlakbij het stadje Vianden.

Verder lezen

17 september 2022

With a history of nearly 1700 years Vianden castle is a gem in the small compact country of Luxembourg. From the late Roman empire to what it is today this is a beautifully restored castle. The temporary exhibition from the Lady of Schengen(a grave site from the bronze age) was a wonderful bonus. So when in Luxembourg, make sure to visit Vianden castle. We had a great time walking through it's history.

Verder lezen

8 september 2022

Een van de beste Castle-Tours die ik ooit heb gezien! Het is de moeite waard om ook de audiogids mee te nemen! (ter plaatse kost het 2 euro, één is genoeg voor 2 personen). Nu is er een ontmoetingspunt als je het kaartje van GetYourGuide koopt, maar niemand kwam ter plaatse (ongeveer 200 meter van de ingang van het kasteel) en we wachtten 10 minuten als dwazen... toen gingen we naar de ingang van het kasteel en de kassier hadden onze tickets / informatie afgedrukt. Negatief punt voor GetYourGuide, maar daar wil ik de overall rating niet voor verlagen. Het duurt ongeveer een uur om het hele kasteel te bezoeken. Een ander belangrijk detail in de nabije omgeving is het kasteel Stolzembourg (ca. 14-15 km). Je kunt het NIET bezoeken! Het is een privé-eigendom. Misschien kun je een soort van privétour boeken, maar ik weet niet waar of hoe.

Verder lezen

4 april 2022

Product ID: 401918