Datums kiezen

Ontdek het beste van
Katakolo

Onze aanbevelingen voor Katakolo

Cruisehaven van Katakolo: retourtransfer naar het oude Olympia

1. Cruisehaven van Katakolo: retourtransfer naar het oude Olympia

Verken de archeologische vindplaats Olympia op eigen gelegenheid met een retourtransfer vanaf de cruisehaven van Katakolo. Rijd door het schilderachtige vasteland van de westelijke Peloponnesos en verken de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Keer terug naar de haven, net op tijd voor het vertrek van uw cruise. Ontmoet je gids buiten de cruiseterminal en stap aan boord van een bus met airconditioning naar het oude Olympia. Koop bij aankomst uw toegangsbewijs en betreed de archeologische vindplaats. Leer over de oorsprong van de Olympische Spelen in de klassieke oudheid, gehouden van 776 voor Christus tot 393 na Christus. Bewonder de Tempel van Hera en de Olympische vlam die buiten brandt tijdens de moderne spelen. Bekijk de tempel van Zeus die ooit een van de zeven wereldwonderen huisvestte, het gouden en ivoren standbeeld van Zeus. Wees getuige van waar concurrenten ooit een eed hebben gezworen om de regels te respecteren in het stadion en de bouleuterion. Voel je vrij om in je eigen tempo te verkennen en kies ervoor om het moderne dorp Olympia te bezoeken om te winkelen of een traditionele maaltijd te nuttigen. Neem even de tijd om te zwemmen op het nabijgelegen strand voordat u terugkeert naar uw wachtende cruiseschip.

Katakolo haven: transfer naar het oude Olympia en VR audiotour

2. Katakolo haven: transfer naar het oude Olympia en VR audiotour

Geniet van deze handige transfer vanaf uw cruiseschipterminal in de haven van Katakolo en ga naar het beroemde oude Olympia. Reis per voertuig met airconditioning en geniet van een VR-audiotour waarbij je het verleden opnieuw kunt beleven. Stap uit uw cruiseschip en zoek de lokale partner bij de uitgang van de cruiseterminal. Stap in een bus met airconditioning en rijd 30 minuten door het idyllische platteland naar het oude Olympia. Bereik Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Beleef het verleden opnieuw met een Virtual Reality-applicatie en luister naar de fascinerende audiogids in 8 talen. Bewonder het wonder en de spanning van de oorspronkelijke Olympische Spelen, die werden gehouden vanaf 776 voor Christus. naar 393 n.Chr. Betreed de beroemde archeologische vindplaats Olympia en bewonder de Tempel van Hera, waar tijdens de moderne Olympische Spelen de Olympische Vlam voor brandt. Zie de Tempel van Zeus, waar ooit het gouden en ivoren beeld van Zeus stond (een van de Seven Wonders of the Ancient World) en het oorspronkelijke Stadion en Bouleuterion, monumenten als geen ander, waar ooit de deelnemers een eed zworen zich aan de regels te zullen houden. De kaartjes voor het museum en de oude Olympia-site zijn niet inbegrepen. Van april tot en met oktober kosten de tickets 12 euro per persoon. Van november tot maart kosten ze 6 euro per persoon. Vlakbij de archeologische vindplaats ligt het moderne dorp Olympia, dat u gemakkelijk kunt bereiken om te winkelen, souvenirs te kopen of een snelle lunch, koffie en snacks te nuttigen. Na een dag vol geschiedenis en cultuur keert u terug naar het dorp en de haven van Katakolo. Ga aan boord van uw cruise of breng wat tijd door in het pittoreske dorpje aan zee.

Katakolo: hop on, hop off-bustour door Pyrgos en Katakolo

3. Katakolo: hop on, hop off-bustour door Pyrgos en Katakolo

Ga mee met de hop-on hop-off bustour door Katakolo en Pyrgos. Verken de omliggende natuur en leer over de eeuwenoude geschiedenis van de regio. Bezoek kerken, musea en dwaal door de straten van de stad zoals je wilt. Waardeer elke 30 minuten een bus, op slechts een steenworp afstand van de cruisehaven. Pak de bus op slechts 2 minuten van de cruisehaven en ervaar de natuurlijke schoonheid en eeuwenoude geschiedenis van Katakolo. Leer meer over het belangrijkste exportproduct en de prominente rol van de stad in het cruiseschiptoerisme in de regio. Waardeer het pittoreske kustplaatsje, bezaaid met cafés, restaurants en souvenirwinkels. Stop vervolgens bij Manolopoulou Street in het stadscentrum van Pyrgos, waar u het Eparcheion kunt bezoeken, een toren gebouwd op de hoogste van zeven heuvels die het gebied omringen. Ontdek de rijke economische geschiedenis van de stad en bewonder de neoklassieke huizen uit de 19e eeuw. Kom vervolgens aan bij het Archeologisch Museum van Pyrgos, dat ooit een openbare marktplaats was. Dwaal door de verschillende tentoonstellingen die het hele spectrum van de lokale geschiedenis bestrijken. Ontdek de architectonische invloeden van het gebouw en de rol die het speelde in de jaren vijftig. Maak op de terugweg naar de haven een stop bij de orthodoxe Sint-Janskerk. Dwaal door de straten van Katakolo, koop souvenirs of geniet van een ijsje. Zwem op een nabijgelegen strand als je tijd hebt en rijd nog een halte terug naar de terminal.

Privérondleiding door het oude Olympia

4. Privérondleiding door het oude Olympia

In 776 voor Christus was er al een idee voor vrede in het heiligdom van Olympia. Aanvankelijk begon het festival als een plaatselijk evenement dat in de volgende eeuwen Panhellenisch (alle Grieken) is geworden. Het hoogtepunt werd bereikt in de Griekse klassieke periode van 5 eeuw v.Chr. De wereld van de goden. van de helden. van mythen en de offersymposia vormden het ethos van de oude Grieken en definieerden ze als een uniek moment in de geschiedenis van de mensheid. De instelling droeg op beslissende wijze bij aan de eenheid van de Grieken, gelijkheid, vrede, humanisme en goede concurrentie die tot de kenmerken van deze periode behoren. De harmonie van lichaam en geest is ontstaan door sport en filosofie. De harmonie wordt weerspiegeld in de beelden van de goden en de mythen. Dit is een privé begeleide wandeling van bijna 2,5 uur in het oude Olympia. De tour gaat door het heilige bos van Zeus met alle religieuze en hulpgebouwen.

Dagexcursie aan wal in Katakolon en Olympia

5. Dagexcursie aan wal in Katakolon en Olympia

De tour is bedoeld voor mensen die de haven van Katakolon bereiken met een van de cruiseschepen die vele uren in de haven liggen. De tour heeft een duur van ongeveer 6-7 uur. Je eerste stop is de archeologische vindplaats en het museum van Olympia. Het Olympia-bezoek duurt ongeveer 2,5 uur, waar je de kans krijgt om de geboorteplaats van de Olympische spelen, de Tempel van Zeus, het stadion, de status van Hermes van Praxiteles en alle andere museumartefacten te zien. Vervolgens ga je naar de honingboerderij van Klio, waar een prachtig landelijk huis wordt bezocht met de aardigste eigenaren, die het proces van de lokale honingproductie introduceren. Tijdens het bezoek wordt een leuke traktatie aangeboden door lokale pannenkoeken met zelfgemaakte honing te proeven. U zult dan genieten van een wijntour op de boerderij Magna Grecia. De eigenaren zullen ook het proces van het oogsten en produceren van zelfgemaakte olijfolie introduceren. Er kan dan een Griekse lokale lunch worden geserveerd of een ander lokaal restaurant kan een optie zijn om de lokale keuken te proeven. Daarna ga je naar het Kremasty-klooster om een idee te krijgen van de Grieks-orthodoxe religie. Ten slotte geeft de stop bij het strand van Saint Andrew je de kans om snel te zwemmen onder de Griekse zon, genietend van het schoonste water omringd door rotsen in combinatie met een lekkere Griekse koffie of een lichte lunch.

Katakolon en Olympia Shore Excursion

6. Katakolon en Olympia Shore Excursion

Geniet van de interessante bezienswaardigheden van Katakolon voordat je naar de archeologische vindplaats en het museum van Olympia gaat tijdens deze kustexcursie van 4 uur. Bekijk de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de tempel van Zeus, het stadion, het standbeeld Hermes van Praxiteles en kunstvoorwerpen in het museum. Stop bij de honingboerderij van Klio en ontmoet de eigenaren, die je laten kennismaken met het proces van honingproductie. Geniet van pannenkoeken met zelfgemaakte honing in de schaduw van de tuinbomen. Ga naar Saint Andrew's Beach voor een snelle duik in het heldere water omgeven door rotsen. Geniet van een kopje Griekse koffie of een lichte lunch (niet inbegrepen in de tourprijs).

Korte rondleiding door Olympia, een olijfoliepers en St. Andrew Beach

7. Korte rondleiding door Olympia, een olijfoliepers en St. Andrew Beach

Bekijk alle interessante bezienswaardigheden van Katakolon voordat je naar de archeologische vindplaats en het museum van Olympia gaat tijdens deze kustexcursie van 4-5 uur. Bekijk de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de tempel van Zeus, het stadion, het standbeeld Hermes van Praxiteles en kunstvoorwerpen in het museum. Stop bij een lokale olijfoliepers en ontmoet de eigenaren, die je laten kennismaken met het proces van het produceren van de lekkerste lokale extra vierge olijfolie. Geniet van een rondleiding door het pand en leer alles over echte olijfolie. Ga naar Saint Andrew's Beach voor een snelle duik in het heldere water omgeven door rotsen. Geniet van een kopje Griekse koffie of een lichte lunch (niet inbegrepen in de tourprijs).

Privé zeekajak over de verzonken stad van het oude Feia

8. Privé zeekajak over de verzonken stad van het oude Feia

Deze zeekajakexcursie laat je St. Andrew's Bay en zijn prachtige omgeving ontdekken. Op het nabijgelegen strand van het Matzakoura-eiland is er een korte snorkelstop waar je de unieke onderwatermuren van de oude stad Feias en de pilaren van een oude tempel kunt zien. Je gids leert je enkele interessante feiten en mythologieën over deze historische plek. Nadat je jezelf hebt opgefrist in het heldere water van de Ionische Zee, peddelen we door de zee die Zak Iv Cousteau bevoer om scheepswrakken en onderwaterflora te bestuderen, en gaan we naar een onbewoond eilandje met roze zand om te zwemmen en snorkelen. Je maakt een stop bij een van de eerste kleine havens waar Grieken wijn en rozijnen importeerden en exporteerden. Aan het einde van de excursie krijg je wat snacks, bier en water op een afgelegen strand waar je kunt genieten van je tijd met zwemmen of snorkelen in de prachtige blauwe oceaan.

Katakolo: excursie naar de archeologische vindplaats Olympia

9. Katakolo: excursie naar de archeologische vindplaats Olympia

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van Olympia in korte tijd tijdens deze kustexcursie van een halve dag. Bezoek eerst het oude stadion waar alle sporten plaatsvonden. Bewonder de allereerste Olympische renbaan die meer dan 200 meter lang is. Ga vervolgens naar de Tempel van Zeus, die zich in de buurt van het stadion bevindt. Bewonder de ruïnes van deze oude plek, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Je volgende stop is de tempel van Hera, een van de oudste tempels in Griekenland. Hier kun je het standbeeld van Hermes bewonderen en de plek zien waar de Olympische vlam om de vier jaar wordt ontstoken. Ga ten slotte naar het Olympia Museum. Bewonder verschillende antiquiteiten uit verschillende periodes en kunstvoorwerpen uit opgravingen in de omgeving. Bekijk beelden zoals het standbeeld van Nike Paionios en Hermes van Praxiteles. Aan het einde van de tour wordt u op tijd voor het vertrek van uw schip teruggebracht naar uw cruiseterminal.

Chlemoutsi - Kyllini-kustexcursie vanuit de haven van Katakolon

10. Chlemoutsi - Kyllini-kustexcursie vanuit de haven van Katakolon

Dit is een uitstekende touroptie voor degenen die Olympia hebben bezocht. Deze tour bevat leuke alternatieve landelijke plekjes die je bij aankomst in Katakolon moet bezoeken en duurt een aangename 4,5 uur. De eerste stop is Chlemoutsi Castle, een van de mooiste kastelen in Griekenland en de enige echte in de regio Ilia. Het Chlemoutsi-bezoek duurt ongeveer 1,5 uur en er is een kans om een verbazingwekkende plek op de top van de heuvels te zien. De volgende stop zijn de thermale baden van Kyllini, die ongeveer 1,5 uur duren. De thermale baden waren algemeen bekend uit de oudheid omdat er archeologische ruïnes van het Romeinse rijk zijn, waardoor het gebied van historisch belang is. Tegenwoordig zijn de thermale baden operationeel en open voor het publiek. Tijd voor een snelle duik onder de griekse zon, genietend van het schoonste water in combinatie met een lekkere koffie of lichte lunch. Deze stop duurt ongeveer 1 uur en laat zien waarom Griekenland een van de beste landen is om in de zomer te bezoeken.

Alle activiteiten

24 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Katakolo

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Katakolo?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Katakolo?

Andere activiteiten in Katakolo

Wil je alle activiteiten in Katakolo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.