Dingen om te doen Katakolo

Katakolo: De beste dingen die je niet wil missen

Cruisehaven van Katakolo: retourtransfer naar het oude Olympia

1. Cruisehaven van Katakolo: retourtransfer naar het oude Olympia

Verken de archeologische vindplaats Olympia op eigen gelegenheid met een retourtransfer vanaf de cruisehaven van Katakolo. Rijd door het schilderachtige vasteland van de westelijke Peloponnesos en verken de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Keer terug naar de haven, net op tijd voor het vertrek van uw cruise. Ontmoet je gids buiten de cruiseterminal en stap aan boord van een bus met airconditioning naar het oude Olympia. Koop bij aankomst uw toegangsbewijs en betreed de archeologische vindplaats. Leer over de oorsprong van de Olympische Spelen in de klassieke oudheid, gehouden van 776 voor Christus tot 393 na Christus. Bewonder de Tempel van Hera en de Olympische vlam die buiten brandt tijdens de moderne spelen. Bekijk de tempel van Zeus die ooit een van de zeven wereldwonderen huisvestte, het gouden en ivoren standbeeld van Zeus. Wees getuige van waar concurrenten ooit een eed hebben gezworen om de regels te respecteren in het stadion en de bouleuterion. Voel je vrij om in je eigen tempo te verkennen en kies ervoor om het moderne dorp Olympia te bezoeken om te winkelen of een traditionele maaltijd te nuttigen. Neem even de tijd om te zwemmen op het nabijgelegen strand voordat u terugkeert naar uw wachtende cruiseschip.

Katakolo: Pyrgos en Katakolo hop-on hop-off bustour

2. Katakolo: Pyrgos en Katakolo hop-on hop-off bustour

Doe mee met de hop-on hop-off bustour door Katakolo en Pyrgos. Verken de omringende natuur en leer over de oude geschiedenis van de regio. Bezoek kerken, musea en dwaal door de straten van de stad zoals je wilt. Geniet van een bus om de 30 minuten, op slechts een steenworp afstand van de cruisehaven. Stap op de bus op slechts 2 minuten van de cruisehaven en ervaar de natuurlijke schoonheid en oude geschiedenis van Katakolo. Leer meer over de belangrijkste export- en prominente rol van de stad in het cruiseschiptoerisme in de regio. Waardeer het pittoreske kustplaatsje, bezaaid met cafés, restaurants en souvenirwinkels. Stop vervolgens bij de Manolopoulou-straat in het centrum van Pyrgos, waar u het Eparcheion kunt bezoeken, een toren gebouwd op de hoogste van zeven heuvels die het gebied omringen. Ontdek de rijke economische geschiedenis van de stad en bewonder de neoklassieke huizen uit de 19e eeuw. Kom vervolgens aan bij het Archeologisch Museum van Pyrgos, dat ooit een openbare marktplaats was. Dwaal door de verschillende tentoonstellingen die het hele spectrum van de lokale geschiedenis bestrijken. Ontdek de architectonische invloeden van het gebouw en de rol die het in de jaren vijftig speelde. Op de terugweg naar de haven, maak een stop bij de orthodoxe kerk van Sint-Jan. Dwaal door de straten van Katakolo, koop souvenirs of geniet van een ijsje. Zwem naar een nabijgelegen strand als je tijd hebt en rijd nog een halte terug naar de terminal.

Katakolon en Olympia Shore Excursion

3. Katakolon en Olympia Shore Excursion

Bezoek de interessante bezienswaardigheden van Katakolon voordat je op deze kustexcursie van 4 uur naar de archeologische vindplaats en het museum van Olympia gaat. Bekijk de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de Tempel van Zeus, het Stadion, het standbeeld van Hermes en Praxiteles en artefacten in het museum. Stop bij Klio's honingkwekerij en ontmoet de eigenaars, die je zullen laten kennismaken met het proces van honingproductie. Geniet van pannenkoeken met zelfgemaakte honing in de schaduw van de tuinbomen. Ga naar Saint Andrew's Beach voor een snelle duik in het heldere water omringd door rotsen. Geniet van een kopje Griekse koffie of een lichte lunch (niet inbegrepen in de tourprijs).

Katakolo: Olympia Archaeological Site Shore Excursion

4. Katakolo: Olympia Archaeological Site Shore Excursion

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van Olympia in korte tijd tijdens deze kustexcursie van een halve dag. Bezoek eerst het oude stadion waar alle sporten plaatsvonden. Bewonder de allereerste Olympische renbaan die meer dan 200 meter lang is. Ga vervolgens naar de Tempel van Zeus die zich nabij het stadion bevindt. Bewonder de ruïnes van deze oude site, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Je volgende stop is de Tempel van Hera, een van de oudste tempels in Griekenland. Hier kunt u het standbeeld van Hermes bewonderen en de plek zien waar de Olympische vlam om de vier jaar wordt ontstoken. Ga ten slotte naar het Olympia Museum. Bewonder verschillende oudheden uit verschillende periodes en artefacten van opgravingen in de omgeving. Bekijk beelden zoals het standbeeld van Nike Paionios en Hermes van Praxiteles. Aan het einde van de tour word je op tijd teruggezet bij je cruiseterminal voor vertrek van je schip.

Volledige dag kustexcursie in Katakolon en Olympia

5. Volledige dag kustexcursie in Katakolon en Olympia

De tour is bedoeld voor mensen die de haven van Katakolon bereiken door een van de cruiseschepen die vele uren in de haven verblijven. De tour duurt ongeveer 6-7 uur. Uw eerste stop is de archeologische vindplaats en het museum van Olympia. Het Olympia-bezoek duurt ongeveer 2,5 uur, zodat u de geboorteplaats van de Olympische spelen, de tempel van Zeus, het stadion, de status van Hermes van Praxiteles en alle andere museumobjecten kunt zien. Vervolgens ga je naar de honingboerderij van Klio waar een prachtig landelijk huis wordt bezocht met de aardigste eigenaren, en het proces van de lokale honingproductie wordt geïntroduceerd. Tijdens het bezoek wordt een leuke traktatie geboden om lokale pannenkoeken met zelfgemaakte honing te proeven. Je zult dan genieten van een wijntour op de boerderij Magna Grecia. De eigenaren zullen ook het proces van het oogsten en produceren van zelfgemaakte olijfolie introduceren. Griekse lokale lunch kan dan worden geserveerd of een ander lokaal restaurant kan een optie zijn om de lokale keuken te proeven. Daarna ga je naar het Kremasty-klooster voor de kans om een gevoel van de Grieks-orthodoxe religie te krijgen. Tot slot biedt de stop aan het strand van Saint Andrew je een kans om een duik te nemen onder de Griekse zon, genietend van het schoonste water omringd door rotsen in combinatie met een lekkere Griekse koffie of een lichte lunch.

Privérondleiding door het oude Olympia

6. Privérondleiding door het oude Olympia

In 776 voor Christus was er al een idee voor vrede in het heiligdom van Olympia. Aanvankelijk begon het festival als een plaatselijk evenement dat in de volgende eeuwen Panhellenisch (alle Grieken) is geworden. Het hoogtepunt werd bereikt in de Griekse klassieke periode van 5 eeuw v.Chr. De wereld van de goden. van de helden. van mythen en de offersymposia vormden het ethos van de oude Grieken en definieerden ze als een uniek moment in de geschiedenis van de mensheid. De instelling droeg op beslissende wijze bij aan de eenheid van de Grieken, gelijkheid, vrede, humanisme en goede concurrentie die tot de kenmerken van deze periode behoren. De harmonie van lichaam en geest is ontstaan door sport en filosofie. De harmonie wordt weerspiegeld in de beelden van de goden en de mythen. Dit is een privé begeleide wandeling van bijna 2,5 uur in het oude Olympia. De tour gaat door het heilige bos van Zeus met alle religieuze en hulpgebouwen.

Korte rondleiding door Olympia, een olijfoliepers & St. Andrew Beach

7. Korte rondleiding door Olympia, een olijfoliepers & St. Andrew Beach

Neem de interessante bezienswaardigheden van Katakolon in voordat je op deze 4-5 uur durende excursie naar de archeologische vindplaats en het museum van Olympia gaat. Bekijk de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de Tempel van Zeus, het Stadion, het standbeeld van Hermes van Praxiteles en artefacten in het museum. Stop bij een lokale olijfoliepers en ontmoet de eigenaars, die u zullen laten kennismaken met het productieproces van de mooiste lokale extra vergine olijfolie. Geniet van een rondleiding door het pand en leer alles over echte olijfolie. Ga naar Saint Andrew's Beach voor een snelle duik in het heldere water omringd door rotsen. Geniet van een kopje Griekse koffie of een lichte lunch (niet inbegrepen in de tourprijs).

Van Kyllini: dagtocht naar het oude Olympia en een Griekse boerderij

8. Van Kyllini: dagtocht naar het oude Olympia en een Griekse boerderij

Deze tour duurt ongeveer 6-7 uur. Uw eerste stop is de archeologische vindplaats en het museum van Olympia. Het Olympia-bezoek duurt ongeveer 2,5 uur, zodat je de geboorteplaats van de Olympische spelen kunt zien, de Tempel van Zeus, het stadion, het standbeeld van Hermes van Praxiteles en vele andere museumvoorwerpen. Vervolgens ga je naar de honingboerderij van Klio, waar je een prachtig landelijk huis met de aardigste eigenaren bezoekt, ze zullen je laten kennismaken met het proces van lokale honingproductie. Tijdens het bezoek wordt een leuke traktatie aangeboden om lokale pannenkoeken met zelfgemaakte honing te proeven. Je zult dan genieten van een wijntour op de boerderij Magna Grecia. De eigenaren zullen ook het proces van het oogsten en produceren van zelfgemaakte olijfolie introduceren. Een Griekse lokale lunch kan dan worden geserveerd of in een ander lokaal restaurant. Vervolgens ga je naar het Kremasty-klooster voor de kans om een gevoel van de Grieks-orthodoxe religie te krijgen. Eindelijk stop je bij Saint Andrew beach om de kans te krijgen om een duik te nemen onder de Griekse zon, genietend van het schoonste water omringd door rotsen.

Van Katakolo Area: Griekse cultuurtour met lokale snacks

9. Van Katakolo Area: Griekse cultuurtour met lokale snacks

De tour begint met het ophalen van uw accommodatie of de haven. Ga naar de Katakolon Olympia-haven en grijp de kans om te baden in de prachtige wateren. Oefen dan een paar oude olympische spelen op het strand. Geniet van een kleine snack die is opgezet als een Grieks buffet, allemaal gemaakt met producten uit de regio Kourouta. Drink wat wijn of natuurlijk sap. Verwacht overal een goed humeur, non-stop plezier in de zon en een authentieke ochtend in Griekenland. Profiteer van insider-inzichten van uw Engels-, Grieks- en Spaanssprekende gids.

Chlemoutsi - Kyllini-kustexcursie vanuit de haven van Katakolon

10. Chlemoutsi - Kyllini-kustexcursie vanuit de haven van Katakolon

Dit is een uitstekende touroptie voor degenen die Olympia hebben bezocht. Deze tour bevat leuke alternatieve landelijke plekken die je moet bezoeken bij aankomst in Katakolon en duurt 4,5 uur. De eerste halte is Chlemoutsi Castle, een van de mooiste kastelen in Griekenland en de enige echte in de Ilia-regio. Het bezoek aan Chlemoutsi duurt ongeveer 1,5 uur en er is een kans om een verbazingwekkende plek op de top van de heuvels te zien. De volgende stop is de Kyllini-thermen, die ongeveer 1,5 uur duurt. De thermale baden waren alom bekend sinds de oudheid toen Romeinse archeologische ruïnes van het Romeinse rijk er waren, wat een historisch belang aan het gebied gaf. Tegenwoordig zijn de thermale baden operationeel en open voor het publiek. Tijd voor een snelle duik onder de Griekse zon, genieten van het schoonste water in combinatie met een lekker kopje koffie of een lichte lunch. Deze stop duurt ongeveer 1 uur en geeft aan waarom Griekenland een van de beste landen is om te bezoeken tijdens de zomer.

Sitemap Katakolo

Wil je alle activiteiten in Katakolo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.