Belevingen in
Katakolo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Katakolo: De beste dingen die je niet wil missen

Privé begeleide rondleiding van de oude Olympia

1. Privé begeleide rondleiding van de oude Olympia

In 776 voor Christus was er al een idee voor vrede in het heiligdom van Olympia. In eerste instantie begon het festival als een lokaal evenement dat in de volgende eeuwen Panhellenic (alle Grieken) geworden is. De culminatie werd bereikt in de Griekse klassieke periode van 5 eeuw voor Christus de wereld van de goden. van de helden. van de mythen, en de offer symposia vormen de ethos van de oude Grieken en definiëren ze als een uniek moment in de geschiedenis van de mensheid. De instelling heeft beslissend bijgedragen tot de eenheid van de Grieken, gelijkheid, vrede, humanisme en goede concurrentie die tot de kenmerken van deze periode behoren. De harmonie van lichaam en geest ontwikkelde zich door sport en filosofie. De harmonie wordt weerspiegeld in de beelden van de goden en de mythen. Dit is een privé begeleide wandeltocht van bijna 2,5 uur in de oude Olympia. De tour gaat door de heilige bos van Zeus met alle religieuze en hulpgebouwen.

...
Volledige dag kustexcursie in Katakolon en Olympia

2. Volledige dag kustexcursie in Katakolon en Olympia

De tour is bedoeld voor mensen die de haven van Katakolon bereiken door een van de cruiseschepen die vele uren in de haven verblijven. De tour duurt ongeveer 6-7 uur. Uw eerste stop is de archeologische vindplaats en het museum van Olympia. Het Olympia-bezoek duurt ongeveer 2,5 uur, zodat u de geboorteplaats van de Olympische spelen, de tempel van Zeus, het stadion, de status van Hermes van Praxiteles en alle andere museumobjecten kunt zien. Vervolgens ga je naar de honingboerderij van Klio waar een prachtig landelijk huis wordt bezocht met de aardigste eigenaren, en het proces van de lokale honingproductie wordt geïntroduceerd. Tijdens het bezoek wordt een leuke traktatie geboden om lokale pannenkoeken met zelfgemaakte honing te proeven. Je zult dan genieten van een wijntour op de boerderij Magna Grecia. De eigenaren zullen ook het proces van het oogsten en produceren van zelfgemaakte olijfolie introduceren. Griekse lokale lunch kan dan worden geserveerd of een ander lokaal restaurant kan een optie zijn om de lokale keuken te proeven. Daarna ga je naar het Kremasty-klooster voor de kans om een gevoel van de Grieks-orthodoxe religie te krijgen. Tot slot biedt de stop aan het strand van Saint Andrew je een kans om een duik te nemen onder de Griekse zon, genietend van het schoonste water omringd door rotsen in combinatie met een lekkere Griekse koffie of een lichte lunch.

...
Katakolo: Olympia Archaeological Site Shore Excursion

3. Katakolo: Olympia Archaeological Site Shore Excursion

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van Olympia in korte tijd tijdens deze kustexcursie van een halve dag. Bezoek eerst het oude stadion waar alle sporten plaatsvonden. Bewonder de allereerste Olympische renbaan die meer dan 200 meter lang is. Ga vervolgens naar de Tempel van Zeus die zich nabij het stadion bevindt. Bewonder de ruïnes van deze oude site, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Je volgende stop is de Tempel van Hera, een van de oudste tempels in Griekenland. Hier kunt u het standbeeld van Hermes bewonderen en de plek zien waar de Olympische vlam om de vier jaar wordt ontstoken. Ga ten slotte naar het Olympia Museum. Bewonder verschillende oudheden uit verschillende periodes en artefacten van opgravingen in de omgeving. Bekijk beelden zoals het standbeeld van Nike Paionios en Hermes van Praxiteles. Aan het einde van de tour word je op tijd teruggezet bij je cruiseterminal voor vertrek van je schip.

...
Katakolon en Olympia Shore Excursion

4. Katakolon en Olympia Shore Excursion

Bezoek de interessante bezienswaardigheden van Katakolon voordat je op deze kustexcursie van 4 uur naar de archeologische vindplaats en het museum van Olympia gaat. Bekijk de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de Tempel van Zeus, het Stadion, het standbeeld van Hermes en Praxiteles en artefacten in het museum. Stop bij Klio's honingkwekerij en ontmoet de eigenaars, die je zullen laten kennismaken met het proces van honingproductie. Geniet van pannenkoeken met zelfgemaakte honing in de schaduw van de tuinbomen. Ga naar Saint Andrew's Beach voor een snelle duik in het heldere water omringd door rotsen. Geniet van een kopje Griekse koffie of een lichte lunch (niet inbegrepen in de tourprijs).

...
Klassieke tour van Katakolon Port naar Olympia

5. Klassieke tour van Katakolon Port naar Olympia

Bij aankomst transfer per privévoertuig van Katakolon, de haven van uw aankomst, naar de oude site van Olympia. Dwaal door de plaats waar de oude atleten woonden, trainden, offers brachten aan goden en wedijverden om de wijsheid van de oude Grieken te absorberen bij iconische ruïnes. Denk na over het bestaan van Zeus in de prachtige tempel die ter ere van hem is gebouwd, ooit de thuisbasis van een van de zeven wereldwonderen. Ontdek de plek waar om de vier jaar de Olympische Vlam wordt ontstoken voor de moderne Olympische Spelen. Stap terug in de geschiedenis in dit stadion, ren en volg de voetstappen van de eerste atleten. Maak een foto van jou op de marmeren startlijn die tot op de dag van vandaag bestaat. De rondleiding gaat verder in het museum. Bewonder daar de unieke frontons van de tempel van Zeus, twee immense gebeeldhouwde complexen. Ontdek belangrijke oude artefacten van de site, maar het meesterwerk van de oude Griekse kunst, Hermes van Praxiteles, zal je verbazen. Maak later een wandeling door de stad Olympia en geniet van de moderne smaak van de stad. Ga zitten in het café van een stad, ga winkelen of geniet van een traditionele Griekse maaltijd. Wijnliefhebbers kunnen een optionele excursie maken naar een lokale wijnmakerij die aan zee is gebouwd in een natuurlijke omgeving en genieten van de wijnen die daar worden geproduceerd. Als u ervoor kiest om in turkooisblauwe wateren te zwemmen, is het strand georganiseerd en kunt u ontspannen en genieten van een drankje of Griekse hapjes. Het privévoertuig zal altijd in de buurt zijn om uw transfer te vergemakkelijken en aan het einde van de dag kunt u veilig terugkeren naar de haven.

...
Korte rondleiding door Olympia, een olijfoliepers & St. Andrew Beach

6. Korte rondleiding door Olympia, een olijfoliepers & St. Andrew Beach

Neem de interessante bezienswaardigheden van Katakolon in voordat je op deze 4-5 uur durende excursie naar de archeologische vindplaats en het museum van Olympia gaat. Bekijk de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de Tempel van Zeus, het Stadion, het standbeeld van Hermes van Praxiteles en artefacten in het museum. Stop bij een lokale olijfoliepers en ontmoet de eigenaars, die u zullen laten kennismaken met het productieproces van de mooiste lokale extra vergine olijfolie. Geniet van een rondleiding door het pand en leer alles over echte olijfolie. Ga naar Saint Andrew's Beach voor een snelle duik in het heldere water omringd door rotsen. Geniet van een kopje Griekse koffie of een lichte lunch (niet inbegrepen in de tourprijs).

...
Ancient Olympia: Virtual Reality self-guided audiotour

7. Ancient Olympia: Virtual Reality self-guided audiotour

Gebruik voor de eerste keer ooit je telefoon om een rondleiding op eigen initiatief te maken door het oude Olympia, Griekenland, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Bezoek de heilige monumenten in Olympia, of doe het allemaal vanuit het comfort van uw hotelterras of kamer. Raap je VR-apparatuur op vanuit het centrum van Athene op je gemak en geniet van een rondleiding door het Olympisch Stadion, de tempel van Zeus, de tempel van Hera en vele andere monumenten en gebouwen. Ervaar de meest ongelooflijke delen van het oude Olympia in VR, ga een stapje terug en ontdek deze culturele iconen in al hun originele pracht en glorie. Duik diep in het oude Olympia en in het tempelgebied. Interactie met artefacten om hun verhalen te horen en een beeld van de site te krijgen dat al duizenden jaren niet mogelijk was. Bezoek sportarena's, grootse tempels, standbeelden en meer. Neem de leiding over je tour en kies ervoor om naar de vermakelijke en educatieve audiogids te luisteren. Deze meeslepende VR-ervaring is niet alleen boeiend en vermakelijk, maar bevat feitelijk inhoud van grote historische betekenis. Elk detail is onderzocht, goedgekeurd en wordt ondersteund door archeologisch bewijs.

...
Van Katakolo Area: Griekse cultuurtour met lokale snacks

8. Van Katakolo Area: Griekse cultuurtour met lokale snacks

De tour begint met ophalen van je accommodatie of de haven. Ga naar de Katakolon Olympia Port en neem de kans om te baden in de prachtige wateren. Probeer traditionele Griekse dansen uit. Wees dan getuige van een prachtige regionale show over de oude olympische spelen. Geniet van een klein hapje dat is opgezet als een Grieks buffet, allemaal gemaakt met producten uit de regio Kourouta. Drink wat wijn of natuurlijk sap. Verwacht overal goed humeur, non-stop plezier in de zon en een authentieke ochtend in Griekenland. Profiteer van insider insight van uw Engelstalige, Grieks en Spaans sprekende gids.

...
Chlemoutsi - Kyllini-kustexcursie vanuit de haven van Katakolon

9. Chlemoutsi - Kyllini-kustexcursie vanuit de haven van Katakolon

Dit is een uitstekende touroptie voor degenen die Olympia hebben bezocht. Deze tour bevat leuke alternatieve landelijke plekken die je moet bezoeken bij aankomst in Katakolon en duurt 4,5 uur. De eerste halte is Chlemoutsi Castle, een van de mooiste kastelen in Griekenland en de enige echte in de Ilia-regio. Het bezoek aan Chlemoutsi duurt ongeveer 1,5 uur en er is een kans om een verbazingwekkende plek op de top van de heuvels te zien. De volgende stop is de Kyllini-thermen, die ongeveer 1,5 uur duurt. De thermale baden waren alom bekend sinds de oudheid toen Romeinse archeologische ruïnes van het Romeinse rijk er waren, wat een historisch belang aan het gebied gaf. Tegenwoordig zijn de thermale baden operationeel en open voor het publiek. Tijd voor een snelle duik onder de Griekse zon, genieten van het schoonste water in combinatie met een lekker kopje koffie of een lichte lunch. Deze stop duurt ongeveer 1 uur en geeft aan waarom Griekenland een van de beste landen is om te bezoeken tijdens de zomer.

...
Van Kyllini: dagtocht naar het oude Olympia en een Griekse boerderij

10. Van Kyllini: dagtocht naar het oude Olympia en een Griekse boerderij

Deze tour duurt ongeveer 6-7 uur. Uw eerste stop is de archeologische vindplaats en het museum van Olympia. Het Olympia-bezoek duurt ongeveer 2,5 uur, zodat je de geboorteplaats van de Olympische spelen kunt zien, de Tempel van Zeus, het stadion, het standbeeld van Hermes van Praxiteles en vele andere museumvoorwerpen. Vervolgens ga je naar de honingboerderij van Klio, waar je een prachtig landelijk huis met de aardigste eigenaren bezoekt, ze zullen je laten kennismaken met het proces van lokale honingproductie. Tijdens het bezoek wordt een leuke traktatie aangeboden om lokale pannenkoeken met zelfgemaakte honing te proeven. Je zult dan genieten van een wijntour op de boerderij Magna Grecia. De eigenaren zullen ook het proces van het oogsten en produceren van zelfgemaakte olijfolie introduceren. Een Griekse lokale lunch kan dan worden geserveerd of in een ander lokaal restaurant. Vervolgens ga je naar het Kremasty-klooster voor de kans om een gevoel van de Grieks-orthodoxe religie te krijgen. Eindelijk stop je bij Saint Andrew beach om de kans te krijgen om een duik te nemen onder de Griekse zon, genietend van het schoonste water omringd door rotsen.

...

Sitemap Katakolo

Wil je alle activiteiten in Katakolo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.