Datums kiezen

Kathedraal St. Salvator's

Kathedraal St. Salvator's: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

1. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Brugge: zelfgeleide puzzeltocht langs hoogtepunten & wandeling

2. Brugge: zelfgeleide puzzeltocht langs hoogtepunten & wandeling

Leer Brugge in je eigen tempo kennen met een interactieve speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante wetenswaardigheden en legendes. Dit is een ideale buitenactiviteit als je Brugge voor het eerst bezoekt. De tour is leuk voor stellen, vriendengroepen, gezinnen en kinderen, en is ook perfect als teambuildingsactiviteit. Na het downloaden van de speurtocht op je telefoon, gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge te voet verkennen. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Begin de tour op de Burg, een plein in het centrum van Brugge. Bezoek het Jan van Eyckplein met zijn prachtige architectuur en kom meer te weten over het Belfort van Brugge, het ultieme symbool van de stad. Maak een mooie foto van de Sint-Salvatorskathedraal, de oudste kerk van Brugge, en bewonder de droomachtige Bonifatiusbrug. Dan ga je verder naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk met zijn betoverende stijl. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie ook echt hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

3. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam gaat u met de bus naar Brugge. Tijdens de tour krijg je een introductie in de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze rit duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge werd in 2000 uitgeroepen tot Werelderfgoedstad en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Geniet van een rondleiding en bezoek de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. Begin bij het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plekken van de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u onder andere een van Michelangelo's meesterwerken "De Madonna van Brugge" kunt waarderen. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na gratis tijd in de stad. Heb vrije tijd om te eten, een wandeling te maken of te gaan winkelen. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Brugge: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

4. Brugge: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin uw rondleiding op de Burg in het centrum van Brugge. Bezoek het Jan van Eyckplein met zijn prachtige architectuur en leer over het Belfort van Brugge, het ultieme symbool van de stad. Fotografeer de Sint-Salvatorskathedraal, de oudste kerk van Brugge, en bewonder de droomachtige Bonifatiusbrug. Dan wacht de Onze-Lieve-Vrouwekerk met zijn betoverende stijl op u. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Stadsrondleiding Brugge: audiogids in je smartphone

5. Stadsrondleiding Brugge: audiogids in je smartphone

Verken Brugge op je eigen tempo! De TouribngBee app biedt een audiotour op eigen tempo. De kaart leidt je route en het boeiende audiocommentaar fungeert als je persoonlijke gids. Je zult het beste ervaren: - Sint-Salvatorskathedraal - Begijnhof Ten Wijngaarde - Burg - Belfort - Meest pittoreske straatjes en quais Met 21 punten is het verhaal van een historicus toegankelijk, vrij van complexiteit en rijk aan geschiedenis en legendes. Ontdek de culinaire en café lekkernijen van Brugge. Geniet van de tour op je eigen tempo zonder een tourgroep. Je kunt de audiogids op elk moment onderbreken om uit te rusten in een café of souvenirs te kopen. Je kunt elk mooi steegje inlopen en teruggaan op de route, iets overslaan waar je persoonlijk niet in geïnteresseerd bent of de opname opnieuw beluisteren. Begin in de buurt van het treinstation, ideaal voor een eendaags avontuur, en eindig op de Grote Markt.

Privérondleiding door de iconische locaties en chocolade van Brugge

6. Privérondleiding door de iconische locaties en chocolade van Brugge

Begin aan een betoverende privéwandeling door het hart van Brugge, een stad die bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en tijdloze charme. Onder begeleiding van een deskundige historicus begint u uw meeslepende reis op de prachtige Grote Markt. Hier zul je je vergapen aan de grandeur van eeuwenoude gebouwen, het levendige lokale leven en iconische bezienswaardigheden. Terwijl je dieper de ingewikkelde straten van Brugge induikt, ontdek je de bruisende Vismarkt, het adembenemende uitzicht op de Rozenhoedkaai en de dromerige Sint-Bonifatiusbrug. Onderweg zal uw gids u verrassen met intrigerende verhalen en anekdotes. Deze wandeltocht toont niet alleen het rijke erfgoed en de architecturale wonderen van Brugge, maar biedt ook een boeiend verhaal van een stad die de tijd bijna vergat.

Inspirerend Brugge – Gezinswandeling

7. Inspirerend Brugge – Gezinswandeling

Brugge is een van die bestemmingen waar men zich echt thuis kan voelen. Rijke historie, inspirerende hoekjes, toegankelijk erfgoed, groene landschappen en authentieke architectuur zorgen voor een unieke sfeer. Bezoek samen met uw gezin het charmante Belgian Fries Museum en leer over de beroemde Belgische friet en de traditie erachter. Veel plezier met het verkennen van unieke tentoonstellingen in het Choco-Story Museum en maak kennis met de traditionele Belgische chocolade en de erfenis die het met zich meebrengt. Bewonder een van de meest iconische basilieken in België en staar naar het beschermde monument Belfort van Brugge, een UNESCO-werelderfgoedlocatie van waaruit ongelooflijke panoramische uitzichten over Brugge worden geboden en een aantal fantastische familiefoto's kunnen worden gemaakt.

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kathedraal St. Salvator's: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kathedraal St. Salvator's

Wil je alle activiteiten in Kathedraal St. Salvator's bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal St. Salvator's

Gemiddelde beoordeling

4.3
(338 beoordelingen)

We doen graag 'schatroutes' in Groot-Brittannië, dus besloten we iets soortgelijks in het buitenland te proberen. Dit is de eerste keer dat we er een in een ander land hebben gedaan en we vonden het echt goed! Je leert de stad kennen met de feiten en verhalen die de app je geeft, de app integreert met je kaarten om je te helpen de weg te vinden en er zijn leuke kleine puzzels en activiteiten te doen onderweg! Zou het zeker aanbevelen als een manier om de bezienswaardigheden van de stad te zien en omdat het zo flexibel is, is er geen tijdslimiet, zodat je kunt stoppen voor de lunch, naar een museum kunt gaan of iets kunt drinken en dan verder kunt gaan waar je was gebleven. App is behoorlijk gebruiksvriendelijk en de inhoud is goed doordacht!

Geweldige manier om een stad te voet te bezoeken en de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen zonder beperkt te worden door een strak schema. U kunt op elk moment onderbreken om nog even te blijven hangen en later opnieuw te beginnen. De speurtocht voegt ook een beetje pit toe! Wij gaan het zeker vaker doen in andere steden!

Het was een hele leuke activiteit. Je komt langs allerlei leuke plekken in Brugge en je kan zelf pauze nemen als je wil. Wij hebben tussendoor steeds lekker ergens wat gegeten of gedronken en we zijn langs verschillende musea en brouwerijen gegaan. Zo hadden we een (deels zelf ingevulde) dag in Brugge. Echt super!

De tour was leuk voor ons en was zelfs met kinderen niet zo moeilijk.

Leuk om te doen en je zag veel mooie plaatsjes in de stad.