Kathedraal van Braga

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Braga

Kathedraal van Braga: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Porto: Guimarães & Braga-tour met toegangskaarten en lunch

  1. Porto: Guimarães & Braga-tour met toegangskaarten en lunch

  Begin met een bezoek aan de geboorteplaats van de Portugese natie - de stad Guimarães. Dit was de eerste stad van Portugal, gekozen door de eerste koning, Afonso Henriques. Bekend als de bakermat van Portugal, heeft Guimarães een middeleeuwse sfeer behouden en staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je eerste halte vindt plaats in het noordelijke deel van de stad met een bezoek aan het imposante 10e-eeuwse kasteel en de majestueuze hertogen van het Bragança-paleis. Daarna leidt de historische weg Santa Maria je naar het charmante plein in het hart van de oude stad, Largo da Oliveira. Na een ontspannen lunchpauze in Guimarães, die je zeker zal laten genieten van de geneugten van de keuken van Noord-Portugal, is het tijd om verder te gaan richting Braga, de oudste religieuze hoofdstad van Portugal. Braga, bij de Romeinen bekend als Bracara Augusta, is eeuwenlang een aartsbisschop...

  Guimarães viel mee, maar door het lange wachten op de lunch is Braga snel-snel afgehandeld en was er niet de tijd om rond te lopen, enkel de kerk bezocht en de kathedraal op de bergtop was rap even foto's nemen.

 • Braga: Tuk Tuk City Tour

  2. Braga: Tuk Tuk City Tour

  Tijdens deze tuk-tuk-rit wordt u door de belangrijkste historische en architectonische punten van het stadscentrum van Braga geleid om het belang en de uitgebreide geschiedenis van de stad te begrijpen. In het doolhof van smalle straatjes omringen de gotische kerken de moderne winkelstraten en de grote barokke gebouwen vredige pleinen. Braga is de perfecte plek voor geschiedenis en cultuur en is de thuisbasis van talloze monumenten en attracties, waaronder een van de mooiste monumenten in Noord-Portugal, de Bom Jesus do Monte-kerk, een must voor elke reis naar Braga. Enkele van de andere bezienswaardigheden die tijdens deze tour worden behandeld, zijn de Holy Cross Church, Pius XII Museum, Roman Thermae of Maximinus, Romeinse ruïnes van Carvalheiras, Biscainhos Museum, Carmo Church, Mercado Municipal de Braga, Braga City Hall en de openbare bibliotheek van Braga . Het aantal van deze b...

 • Portugal: toegangsticket voor de kathedraal van Braga

  3. Portugal: toegangsticket voor de kathedraal van Braga

  Bezoek de historische kathedraal van Braga in Portugal en profiteer van een combiticket dat je toegang geeft tot de drie prachtige kapellen, de koorkamer en het schatmuseum, dat waardevolle stukken heilige artefacten bevat. Bewonder de architectuur van een kerk met meer dan 900 jaar geschiedenis. Sinds 23 juni 1910 wordt de kathedraal van Braga beschouwd als een Portugees nationaal monument. De kathedraal van Braga was de eerste Portugese kathedraal die werd gebouwd, zelfs voordat Portugal als een land werd beschouwd. De bouw begon aan het einde van de XI eeuw door bisschop D. Pedro en werd op 28 augustus 1089 gewijd aan de Maagd Maria. Verken het schatmuseum van de kathedraal, waar u zich kunt vergapen aan heilige en waardevolle kunst. Krijg bovendien toegang tot de koningen, S. Geraldo en glorie kapellen, evenals het koor.

Sitemap Kathedraal van Braga

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Braga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Braga

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 148 beoordelingen

Compacte en perfecte Tour met een uitstekende gids

Stipt om 9:00 uur opgehaald door Pedro waarna we nog een tweede gezelschap ophaalden in Porto. Toevallig ook een Nederlands sprekend gezelschap wat de communicatie onderling makkelijk maakte. De rit naar Guimaraes (de geboorteplaats van Portugal) is niet zo lang waar we eerst een stop maakte bij het kasteel van Portugal. Het kasteel is vooral historisch interessant, het daarna bezochte Paço dos Duques de Bragança het hoogtepunt van de stop in Guimaraes. Daarna het pittoreske centrum van Guimaraes bezocht waar Pedro in een lokaal restaurant voor een uitgebreide lunch had gezorgd. Na Guimaraes nog Braga bezorgd waar Pedro ons wederom de ruimte liet om de stad te verkennen. Met nog een uitstap naar het fraaie Santuario do Bom Jesus do Monte wat meer dan de moeite waard is. In Braga zelf een rondleiding (2 euro extra) door de Kathedraal gekregen, de 2 euro ook meer dan waard. Pedro heeft de hele dag ons goed begeleid, de tour maar zeker ook de gids is een aanrader!

weinig tijd om rond te kijken wegens tijdsdruk

Guimarães viel mee, maar door het lange wachten op de lunch is Braga snel-snel afgehandeld en was er niet de tijd om rond te lopen, enkel de kerk bezocht en de kathedraal op de bergtop was rap even foto's nemen.