Datums kiezen

Kathedraal van Catania

Kathedraal van Catania: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Catania: Stadsrondleiding met gids door het hart van de stad

1. Catania: Stadsrondleiding met gids door het hart van de stad

Duik in de belangrijkste monumenten in het stadscentrum van Catania tijdens deze begeleide wandeling. Volg een lokale gids en ontdek geschiedenis, legendes en fascinerende anekdotes over het dagelijks leven op Sicilië. Ontvang tips over wat u kunt zien en doen tijdens uw verblijf in de stad. Ontmoet je erkende gids op Piazza Duomo en bewonder het standbeeld van de olifant, het symbool van Catani. Neem een kijkje in de kathedraal van Catania, de zetel van de aartsbisschoppen van Catania. Slenter door de levendige vismarkt om leuke restaurants te zien en bekijk een gebied met een rijk nachtleven. Stop voor het Ursino-kasteel, het enige middeleeuwse monument dat de verschrikkelijke aardbeving heeft overleefd die Catania in 1693 verwoestte. Geniet van de prachtige kloosters, kerken en paleizen die de straat Via Crociferi zo beroemd hebben gemaakt. Rond de tour af op Piazza Università, een van de mooiste pleinen van de stad en op slechts een korte loopafstand van het Duomo-plein.

Catania Straatmaaltijd Tour

2. Catania Straatmaaltijd Tour

Dwaal door de charmante steegjes en pleinen van het centrum van Catania en geniet van een verscheidenheid aan heerlijke plaatselijke lekkernijen. Bewonder de barokke architectuur van Piazza Duomo met het stadhuis, de prachtige St. Agata kathedraal, de Obelisk van de olifant of "Liotru" (symbool van de stad) en de Amenano fontein voordat je je waagt aan de nabijgelegen markt om lokale kazen, olijven en olie te proeven. Volg de Via Crociferi, een klein juweeltje van barokke kunst en kerken die vaak vereeuwigd zijn door de grootste Italiaanse filmmakers, om uiteindelijk uit te komen bij de ruïnes van het Romeinse amfitheater op Piazza Stesicoro. Maak een stop bij Pasticceria Savia, bekend om het bereiden van de beste "Arancini" in Catania. Proef de ambachtelijke specialiteit "Cipollina" gemaakt met bladerdeeg, tomaat, mozzarella, ham en ui. Doorkruis de bruisende stadsmarkt om naar Chiosco Costa te gaan en proef een "Seltz", een fris sprankelend drankje. Ga verder naar het havengebied om te genieten van gegrilde gehaktballetjes van paardenvlees. Sluit je culinaire reis af door de echte "Cannolo" gevuld met ricotta of de Siciliaanse "Granita" te proeven. Als aandenken ontvang je een speciaal cadeau met alle verrukkelijke lekkernijen waarvan je hebt genoten.

2 uur rondleiding door Catania

3. 2 uur rondleiding door Catania

Een rondleiding om het klassieke Catania te ontdekken, een groepsreis die elke dag vertrekt. Onze gespecialiseerde gidsen zullen u ontmoeten en u oortelefoons geven om het gemakkelijker te maken om naar de uitleg van uw gids te luisteren. Je loopt door de straten van Catania en ontdekt Piazza Duomo, de kathedraal, het stadhuis en de Olifantenfontein. Je gids zal je ook begeleiden naar de vismarkt, waar je de Siciliaanse cultuur ontdekt. De tour gaat verder naar het Ursino-kasteel, Piazza San Francesco, Via dei Crociferi en Piazza Università. Alle plaatsen worden van buitenaf bezocht. Voor andere talen kunt u ons informeren, aangezien we tijdens het hoogseizoen rondleidingen in het Frans, Spaans of Duits kunnen geven, maar dit is niet gegarandeerd.

Catania wandeltour en culinaire tour privé

4. Catania wandeltour en culinaire tour privé

Geniet van Catania "de zwarte stad" met de kleur van lavasteen tijdens deze geweldige wandeltour.We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Benedictijnse klooster, de kerk van San Nicolò waar we de typische "candelore" van de lokale traditie tijdens het feest van Sant'Agata zullen zien. We bezoeken een kleine grot waar de rivier stroomt die de lava van 1669 voor altijd bedekte.We komen aan bij de Vismarkt, de Kathedraal, de historische Olifantenfontein en het Universiteitsplein. We zullen de onbekende wijk San Berillo ontdekken, een verborgen en onbekend deel van de stad. We eindigen met een proeverij van arancini en ander straatvoedsel in een van de beste bars van Catania.

Catania: privéwandeling met Arancini-proeverij

5. Catania: privéwandeling met Arancini-proeverij

Ontdek de prachtige architectuur en eeuwenoude geschiedenis van Catania tijdens deze rondleiding. Bezoek het Ursino-kasteel en de kathedraal van Sant'Agata, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin uw dag met een pick-up, ontmoet uw lokale gids en ga op pad om de bezienswaardigheden van Catania te verkennen. Eerst bezoekt u de vismarkt - de grootste en kleurrijkste vismarkt van Sicilië. Loop vervolgens naar Ursino Castle en maak zeker foto's. Ga verder naar de Via Etnea en bezoek een van de oudste en beroemdste rosticceria-bars. Proef Siciliaanse arancini's - heerlijke rijstballetjes gevuld met vleesragout en doperwtjes. Slenter door tot je het Duomo-plein bereikt. Bekijk de olifantenfontein en bezoek de beroemde kathedraal - de belangrijkste kerk in Catania met een standbeeld van de patroonheilige van de stad, Sant'Agatha. Uiteindelijk loop je rond Piazza Stesicoro en zie je de overblijfselen van een oud Romeins amfitheater.

Catania: De kern van de stad - Tour guidato in italiano

6. Catania: De kern van de stad - Tour guidato in italiano

Immergetevi nella storia di Catania e scoprite I suoi monumenti insieme alla vostra guida che non solo vi parlerà del passato ma vi farà anche scoprire la vita di tutti I giorni dandovi informazioni su cosa fare e cosa vedere nel vostro tempo libero. Il tour inizia in Piazza Duomo dove incontrerete la vostra guida al nostro infopoint Guidingsicily e da li ammirerete l'elefante simbolo della città, la Cattedrale, il magnifico barocco della piazza per poi continuare verso la pescheria, il castello Ursino, unico monumento medioevale sopravvissuto al terremoto del 1963, e passando per la magnifica via Crociferi, la più bella strada barocca di Catania, location di importantissimi film (La capinera di Zeffirelli etc) si arriverà a Piazza Università dove il tour terminina , sempre nel cuore della città.

Catania: privétour met Arancino-proeverij

7. Catania: privétour met Arancino-proeverij

Doe mee met deze rondleiding en zie de verborgen juweeltjes van Sicilië. Ontdek de rijke geschiedenis van het pittoreske stadje Catania. Bezoek het Ursino-kasteel, de kathedraal van Sant'Agata en het beroemdste theater van Italië. Begin je tour vanaf het 13e-eeuwse Ursino-kasteel. Zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt, want je wilt geen momentopname missen van de prachtige architectuur, een creatieve mix van oosters en westers design. Ga langs de Via Auteri, de Romeinse baden, en je zult de vismarkt van Catania zien. Bewonder het scala aan zeedieren terwijl je langs loopt. Vanaf de vismarkt ga je naar de Piazza del Duomo. Bewonder de barokke gebouwen en de olifantenfontein. Vervolgens bezoekt u de kathedraal van Sant'Agata, gebouwd in 1090 boven de Romeinse baden van Achille. Na de aardbeving van 1693 werd de kathedraal volledig herbouwd. Binnen zie je het graf van de beroemde componist Vincenzo Bellini en vele Aragonese koningen. Hongerig voelen? Geen zorgen, geniet van een aantal beroemde Siciliaanse arancino, een specifiek product in de vorm van een druppel en gevuld met rijst en vleessaus, om strikt te worden gegeten met de handen die het vanaf de onderkant vasthouden. Loop verder naar het Bellini-theater, waar de opera wordt opgevoerd. Bewonder het prachtige gebouw. Zorg ervoor dat je foto's maakt, want je wilt dit indrukwekkende gebouw op je Instagram-feed krijgen. Wandel vervolgens naar de Via Vittorio Emanuele. Ten slotte eindigt de tour bij het benedictijnenklooster en de kerk van San Nicolò.

11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Kathedraal van Catania: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kathedraal van Catania

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Catania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.