Kies data

Kathedraal van Cusco

Kathedraal van Cusco: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cusco: historische stadstour met 4 Inca-ruïnes

1. Cusco: historische stadstour met 4 Inca-ruïnes

Duik in de oude geschiedenis van Peru met een rondleiding vanuit Cusco, inclusief ophalen van het hotel. Geniet van live commentaar terwijl je de kathedraal van Cusco, Sacsayhuaman, de Heilige Vallei van Peru en Tambomachay bezoekt. Leer meer over hoe mensen leefden in het Inca-rijk. Begin de tour met een pick-up rond 13:00 uur vanuit je hotel in Cusco. Ga naar je eerste stop, de kathedraal van Cusco, een 16e-eeuws koloniaal relikwie dat meer dan 100 jaar in beslag nam. Bezoek vanaf daar de belangrijkste tempel in het Inca-rijk, de Coricancha, ook wel bekend als de Tempel van de Zon. Ga verder met archeologische ontdekkingen terwijl je de torens, muren en tunnels van Sacsayhuaman bezoekt. Ga verder naar de Heilige Vallei van Peru met stops bij de tempel Qenqo gevolgd door Puca Pucara - een groot militair fort met een fascinerende opstelling van grote stenen. Krijg ten slotte meer inzicht in het leven van de Inca's in het betoverende Tambomachay, 3700 meter boven de zeespiegel gelegen met een fascinerende reeks waterpartijen waarvan wordt aangenomen dat ze zijn gebouwd in aanbidding van water. Keer terug naar de stad Cusco om om ongeveer 18:45 uur te worden afgezet bij het centrale plein van Cusco.

Cusco: 6-uur durende stadstour met hoogtepunten

2. Cusco: 6-uur durende stadstour met hoogtepunten

Ontdek de fascinerende historische stad Cusco tijdens deze 6-uur durende tour door de stad en de omliggende gebieden. Geniet van de unieke architectuur van de stad, een mix van Inca- en Spaanse invloeden. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, begin je je tour bij de Tempel van de Zon, ook bekend als Qoricancha, de meest bekende tempel van het Inca-rijk. Je wordt dan buiten de stad gereden om belangrijke Inca-locaties te bezoeken, waaronder het fort van Sacsayhuaman, Quenqo, Pucapucara en de Thermen van Tambomachay. Je gids vertelt je de spannende geschiedenis van deze oude sites terwijl je de verhalen achter de ruïnes leert. De tour eindigt rond 19:00 uur, met drop-off op de Plaza Regocijo in het centrum van Cusco.

Cusco: privérondleiding door de stad en bezoek aan Saksaywaman met transfer

3. Cusco: privérondleiding door de stad en bezoek aan Saksaywaman met transfer

Deze privétour geeft je de beste introductie tot Cusco en Perú, we verschijnen bij je hotel of accommodatie op het moment dat je kiest, waarna onze deskundige gids en chauffeur je naar Sacsayhuaman brengen. Sacsayhuaman is de belangrijkste archeologische vindplaats Rond de stad Cusco, dit is een zeer goed voorbeeld van inca-architectuur en egeniering. dan ga je met het busje naar de tempel van het water, tambomachay, zeer indrukwekkende waterfonteinen, in de buurt van deze tempel hebben we ook een oud inca-fort genaamd Puca Pukara, we zullen ook dit oude fort verkennen. Op onze terugweg naar de stad zullen we Q'enqo verkennen, een tempel voor de Puma's en we zullen ook zien hoe de inca's zich vermommen naar hun volk. Zodra we terugkeren naar de stad Cuzco, zullen we de kathedraal van Cusco verkennen die meer dan 2000 kilo zilver en meer dan 1500 kilo goud bevat met veel spektakelschilderijen uit de koloniale tijd. Ten slotte zullen we de Zonnetempel "Koricancha" bezoeken, gelegen op slechts 2 blokken verwijderd van het centrale plein van Cusco. Dit alles met ons deskundige team.

Cusco: stadstour van een halve dag

4. Cusco: stadstour van een halve dag

Begin uw tour met ophalen bij uw Cusco-hotel. Tijdens deze reis van een halve dag stop je bij de Qenqo-tempel, een natuurlijke rotsformatie die een ceremonieel centrum werd. Zie Puca Pucara, een site met militaire ruïnes en de overblijfselen van wachtposten, trappen, straten, huizen en binnenplaatsen. Ga door naar Sacsayhuaman, waarvan chroniqueurs denken dat het een heiligdom van zonne-energie was, gebouwd door de laatste dynastieën van de Inca's. Deze tempel werd gebouwd met grote blokken kalksteen om de stad te beschermen tegen de aanvallen van indringers uit het oosten of Antis. Bezoek ten slotte Tambomachay, 9 kilometer buiten de stad, bekend als de baden van de Inca's vanwege de vorm van de waterbron. Deze site kan ook een tempel zijn geweest gewijd aan de cultus van water en zuivering. Met vertrek in de namiddag heb je ook de kans om de Basiliek Kathedraal en de tempel van Coricancha te bezoeken, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De perfecte architectuur en stenen constructie van de tempel weerspiegelen het feit dat het de belangrijkste tempel van het Inca-rijk was.

Cusco: privérondleiding door de stad en reis naar archeologische vindplaatsen

5. Cusco: privérondleiding door de stad en reis naar archeologische vindplaatsen

Geniet van een rondleiding door deze charmante stad en verken archeologische vindplaatsen. Leer de ongelooflijke geschiedenis van het rijk terwijl je gaat met een professionele lokale gids. Begin je avontuur met een bezoek aan het Santo Domingo-klooster, een groot renaissance-barokcomplex, dat werd gebouwd boven de Inca Coricancha-tempel. Bekijk de fundamenten van deze oude tempel, ooit gebruikt om de zon te aanbidden. Ga verder naar de kathedraal, het meest imposante monument van het centrale plein. Hoor de geschiedenis en anekdotes van de stad vanuit je gids terwijl je loopt. Geniet van een mooie rit naar de heuvels boven Cusco om de overblijfselen van het fort van Sacsayhuaman te bezoeken. Geniet hier van het adembenemende panoramische uitzicht op Cusco en verken de ruïnes van de tempel en het amfitheater van Qenqo, waar wordt aangenomen dat de Inca's landbouwrituelen uitvoerden. Kom ten slotte aan bij Puka Pukara of 'Rode vesting', een militair complex van de Inca's. Bewonder hier de indrukwekkende aquaducten, muren en torens.

Van Cusco: City Tour, Maras en Machu Picchu 3-daagse tour

6. Van Cusco: City Tour, Maras en Machu Picchu 3-daagse tour

Dag 1: Stadstour door Cusco Nadat je tussen 13.10 en 13.25 uur bij je hotel bent opgehaald, bezoek je de kathedraal van Cusco, gevolgd door de belangrijkste tempel in het Inca-rijk, Qorikancha. Stap dan aan boord van het transport en ontdek oude ruïnes in Sacsayhuamán, Qenqo, Puka Pukara en Tambomachay, genietend van verhalen en uitleg op elk punt. Keer rond 19:30 uur terug naar Cusco en ga op eigen gelegenheid terug naar je accommodatie. Dag 2: Maras en Salineras Vertrek met een pick-up van je hotel tussen 08.25 uur en 8.55 uur en ga dan op weg naar Maras in de Heilige Vallei in het zuidoosten van Peru, beroemd om zijn zoutmijnen en moerassen. Gelegen op een uur van Cusco, geniet van een uitleg van de stad voordat je naar een kwelder gaat waar je ook uitzicht hebt op de besneeuwde en heilige bergen. Keer rond 15.00 uur terug naar Cusco wanneer je wordt afgezet bij of in de buurt van je hotel. Dag 3: Machupicchu de hele dag Op deze dag wordt u in de vroege ochtend rond 03.30 uur opgehaald bij uw hotel en wordt u naar Ollantaytambo gebracht waar u aan boord gaat van een trein van 6.10 uur. Na een reis van 1,5 uur arriveer je rond 8 uur 's ochtends wanneer je gids op je wacht en heb je wat tijd voor het ontbijt. dan kon ik op de consettur-bus stappen (24 dollar tellen we niet mee). Stap vervolgens, met de hulp van je gids, in de bus om naar Machu Picchu te reizen, waar je tijd hebt om foto's te maken en de wonderlijke natuur en de Inca-stad te waarderen. Keer dan op eigen gelegenheid terug naar Aguas Calientes, waar u tijd zou moeten hebben voor de lunch, rekening houdend met het feit dat uw trein terug naar Ollantaytambo om 18:20 uur vertrekt. 10 uur. waar de tour eindigt bij het Wanchaq-station.

Cusco: historische stadstour van een halve dag

7. Cusco: historische stadstour van een halve dag

Het avontuur begint om 13:00 uur en wordt opgehaald bij je hotel in Cusco. Ontdek de kathedraal van Cusco, een UNESCO-werelderfgoed, vol met verschillende schilderijen, houtsnijwerk en sculpturen, voordat je het Qoricancha-museum gaat verkennen, oorspronkelijk een tempel uit het Inca-tijdperk gebouwd om de zon te aanbidden. Een bus met airconditioning brengt de groep vervolgens op 2 km van het stadscentrum naar Sacsayhuaman, een enorm complex dat bestaat uit 33 archeologische vindplaatsen waarvan wordt aangenomen dat ze voor militaire doeleinden zijn gebouwd. Stop vervolgens bij Qenqo, of "labyrint", dat wordt beschouwd als een heilige plaats waar ceremonies werden uitgevoerd ter ere van de zon, de maan en de sterren. Op 7 km van het stadscentrum vinden we Puca Pucara, een complex van zalen, binnenpleinen, aquaducten, wachttorens en paden waarvan wordt aangenomen dat het een militair complex is en een plaats voor voedselopslag. Na een bezoek aan Tambomachay en zijn zoetwaterbron, eindigt de tour met een bezoek aan een ambachtscentrum, waar een lokale gids het verhaal van oude Inca-ambachten zal vertellen en hoe traditionele kleding gemaakt van vicuña-wol kan worden geïdentificeerd. Om ongeveer 19.30 uur keert de bus terug naar Santa Catalina Street, dicht bij het centrale plein in Cusco.

Cusco: privérondleiding door de stad met markt en archeologische vindplaatsen

8. Cusco: privérondleiding door de stad met markt en archeologische vindplaatsen

Geniet van een privérondleiding door deze charmante stad, de hoofdstad van het Inca-rijk. De tour begint met een bezoek aan het Santo Domingo-klooster, een groot renaissance-barokcomplex, dat werd gebouwd over de Inca Coricancha-tempel. Het was een van de belangrijkste tempels gewijd aan de aanbidding van de zon, en de fundamenten zijn nog steeds prominent aanwezig aan de voet van het klooster. Volgens oude kronieken was de tempel bedekt met bladgoud. Bezoek vervolgens de kathedraal op het centrale plein en de San Pedro-markt. Ga naar de heuvels boven Cusco om de overblijfselen van het fort van Sacsayhuaman te bezoeken, waarvan de imposante wallen een prachtig panoramisch uitzicht over Cusco bieden, en de ruïnes van de tempel en het amfitheater van Qenqo, waar men denkt dat de Inca's landbouwrituelen uitvoerden. Bewonder Qenqo en bezoek vervolgens Puka Pukara ('Rode fort' in Quechua), een Inca-militair complex op een prominente heuvel. Bezoek ten slotte Tambomachay. Keer daarna terug naar uw hotel.

Cusco: rondleiding door een halve dag door de stad en archeologische vindplaatsen

9. Cusco: rondleiding door een halve dag door de stad en archeologische vindplaatsen

Dompel jezelf onder in de oude Incacultuur tijdens deze rondleiding door Cusco en de omliggende archeologische vindplaatsen. Begin bij de indrukwekkende koloniale kathedraal en bewonder meer dan 400 schilderijen van de oude school van Cusqueña. Ga vervolgens naar Qoricancha, de belangrijkste tempel van de Inca's, waar je inzicht kunt krijgen in de Inca-cultuur en kunt zien hoe het is versmolten met de christelijke cultuur in Peru. Na je rondleiding door de stad ga je naar de archeologische vindplaats Sacsayhuaman, waar je zult versteld staan van de rotsen die worden gebruikt voor de bouw, waarvan sommige meer dan 30 ton wegen. Vervolg je tour met een bezoek aan de ondergrondse tempel van Qenqo, waar je kunt wandelen door een labyrint van indrukwekkende rotstekeningen en tunnels uitgehouwen in massieve rots. Ga ten slotte naar de watertempel Tambomachay. Hier bewonder je de architectuur van deze goddelijke tempel gewijd aan water, vruchtbaarheid en eeuwige jeugd voordat je de reis terug naar Cusco begint.

Cusco City: privétour van een halve dag in Cusco City

10. Cusco City: privétour van een halve dag in Cusco City

Verken de stad Cusco, haar geschiedenis samen met de kathedraal tijdens een privérondleiding van een halve dag. Begin je tour met een bezoek aan de prachtige tempel van Coricancha (Tempel van de Zon), een van de belangrijkste tempels in de oude stad Cusco. De tempel werd bij de komst van de Spanjaarden gebruikt als basis voor de bouw van het Santo Domingo-klooster. Volg je gids en verken de tempel waar de zon werd aanbeden tijdens het Inca-rijk en ken de geschiedenis van de gouden maïs en de lama's. Bezoek de kathedraal, het belangrijkste gebouw van het centrale plein. De bouw van de kerk begon in 1560 en eindigde in 1654. Het is een van de mooiste Spaanse koloniale kerken in Amerika. Weet over het Latijnse kruis en de koloniale schilderijen die verband houden met de kerk. Uw gids zal bij u zijn om u over de site te informeren en eventuele vragen te beantwoorden. Ga vervolgens verder naar de wijk San Blas en ontdek vele verborgen juweeltjes vol charme. Leer tijdens de rondleiding meer over de geschiedenis en oude culturen van de stad.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Kathedraal van Cusco

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Cusco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.