Kathedraal van Florence

Bewonder de fresco's, de glas-in-loodramen en het onovertroffen uitzicht over Florence vanaf de koepel van de dom.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Florence: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: Ticket voor Brunelleschi's Koepel met uitzicht

1. Florence: Ticket voor Brunelleschi's Koepel met uitzicht

De Koepel van Santa Maria del Fiore, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi, is een architectonisch en bouwkundig meesterwerk. Deze koepel is een van de grootste van Europa, maar dankzij Brunelleschi's vindingrijkheid is het ook de eerste die zonder houten basis is gebouwd. Let op: als je op een bepaald punt naar boven klimt, kom je Vasari's Laatste Oordeel-fresco tegen, ook moet je je ervan bewust zijn dat die 463 treden allemaal de moeite waard zijn. Als je eenmaal de top van de Koepel hebt bereikt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over Florence.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

2. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Mysteries of Medici: wandeltocht

3. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: Baptisterium, Duomo en Brunelleschi's Dome Tour

4. Florence: Baptisterium, Duomo en Brunelleschi's Dome Tour

Ontdek de Santa Maria del Fiore, de Brunelleschi-koepel en de Sint-Jansdoopkapel tijdens deze tour met een lokale gids. Geniet van het gemak van skip-the-line tickets voor enkele van de populairste bezienswaardigheden van Florence met een panoramisch uitzicht over de hele stad vanaf de Brunelleschi-koepel. Bespaar je kostbare tijd door de lange rij van Duomo over te slaan en duik in de eenvoudig magische sfeer die je terugvoert in de tijden van de Gouden Eeuw van Florence. Verken de crypte van de Santa Reparata-kerk, waarvan de resten zorgvuldig werden bewaard door de OPA-organisatie die zorgt voor alle monumenten in het Duomo-complex. Kom meer te weten over het werk van enkele van de meest opmerkelijke gotische en renaissancemeesters die hebben bijgedragen aan het maken van de Duomo van Florence tot een uniek monument. Onthul de bekende geheimen achter de constructie van de grootste koepel ter wereld door de vader van de Renaissance zelf, "The matematician of beauty" Filippo Brunelleschi. Bewonder de tijdloze charme van de Last Judgment-fresco's van Vasari & Zuccari. Bezoek het oudste monument van Florence, de Sint-Jansdoopkapel. Bewonder de prachtige dertiende-eeuwse mozaïeken op de koepel van het Baptisterium, die het Laatste Oordeel voorstellen, wat niet verwonderlijk de inspiratie vormde voor Dante's Goddelijke Komedie. Na je verkenning heb je de mogelijkheid om in je eigen tempo de 463 treden te beklimmen die leiden naar het hoogste punt van Florence, de top van de koepel van Brunelleschi. Ga tussen de dubbele koepel door terwijl je het mooiste architecturale meesterwerk uit de 15e eeuw bewondert. Bereik de Lantaarn van de Koepel en geniet van 360 ° uitzicht op de geboorteplaats van de Renaissance. NOTITIE: Brunelleschi Ticket Package is 72 uur geldig, dus na je tour heb je ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te bezoeken: - Baptisterium van Sint-Jan - De klokkentoren van Giotto - Museum van de kathedraal (Opera del Duomo)

Florence: toegang tot de Accademia, Uffizi en de koepel van Brunelleschi

5. Florence: toegang tot de Accademia, Uffizi en de koepel van Brunelleschi

Begeef je op een reis door de kunstgeschiedenis met een bezoek aan de Galleria dell'Accademia, de Galleria degli Uffizi en de koepel van Brunelleschi, drie bezienswaardigheden die je niet mag missen in Florence. Bekijk werken van Michelangelo, Leonardo en Botticelli en bezoek vervolgens het belangrijkste stuk Renaissance-architectuur in de stad. Beweeg door de drie attracties zoals je wilt en in je eigen tijd, zonder de stress van een reisgezelschap of een gids. Besteed er zoveel tijd aan als je wilt en krijg een diepere waardering voor het culturele en historische erfgoed van Florence. Begin je zelfgeleide tour door gidsen op te halen van de lokale vertegenwoordiger, zodat je alles te weten kunt komen over de indrukwekkende kunstwerken die worden tentoongesteld. Betreed de Galleria dell'Accademia en kom alles te weten over meesterwerken van Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en meer. Bewonder de uitgebreide collectie renaissancekunstwerken in de Galleria degli Uffizi van onder meer Giotto, Botticelli, Leonardo en Michelangelo. Geniet van wereldberoemde meesterwerken zoals Fra Angelico's "Kroning van de Maagd", Caravaggio's "Medusa" en Botticelli's "Geboorte van Venus". Verken de wonderen van de koepel van Brunelleschi, een symbool van Florence en van de Renaissance zelf. Bewonder de fresco's van Zuccari en Giorgio Vasari en geniet vanaf de top van het uitzicht over Florence. Sluit af met een bezoek aan het Baptisterium, het Opera del Duomo Museum en de crypte van Santa Reparata.

Florence: ticket voor de klokkentoren van Giotto

6. Florence: ticket voor de klokkentoren van Giotto

Ontworpen door de Italiaanse schilder en architect Giotto, is de Campanile een prachtig voorbeeld van Florentijnse gotische architectuur. De vrijstaande structuur bestaat uit polychrome marmeren korsten en steunberen met een stijl en kleuren die passen bij de nabijgelegen kathedraal van Florence. Het duurde ongeveer 25 jaar om het te bouwen en de bouw begon in 1334 en was voltooid in 1359 met twee onderbrekingen van het werk tussen 1348 en 1350. Er zijn zeven klokken in Giotto's Bell Tower of (Giotto's Campanile) en de buitengevel bestaande uit zeshoekige panelen toont de geschiedenis van de mensheid vanaf Genesis met vier Pisano-beelden in de nissen . En het panoramische uitzicht vanaf de top is een van de meest pittoreske van Florence. Beklim 398 treden om de top van de klokkentoren te bereiken en geniet van een spectaculair uitzicht over de stad.

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

7. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Spring op een elektronische golfkar en ontdek de geschiedenis van Florence op een vermakelijke, ontspannende en milieuvriendelijke manier. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar Ponte Vecchio en volg je de Ponte Santa Trinita om de Arno te bereiken naar het Oltrarno-gebied, waar je het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder hier de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde koepel van Brunelleschi. Bekijk vervolgens een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom ten slotte aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities. Je kunt er ook voor kiezen om je tour te verlengen en het iconische Piazzale Michelangelo te bezoeken.

Florence: rondleiding door de kathedraal & tickets voor 4 attracties

8. Florence: rondleiding door de kathedraal & tickets voor 4 attracties

Leer de geheimen van de kathedraal van Florence kennen tijdens een rondleiding. Bewonder de fantastische architectuur van de koepel van Brunelleschi. Koop kaartjes om Giotto's Clock Tower, het Baptisterium, Museo dell' opera del Duomo en de St. Reparata-kerk te verkennen. Ontmoet je gids op het Kathedraalplein in het hart van de oude binnenstad van Florence en begin je begeleide wandeling door de kathedraal. Luister naar anekdotes en verhalen achter de bouw van de kathedraal. Bekijk de prachtige meesterwerken die in de kathedraal bewaard zijn gebleven. Krijg toegang tot de prachtige koepel die in de jaren 1420 door Filippo Brunelleschi is gemaakt. Heb de mogelijkheid om de 463 treden te beklimmen en de top van dit architecturale meesterwerk te bereiken. Kijk op de top van de koepel uit op een spectaculair uitzicht op de Florentijnse skyline. Ga op eigen gelegenheid andere attracties van uw gecombineerde ticket bekijken. Geniet van de 14e-eeuwse gotische architectuur in Giotto's Clocktower en de fascinerende achthoekige vorm van het Baptisterium. Ga onder de stad door terwijl je de crypte bezoekt met de voormalige kathedraal van de St. Reparata-kerk. Bewonder het werk van meesters uit de Renaissance in het Museo dell'Opera del Duomo. Bekijk stukken als Michelangelo's 'Florentine Pieta' en Donatello's 'Berouwvolle Magdalena'.

Florence: Duomo Tour en toegang tot de koepel

9. Florence: Duomo Tour en toegang tot de koepel

Verken de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Duomo van Florence, beschouwd als een van de belangrijkste en mooiste gebouwen ter wereld, tijdens deze rondleiding. Begin de tour door de fascinerende verhalen van Florence en de kathedraal te leren van je erkende gids. Ga naar binnen en verken het interieur, leer hoe de koepel is gemaakt en bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, het Laatste Oordeel. Hierna ga je naar het Baptisterium, de heilige plaats, een van de oudste gebouwen in Florence, waar Dante Alighieri, de Medici-familie en andere edelen en beroemde mensen werden gedoopt. Na de rondleiding wordt u naar de ingang van de koepel geleid, waar u in uw eigen tempo naar de top kunt klimmen en Het Laatste Oordeel kunt bewonderen, het beroemde fresco van Giorgio Vasari. Eenmaal boven ontdekt u het adembenemende 360-graden panorama, van waaruit u heel Florence kunt zien.

Florence: Dan Brown's Inferno 2-uur durende wandeling

10. Florence: Dan Brown's Inferno 2-uur durende wandeling

Tijdens deze begeleide wandeling van 2 uur volg je de voetsporen van Robert Langdon, de hoofdrolspeler in Inferno, de nieuwste bestsellerroman van Dan Brown. Door de straten en in de wijken van Florence volg je een authentiek en origineel programma dat je meeneemt naar locaties die nauw verbonden zijn met het boek. Je gids onthult de geheimen van de Inferno door je te vertellen over de mysteries van Dante, de kathedraal van Florence, de Poorten van het Paradijs, de onontdekte locaties van Pallazzo della Signoria en andere monumenten op de route door Florence. Het verhaal zal zich ontvouwen terwijl je gids je meeneemt naar de middeleeuwse pleinen en langs de straten van deze sfeervolle Renaissancestad.

Sitemap Kathedraal van Florence

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 10.530 beoordelingen

Echt gemakkelijk, ging recht omhoog in onze tijd met vrijwel geen wachtrijen. Gids stuurde ons onze tickets via sms, maar het ontmoetingspunt zou heel gemakkelijk te vinden zijn geweest omdat het tegenover de ingang van de koepel ligt. Veel plekken om te rusten lopen naar boven en we hebben het in 15 minuten verzonnen.

Hele mooie ervaring! Voor mensen die slecht ter been zijn is dit wel af te raden. Ik heb zelf heel erg hoogtevrees maar het was niet heel eng en super gaaf om mee te mogen maken. We waren zo aan de beurt en we werden goed geholpen.

We hebben al veel steden bezocht met kinderen en deze tour scoort voor ons hoog omdat het een mooie mix was van highlights, verborgen schatten en persoonlijke verhalen. Niet teveel fietsen en toch grr er niet gezien .

Uitstekende guía! Wendy heeft een start gemaakt met een nieuwe tour, antwoord op de volgende vragen en antwoorden op de meest recente informatie over de geschiedenis van Florencia en later.

The guide, I think her name was Maria Christina, was very good. She knew a lot and she was easy to understand in English