Kathedraal van Florence

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Florence

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.261 beoordelingen

Alles was prima. Het bezoek was wel een uur later dan voorzien (met verwittiging per mail op de dag zelf), maar er was iemand ter plaatse die ons reeds het ticket voor o.a. de doopkapel bezorgde. Er was voldoende tijd om deze rustig te bezoeken. Een meevaller! De gids voor de koepel (Giacomo, zelf architect) gaf deskundige uitleg over het gebouw terwijl we een tiental minuten moesten wachten voor de aanvang van de klim. Het was interessant, met een paar tekeningen die de evolutie van de dom toonden. De gids bracht alles op een levendige manier en met gevoel voor humor. Er was een leuke interactie met de groep. Op de heenweg werd er regelmatig gestopt voor uitleg en mogelijke vragen, de terugweg verliep zonder gids en op eigen tempo. Voldoende tijd dus voor foto's.

De beklimming van de koepel was een mooie ervaring. Hoewel ik de benaming 'tour met snelle toegang' wel misleidend vond. We moesten gewoon in de lange rij staan voor we naar binnen konden. De gids vertelde veel interessante gegevens over de Duomo.

Mooie rondgang door de kathedraal en een goede uitleg, verder een fantastisch uitzicht over Florence! Vond het wel kostbaar €45 pp terwijl het originele kaartje €18 pp kost.

Onze gids wist veel te vertellen over de Duomo maar ook veel ‘kleine weetjes’. Het was een mooie rondleiding ook over de terrassen waar geen andere toeristen waren.

the guide was so enthousiastic and told many things about the cathedral we didnt know. She was friendly, helpfull. I wish everyone would book this guide!