Kathedraal van Florence

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Kathedraal van Florence

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Florence

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.261 beoordelingen

Alles was prima. Het bezoek was wel een uur later dan voorzien (met verwittiging per mail op de dag zelf), maar er was iemand ter plaatse die ons reeds het ticket voor o.a. de doopkapel bezorgde. Er was voldoende tijd om deze rustig te bezoeken. Een meevaller! De gids voor de koepel (Giacomo, zelf architect) gaf deskundige uitleg over het gebouw terwijl we een tiental minuten moesten wachten voor de aanvang van de klim. Het was interessant, met een paar tekeningen die de evolutie van de dom toonden. De gids bracht alles op een levendige manier en met gevoel voor humor. Er was een leuke interactie met de groep. Op de heenweg werd er regelmatig gestopt voor uitleg en mogelijke vragen, de terugweg verliep zonder gids en op eigen tempo. Voldoende tijd dus voor foto's.

De klim is echt wel heel zwaar maar daarna is het uitzicht fantastisch. Wel jammer dat je de kathedraal niet in mocht, dan moet je alsnog in de rij. Vanaf de balustrade kan je echter wel de kathedraal inkijken. En eenmaal weer beneden kan je voordat je naar buiten gaat nog vanachter een hekje rondkijken. Ik zou een combinatie van klim en bezoekje kathedraal beter vinden. De gids was echt aardig en gaf goeie info.

De beklimming van de koepel was een mooie ervaring. Hoewel ik de benaming 'tour met snelle toegang' wel misleidend vond. We moesten gewoon in de lange rij staan voor we naar binnen konden. De gids vertelde veel interessante gegevens over de Duomo.

Prachtige ervaring. Is wel even een klim en best intensief 463 treden maar eenmaal bij de top meer dan waard!

Zeer leerrijk vooral door de deskundige uitleg van de ginds Ongelooflijk mooi uitzicht eens boven