Kathedraal van Florence

Bewonder de fresco's, de glas-in-loodramen en het onovertroffen uitzicht over Florence vanaf de koepel van de dom.

Kathedraal van Florence: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

1. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Vanuit Florence: rondleiding door de Duomo en de koepel van Brunelleschi

2. Vanuit Florence: rondleiding door de Duomo en de koepel van Brunelleschi

Bekijk 3 van de belangrijkste attracties in Florence tijdens een rondleiding door de kathedraal van Florence, de klokkentoren van Giotto en de koepel van Brunelleschi. Sla de wachtrij over en bewonder het panoramische uitzicht over de stad. Ontmoet je gids en bespaar kostbare tijd terwijl je langs de lange rij loopt om de Santa Maria del Fiore-kathedraal binnen te gaan. Ontdek de gouden eeuw van Florence terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en de op drie na grootste kerk ter wereld verkent. Verken de crypte van Santa Reparata, de overblijfselen van de oude kathedraal onder Santa Maria del Fiore. Leer vervolgens over het werk van enkele van de meest opmerkelijke gotische en renaissancemeesters die hebben bijgedragen aan het creëren van de kathedraal van Florence. Kom meer te weten over het oudste en meest vereerde gebouw in Florence, het Baptisterium van Sint-Jan. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken die de interne koepel en apsis van het Baptisterium bedekken. Maak ten slotte van de gelegenheid gebruik om naar het hoogste punt van Florence te klimmen, via de 463 treden die naar de top van de koepel van Brunelleschi leiden. Ga tussen de dubbele koepel door en bewonder het mooiste architecturale meesterwerk uit de 15e eeuw. Je inspanning wordt beloond wanneer je de lantaarn van de koepel bereikt, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad Florence.

Duomo van Florence: tour met voorrangstoegang

3. Duomo van Florence: tour met voorrangstoegang

Sla de lange rijen voor de kassa over en ga de kathedraal snel en gemakkelijk binnen. Zodra je de drempel over stapt, word je begroet door de 3 schepen van de kerk en het prachtige interieur. Bewonder het licht dat door de glas-in-loodramen naar binnen valt en het interieur van de kathedraal kleurrijk verlicht. Reis terug in de tijd terwijl je lokale gids je over de geschiedenis van de Duomo vertelt. Kom meer te weten over hoe het van een kleine kerk uit de 7e eeuw uitgroeide tot de op 3 na grootste kathedraal ter wereld. De koepel is de grootste bakstenen koepel die ooit is gebouwd en het kathedraalcomplex zelf werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Hoor hoe Brunelleschi innovatieve technieken ontwikkelde om de iconische koepel te bouwen en sta versteld van het enorme fresco van Zuccari en Vasari, dat het laatste avondmaal afbeeldt. Na je rondleiding kun je zo lang je maar wilt in de kathedraal blijven.

Florence: rondleiding door de Duomo-kathedraal

4. Florence: rondleiding door de Duomo-kathedraal

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo, terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gelicentieerde gids. Er zijn headsets aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd naar toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel werd gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgment. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Florence: rondleiding door de kathedraal zonder wachtrij

5. Florence: rondleiding door de kathedraal zonder wachtrij

Deze prachtige kathedraal, gelegen in het hart van Florence, is een van de meest bezochte plaatsen in Europa en zeker een must-see tijdens uw verblijf in Florence. Als je naar het plein loopt, vind je dit monumentale plein met de klokkentoren van Giotto, het Baptisterium van St. John, het Museo dell'Opera del Duomo en andere, waaronder de Santa Maria del Fiore-kathedraal. Met deze tour krijg je de kans om te genieten van een rondleiding door de kathedraal. Terwijl je de binnenkant van de kathedraal verkent, laat je gids de belangrijkste kunstwerken zien die erin bewaard zijn gebleven. De bouw van de kathedraal begon in de 13e eeuw dankzij Arnolfo di Cambio en werd later voltooid met de prachtige koepel die in de jaren 1420 door Filippo Brunelleschi werd gecreëerd. Het is een enorme en massieve constructie. Met deze tour krijg je de kans om te genieten van een rondleiding van 1 uur door de kathedraal, waar onze gids de belangrijkste kunstwerken zal laten zien die nog steeds binnenin bewaard zijn.

Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

6. Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor dit iconische monument. Bezoek de top van de koepel en de doopkapel, crypte, klokkentoren en het Opera del Duomo-museum. Haal je toegangsbewijs op bij het agentschap in de buurt van de Ponte Vecchio of vraag om een gedigitaliseerd toegangsbewijs en de audiogids op je telefoon. Geniet van je zelfgeleide tour door de koepel en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Als je eenmaal op de top bent aangekomen, heb je het gevoel alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het adembenemende uitzicht op het Toscaanse platteland en het stadscentrum van Florence, waaronder Fiesole, het Chianti-gebied, de centrale markt, de Santa Croce-kerk, de synagoge, de San Lorenzo-kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en meer. U kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder de doopkapel en de crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

7. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Florence: rondleiding door de Duomo en toegang tot de koepel

8. Florence: rondleiding door de Duomo en toegang tot de koepel

Verken de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Duomo van Florence, beschouwd als een van de belangrijkste en mooiste gebouwen ter wereld, tijdens deze rondleiding. Begin de tour door de fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal te leren van je gediplomeerde gids. Ga naar binnen en verken de interieurdecoratie, leer hoe de koepel is gemaakt en bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, het Laatste Oordeel. Hierna ga je naar de doopkapel, de heilige plaats, een van de oudste gebouwen in Florence, waar Dante Alighieri, de Medici-familie en andere edelen en beroemde mensen werden gedoopt. Na de rondleiding wordt u naar de ingang van de Cupola geleid, waar u in uw eigen tempo naar de top kunt klimmen en het laatste oordeel, het beroemde fresco van Giorgio Vasari, kunt bewonderen. Eenmaal bovenaan ontdekt u het adembenemende 360-gradenpanorama, van waaruit u heel Florence kunt zien.

Florence: rondleiding door de kathedraal & tickets voor 4 attracties

9. Florence: rondleiding door de kathedraal & tickets voor 4 attracties

Leer de geheimen van de kathedraal van Florence kennen tijdens een rondleiding. Bewonder de fantastische architectuur van de koepel van Brunelleschi. Koop kaartjes om Giotto's Clock Tower, het Baptisterium, Museo dell' opera del Duomo en de St. Reparata-kerk te verkennen. Ontmoet je gids op het Kathedraalplein in het hart van de oude binnenstad van Florence en begin je begeleide wandeling door de kathedraal. Luister naar anekdotes en verhalen achter de bouw van de kathedraal. Bekijk de prachtige meesterwerken die in de kathedraal bewaard zijn gebleven. Krijg toegang tot de prachtige koepel die in de jaren 1420 door Filippo Brunelleschi is gemaakt. Heb de mogelijkheid om de 463 treden te beklimmen en de top van dit architecturale meesterwerk te bereiken. Kijk op de top van de koepel uit op een spectaculair uitzicht op de Florentijnse skyline. Ga op eigen gelegenheid andere attracties van uw gecombineerde ticket bekijken. Geniet van de 14e-eeuwse gotische architectuur in Giotto's Clocktower en de fascinerende achthoekige vorm van het Baptisterium. Ga onder de stad door terwijl je de crypte bezoekt met de voormalige kathedraal van de St. Reparata-kerk. Bewonder het werk van meesters uit de Renaissance in het Museo dell'Opera del Duomo. Bekijk stukken als Michelangelo's 'Florentine Pieta' en Donatello's 'Berouwvolle Magdalena'.

Florence: voorrangstoegang en snelle tour door de kathedraal

10. Florence: voorrangstoegang en snelle tour door de kathedraal

Sla de lange wachtrijen voor een van de populairste attracties van Florence over, en bespaar kostbare tijd tijdens een snelle rondleiding door de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Eenmaal binnen in het verbazingwekkende monument, ook bekend als de Duomo van Florence, zul je je verwonderen over de gewelfde plafonds, ingewikkelde glas-in-loodramen en prachtige fresco's. Luister naar het fascinerende verhaal van een toegewijde gids over de creatie van het gebouw, vanaf de oorspronkelijke kerk uit de 7e eeuw tot de indrukwekkende kathedraal van ruim 27.000 vierkante meter die er vandaag de dag staat. Je komt meer te weten over de nieuwe techniek die Filippo Brunelleschi heeft ontwikkeld om de koepel te bouwen. In de koepel zie je een prachtige fresco van Het Laatste Oordeel van Vasari. Daarna krijg je de mogelijkheid om te blijven en het gebouw op je gemak te verkennen, of je gaat naar het Piazza del Duomo om het marmeren exterieur te bewonderen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
102 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Sitemap Kathedraal van Florence

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.996 beoordelingen

Leuke gids, interesante informatie in duidelijk engels. Eerst informatie gekregen over het geheel zelf. Toen de baptisterie ingeweest en uitleg gekregen. Toen al uitleggend zijn we langs de kathedraal gelopen naar het museum waar je eerst allemaal inside informatie krijgt over de kathedraal. Aangezien de versiering van de kathedraal in dit museum staat pakte het goed uit dat eerst de museum wordt bezocht. De tour eindigde in het museum zodat je nog wat rond kan lopen. Wij hadden nog tickets voor de klokkentoren en ondergrondse tombes. De klokkentoren OF de koepel is aan te raden, de ondergrondse tombes zijn slechts een paar bakstenen en niet perse erg interesant.

Ondanks dat de touroperator leed aan een reisleider die halverwege de tour ziek werd, slaagden ze er toch in om het probleem op te lossen en een rondleiding aan alle klanten te bieden door groepen te combineren (de resulterende groepen waren nog steeds klein genoeg om van de ervaring te genieten). De eigenaar van het bedrijf hielp bij het oplossen van het probleem van toegang tot de Duomo en het Baptisterium voor alle bezoekers en dit toonde aan dat ze om hun klanten geven en erop kunnen vertrouwen dat ze hun best zullen doen om eventuele problemen op te lossen. Sterk aanbevolen als dienstverlener.

Sterk aanbevolen. Onze gids Natalie was zeer deskundig en humoristisch en kon haar expertise op een leuke manier delen. We hebben veel geleerd over het Duomo-complex en waardevolle tips ontvangen voor zelfverkenning van de kathedraal en het Duomo-museum. 100 punten!

Uitstekende guía! Wendy heeft een start gemaakt met een nieuwe tour, antwoord op de volgende vragen en antwoorden op de meest recente informatie over de geschiedenis van Florencia en later.

Top gids, zeer goed en duidelijk alles verteld, complimenten.