Datums kiezen

Kathedraal van Florence

Bewonder de fresco's, de glas-in-loodramen en het onovertroffen uitzicht over Florence vanaf de koepel van de dom.

Kathedraal van Florence: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: doopkapelrenovatiesite en rondleiding door de kathedraal

1. Florence: doopkapelrenovatiesite en rondleiding door de kathedraal

Geniet van exclusieve toegang tot de renovatiesite van het Baptisterium van Florence met uw gidsen en bewonder de adembenemende mozaïeken van de achthoekige koepel van een korte afstand. Verken vervolgens de kathedraal van Florence tijdens een rondleiding met skip-the-line tickets. Ontmoet je gidsen op Piazza San Giovanni en bewonder de iconische marmeren gevels en oranje daken van het Duomo-complex in Florence. Begin je rondleiding bij de doopkapel van Florence, die momenteel wordt gerenoveerd. Eenmaal binnen kijk je omhoog naar de achthoekige koepel versierd met gouden mozaïeken uit 1225. Hoor over dit indrukwekkende bouwwerk en zijn plaats in de Florentijnse geschiedenis voordat je je helm opzet en je gidsen volgt naar de bouwplaats. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken van een korte afstand en wees getuige van cruciale bijbelse scènes die zich aan het plafond ontvouwen, waaronder Het Laatste Oordeel. Ga dan verder naar de kathedraal van Florence en bewonder de adembenemende details van de beroemde buitenkant. Omzeil de drukke drukte met skip-the-line tickets en stap binnen in dit gotische wonder en juweel van de Florentijnse skyline. Zie het gewelfde plafond zich boven je uitstrekken terwijl je aan je rondleiding begint. Leer meer over de bouw van de kathedraal door de eeuwen heen terwijl je gidsen je de prachtige kunstwerken laten zien. Hoor over de opmerkelijke figuren die een rol hebben gespeeld bij het vormgeven van de kathedraal tot wat het nu is, van Filippo Brunelleschi tot Giotto. De kathedraal en de doopkapel van Florence, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, liggen in het hart van de oude stad en belichamen het Florentijnse erfgoed van middeleeuwse oorsprong tot de hoge renaissance. Bewonder het plafond van de doopkapel vanaf een exclusief uitkijkpunt en wandel door de sierlijke zalen van de magnifieke kathedraal.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi en de kathedraal

2. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi en de kathedraal

Profiteer met dit ticket van toegang tot de koepel van Brunelleschi, onderdeel van de kathedraal van Florence. Ontmoet de medewerker van de lokale partner bij het trefpunt, ruil je voucher om voor een ticket en de ervaring kan beginnen. Heb je een rugzak bij je? Maak dan gebruik van de gratis bagageopslag, want grote tassen mogen niet mee naar binnen. Ga vervolgens de koepel binnen en beklim de 463 treden naar de top. Bewonder de ei-vormige architectuur van de koepel, destijds het grootste bouwwerk ter wereld. Terwijl je het interieur van de koepel bezoekt, kun je de vele fresco's en glas-in-loodramen bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en omgeving.

Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

3. Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Kathedraal van Florence: entree met voorrang en gids

4. Kathedraal van Florence: entree met voorrang en gids

Ontdek, onder begeleiding van een professionele, Engelstalige gids, alle gebouwen in het prachtige religieuze centrum van Florence: het Duomo-complex, met zijn Aartsbisschoppelijk paleis, de doopkapel van San Giovanni, de Duomo (kathedraal van Santa Maria del Fiore) en het museum Misericordia van Florence. Deze promenade is kenmerkend voor de oudheid die teruggaat naar de middeleeuwen en de renaissance van Florence, en toont daarmee het werk van vele handen en geesten die volledig waren toegewijd aan het creëren van iets overweldigend moois voor toekomstige generaties. Ontmoet om 10:00 uur je gids, die je via een speciale ingang zonder wachtrij de Duomo mee in zal nemen, en je meer zal vertellen over alle belangrijke bezienswaardigheden in de Duomo, van de gigantische architectonische elementen tot de spectaculaire geometrische, marmeren vloer. Bekijk de mysterieuze wijzerplaat, de fresco's uit de renaissance van twee huurlingenlegerleiders, de sacristieën en de grootste frescocyclus die ooit in een christelijk gebouw is geschilderd. Je gids zal je uitleg geven over alles wat je ziet, waaronder de geschiedenis van de bouw van deze koepel, die de expertise en de moed van 500 mannen die blindelings vertrouwden op de visie en bouwkunde van de architect Brunelleschi aantoont. Je gids zal je afzetten bij de het museum van de Misericordia van Florence, de beroemdste liefdadigheidsinstelling in de omgeving, die je zolang als je wilt zelf kunt verkennen.  

Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

5. Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

Bezoek de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo-plein in Florence met vooraf gereserveerde tickets. Concentreer u op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de aanvullende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo-plein. Leer meer over de iconische kathedraal en de constructie ervan door de eeuwen heen en hoe deze het centrum van het religieuze leven van Florence werd. Profiteer van de kennis van uw gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Betreed de kathedraal van Florence vanaf een aparte lijn voor kleine groepen. Zie het als een artistiek wonder vanwege zijn grootte en zijn verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst. Krijg voorrang bij de toegang tot de achthoekige doopkapel van St. John, vooral bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glimmende bronzen deuren, de zogenaamde Poorten van het Paradijs. Bekijk het reliëfwerk op de gedetailleerde panelen. Leer hoe dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke East Doors momenteel in het museum te zien zijn. Ga verder naar het Duomo-museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van de doopkapel, de sculpturen van Donatello en de originele houten steigers van de koepel worden tentoongesteld. Je kunt urenlang door de displays dwalen, maar je gids zal zich concentreren op hoogtepunten zoals de Pietà van Michelangelo en andere prachtige kunstwerken. Kies ervoor om de klokkentoren van Giotto (optioneel) te beklimmen aan het einde van de rondleiding, een meesterwerk van gotische architectuur dat hoog naast de kathedraal staat. Beklim de toren alleen op uw gereserveerde tijd en bewonder vanaf de top het panoramische uitzicht over Florence. Terwijl je de toren beklimt, neem je de ingewikkelde details van de constructie van de toren in je op, inclusief de ingewikkelde sculpturen en de kleurrijke marmeren buitenkant.

Florence: toegangsticket voor het Duomo-complex met panoramisch uitzicht

6. Florence: toegangsticket voor het Duomo-complex met panoramisch uitzicht

Stap met een toegangskaartje binnen in de koepel van Brunelleschi, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Florence. Klim naar de lantaarn van de koepel en bekijk de mooie rode daken van het historische centrum. Terwijl je naar buiten kijkt, kun je een glimp opvangen van de pittoreske rivier de Arno, de Toscaanse heuvels en meer. Ga na een bezoek aan de koepel verder richting de kathedraal, de klokkentoren van Giotto, de doopkapel en andere delen van het complex. U zult versteld staan van de grootsheid van de kathedraal van Florence. Bewonder de levendige kleuren met ingewikkelde details van Het Laatste Oordeel, een groot fresco geschilderd door Zuccari en Vasari. Je zult ook getuige zijn van de drie originele deuren van de doopkapel, inclusief de Poort van het Paradijs gemaakt door Ghiberti. Breng tijd door met het verkennen van dit magnifieke architectonische meesterwerk in het hart van Florence.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

7. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: Tickets voor de Dom en koepelbeklimming met gereserveerde toegang

8. Florence: Tickets voor de Dom en koepelbeklimming met gereserveerde toegang

Verken de Dom van Florence met een toegangspas voor deze iconische bezienswaardigheid. Bezoek de top van de koepel en het Baptisterium, de crypte, de klokkentoren en het Dommuseum. Haal je entreebewijs op bij het kantoor van de activiteitenaanbieder bij de Ponte Vecchio of vraag om een gedigitaliseerd entreebewijs en de audiogids op je telefoon. Geniet van je rondleiding met eigen gids door de koepel en Dom. Eenmaal boven aangekomen voelt het alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het prachtige uitzicht op het Toscaanse platteland en het centrum van Florence, inclusief Fiesole, de Chianti-streek, de centrale markt, de Santa Croce-kerk, de Synagoge, de San Lorenzo-kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Je kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder het Baptisterium en de crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de Dom met je audiogids.

Florence: voorrangstoegang en snelle tour door de kathedraal

9. Florence: voorrangstoegang en snelle tour door de kathedraal

Sla de lange wachtrijen voor een van de populairste attracties van Florence over, en bespaar kostbare tijd tijdens een snelle rondleiding door de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Eenmaal binnen in het verbazingwekkende monument, ook bekend als de Duomo van Florence, zul je je verwonderen over de gewelfde plafonds, ingewikkelde glas-in-loodramen en prachtige fresco's. Luister naar het fascinerende verhaal van een toegewijde gids over de creatie van het gebouw, vanaf de oorspronkelijke kerk uit de 7e eeuw tot de indrukwekkende kathedraal van ruim 27.000 vierkante meter die er vandaag de dag staat. Je komt meer te weten over de nieuwe techniek die Filippo Brunelleschi heeft ontwikkeld om de koepel te bouwen. In de koepel zie je een prachtige fresco van Het Laatste Oordeel van Vasari. Daarna krijg je de mogelijkheid om te blijven en het gebouw op je gemak te verkennen, of je gaat naar het Piazza del Duomo om het marmeren exterieur te bewonderen.

Florence: Duomo en Brunelleschi's Dome Tour met kleine groepen

10. Florence: Duomo en Brunelleschi's Dome Tour met kleine groepen

Ga met je gids mee op een uitgebreide rondleiding door het Duomo-complex in Florence, waar je de belangrijkste bezienswaardigheden in het hart van het religieuze centrum van de Toscaanse hoofdstad ziet. Betreed de kathedraal van Santa Maria del Fiore via een aparte rij voor kleine groepen. Bewonder de adembenemende kunst en architectuur. Leer meer over de geschiedenis en de betekenis van dit iconische monument. Ontdek de geheimen en verborgen juweeltjes samen met een deskundige gids. Krijg met voorrang toegang tot de achthoekige doopkapel van Sint-Jan in Florence, bekend om zijn prachtige gouden mozaïekplafond en opvallende bronzen deuren die bekend staan als de Poorten van het Paradijs. Bewonder het ingewikkelde reliëfwerk op de decoratieve panelen. Verken het prachtige Duomo Museum in Florence, de thuisbasis van een indrukwekkende collectie kunst en kunstvoorwerpen van onschatbare waarde uit de rijke geschiedenis van de stad. Ontdek met je deskundige gids fascinerende tentoonstellingen, zoals de originele houten steigers die zijn gebruikt bij de constructie van de iconische koepel. Bekijk de adembenemende sculpturen van Donatello en de beroemde Poorten van het Paradijs vanaf het Baptisterium. Neem de tijd om Michelangelo's Pietà en andere ongelooflijke kunstwerken te bewonderen terwijl je via je deskundige gids meer te weten komt over hun geschiedenis en betekenis. Met uw vooraf gereserveerde getimede tickets krijgt u voorrang bij het beklimmen van de 463 treden van de beroemde Brunelleschi's Dome, het hoogtepunt van het Domcomplex van Florence. Terwijl je omhoog klimt, bewonder je de 45 meter brede gebogen structuur die 55 meter boven de grond is gebouwd zonder steigers. Bewonder binnen de prachtige fresco's van Het Laatste Oordeel van Giorgio Vasari en Federico Zuccari, die worden beschouwd als een van de grootste fresco's ter wereld. Geniet op de top van de Koepel van de beste ervaring van de stad met een adembenemend uitzicht op Toscane en Florence. Met uw Brunelleschi-pas kunt u alle elementen van het Duomo-complex volledig verkennen.

Beschikbare activiteiten

133 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Andere activiteiten in Kathedraal van Florence

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Florence bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 11.989 beoordelingen

Ten eerste een grote schreeuw naar Slow Tour Toscane die onze tourtickets heeft beheerd. In het begin was ik geïrriteerd dat we naar het reisbureau moesten gaan om onze tickets te 'valideren', maar ik ben zo blij dat we dat hebben gedaan! De twee medewerkers die ons ontmoetten om ons onze tourvouchers te overhandigen, waren zo vriendelijk en behulpzaam! Ze gaven ons goed advies over de volgorde van de activiteiten en aanbevelingen voor eten en drinken terwijl we in Florence waren! Het ticket zelf geeft je toegang tot alle locaties in het Florence Duomo (kathedraal) gebied, inclusief de klokkentoren, doopkapel en musea. Omdat we drie dagen de tijd hadden om het ticket te gebruiken, voelden we ons niet gehaast, maar je kon het gemakkelijk allemaal in 1 dag doen. Toegang tot de sites was vrij snel, maar zelfs met dit ticket moet je nog steeds in de rij staan met iedereen die een soortgelijk ticket heeft! De wachtrij voor de klokkentoren was langer vanwege hun beleid "één groe

Ik besloot op korte termijn dat ik de geweldige Brunelleschi-koepel van de Duomo van Florence zou willen beklimmen. Mijn reispartner kon het vanwege fysieke beperkingen niet proberen en ik dacht dat ik niet zou gaan. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb, want het was de klim van 463 treden zeker waard als je het fysiek aankunt. Het is een unieke ervaring! Ik had het geluk een koele dag te hebben - ik zou het veel moeilijker vinden op een warme dag. De koepel is ontzagwekkend en het is moeilijk te geloven dat hij zelfs maar bestaat. Het uitzicht vanaf het buitenterras helemaal bovenaan is adembenemend. Op de een of andere manier wist ik niet dat er 3 niveaus van weergave zijn, 2 binnen de koepel en de 3e is buiten. Als je kunt, doe het dan zoals woorden niet kunnen beschrijven hoe opwindend het is!

korte wachttijd om de talloze trappen naar de top te beklimmen. Gedeeltelijk zeer smal en steil maar eersteklas uitzicht op de kathedraal vanaf de binnenkant van de koepel en natuurlijk vanaf de koepel zelf van Florence en omgeving. Dus: een aanrader!

Kregen met het ticket toegang tot alles, museum, toren, koepel, crypte en baptisterium. De medewerker die ons de tickets moest geven was duidelijk en optijd te vinden op de afgesproken plek. Top geregeld!

Top gids, zeer goed en duidelijk alles verteld, complimenten.