Kathedraal van Florence

Kathedraal van Florence

Kathedraal van Florence: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Kathedraal & Koepel van Brunelleschi Ticket & Audio App

1. Florence: Kathedraal & Koepel van Brunelleschi Ticket & Audio App

Ga op een verrijkende driedaagse reis door Florence met onze exclusieve pas, die toegang geeft tot de wonderen van de Koepel van Brunelleschi, het sierlijke Baptisterium, de majestueuze Kathedraal, het Museum Opera del Duomo en de iconische Klokkentoren van Giotto. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis, kunst en architectonische wonderen van de stad terwijl je deze beroemde bezienswaardigheden verkent, die elk een unieke blik werpen op het culturele erfgoed en artistieke meesterschap van Florence. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het adembenemende uitzicht vanaf de top van de Koepel van Brunelleschi en zich verdiepen in de historische betekenis, allemaal aangevuld met onze audiogids, gemaakt door gepassioneerde kunsthistorici. De dag voor je bezoek ontvang je een WhatsApp-bericht met een herinnering voor het ontmoetingspunt en de instructies om onze meegeleverde mobiele audiotoepassing te downloaden op je apparaten; vergeet niet je telefoon op te laden en je koptelefoon mee te nemen. Op de dag van het bezoek aan de Koepel van Brunelleschi, vóór de beklimming, als je een rugzak hebt, maak dan gebruik van de gratis bagagedepot omdat je niet naar binnen mag met kleine of grote tassen. Voor de onvergetelijke beklimming van de Koepel van Brunelleschi verzoeken we bezoekers vriendelijk zich te houden aan de geplande tijd en dag volgens hun reservering om een naadloze en plezierige ervaring te garanderen. Met het gemak van onze driedaagse pas, kun je de rest van het fascinerende complex - inclusief het Baptisterium, de Kathedraal, het Opera del Duomo Museum en de Klokkentoren van Giotto - op je gemak verkennen binnen 72 uur, zodat je flexibel bent en voldoende tijd hebt om van elke prachtige plek te genieten. Houd er tijdens je bezoek rekening mee dat het Baptisterium wordt gerestaureerd en dat de mozaïeken in de gewelven worden gerestaureerd. Dit biedt bezoekers de gelegenheid om getuige te zijn van de beroemde Italiaanse renovatiekunst en laat het beroemde en fascinerende restauratiewerk van het land zien.

Florence: Kathedraal Duomo Skip-the-Line rondleiding

2. Florence: Kathedraal Duomo Skip-the-Line rondleiding

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Florence: Duomo-toegangsticket met de koepel van Brunelleschi

3. Florence: Duomo-toegangsticket met de koepel van Brunelleschi

Je tickets worden de avond voor je activiteit (tussen 17.00 en 19.00 uur) per Whatsapp, iMessage of e-mail verzonden. Last-minute klanten ontvangen hun tickets onmiddellijk. Stap binnen in de koepel van Brunelleschi, een van de meest iconische monumenten in Florence met een toegangsticket. Klim naar de lantaarn van de koepel en bekijk het panoramische uitzicht op de mooie rode daken van het historische centrum voor een rondleiding door het complex. Terwijl je naar buiten kijkt, kun je een glimp opvangen van de schilderachtige rivier de Arno, de Toscaanse heuvels en nog veel meer. Ga na het bezoek aan de koepel verder naar de kathedraal, Giotto's klokkentoren, het baptisterium en andere gebieden. Je zult versteld staan van de grootsheid van de Dom van Florence. Bewonder de levendige kleuren met ingewikkelde details van Het Laatste Oordeel, een gigantisch fresco geschilderd door Zuccari en Vasari. Je zult ook getuige zijn van de drie originele deuren van het baptisterium, waaronder de Poort van het Paradijs, gemaakt door Ghiberti. Breng tijd door met het verkennen van dit prachtige architectonische meesterwerk in het hart van Florence.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met beklimming van de koepel

4. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met beklimming van de koepel

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: Kathedraal, Duomo Museum en Baptisterium Tour

5. Florence: Kathedraal, Duomo Museum en Baptisterium Tour

Bezichtig de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo plein in Florence met vooraf gereserveerde tickets tijdens een tour in kleine groep. Focus op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de bijbehorende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo plein. Leer meer over de iconische kathedraal en de bouw ervan door de eeuwen heen en hoe het het centrum van het religieuze leven in Florence werd. Profiteer van de kennis van je gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Ga de kathedraal van Florence binnen via een aparte lijn voor kleine groepen. Zie het als een artistiek wonder vanwege de grootte en de verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onbetaalbare schatten van gotische en renaissance kunst. Krijg met voorrang toegang tot het achthoekige Baptisterium van St. John, het meest bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glanzende bronzen deuren, de Poorten van het Paradijs genoemd. Bekijk het reliëfwerk op de gedetailleerde panelen. Leer dat dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke oostelijke deuren momenteel in het museum worden tentoongesteld. Ga verder naar het Duomo Museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van het Baptisterium, de beelden van Donatello en de houten stellingen van de oorspronkelijke koepel worden tentoongesteld. Je kunt hier uren ronddwalen, maar je gids zal zich richten op hoogtepunten zoals Michelangelo's Pietà en andere prachtige kunstwerken. Kies ervoor om Giotto's Klokkentoren te beklimmen (optioneel) aan het einde van de rondleiding, een meesterwerk van gotische architectuur dat hoog naast de kathedraal staat. Beklim de toren op eigen gelegenheid en bewonder het panoramische uitzicht over Florence vanaf de top. Terwijl je de toren beklimt, kun je de ingewikkelde details van de constructie van de toren bewonderen, waaronder de ingewikkelde beeldhouwwerken en de kleurrijke marmeren buitenkant.

Florence: Toegangbewijs voor de beklimming van de koepel van Brunelleschi & Duomo

6. Florence: Toegangbewijs voor de beklimming van de koepel van Brunelleschi & Duomo

Beklim de top van een van de meest iconische monumenten van Florence - Brunelleschi's koepel van de kathedraal van Florence. Deze monumentale koepel betovert niet alleen met zijn grootsheid en schaal, maar ook met zijn opmerkelijke constructie, waarmee hij belangrijke architectonische uitdagingen van zijn tijd heeft overwonnen. De bouw van de koepel van de kathedraal van Florence, ontworpen door de ingenieuze Filippo Brunelleschi, duurde ongeveer 15 jaar. Na de voltooiing overtrof het zelfs het antieke Pantheon in grootte en werd het de grootste koepel in Europa in die tijd. Ga op reis om de ingenieuze technische oplossingen achter de Koepel van Brunelleschi te ontdekken, die zelfs naar hedendaagse maatstaven revolutionair blijven. Duik in de schatten van de Dom van Florence, ook wel bekend als de Kathedraal van Santa Maria del Fiore, en bewonder de Koepel van Brunelleschi. Hier vind je een van de mooiste glas-in-loodramen van Italië en een reeks meesterwerken uit de Renaissance. Met deze exclusieve skip-the-line tour beklim je de 463 treden naar de top van de Koepel van Brunelleschi, waar je een ander meesterwerk van dichtbij kunt bekijken - Zuccari en Vasari's Laatste Oordeel. Dit uitgebreide fresco siert het interieur van de Dom van Florence en betovert bezoekers met zijn ingewikkelde details en levendige kleuren. Na deze ontzagwekkende ervaring kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht vanaf het terras van de Dom van Florence, waar je de beroemdste monumenten van Florence in al hun pracht en praal kunt aanschouwen. Nadat je de Koepel hebt verkend, kun je je 3-daagse pas gebruiken om de rij over te slaan en de rest van het Domcomplex van Florence te bekijken. Bezoek het Baptisterium, de Santa Maria del Fiore kathedraal, het Opera del Duomo Museum en de Klokkentoren van Giotto.

Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

7. Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor deze iconische bezienswaardigheid. Bezoek de top van de Koepel, het Baptisterium, de Crypte, Giotto's Klokkentoren en het Opera del Duomo Museum. Geniet van je rondleiding door de Cupola en de Kathedraal van Santa Maria del Fiore. Boven aangekomen voel je je alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het prachtige uitzicht over het Toscaanse platteland en het centrum van Florence, inclusief Fiesole, de Chianti-wijk, de centrale markt, de Santa Croce kerk, de Synagoge, de San Lorenzo kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Je kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder het Baptisterium en de Crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids. NB. Het tijdslot dat je selecteert is alleen voor de Cupola beklimming, je kunt de andere musea bezoeken vanaf de ochtend van de dag die je hebt geselecteerd voor de beklimming. Houd er rekening mee dat op zondag de openingstijden beperkt zijn vanwege religieuze vieringen. Als je de optie met digitale audiogids hebt gekocht, moet je je voucher inwisselen bij het kantoor van de lokale partner (Slow Tour Tuscany) op Lungarno degli Acciaiuoli 10 black. Als je de optie "Alleen ticket" hebt gekocht, ontvang je de digitale toegangstickets de dag ervoor per whatsapp, sms en/of e-mail en kun je direct naar de ingang van de Cupola zonder de voucher om te ruilen.

Florence: Rondleiding Duomo met optionele upgrade voor beklimming van de koepel

8. Florence: Rondleiding Duomo met optionele upgrade voor beklimming van de koepel

Sla de lange rijen voor een van de populairste bezienswaardigheden in Florence over en bespaar kostbare tijd met een rondleiding in de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Eenmaal binnen in het verbazingwekkende monument - ook wel bekend als de Duomo van Florence - kun je je vergapen aan de gewelfde plafonds, ingewikkelde glas-in-loodramen en prachtige fresco's. Luister naar het fascinerende verhaal van het ontstaan van het gebouw door een toegewijde gids, van de oorsprong als kerk uit de 7e eeuw tot de indrukwekkende kathedraal van 89.000 vierkante meter die er nu staat. Leer meer over de nieuwe techniek die Filippo Brunelleschi ontwikkelde om de koepel te bouwen. Bekijk een prachtig fresco van Het Laatste Oordeel door Vasari in de koepel. Daarna kun je op je gemak blijven en de kathedraal verkennen of verder gaan naar Piazza del Duomo om de gemarmerde buitenkant te bewonderen. Kies onze upgrade optie en beklim de Dom op jouw tempo voor het meest adembenemende uitzicht over Florence. Deze exclusieve toegang zorgt voor een op maat gemaakte en ontzagwekkende ervaring, zodat je de adembenemende panorama's in je op kunt nemen in een meer ontspannen omgeving. Je toegangsbewijs geeft je niet alleen toegang tot de kathedraal, maar ook tot het Baptisterium, de Klokkentoren van Giotto en het Duomo Museum, geldig tot 72 uur na de tour. Dompel jezelf onder in een grondige verkenning van de culturele schatten van Florence en biedt een uitgebreide en verrijkende ervaring die verder gaat dan de exclusieve rondleiding door de kathedraal.

Florence: Duomo Complex Tour met Giotto Toren Ticket

9. Florence: Duomo Complex Tour met Giotto Toren Ticket

Neem deel aan een rondleiding op het Duomo-plein in Florence en verken de klokkentoren Giotto. Bewonder het panoramische uitzicht over de stad. Ontmoet je gids en bespaar kostbare tijd terwijl je door het grootste plein van Florence loopt, waar de kathedraal Santa Maria del Fiore zich bevindt. Ontdek de gouden eeuw van Florence terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en de op drie na grootste kerk ter wereld verkent. Vervolgens hoor je over enkele van de meest opmerkelijke meesters uit de gotiek en de renaissance die hebben bijgedragen aan de creatie van de kathedraal van Florence. Kom meer te weten over het oudste en meest vereerde gebouw in Florence, de doopkapel van St. John. Bewonder de verbluffende gouden mozaïeken die de interne koepel en de apsis van de doopkapel bedekken.

Florence: Duomo Skip-the-Line Guided Tour

10. Florence: Duomo Skip-the-Line Guided Tour

Enjoy this informative guided tour exploring the Florentine religious center by walking around all buildings of the vast Piazza del Duomo: Baptistery, Belltower, Cathedral and culminating in the visit of the interior of the Florentine Cathedral Santa Maria del Fiore, one of the largest churches in the world, with its impressive stone pillars, stained glass windows and its sensational dome and its frescoes. On this skip-the-line tour, walk "beyond the ropes," a restricted area along the left lateral aisle, taking you to stand right by the high altar with the huge Brunelleschi's dome and its amazing frescoes above your head—a truly special and unmissable experience when in Florence. Please note that you will be entering a church therefore shoulders must be covered and shorts/skirts are allowed only if reaching the kneecap. The first part of the tour, outdoors, lasts around 55 minutes, then the visit of the Cathedral will last 45 minutes. Backpacks, ladies bags that can be worn on the back, luggages, bulky sling bags are not allowed inside the Cathedral. If you must take them with you, consider that you will have to stop at the luggage deposit of the Cathedral (free of charge) and you may lose part of the tour if you find a line there.

192 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kathedraal van Florence: topattracties in de buurt

Kathedraal van Florence: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Kathedraal & Koepel van Brunelleschi Ticket & Audio App

Florence: Kathedraal & Koepel van Brunelleschi Ticket & Audio App

Ga op een verrijkende driedaagse reis door Florence met onze exclusieve pas, die toegang geeft tot de wonderen van de Koepel van Brunelleschi, het sierlijke Baptisterium, de majestueuze Kathedraal, het Museum Opera del Duomo en de iconische Klokkentoren van Giotto. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis, kunst en architectonische wonderen van de stad terwijl je deze beroemde bezienswaardigheden verkent, die elk een unieke blik werpen op het culturele erfgoed en artistieke meesterschap van Florence. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het adembenemende uitzicht vanaf de top van de Koepel van Brunelleschi en zich verdiepen in de historische betekenis, allemaal aangevuld met onze audiogids, gemaakt door gepassioneerde kunsthistorici. De dag voor je bezoek ontvang je een WhatsApp-bericht met een herinnering voor het ontmoetingspunt en de instructies om onze meegeleverde mobiele audiotoepassing te downloaden op je apparaten; vergeet niet je telefoon op te laden en je koptelefoon mee te nemen. Op de dag van het bezoek aan de Koepel van Brunelleschi, vóór de beklimming, als je een rugzak hebt, maak dan gebruik van de gratis bagagedepot omdat je niet naar binnen mag met kleine of grote tassen. Voor de onvergetelijke beklimming van de Koepel van Brunelleschi verzoeken we bezoekers vriendelijk zich te houden aan de geplande tijd en dag volgens hun reservering om een naadloze en plezierige ervaring te garanderen. Met het gemak van onze driedaagse pas, kun je de rest van het fascinerende complex - inclusief het Baptisterium, de Kathedraal, het Opera del Duomo Museum en de Klokkentoren van Giotto - op je gemak verkennen binnen 72 uur, zodat je flexibel bent en voldoende tijd hebt om van elke prachtige plek te genieten. Houd er tijdens je bezoek rekening mee dat het Baptisterium wordt gerestaureerd en dat de mozaïeken in de gewelven worden gerestaureerd. Dit biedt bezoekers de gelegenheid om getuige te zijn van de beroemde Italiaanse renovatiekunst en laat het beroemde en fascinerende restauratiewerk van het land zien.

Florence: Kathedraal Duomo Skip-the-Line rondleiding

Florence: Kathedraal Duomo Skip-the-Line rondleiding

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Florence: Duomo-toegangsticket met de koepel van Brunelleschi

Florence: Duomo-toegangsticket met de koepel van Brunelleschi

Je tickets worden de avond voor je activiteit (tussen 17.00 en 19.00 uur) per Whatsapp, iMessage of e-mail verzonden. Last-minute klanten ontvangen hun tickets onmiddellijk. Stap binnen in de koepel van Brunelleschi, een van de meest iconische monumenten in Florence met een toegangsticket. Klim naar de lantaarn van de koepel en bekijk het panoramische uitzicht op de mooie rode daken van het historische centrum voor een rondleiding door het complex. Terwijl je naar buiten kijkt, kun je een glimp opvangen van de schilderachtige rivier de Arno, de Toscaanse heuvels en nog veel meer. Ga na het bezoek aan de koepel verder naar de kathedraal, Giotto's klokkentoren, het baptisterium en andere gebieden. Je zult versteld staan van de grootsheid van de Dom van Florence. Bewonder de levendige kleuren met ingewikkelde details van Het Laatste Oordeel, een gigantisch fresco geschilderd door Zuccari en Vasari. Je zult ook getuige zijn van de drie originele deuren van het baptisterium, waaronder de Poort van het Paradijs, gemaakt door Ghiberti. Breng tijd door met het verkennen van dit prachtige architectonische meesterwerk in het hart van Florence.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met beklimming van de koepel

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met beklimming van de koepel

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: Kathedraal, Duomo Museum en Baptisterium Tour

Florence: Kathedraal, Duomo Museum en Baptisterium Tour

Bezichtig de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo plein in Florence met vooraf gereserveerde tickets tijdens een tour in kleine groep. Focus op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de bijbehorende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo plein. Leer meer over de iconische kathedraal en de bouw ervan door de eeuwen heen en hoe het het centrum van het religieuze leven in Florence werd. Profiteer van de kennis van je gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Ga de kathedraal van Florence binnen via een aparte lijn voor kleine groepen. Zie het als een artistiek wonder vanwege de grootte en de verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onbetaalbare schatten van gotische en renaissance kunst. Krijg met voorrang toegang tot het achthoekige Baptisterium van St. John, het meest bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glanzende bronzen deuren, de Poorten van het Paradijs genoemd. Bekijk het reliëfwerk op de gedetailleerde panelen. Leer dat dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke oostelijke deuren momenteel in het museum worden tentoongesteld. Ga verder naar het Duomo Museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van het Baptisterium, de beelden van Donatello en de houten stellingen van de oorspronkelijke koepel worden tentoongesteld. Je kunt hier uren ronddwalen, maar je gids zal zich richten op hoogtepunten zoals Michelangelo's Pietà en andere prachtige kunstwerken. Kies ervoor om Giotto's Klokkentoren te beklimmen (optioneel) aan het einde van de rondleiding, een meesterwerk van gotische architectuur dat hoog naast de kathedraal staat. Beklim de toren op eigen gelegenheid en bewonder het panoramische uitzicht over Florence vanaf de top. Terwijl je de toren beklimt, kun je de ingewikkelde details van de constructie van de toren bewonderen, waaronder de ingewikkelde beeldhouwwerken en de kleurrijke marmeren buitenkant.

Florence: Toegangbewijs voor de beklimming van de koepel van Brunelleschi & Duomo

Florence: Toegangbewijs voor de beklimming van de koepel van Brunelleschi & Duomo

Beklim de top van een van de meest iconische monumenten van Florence - Brunelleschi's koepel van de kathedraal van Florence. Deze monumentale koepel betovert niet alleen met zijn grootsheid en schaal, maar ook met zijn opmerkelijke constructie, waarmee hij belangrijke architectonische uitdagingen van zijn tijd heeft overwonnen. De bouw van de koepel van de kathedraal van Florence, ontworpen door de ingenieuze Filippo Brunelleschi, duurde ongeveer 15 jaar. Na de voltooiing overtrof het zelfs het antieke Pantheon in grootte en werd het de grootste koepel in Europa in die tijd. Ga op reis om de ingenieuze technische oplossingen achter de Koepel van Brunelleschi te ontdekken, die zelfs naar hedendaagse maatstaven revolutionair blijven. Duik in de schatten van de Dom van Florence, ook wel bekend als de Kathedraal van Santa Maria del Fiore, en bewonder de Koepel van Brunelleschi. Hier vind je een van de mooiste glas-in-loodramen van Italië en een reeks meesterwerken uit de Renaissance. Met deze exclusieve skip-the-line tour beklim je de 463 treden naar de top van de Koepel van Brunelleschi, waar je een ander meesterwerk van dichtbij kunt bekijken - Zuccari en Vasari's Laatste Oordeel. Dit uitgebreide fresco siert het interieur van de Dom van Florence en betovert bezoekers met zijn ingewikkelde details en levendige kleuren. Na deze ontzagwekkende ervaring kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht vanaf het terras van de Dom van Florence, waar je de beroemdste monumenten van Florence in al hun pracht en praal kunt aanschouwen. Nadat je de Koepel hebt verkend, kun je je 3-daagse pas gebruiken om de rij over te slaan en de rest van het Domcomplex van Florence te bekijken. Bezoek het Baptisterium, de Santa Maria del Fiore kathedraal, het Opera del Duomo Museum en de Klokkentoren van Giotto.

Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor deze iconische bezienswaardigheid. Bezoek de top van de Koepel, het Baptisterium, de Crypte, Giotto's Klokkentoren en het Opera del Duomo Museum. Geniet van je rondleiding door de Cupola en de Kathedraal van Santa Maria del Fiore. Boven aangekomen voel je je alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het prachtige uitzicht over het Toscaanse platteland en het centrum van Florence, inclusief Fiesole, de Chianti-wijk, de centrale markt, de Santa Croce kerk, de Synagoge, de San Lorenzo kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Je kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder het Baptisterium en de Crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids. NB. Het tijdslot dat je selecteert is alleen voor de Cupola beklimming, je kunt de andere musea bezoeken vanaf de ochtend van de dag die je hebt geselecteerd voor de beklimming. Houd er rekening mee dat op zondag de openingstijden beperkt zijn vanwege religieuze vieringen. Als je de optie met digitale audiogids hebt gekocht, moet je je voucher inwisselen bij het kantoor van de lokale partner (Slow Tour Tuscany) op Lungarno degli Acciaiuoli 10 black. Als je de optie "Alleen ticket" hebt gekocht, ontvang je de digitale toegangstickets de dag ervoor per whatsapp, sms en/of e-mail en kun je direct naar de ingang van de Cupola zonder de voucher om te ruilen.

Florence: Rondleiding Duomo met optionele upgrade voor beklimming van de koepel

Florence: Rondleiding Duomo met optionele upgrade voor beklimming van de koepel

Sla de lange rijen voor een van de populairste bezienswaardigheden in Florence over en bespaar kostbare tijd met een rondleiding in de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Eenmaal binnen in het verbazingwekkende monument - ook wel bekend als de Duomo van Florence - kun je je vergapen aan de gewelfde plafonds, ingewikkelde glas-in-loodramen en prachtige fresco's. Luister naar het fascinerende verhaal van het ontstaan van het gebouw door een toegewijde gids, van de oorsprong als kerk uit de 7e eeuw tot de indrukwekkende kathedraal van 89.000 vierkante meter die er nu staat. Leer meer over de nieuwe techniek die Filippo Brunelleschi ontwikkelde om de koepel te bouwen. Bekijk een prachtig fresco van Het Laatste Oordeel door Vasari in de koepel. Daarna kun je op je gemak blijven en de kathedraal verkennen of verder gaan naar Piazza del Duomo om de gemarmerde buitenkant te bewonderen. Kies onze upgrade optie en beklim de Dom op jouw tempo voor het meest adembenemende uitzicht over Florence. Deze exclusieve toegang zorgt voor een op maat gemaakte en ontzagwekkende ervaring, zodat je de adembenemende panorama's in je op kunt nemen in een meer ontspannen omgeving. Je toegangsbewijs geeft je niet alleen toegang tot de kathedraal, maar ook tot het Baptisterium, de Klokkentoren van Giotto en het Duomo Museum, geldig tot 72 uur na de tour. Dompel jezelf onder in een grondige verkenning van de culturele schatten van Florence en biedt een uitgebreide en verrijkende ervaring die verder gaat dan de exclusieve rondleiding door de kathedraal.

Florence: Duomo Complex Tour met Giotto Toren Ticket

Florence: Duomo Complex Tour met Giotto Toren Ticket

Neem deel aan een rondleiding op het Duomo-plein in Florence en verken de klokkentoren Giotto. Bewonder het panoramische uitzicht over de stad. Ontmoet je gids en bespaar kostbare tijd terwijl je door het grootste plein van Florence loopt, waar de kathedraal Santa Maria del Fiore zich bevindt. Ontdek de gouden eeuw van Florence terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en de op drie na grootste kerk ter wereld verkent. Vervolgens hoor je over enkele van de meest opmerkelijke meesters uit de gotiek en de renaissance die hebben bijgedragen aan de creatie van de kathedraal van Florence. Kom meer te weten over het oudste en meest vereerde gebouw in Florence, de doopkapel van St. John. Bewonder de verbluffende gouden mozaïeken die de interne koepel en de apsis van de doopkapel bedekken.

Florence: Duomo Skip-the-Line Guided Tour

Florence: Duomo Skip-the-Line Guided Tour

Enjoy this informative guided tour exploring the Florentine religious center by walking around all buildings of the vast Piazza del Duomo: Baptistery, Belltower, Cathedral and culminating in the visit of the interior of the Florentine Cathedral Santa Maria del Fiore, one of the largest churches in the world, with its impressive stone pillars, stained glass windows and its sensational dome and its frescoes. On this skip-the-line tour, walk "beyond the ropes," a restricted area along the left lateral aisle, taking you to stand right by the high altar with the huge Brunelleschi's dome and its amazing frescoes above your head—a truly special and unmissable experience when in Florence. Please note that you will be entering a church therefore shoulders must be covered and shorts/skirts are allowed only if reaching the kneecap. The first part of the tour, outdoors, lasts around 55 minutes, then the visit of the Cathedral will last 45 minutes. Backpacks, ladies bags that can be worn on the back, luggages, bulky sling bags are not allowed inside the Cathedral. If you must take them with you, consider that you will have to stop at the luggage deposit of the Cathedral (free of charge) and you may lose part of the tour if you find a line there.

De topbezienswaardigheden in Florence

Activiteiten in Kathedraal van Florence

Steden in Italië

Andere activiteiten in Kathedraal van Florence

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Florence bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5
(11.989 beoordelingen)

We hadden een geweldige ervaring en raden deze tour met dit bedrijf ten zeerste aan! Het was gemakkelijk om de ticketpersoon bij de ingang te ontmoeten. Ze gaf veel informatie, maar niets ervan werd opgeschreven, noch verstrekt in een e-mail, sms of de app. Het zou geweldig zijn om op te schrijven wat ze deelde (het was informatie over waar je je tickets kunt gebruiken, toegangspunten, hoogtepunten om te zien enz.). Over het algemeen was dit een uitstekende ervaring en hun telefoon-app is geweldig.

Unieke ervaring! Het ticket omvat de klim naar de koepel, het voelt alsof je de fresco's met een vinger aanraakt, evenals het prachtige panorama dat van bovenaf te bewonderen is. Het bezoek omvat vervolgens een bezoek aan de kathedraal, de klokkentoren, de crypte en het prachtige Kathedraalmuseum, zeer interessant en zeer goed onderhouden. De dag ervoor ontvang je een link naar een handige app waarmee je een gratis audiogids kunt downloaden. Een echte aanrader!🤩

Duidelijke en praktische uitleg van de contactpersoon ter plaatse! Kom niet naar Florence zonder de koepel te beklimmen, het is adembenemend. Kleine tip: ontdek de sluitingsdagen van de verschillende activiteiten (kathedraal, doopkapel, museum, enz.) om uw agenda zo goed mogelijk te organiseren.

Heel vermoeiend maar leuk. Mooi. Het enige probleem is dat de gids in de koepel behoorlijk fel is. Bedankt.

Zeer indrukwekkend bezoek aan de koepel, alleen konden we niet naar de kathedraal, jammer.