Kathedraal van Girona

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Girona: topattracties in de buurt

Kathedraal van Girona: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Girona: begeleide wandeling door de oude stad en de Joodse wijk

1. Girona: begeleide wandeling door de oude stad en de Joodse wijk

Verken Girona tijdens een begeleide wandeling door de stad. Luister naar de legendes en het oorsprongsverhaal, loop door de Joodse wijk en bekijk de kathedraal van Girona. Ontmoet je gids op de Plaça de Catalunya en reis terug in de tijd. Begin met een kijkje in de majestueuze gotische kathedraal naast het plein. Ga verder naar de middeleeuwse oude binnenstad. Ontdek tijdens uw wandeling hoe en waarom de Romeinen Girona hebben gesticht. Ga naar de Joodse wijk en luister naar het tragische verhaal van de Joodse bevolking van Spanje. Hoor hoe de gemeenschap leefde tot hun verdrijving in 1492. Keer terug naar het startpunt met een dieper begrip van de geschiedenis, legendes en cultuur van Girona.

Girona: stadswandeling met kleine groep

2. Girona: stadswandeling met kleine groep

De oude ommuurde stad Girona staat op een vestingachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Als provinciale hoofdstad heeft het een lange en voorname geschiedenis. De Romeinen, opgericht door de Iberiërs, noemden het later Gerunda en stelden het vast als een belangrijk tussenstoppunt op de Via Augusta, dat Iberia met Rome verbond. Maar de belangrijkste tijd voor de stad was de middeleeuwen, vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd, dus de belangrijkste gebouwen stammen uit die tijd. Girona heeft de enorme 15e-eeuwse kathedraal, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. Een groot deel van de attracties van de stad ligt in het verkennen van de middeleeuwse straatjes, vooral rond de charmante Joodse wijk. In  het onderste deel van de stad bewonder je spectaculaire beelden van steile steegjes en de fel geschilderde façades van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen. Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómezbrug en de Ferreries Velles-brug, ontworpen door Gustave Eiffel in 1877. Ook als je geïnteresseerd bent in de Game of Thrones-serie, toont de gids de locaties waar het 6e seizoen plaatsvond gefilmd. Dit uitgebreide bezoek laat je belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfenis  en ook  legendes zien. Je  volgt lokale gidsen die alle geheimen van de stad kennen.

Girona en Figueres Dagtour met hotelovernachting

3. Girona en Figueres Dagtour met hotelovernachting

Ontsnap aan de drukte van Barcelona voor de dag op een full-daagse reis naar Girona en Figueres, twee van de mooiste steden van de Costa Brava. Ten eerste, een bezoek aan de historische stad Girona Romeinse overblijfselen en middeleeuwse gebouwen te zien. Verlies jezelf in een doolhof van smalle straatjes, en reis door de best bewaarde Joodse wijk in Europa. Bewonder Kathedraal van Gerona en het breedste gotische schip ter wereld. Dan, zie de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. Ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona voor een panoramisch uitzicht. Vervolgens transfer naar Figueres in de buurt van de grens met Frankrijk, en ervaar een van de belangrijkste bestemmingen van de zogenaamde "Dalí Driehoek." Ontdek de geboorteplaats van Salvador Dalí, en voert een aantal van de plaatsen die hij bezocht als een volwassene. Ga naar het Dalí-museum, door Dalí zelf ontworpen op de ruïnes van een oude stadsschouwburg. Reis in de geest van de kunstenaar als je verkennen de uitgebreide collectie van zijn werk, waaronder een aantal van de vreemdste voorwerpen denkbaar.

Vanuit Dublin: excursie Game of Thrones in Girona

4. Vanuit Dublin: excursie Game of Thrones in Girona

Je vertrekt vanaf het trefpunt in het centrum van Barcelona in een bus met airconditioning. Leun achterover en ontspan je tijdens een 1,5 uur durende reis naar Gerona, een van de mooiste steden van Catalonië. Na aankomst volg je je gids naar het centrum van de stad voor een 2 uur durende wandeling. Ontdek de oude stad en leer over een aantal van de mythen en legenden over de stad. Wandel over La Rambla, zie een aantal van de belangrijkste pleinen van Gerona en verken haar kronkelende steegjes. Wellicht herken je de pittoreske brug en de  huizen  langs de rivier  Onyar  , gebouwd door het bedrijf van Gustav Eiffel in de 19e eeuw. Zie enkele van de locaties waar vele scènes van het 6e seizoen van de HBO-hitserie “Game of Thrones” werden gefilmd. Bewonder de buitenkant van de prachtige kathedraal, die in de tv-serie verwoest werd. Loop langs een deel van de middeleeuwse muren van de stad en vergaap je aan het prachtige uitzicht op de oude stad. De oude muren, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, werden verwoest om de stad in de 19e eeuw uit te breiden. Vandaag de dag is het, als gevolg van de wederopbouw, weer mogelijk om langs de muren te wandelen. Maak gebruik van wat vrije tijd na de begeleide tour om de kathedraal op je eigen gemak te bezoeken of een snelle hap te eten, voordat je terugkeert naar Barcelona.

Van Barcelona: Girona Game of Thrones en Montserrat Tour

5. Van Barcelona: Girona Game of Thrones en Montserrat Tour

Ontdek de oude binnenstad van Girona en leer over enkele van de mythen en legendes die verband houden met de stad. Bekijk enkele van de locaties waar de HBO-hitserie Game of Thrones veel scènes van het zesde seizoen heeft gefilmd. Bewonder de buitenkant van de prachtige kathedraal en loop langs een deel van de middeleeuwse stadsmuren. Oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, werden de oude muren vernietigd om de stad in de 19e eeuw uit te breiden. Profiteer van de vrije tijd na de rondleiding en bezoek het interieur van de kathedraal op eigen gelegenheid, of neem een snelle hap. Het tweede deel van de tour neemt je mee naar de berg van Montserrat die majestueus oprijst tot 4.051 voet (1.236 meter). Je hebt de mogelijkheid om te genieten van een adembenemend uitzicht op de Montserrat-berg, een van de unieke creaties van de natuur. Maak een ritje naar Montserrat met de tandradtrein, die je afzet bij het klooster. Tijdens de rit van 15 minuten heb je een spectaculair uitzicht op de berg vanuit de panoramische ramen van de trein. Bezoek de Koninklijke Basiliek van Montserrat met het 12e-eeuwse Romaanse beeldhouwwerk van de Verge Moreneta (de Zwarte Madonna). Je hebt wat vrije tijd om de audiovisuele tentoonstelling over de geschiedenis en creatie van Montserrat bij te wonen en om typische likeuren van Montserrat te proeven, gemaakt door lokale monniken. Beide activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen.

Barcelona: Girona Game of Thrones privétour met pick-up

6. Barcelona: Girona Game of Thrones privétour met pick-up

Ontdek de locaties waar de HBO-hitreeks "Game of Thrones" werd opgenomen in Girona. Je gids haalt je op bij je hotel of appartement in Barcelona om je avontuur te beginnen en je naar de oude binnenstad van Girona te brengen. Uw deskundige gids zal u de magische hoeken van de stad laten zien die "Game of Thrones" tot leven bracht. Bezoek de Kathedraal van Girona, die werd gebruikt om de Grote Sept van Baelor te vertegenwoordigen. Je herkent ook de monumentale barokke trap van de kathedraal als de buitenkant van de Great Sept Baelor in King's Landing. Loop door de Joodse wijk, die diende als de stad Braavos in de serie, waar blinde Ayra Stark smeekte en werd aangevallen door de waif. Je zult ook een beetje leren over de fascinerende geschiedenis van Girona tijdens deze tour. Met zijn perfecte locatie op een heuvel langs de oostelijke oever van de Onyar rivier in de buurt van de Franse grens, bloeide Girona tijdens de Middeleeuwen. Geniet van een prachtig uitzicht vanaf de middeleeuwse stadsmuren en verdwaal in het doolhof van kronkelende straatjes. Je ziet ook de Arabische baden, de synagoge en de Gustave Eiffel-brug.

Girona: privégeschiedenistour

7. Girona: privégeschiedenistour

De oude ommuurde stad Girona staat op een fortachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Ontdek met de hulp van een lokale gids de belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfgoed en ook zijn legendes. Deze privétour kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften en interesses. De Romeinen, gesticht door Iberiërs, noemden de stad later Gerunda en vestigden het als een belangrijke stopplaats aan de Via Augusta, die Iberia met Rome verbond. De belangrijkste tijd voor de stad was echter de middeleeuwen. Vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd en veel van de gebouwen werden in deze tijd gebouwd. Verken de 15e-eeuwse kathedraal van de stad, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. In het lager gelegen deel van de stad kunt u genieten van de steile steegjes en de felgekleurde gevels van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen. Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómez-brug en de Ferreries Velles-brug die in 1877 werd ontworpen door Gustave Eiffel. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de serie Game of Thrones, kan de gids de locaties laten zien waar het 6e seizoen is gefilmd.

Girona: Kunstmuseum, Kathedraal, St. Felixkerk 3-in-1 Pass

8. Girona: Kunstmuseum, Kathedraal, St. Felixkerk 3-in-1 Pass

Duik in de historische en artistieke cultuur van Girona met deze 3-in-1 pas. Bezoek 3 van de meest iconische monumenten van de stad, waaronder het Girona Art Museum, de kathedraal van Girona en de kerk van St. Felix. Geniet van een bonus-audiogids in het kunstmuseum. Bezoek eerst het Girona Art Museum, waar je je andere twee toegangskaarten kunt ophalen. Ontdek de beste collecties Catalaanse kunst uit de 10e tot de 21e eeuw, gehuisvest in het oude bisschoppelijk paleis. Bewonder altaarstukken van verschillende kerken en kloosters. Verken exposities van waardevolle voorwerpen uit de schatkamer van de kathedraal in de kathedraal van Girona, gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. Bekijk het Gerona Beatus-manuscript (10e eeuw) en het beroemde Wandtapijt van de Schepping (11e eeuw). Bezoek vervolgens de kerk van St. Felix, een al lang bestaand symbool van de Catalaanse gotische architectuur. Stap binnen in dit historische gebouw om getuige te zijn van kunst zoals de groep van 8 sarcofagen (stenen doodskisten) en het 14e-eeuwse beeldhouwwerk van de liggende Christus.

Van Barcelona: Costa Brava en Girona Tour met kleine groepen

9. Van Barcelona: Costa Brava en Girona Tour met kleine groepen

Neem deel aan deze tour om Costa Brava en Girona te ontdekken, twee van de mooiste plekken in de regio Catalonië. Costa Brava is al vele jaren een inspiratiebron voor veel kunstenaars. Beroemde kunstenaars zoals Salvador Dalí en Pablo Picasso vonden inspiratie in deze betoverende plek. Ontdek de charmante straten en verborgen plekken waar deze beroemde kunstenaars enkele van hun bekendste werken hebben gemaakt. Geniet van een ontspannen wandeling langs het kustpad van de Costa Brava om prachtige kliffen te ontdekken met spectaculaire uitzichten, wilde stranden en traditionele dorpen. Bezoek vervolgens de oude binnenstad van Girona, een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Leer meer over de geschiedenis van zijn fascinerende smalle straatjes, majestueuze kerken en kleurrijke huizen langs de rivieren die door het centrum lopen. Je kunt ook een aantal filmlocaties van de populaire tv-serie Game of Thrones bezoeken. Geniet van een aangename wandeling door de middeleeuwse en Joodse wijken.

Van Girona: Dalí-museum en tour met kleine groepen door Girona

10. Van Girona: Dalí-museum en tour met kleine groepen door Girona

Ontdek twee beroemde plaatsen in de provincie Girona tijdens deze dagtour. Bekijk de erfenis van de surrealistische schilder Salvador Dalí in zijn geboortestad Figueres. Vertrek vanuit de stad Girona en geniet van een geleid bezoek aan het Dalí Theater en Museum. Na 2 uur in het museum te hebben doorgebracht, keert u terug naar Girona voor de lunch in een van de uitstekende restaurants. Lunch is niet inbegrepen, dus u kunt het restaurant kiezen dat het beste bij uw voorkeuren past, op basis van suggesties van uw deskundige gids. Volg de lunch met een 3 uur durende wandeling door de stad. Bezoek de middeleeuwse en joodse wijken, inclusief een bezoek aan de oude muren om de stad vanaf de torens te zien. Geniet van het uitzicht over de kathedraal, de Rambla de la Llibertat, Arabische baden, de basiliek van Sant Feliu, de bruggen over de rivier de Onyar, het winkelgebied en meer. Leer de fascinerende geschiedenis van Girona.

Sitemap Kathedraal van Girona

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Girona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Girona

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 399 beoordelingen

Uitstekende tour, op een zondagochtend in oktober waren we slechts met 2 personen en ze besloten toch om de tour te doen en dat stellen we zeer op prijs! Onze gids, Jerom (excuseer ons als we de naam verkeerd hebben gespeld) was geweldig: we hadden het gevoel dat we door zijn ogen naar deze oude stad keken. Het was niet saai "kijk goed, je gaat een muur zien, kijk links, je ziet een kathedraal ..." type tour, maar hij gaf ons het gevoel dat hij de stad was, hij was de verhalen van de verleden en hij deelde het met ons! Hij was erg welkom bij alle vragen, niet alleen over de geschiedenis van de stad, maar in het algemeen over de manier van leven in de regio en verschillende "waarom" en "waarom niet". De tour omvatte niet alleen de geschiedenis, maar ook de link naar het heden en je hebt het gevoel dat je erover wandelt met een persoon die echt elke steen ervan kent. Geweldige prijs die we op prijs stelden. Ik zou aanraden om het op een zondag te doen, aange

Ona uit Gironaexperience was een geweldige gids. Ze was boeiend en had geweldige verhalen en details over de geschiedenis en architectuur van de stad. De oude stad was ongelooflijk druk vanwege het Bloemenfestival. Ze bracht ons behendig naar de belangrijkste plekken. Haar aanbevelingen voor winkels en restaurants waren geweldig. Ik beveel Ona van harte aan.

We hebben een ongelooflijke tijd gehad in Girona dankzij deze tour en in het bijzonder onze gids Ona. Ona was een zeer deskundige, vriendelijke en professionele gids en zeer attent op onze behoeften, en zorgde ervoor dat we op deze warme dag zoveel mogelijk in de schaduw bleven. We zouden de tour met Ona ten zeerste aanbevelen aan iedereen! !

Mooi overzicht van de oude stad. Susanna was onze gids. Top! Ze wist veel te vertellen en nam ook alle tijd om onze vragen te beantwoorden.