Kies data

Kathedraal van Granada

Een fantastisch staaltje Spaanse renaissance-architectuur en de laatste rustplaats van enkele katholieke vorsten.

Kathedraal van Granada: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

1. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

2. Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

Een diepgaand inzicht in de christelijke geschiedenis van Granada, inclusief de kathedraal van Encarnación en de koninklijke kapel. De tour omvat ook een reis naar de Arabische baden uit de XI eeuw, sommige de oudste in Granada. Deze baden hebben een grote culturele betekenis vanwege hun volledige bewaring en omdat ze een van de weinige plaatsen zijn die niet werden vernietigd door de katholieke koningen. De tour eindigt met een bezoek aan het historische centrum, 'La Madraza', de eerste universiteit die werd opgericht door Yusuf I.

Granada: kathedraal en koninklijke kapel Sla de wachtrij over

3. Granada: kathedraal en koninklijke kapel Sla de wachtrij over

Als het Alhambra het hoogtepunt is van de islamitische kant van Granada, is de kathedraal het hart van de christelijke stad. Tijdens deze 90 minuten durende wandeling met een Spaanssprekende gids begin je met een bezoek aan de kathedraal, gebouwd op de plaats van een moskee door koningin Isabella na de verovering van Granada. Bewonder dit meesterwerk in Spaanse renaissancestijl, met zijn indrukwekkende façades en prachtige interieur met een groot altaar en verschillende kapellen. Carlos V, altijd respectvol voor de herinnering aan zijn voorouders, zorgde ervoor dat de kathedraal werd gebouwd in overeenstemming met de wensen van de katholieke koningen. Ga verder naar de koninklijke kapel, die wordt omringd door de kathedraal van Granada, de kerk van Sagrario en het Madraza-paleis. Gebouwd tussen 1505 en 1517 in de Isabelline-gotische stijl, was de kapel gewijd aan St. Johannes de Doper en St. Johannes de Evangelist. U kunt uw respect betuigen aan degenen die hier begraven liggen, waaronder katholieke monarchen, Joanna van Castilië en haar echtgenoot, Filips I van Castilië.

Granada City Train: hop on, hop off-ticket voor 1 of 2 dagen

4. Granada City Train: hop on, hop off-ticket voor 1 of 2 dagen

Stap in deze unieke hop on, hop off-trein en ontdek Granada in je eigen tempo met dit ticket. De trein is speciaal ontworpen om door de smalle straatjes van het Albaicín te navigeren en heeft een panoramisch dak, een open dek in de zomer en audiogidsen in 12 talen, beschikbaar tegen een toeslag (met 2 speciale kinderzenders in het Spaans en Engels). Kies tussen de 2 ticketopties en maak een enkele reis of stap zo vaak als je wil in en uit bij de haltes. Ervaar het gevoel van de stad, van het monumentale Alhambra tot het sfeervolle Albaicín. Verken de wijk Realejo, haal een kopje koffie op Plaza Nueva, bewonder het uitzicht op de stad vanaf de Mirador de San Nicolas en nog veel meer. Stap zo vaak als je wil in en uit de trein zolang je ticket geldig is, en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Alhambra Route (groene lijn) - trein vertrekt elke 30-45 minuten: • Alhambra Generalife/Taquillas• Alhambra Nasridenpaleizen/Puerta Justícia • Cuesta Gomérez • Plaza Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza Romanilla • Calle Alhóndiga/Recogida • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés • Calle Molinos/Campo del Príncipe • Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires

Van Granada: dagtour Cordoba en Mezquita

5. Van Granada: dagtour Cordoba en Mezquita

Profiteer van een comfortabele transfer van Granada naar de indrukwekkende stad Córdoba. Cordoba, de hoofdstad van het islamitische Spanje, is de belangrijkste stad in het centrum van Andalusië. Cordoba biedt de mogelijkheid om cultuur op te snuiven, terwijl het slechts 1,5 uur verwijderd is van de stad Malaga. Bewonder de mozaïektegels van de moskee-kathedraal van Córdoba. Passeer de historische Guadalquivir-rivier op zijn bredere middenloop. Doorkruis de provincie van oost naar west die zorgt voor irrigatie voor een brede vlakte waar granen, wijnstokken en olijfbomen groeien. Ontdek het landschap in het noorden dat steeds wilder wordt totdat het de toppen van Sierra Morena bereikt, met dicht bos en een overvloed aan wild om te jagen. In het zuiden stijgt het land geleidelijk tot het de bergen van het Subbetica-gebergte bereikt. De provincie Cordoba, die nog steeds sporen draagt van haar Iberische, Romeinse en islamitische verleden, heeft een uitzonderlijk architectonisch erfgoed. De gastronomie heeft een aanzienlijke opleving doorgemaakt met de heropleving van een scala aan gerechten uit de traditionele keuken van de regio.

Granada: Alhambra-rondleiding met Nasrid-paleizen en stadspas

6. Granada: Alhambra-rondleiding met Nasrid-paleizen en stadspas

Ontdek het beste van Granada gedurende twee dagen met een rondleiding door het Alhambra-complex, de historische wijken Albaicín en Sacromonte, en ontvang een stadspas met toegangskaarten voor een breed scala aan bezienswaardigheden die je de volgende dagen kunt gebruiken van uw verblijf. Bezoek eerst het Alhambra met je deskundige gids en leer alles over de geschiedenis ervan. Ontdek alle delen van het complex, waaronder het Generalife, Alcazaba, Palacio de Carlos V en de Nasrid-paleizen, het beroemdste deel van dit complex. Verken vervolgens 's middags de beroemdste buurten van Granada met een begeleide wandeling door de Albaicín en Sacromonte. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en cultuur van deze gebieden die worden gekenmerkt door schilderachtige smalle straatjes en witgekalkte Andalusische huizen. Daarna ontvangt u uw City Pass die nog 48 uur geldig is. Met deze pas kun je een bezoek brengen aan de kathedraal, de Koninklijke Kapel, Monasterio de la Cartuja, Monasterio de San Jerónimo, het Wetenschapspark, Casa de Zafra, Museo Casa de los Tiros, Museum voor Schone Kunsten en het Archeologisch Museum. Met de pas profiteer je ook van gratis vervoer met de lokale bus voor 9 ritten, zodat je tijdens je verblijf het beste van Granada kunt ontdekken.

Granada: rondleiding door de privékathedraal en de koninklijke kapel

7. Granada: rondleiding door de privékathedraal en de koninklijke kapel

Je tour begint als je je gids ontmoet op een ontmoetingsplaats die je voorafgaand aan de dag hebt bepaald. Van daaruit reis je naar de Koninklijke Kapel van Granada, een laatste rustplaats van de magnifieke koningen van Spanje, koningin Isabella, en haar echtgenoot koning Ferdinand. Je gaat dan verder naar de kathedraal van Granada, een van de grootste kathedralen in heel Spanje en een belangrijk representatief symbool van de aanwezigheid van het christendom in het land. Hierna reis je naar Alcaiceria, waar je gedurende 15 minuten rond een islamitische middeleeuwse markt kunt slenteren. Tegen het einde van je tour bezoek je Plaza de Isabel La Catolica, een monument dat de ontmoeting van koningin Isabella met Cristopher Columbus herdenkt.

Granada: rondleiding door het stadscentrum, de kathedraal, Capilla en Madraza

8. Granada: rondleiding door het stadscentrum, de kathedraal, Capilla en Madraza

Je begint op Plaza Nueva en bewondert een van de constructies die de fysionomie van de stad het meest heeft veranderd. Je zult jezelf ook verbazen met de Real Chancillería, het hoogste gerechtshof van de Corona de Castilla. Volg dat, bewonder de Plaza Nueva, de kerk van Santa Ana en de Pilar del Toro, die elk deel uitmaken van een van de belangrijkste plaatsen van het hedendaagse Granada. Je loopt langs de rivierbedding van de Darro om de oude Al-Funduq (Corral del Carbón) te zien, een van de weinige islamitische gebouwen voor commercieel gebruik die nog bewaard zijn gebleven. Wandel daarna door de straten en bezoek de oude zijdemarkt waar duizenden kraampjes je zintuigen bedwelmen met hun kleuren en geuren. Later bezoek je de Madraza, gesticht door Yusuf I in 1349. Je gaat dan verder naar binnen in de Capilla Real, waar de Reyes Católicos ervoor kozen om begraven te worden om een permanente herinnering achter te laten aan het harde werk dat ze moesten doen om win deze stad terug. Tegen het einde van je tour bezoek je de kathedraal, die werd gebouwd door keizer Karel V.

Granada: tour kathedraal, koninklijke kapel en Alhambra

9. Granada: tour kathedraal, koninklijke kapel en Alhambra

Ontdek het Alhambra, de versterkte paltsstad gebouwd door de Arabieren tijdens het bewind van de Nasriden-dynastie. Verken het hart van de stad, waaronder de kathedraal en de Koninklijke Kapel, het mausoleum van de katholieke vorsten. Kom meer te weten over de veranderende religieuze invloeden in de stad na 1492, de datum van de christelijke verovering, en hoe de inname van Granada het lot van Spanje en de wereld voorgoed veranderde. Tijdens deze privétour deel je de ervaring alleen met wie je maar wilt. Dit maakt het een veel persoonlijker bezoek, afgestemd op je eigen voorkeuren. Bezoek de Nasriden-stad en het christelijke monumentale centrum met een deskundige officiële gids die je over de geschiedenis, legendes en anekdotes van een van de mooiste steden ter wereld vertelt.

Catedral en Capilla Real Tour Premium

10. Catedral en Capilla Real Tour Premium

We zullen met de kathedraal het hoogtepunt van de Spaanse Renaissance ontdekken en met de koninklijke kapel kunnen we begrijpen waarom de katholieke vorsten Granada kozen om hun lichamen te begraven

29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Kathedraal van Granada

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Granada

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 1.945 beoordelingen

Zeer goede tour met Havi als onze gids. Zeer informatief en bracht de verschillende gebouwen tot leven. Mijn partner was eerder zonder gids op bezoek geweest en vond dit bezoek een enorme verbetering. Vrij koud (5 graden Celsius - het was december), dus kleed je warm aan. Doe geen moeite met de koffie uit de automaat in de souvenirwinkel, ook al is deze gratis als onderdeel van de tour - de slechtste koffie van de 10 dagen die we in Spanje hebben doorgebracht!

Het Alhambra is enorm, dus bereid je voor op veel lopen, veel lopen en trappen op en af lopen. Want deze zeventigjarige knieën waren niet blij met de tour, maar de rest van mij wel. De reikwijdte en grootte van het Alhambra is overweldigend, maar onze uitstekende gids leidde de rondleiding en presenteerde het hele complex om een volledig gevoel te geven van het architectonische wonder dat het is.

Geweldige ervaring! Kleine groep, interessante context en feiten over het Alhambra. Gids was vriendelijk, informatief en in staat om alle vragen te beantwoorden! Ook in staat om enkele van de lange rijen te omzeilen en de geplande route vermeed een deel van de drukte. Zeer gewaardeerd! Al met al de prijs meer dan waard.

This tour gave a fantastic impression of the Alhambra and surrounding monuments. It is impossible to do this visit on your own because plenty of information is provided during the tour.

Leuke manier om snel overzicht van de stad te krijgen