Kathedraal van Granada

Kathedraal van Granada
41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kathedraal van Granada: topattracties in de buurt

Kathedraal van Granada: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Granada Stadstrein 1 of 2-daags Hop-On Hop-Off Ticket

Granada Stadstrein 1 of 2-daags Hop-On Hop-Off Ticket

Ontdek de meest fascinerende bezienswaardigheden van Granada aan boord van de stadstrein. Stel je eigen route samen, stap op je gemak uit en weer terug en ontdek een van de mooiste steden van Spanje. Spring overdag op de Alhambra-route om de belangrijkste plekken in de stad te bezoeken. Kom dicht bij het indrukwekkende monument van het Alhambra, geniet van het uitzicht vanaf de Mirador de San Cristóbal of bewonder onder andere de kathedraal van Granada. Kies tussen de twee aangeboden ticketopties en maak een enkele reis of geniet van de ervaring om zo vaak als je wilt in en uit te stappen bij een van onze haltes. Bekijk de stad en ontdek de bezienswaardigheden in de buurt van de haltes. Alhambra Route (Groene lijn) treinen rijden elke 30 – 45 minuten: 1A Alhambra Generalife/Taquilla's 1B Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia 2 Cuesta Gomérez Plaza Nueva 3 Paseo de los Tristes 4 5 Mirador de San Cristóbal/Albaicín 6 Klooster van la Cartuja Plaza de Toros 7 Catedral/Plaza Romanilla 8 9 Calle Alhóndiga/Recogidas 10 Plaza Mariana Pineda/El Corte Ingles 11 Calle Molinos/Campo del Principe 12 Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires

Granada: Rondleiding door het Alhambra met Nasrid Paleizen & Tuinen

Granada: Rondleiding door het Alhambra met Nasrid Paleizen & Tuinen

Bestel een ticket met voorrangstoegang tot het Alhambra, Nasridenpaleizen, het Alcazaba en de Generalife-tuinen. Hoor alles over de geschiedenis en cultuur van Granada van je gids. Ontmoet je gids bij het Alhambra om deel te nemen aan de wandeltocht door Granada. Ga eerst naar het Alhambra en bewonder de middeleeuwse architectuur, die dateert uit de Moorse bezetting.  Bewonder deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die ooit begon als een ommuurde citadel voordat het de weelderige zetel van de Nasriden emirs van Granada werd. Ga dan verder naar het fort Alcazaba, een van de oudste delen van het Alhambra en verken de adembenemende Vermiljoenstorens (Torres Bermejas).  Dompel jezelf onder in het Alcazaba. Vergeet niet om een foto te maken op de top van de klif, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de wijk Albaicín. Bezoek vervolgens de Nasrid-paleizen. Zie debinnenplaatsen in Moorse stijl, ontvangstruimtes en koninklijke vertrekken die het hart van het Alhambra vormen.  Luister terwijl de gids je alles vertelt over de antieke houten plafonds, felgekleurde tegels en de geschiedenis van dit prachtige herenhuis dat werd gebouwd voor de Spaanse moslimheersers.  Bezoek ten slotte de Generalife-tuinen, die vroeger een plek om te ontspannen voor de koningen van Granada waren. Hier konden ze even weg zijn van de officiële aangelegenheden van het paleis. Sluit de dag af met een goed gevoel en ontspan in de tuinen. Bewonder de prachtige architectuur, fascinerende decoraties, tuinen, fonteinen en binnenplaatsen.

Granada: Combiticket Kathedraal, Koninklijke Kapel & 4 Monumenten

Granada: Combiticket Kathedraal, Koninklijke Kapel & 4 Monumenten

Ervaar het beste van Granada met een combiticket en dompel je onder in de culturele en architectonische pracht van de stad. Geniet van toegang tot vijf monumentale plekken: de majestueuze kathedraal van Granada, de historisch belangrijke Koninklijke Kapel, het barokke meesterwerk dat het klooster van La Cartuja is, het spirituele toevluchtsoord van de Abdij van Sacromonte en het serene klooster van San Jeronimo. Bewonder de kathedraal van Granada, een stralend baken van de Spaanse Renaissance, met zijn monumentale gevel en ingewikkelde altaarstuk. Stap de Koninklijke Kapel binnen, waar de laatste rustplaatsen van de katholieke vorsten verhalen van macht en toewijding fluisteren. Dwaal door het kartuizerklooster, een meesterwerk van Spaanse en Andalusische barokarchitectuur, en laat de muren verhalen vertellen over geloof en kunstzinnigheid. Klim naar de Sacromonte Abdij, hoog op de heuvel van Valparaiso, en dompel je onder in de spirituele sfeer en de historische betekenis. Ga naar het klooster van San Jeronimo, waar sereniteit en architectonische grootsheid elkaar ontmoeten en waar je je in alle rust kunt terugtrekken in de drukte van de stad. Geniet van de flexibiliteit die dit combiticket biedt, zodat je van elk moment en detail kunt genieten zonder je opgejaagd te voelen, terwijl je je bezoeken spreidt over drie meeslepende dagen. Sluit je reis af bij de iconische Iglesia de San Nicolás en zijn torenhoge mirador. Kijk vol ontzag naar het adembenemende panoramische uitzicht op het Alhambra, het Albayzín en de Sierra Nevada vanaf dit uitkijkpunt, terwijl je de betoverende sfeer van deze historische buurt opsnuift.

Vanuit Malaga en Costa Del Sol: Dagtrip naar Granada

Vanuit Malaga en Costa Del Sol: Dagtrip naar Granada

Haal het meeste uit uw vakantie aan de Costa del Sol met een dagtocht naar een van de meest karakteristieke steden van Andalusië, Granada. Laat je ophalen bij een van de handige ontmoetingspunten en zet je af in het stadscentrum om het in je eigen tempo te verkennen. Nadat je bent opgehaald bij het door jou gekozen ontmoetingspunt in Malaga, Torremolinos, Benalmadena of Fuengirola, begin je aan de reis naar Granada. Geniet van het uitzicht op de bergketen Sierra Nevada en stop onderweg voor een ontbijt (niet inbegrepen in de tourprijs). Geniet bij aankomst in Granada van maximaal vijf uur vrije tijd om de stad in je eigen tempo te verkennen. U kunt de renaissance-architectuur van de kathedraal van Granada bewonderen of een bezoek brengen aan de Marokkaanse theewinkels aan de Calle Elvira voor een muntthee of limonade. U kunt ook een dag doorbrengen met het verkennen van de beroemde tapasbars van Granada. In de straten rondom Plaza Nueva en Calle Elvira bruist het van de traditionele bars waar bij elk drankje een gratis tapa wordt geserveerd. Als het Alhambra op je bucketlist staat, zou je je vrije tijd kunnen gebruiken om de Nasrid-paleizen en Generalife te bezoeken. U kunt ook door de straten van de Albaicin dwalen en genieten van panoramische uitzichten vanaf Mirador San Nicolas of verdwalen in de straten van Sacromonte, de bakermat van de zigeunercultuur, en luisteren naar het geluid van zwevende flamencomuziek de heuvels af. Aan het einde van de dag ontmoet je je gids op het ontmoetingspunt en stap je weer in de bus voor de reis terug naar je ophaalpunt.

Granada: 3 uur durende rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel

Granada: 3 uur durende rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel

Een diepgaand inzicht in de christelijke geschiedenis van Granada, inclusief de kathedraal van Encarnación en de koninklijke kapel. De tour eindigt met een bezoek aan het historische centrum en 'La Madraza', de eerste universiteit die werd opgericht door Yusuf I.

Granada: kathedraal en koninklijke kapel Sla de wachtrij over

Granada: kathedraal en koninklijke kapel Sla de wachtrij over

Als het Alhambra het hoogtepunt is van de islamitische kant van Granada, is de kathedraal het hart van de christelijke stad. Tijdens deze 90 minuten durende wandeling met een Spaanssprekende gids begin je met een bezoek aan de kathedraal, gebouwd op de plaats van een moskee door koningin Isabella na de verovering van Granada. Bewonder dit meesterwerk in Spaanse renaissancestijl, met zijn indrukwekkende façades en prachtige interieur met een groot altaar en verschillende kapellen. Carlos V, altijd respectvol voor de herinnering aan zijn voorouders, zorgde ervoor dat de kathedraal werd gebouwd in overeenstemming met de wensen van de katholieke koningen. Ga verder naar de koninklijke kapel, die wordt omringd door de kathedraal van Granada, de kerk van Sagrario en het Madraza-paleis. Gebouwd tussen 1505 en 1517 in de Isabelline-gotische stijl, was de kapel gewijd aan St. Johannes de Doper en St. Johannes de Evangelist. U kunt uw respect betuigen aan degenen die hier begraven liggen, waaronder katholieke monarchen, Joanna van Castilië en haar echtgenoot, Filips I van Castilië.

Granada: wandeltocht historisch centrum en lager Albaicin

Granada: wandeltocht historisch centrum en lager Albaicin

Ontdek de mooiste pleinen van de stad en betreed het lager gelegen deel van de wijk Albaicin tijdens deze begeleide wandeling door Granada. Leer meer over de multiculturele geschiedenis van de stad terwijl je monumenten ziet zoals de Corral del Carbón, de Alcaiceria en Plaza Bib Rambla. Ontmoet je gids in het hart van de stad, bij het monument voor de katholieke koningen, Ferdinand en Isabella. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Granada en zijn belangrijke islamitische erfgoed, evenals over de Reconquista die in 1492 in Granada eindigde. Slenter door het historische centrum met je gids en bekijk historische gebouwen zoals de Alcaiceria, de kerk van Saint Ana, het Royal High Court, de Giants Fountain in Plaza Bib Rambla, de Madraza, de kathedraal, de Royal Chancillería en de koninklijke gevangenis. Verken het lager gelegen deel van de wijk Albaicin, met zijn smalle charmante straatjes die herinneringen oproepen aan het Moorse verleden. Stop bij een prachtig uitkijkpunt op het Alhambra, de beroemdste bezienswaardigheid van Granada, om spectaculaire foto's te maken.

Granada: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en rondleiding

Granada: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en rondleiding

Leer Granada in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Ontcijfer de puzzel door aanwijzingen bij elke attractie te volgen om je volgende bestemming te vinden. Geniet van de uitdaging om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Bekijk de stad vanuit een nieuw perspectief door elk raadsel op te lossen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Bekijk de stad in je eigen tempo en leer interessante feiten over je omgeving. Je kunt de activiteit op elk moment starten, het schema is indicatief. Begin je tour bij de Fuente de las Granadas, in het stadscentrum! Bezoek de Basiliek Ntra. Ms. de las Angustias met zijn unieke architectuur en verken Fuente de las Batallas met zijn unieke schoonheid. Maak een foto van het stadhuis van Granada en verdwaal op het historische Plaza de Bib-Rambla. Leer meer over de geschiedenis Kathedraal van Granada gebouwd op een moskee. Zelfs het beroemde Palacio de la Madraza vult het geheugen van je mobiele telefoon. Bewonder de Plaza de Isabel la Católica met zijn imposante bronzen beeld. De Puerta de las Granadas neemt je mee naar een ander tijdperk, terwijl de Pilar de Carlos V de kers op de taart is van deze unieke tour.

Van Costa del Sol: Dagtocht Granada, Alhambra & Generalife

Van Costa del Sol: Dagtocht Granada, Alhambra & Generalife

Ontdek de prachtige stad Granada en het complex van de tuinen van Alhambra en Generalife tijdens een dagtour vanaf de Costa Del Sol. Begin met het ophalen van centrale ontmoetingspunten op verschillende punten aan de Costa del Sol. Bij aankomst in Granada leer je meer over de geschiedenis van Zoco, de kathedraal en de koninklijke kapel. Geniet daarna van wat vrije tijd om te genieten van heerlijke tapas; bezoek de stad op eigen gelegenheid, ga winkelen of maak wat foto's bij de beroemde monumenten in Granada. Ontmoet op de vastgestelde tijd de gids en maak je klaar voor Alhambra. Het is uitgeroepen tot werelderfgoed en is het beroemdste en best bewaarde Moorse gebouw in Spanje. Eenmaal op de locatie, dompel jezelf onder in een rondleiding door de verbazingwekkende site en leer over de historische betekenis van het Alhambra. Ontdek de vele decoratieve details rond de site, gebouwd in de 13e eeuw. Bewonder de rijke architectuur van de site, aangepast aan alle veranderingen die het complex door de eeuwen heen heeft ondergaan. Loop langs de Generalife-tuinen en bewonder het recreatiegebiedpaleis tijdens de Nasrid-dynastie. Na het bezoek aan het Alhambra keert u terug naar uw vertrekpunt aan de Costa del Sol.

Een audiogids door het historische centrum van Granada

Een audiogids door het historische centrum van Granada

Many visitors to Granada head straight to the awe-inspiring Alhambra, the fortified palace complex that rises above the skyline. But this vibrant and historic city has so much more to offer! Wandering through its cobbled squares, alleyways and viewpoints is the perfect way to soak up its rich 1,000-year history. On this walking tour, I'll show you the beautiful fusion of Moorish, Renaissance and Baroque architecture that you'll find all around you in Granada's historical centre. You'll start the tour in Plaza Bib-Rambla, right at the heart of the city, near the charming web of market lanes, the Alcaicería, located on the site of the former main bazaar. I'll show you the striking building where charcoal was stored in the 1600s, the Corral del Carbón, and Plaza Isabel La Católica where you'll see the statue of Isabella I of Castile meeting Christopher Columbus. From there, I'll guide you through the maze of narrow streets in the Albaicín – the former Moorish quarter, and now a UNESCO World Heritage Site. You'll make your way to some of the city's Renaissance-era highlights, including Granada's Monasterio de San Jerónimo (St. Jerome Monastery), Catedral de Granada (the cathedral) and Capilla Real (the Royal Chapel) where Isabella I of Castile and Ferdinand II of Aragon are buried. On our tour through this centuries-old city, you'll also have an opportunity to: • Take in famous sites like El Bañuelo (the Arab baths), Puente del Aljibillo – the bridge that leads to the Alhambra – and the Palacio de la Madraza, built as a school of Koranic law in the 14th century • Stroll along Paseo de los Tristes, also known as the Promenade of the Sad People, and through squares like Plaza de la Trinidad and Plaza Nueva de Granada • Browse the food stalls at Granada's central market, the Mercado de San Agustín • Soak up views of the Alhambra at Mirador Placeta de Carvajales • See one of the best-preserved Moorish houses, Casa de Zafra, and Casa Natal de Enrique Morente, the birthplace of flamenco singer Enrique Morente • Find out about Peña La Platería, the cultural association dedicated to the art of flamenco During the tour, you'll also find out the answers to questions like: • What happens if you ring the bell on the Alhambra's Torre de la Vela on the 2nd of January? • Why does the cathedral only have one tower and Emperor Charles V only have one arm? • Whose ghost haunts the Royal Chancery? • Why can't you stroll through the city center along the River Darro? Give yourself about 3 hours to get the most out of this tour, or linger a while at the sites, cafes or bars that take your fancy along the way. I'll tell you about everything from Granada's famous complimentary tapas, to playwright Federico Garcia Lorca, and a few of the most widespread misconceptions about aspects of Andalusian culture – including flamenco. And of course, there'll be plenty of great photo opportunities!

De topbezienswaardigheden in Granada

Activiteiten in Kathedraal van Granada

Steden in Spanje

Andere activiteiten in Kathedraal van Granada

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Granada bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Granada

Gemiddelde beoordeling

4.1
(1.945 beoordelingen)

Onze gids Alex (Alejandro) was heel goed. Perfecte mix kennis/humor en goed Engels. Een verademing bij sommige andere gidsen. Het Alhambra is zeer indrukwekkend en gezien de vele verschillende aspecten van dit bouwwerk eigenlijk niet doenbaar zonder een gids.

Vergroot de service, want soms is het vol als het bij de halte aankomt waar u wacht en kunt u niet instappen. Verder vond ik het fantastisch, we hebben er veel gebruik van gemaakt de dagen dat we er waren.

Het is geweldig om de stad te leren kennen. Het heeft ook een zeer brede route. ik raad het aan

We hebben een heel goed beeld van Granada gekregen, prachtige stad !

Het was een heel goede ervaring en zeer goede aandacht