Kathedraal van Lissabon

Kathedraal van Lissabon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: Segwaytour door Alfama

1. Lissabon: Segwaytour door Alfama

Glijd terug in de tijd en ontdek Middeleeuws district Alfama in Lissabon met een Segwaytour. Ontdek in Alfama de geluiden, geuren en zichten van Oud Lissabon. Alfama heeft eigenschappen behouden uit het Middeleeuwse Moorse verleden, zoals smalle straatjes, trappen en bogen. Wandel door een steil labyrinth van kerende stegen. In de kern van Alfama blijft een levendige samenleving verbonden met de levensstijl van Oud Lissabon. Vele gedichten en fadoliedjes zijn geïnspireerd op de constante energie die in deze buurt voelbaar is. Om je in de middeleeuwse sferen te houden, trakteren we je op 2 drankjes in Trobadores, een bar met middeleeuws thema. Segways zijn veilig in gebruik en makkelijk te beheersen. Onze gecertificeerde gidsen geven een volledige training voordat de tour begint.

Lissabon: begeleide tuktuk-tour met hotelovername

2. Lissabon: begeleide tuktuk-tour met hotelovername

Bekijk de hoogtepunten van Lissabon op een leuke en nieuwe manier, terwijl je door de straten van de stad vaart per tuk-tuk. Je gids weet waar hij de beste uitzichten, de fotomomenten en de meest interessante plekken kan vinden, en zal je van de ene naar de andere brengen tijdens een tour van 2 uur. Haltes zijn onder meer de kathedraal van Lissabon, de kerk van Sint-Antonius, het kasteeldistrict, het klooster van Sint-Vincent en anderen. Op dinsdag en zaterdag is er ook een rommelmarkt te bezoeken. Dit zijn slechts enkele van de vele spannende dingen die je tijdens je tuk-tuk-tour in petto hebben. Mis deze kans niet om het prachtige Lissabon op een werkelijk unieke manier te verkennen.

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

3. Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring. De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing. Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur. Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol. Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag. Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius. De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.

Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

4. Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

Stap op een elektrische e-bike om de 7 heuvels van Lissabon met gemak te beklimmen. De heuvels worden door velen te moeilijk geacht om met de fiets te beklimmen door hun constante hellingen en afdalingen. Jij kunt die theorie echter weerleggen met behulp van een elektrische fiets en je kunt zelf de hoogste punten van de stad bereiken. Je vertrekt vanaf Rua Cais de Santarém, vlakbij de haven, en bezoekt plekken zoals de beroemde vlooienmarkt van Feira da Ladra, de indrukwekkende kerk Panteão Nacional en het maniëristische klooster van São Vicente de Fora. Geniet van panoramische uitzichten vanaf het terras Chão do Loureiro, het Miradouro da Graça uitkijkpunt, en de uitkijktoren van Monte Agudo in Penha de França. Terwijl de elektrische motor van jouw fiets rustig zoemt fiets je langs het 15e eeuwse Palácio Belmonte en de aparte buurt Vila Berta. Ontspan in de Campos Mártires da Pátria en het Jardim do Torel park. Bekijk een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad zoals de Sé de Lisboa kathedraal, en de Ascensor da Lavra kabelbaan, één van de eerste voertuigen die in staat was om de heuvels van Lissabon te beklimmen in 1884.

Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

5. Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

Dit was de plek waar het allemaal begon. Ontmoet elkaar in het hart van de stad, genesteld op de oudste heuvel in Lissabon. Het is de heuvel van fado en van de typische tavernes die hun genialiteit en traditionele wortels behouden. Van de wijken van Graça en Alfama, via Mouraria tot het kasteel van São Jorge, heb je misschien het geluk om een sardine-barbecue op straat tegen te komen. Stap uit in Alfama, maak een wandeling door dit muziekkwartier en luister naar de geluiden. Je kunt Romeinse overblijfselen zien, middeleeuwse huizen die de aardbeving in 1755 hebben overleefd, de prachtige kathedraal van Lissabon, pleinen opgefleurd door terrasjes en hoekjes en steegjes die doen denken aan Arabische steden - de multiculturele geschiedenis van Lissabon heeft hier ook zijn sporen nagelaten. Krijg bovendien een ongelooflijk uitzicht op de stad vanuit de vele natuurlijke ramen die het biedt.

Lissabon: hoogtepunten van de stad Tuk-Tuk Tour met transfer

6. Lissabon: hoogtepunten van de stad Tuk-Tuk Tour met transfer

Geniet van de belangrijkste attracties van Lissabon tijdens een rondleiding per tuk-tuk. Leun achterover en ontspan terwijl het voertuig de heuvels voor u afhandelt. Bekijk de hoogtepunten van de Portugese hoofdstad, waaronder de kathedraal van Lissabon, de toren van Belem en het Rossio-plein. Verken populaire buurten, zoals de historische wijk Graça. Begin uw tour met een handige ophaalservice van het hotel in Lissabon. Spring dan in je tuk-tuk en ga naar het centrum, een gebied vol met historische monumenten. Bewonder populaire attracties zoals de 12e-eeuwse kathedraal van Lissabon (Se de Lisboa), het Rossio-plein en de Santa Justa-lift. Stijg vervolgens naar Portas do Sol en Senhora do Monte, uitkijkpunten die een ongekend uitzicht op Lissabon bieden. Ga vervolgens verder naar Belem om de door UNESCO beschermde Belém-toren te bewonderen voordat je opstijgt naar de duizelingwekkende wijk Chiado. Sluit je gedenkwaardige tour af op Time Out Market.

Lissabon: ritje met tram 28 & wandeltour

7. Lissabon: ritje met tram 28 & wandeltour

Stap in de beroemdste tram van Lissabon voor een avontuur door de smalle straatjes van de oude stad. Sta versteld van het panoramische uitzicht over de stad en de rivier, terwijl de tram een van vele heuvels van Lissabon beklimt. Nadat je bent uitgestapt, verken je de interessantste plekken van de heuvel waar Lissabon ontstaan is. Op dinsdag en zaterdag geniet je van de levendigheid van oudste vlooienmarkt van Lissabon, de beroemde Feira da Ladra. Zie ook enkele historische gebouwen van dichtbij zoals de Sé de Lisboa, de bijna 1.000 jaar oude middeleeuwse kathedraal. Ook zie je het indrukwekkende klooster Mosteiro de São Vicente de Fora. Ontdek de legende van het Panteão Nacional, het pantheon met de kenmerkende koepel van Lissabon. Wandel door het doolhof van smalle straatjes, steegjes en prachtige kleine pleintjes in de traditionele wijk Alfama. Ervaar de authentieke manier van leven van de bewoners, en leer meer over de traditionele Portugese fado in kleine bars en cafés.

Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

8. Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

Ervaar de bezienswaardigheden en geluiden van Lissabon op een unieke 3-uur durende begeleide rondleiding per tuktuk die geprijsd is voor een groep van maximaal 6 personen. Voel de pols van de kosmopolitische stad terwijl je naar de wijken Chiado en Bairro Alto rijdt om de traditionele sfeer van de oude wijken te ervaren.  Vanaf een tuktuk heb je de mogelijkheid om dichtbij te komen voor een inzicht in het lokale leven. Hoogtepunten van de rondleiding: • Centrum Lissabon • Rossioplein • Santa Justa-lift • Kathedraal van Lissabon • Antonius van Padua • Portas do Sol uitzichtpunt • Wijk Graça • Kastelengebied • Senhora do Monte uitzichtpunt • Mouraria • Klooster van São Vicente de Fora • Vlooienmarkt (dinsdag en zaterdag) • Nationaal Pantheon • Alfama-buurt 

Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

9. Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

Spendeer 48 uur om Lissabon helemaal in je op te nemen tijdens 3 dubbeldekker bustours en 1 rondvaart.  Belém Lissabon bustocht In deze Lissabon-tourbus reis je langs de hoofdstraten van de stad met de frisse bries van de Taag op je gezicht - van het historische centrum tot de monumenten van Belém. Dit iconische gebied is een verplichte halte voor alle Lissabon-touringbussen, met zijn monumenten voor de Portugese ontdekkingsreizen: het Mosteiro dos Jerónimos, de Torre de Belém en het Padrão dos Descobrimentos, evenals verschillende musea (met name het koetsmuseum). Modern Lissabon bustocht Deze reis volgt de Taag vanuit het hart van de stad naar Parque das Nações. Op deze site, die beroemd was voor de Wereldtentoonstelling van 1998, kom je onderscheidende moderne architectuur tegen, naast recreatiegebieden en restaurants. Vergeet tijdens je bezoek het Oceanarium niet, het op één na grootste in zijn soort ter wereld. En omdat Lissabon, Lissabon niet zou zijn zonder zijn traditionele fado-muziek, maak je een uitstapje naar het huismuseum gewijd aan zijn grootste zanger, Amália Rodrigues. Monumentale Belém bustocht Belém is een cultureel icoon in Lissabon en onmisbaar dankzij zijn unieke set van culturele en historische elementen zoals: Mosteiro dos Jerónimos, cultureel centrum van Belem (CCB), Torre de Belém, Padrão dos Descobrimentos en het National Coach Museum. Laat de Belém-rondleiding je meenemen naar alle bezienswaardigheden. Deze rondrit in een minibus met open dak is een perfecte aanvulling op de bustour door Belém.  Gele boottocht op de rivier Ver weg van het lawaai en de drukte van de stad. Tijdens de boottochten van Lissabon, lijkt het alsof je op een zwevend podium staat met een bevoorrecht uitzicht op de stad van 7 heuvels. Terwijl je langzaam langs de rivier de Taag vaart, bekijk je enkele van de belangrijkste monumenten, zoals het kasteel van Saint Jorge, de kathedraal van Sé en de 25 aprilbrug.

Lissabon: buurten van de stad-rondleiding per tuktuk

10. Lissabon: buurten van de stad-rondleiding per tuktuk

Ontdek de charmantste wijken van Lissabon tijdens een tour van 1 uur met een tuktuk. Zie enkele van de bekendste monumenten van het stadscentrum en ontdek de 'Stad van 7 Heuvelen'. Je wordt opgehaald bij je hotel en verkent de meest historische wijken van de stad. De 100% elektrische en milieuvriendelijke voertuigen worden bestuurd door chauffeurs die meerdere talen spreken en een diepgaande kennis van de geschiedenis, cultuur, kunst en architectuur van Lissabon hebben. Rijd naar een paar van de mooiste uitkijkpunten, waaronder de Miradouro de Santa Luzia, Miradouro Portas do Sol en Miradouro Nossa Senhora do Monte, en geniet van panoramisch uitzicht over de oudste en meest kenmerkende stukken van de stad. Bewonder onderweg sierlijke pleinen, zoals de Praça da Figueira (Plein van de Vijgenboom) en Praça do Comércio, dat gebouwd werd na de verwoestende aardbeving van Lissabon in 1755. Bewonder de kenmerkende zwart-witte tegels van Praca Dom Pedro IV, beter bekend als Rossio. Zie de façades van belangrijke kathedralen en kerken, waaronder de Igreja de Santo António en de Sé de Lisboa (Kathedraal van Lissabon). Bewonder de Moorse versterkingen van het Castelo de São Jorge. Beleef de bedrijvigheid van de vlooienmarkt Feira de Ladra, zie de voormalige kerk van Santa Engracia Panteão uit de 17e eeuw die nu bekend staat als het Panteão Nacional (nationaal pantheon) en rijd door de smalle straatjes van Alfama, het hart van de traditionele Fadobars en restaurants van Lissabon.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
  • Wateractiviteiten
83 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Sitemap Kathedraal van Lissabon

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.291 beoordelingen

Ik ben echt blij dat we deze tour geboekt hebben! We namen de tuktuk de eerste dag en kregen zo een beeld over de belangrijkste punten van de stad. Onze gids Renato was goud waard! Vriendelijk, vrolijk, geduldig, voorzichtige chauffeur, hij hield de hele tijd rekening met onze wensen, gaf ons wat ruimte en wist ons aardig wat te vertellen over de geschiedenis van Lissabon... Heel wat anders dan de gidsen die we de dagen erna op ons dak kregen. Hij nam ons ook een stukje te voet mee in de wijk Alfama, waar we een lekkere kersenlikeur konden proeven. We hielden regelmatig stops, onder andere om van het uitzichtpunt te genieten of om de basiliek te bezichtigen... We werden netjes opgehaald aan ons hotel en mochten kiezen waar we afgezet wilden worden.

Wat een fijne trip was dit. Philippe onze gids zorgde voor leuke anekdotes en voor ontspannen maar informatieve rondleiding naar Sintra, Palace de Pena. In Sintra kregen we wat tips, maar konden we ons eigen gang gaan. Cabo da Roca is prachtig en indrukwekkend, jammer dat we niet meer tijd kregen. Casais leuk om doorheen te slenteren. Al met al een aanrader, met bijzondere dank aan Philippe een bijzondere gids en de chauffeur voor de geweldige dag.

Zo leuk om de stad zo te ontdekken. Wij hadden een geweldige chauffeur die ontzettend veel wist. Ik weet zijn naam niet meer, maar wat hadden wij geluk met deze geweldige jongen. Hij ging ook mee naar binnen op sommige plekjes en dat was zo leuk, want hij wist echt alles over de historie van Lissabon.

In korte tijd veel hotspots gezien. Veel gelachen met de bestuurder en gids Marcello. Die ook veel vertelde over de vele bezienswaardigheden. Keurig opgehaald bij het hotel en afgezet bij het restaurant. We hebben een fantastische middag gehad. Voor herhaling vatbaar.

Superleuk ervaring. Fijne reisleider/tuk tuk chauffeur! Veel gezien in korte tijd. Leuke foto’s gemaakt.