Datums kiezen

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: Toegangsticket voor de kathedraal en de terrassen van de Duomo

1. Milaan: Toegangsticket voor de kathedraal en de terrassen van de Duomo

Verken het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Je hebt de mogelijkheid om de lift te nemen (niet inbegrepen). Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken.

Dom van Milaan: Duomo Terrassen Ticket (Geen toegang tot de kerk)

2. Dom van Milaan: Duomo Terrassen Ticket (Geen toegang tot de kerk)

Vermijd het gedoe van het kopen van een ticket voor de Duomo van Milaan op de dag zelf door er van tevoren een op te halen. Verreweg het meest unieke kenmerk van de kathedraal zijn de enorme terrassen, die een panoramisch uitzicht over Milaan bieden en een vogelperspectief op de kerk zelf. Met de opties om jezelf uit te dagen door de 250 trappen naar de terrassen te beklimmen, of om een ritje te maken met de handige lift, zijn de terrassen toegankelijk voor iedereen die deze iconische bezienswaardigheid wil zien. Als je eenmaal op het terras bent, kijk dan uit over de stad vanaf meer dan 46 meter boven straatniveau terwijl je de karakteristieke rijen witmarmeren torenspitsen bekijkt. De kathedraal, een blijvend symbool van Milaan, werd gebouwd in 1386 en werd pas in 1965 voltooid. Gebouwd van prachtig marmer uit de streek Candoglia, zijn er maar weinig betere voorbeelden van Italiaanse gotische architectuur.

Milaan: Kathedraal van Milaan Directe ingang - Terras niet inbegrepen

3. Milaan: Kathedraal van Milaan Directe ingang - Terras niet inbegrepen

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

4. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Ontdek de hoogtepunten van Milaan tijdens een historische wandeltour met een skip-the-line ticket om Da Vinci's meesterwerk "Het Laatste Avondmaal" te zien. Ontmoet je gids bij de kerk van Santa Maria delle Grazie om snel toegang te krijgen tot 's werelds beroemdste muurschildering uit de Renaissance. Het aantal bezichtigingen is beperkt en je hebt maximaal 15 minuten om Da Vinci's details te bestuderen. Wandel vervolgens naar het kasteel van Sforza en het omliggende park. Het fort werd in de 14e eeuw gebouwd door de belangrijkste families van Milaan en huisvest nu veel belangrijke tentoonstellingen en musea. Wandel langs de Via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de plaats van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala Theater, gebouwd in 1776 op Piazza della Scala. Ga de Galleria Vittorio Emanuele II met glazen dak binnen om een wonder van 19e-eeuws ingenieurswerk te zien. Eindig buiten de Duomo en bewonder de gevel van het meest symbolische gebouw van Milaan.

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

5. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een 1,5 uur durende rondleiding door het kathedraalcomplex van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gebied onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument met je deskundige gids. Je hebt ook toegang tot het Duomo Museum en de San Gottardo Kerk. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring in een kleine groep of een privétour, afhankelijk van je voorkeur. Sla de rijen met tickets over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit prachtige voorbeeld van gotische architectuur en de kunstwerken die het interieur sieren. Ga met de lift naar de terrassen voor een adembenemend uitzicht over de stad. Verken vervolgens het archeologische gebied onder de Duomo, waar de ruïnes van het baptisterium van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Na je rondleiding kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de San Gottardo Kerk bezoeken.

Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

6. Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. Route A: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Route B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Route C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Arco della Pace Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Route D: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Milaan: Rondleiding met tickets over de daken van de Duomo en de kathedraal

7. Milaan: Rondleiding met tickets over de daken van de Duomo en de kathedraal

Onze rondleiding naar de dakterrassen en de Duomo is de perfecte gelegenheid om het belangrijkste monument van Milaan vanuit elk gezichtspunt te ontdekken! De Duomo heeft meer dan zeven eeuwen geschiedenis. Begonnen in 1386 en pas voltooid in de 20e eeuw, is het een onmisbare stop tijdens uw Milanese verblijf: de imposante aanwezigheid en pure schoonheid zijn onmogelijk te negeren. Ontmoet elkaar voor de kathedraal en neem de lift naar een adembenemend dakterras van ongeveer 8.000 vierkante meter. Daar kun je 135 torenspitsen, pinakels, luchtbogen en vele standbeelden bewonderen. Het is bijna niet te geloven, maar de Duomo heeft zo'n 3.400 beelden! Ze zijn door de eeuwen heen ontworpen en gesneden en tonen een breed scala aan bijbelse en historische figuren, waterspuwers, dieren, kleine monsters, draken, gezichten en raadselachtige silhouetten. En als je denkt dat de Duomo nu compleet is, heb je het mis! De afgelopen tijd zijn er nieuwe beelden uitgehouwen en geïnstalleerd om de hedendaagse geschiedenis van de stad weer te geven. In het tweede deel van de tour ga je ook de kathedraal binnen, een absoluut meesterwerk, een verbluffende architectuur die eeuwen heeft geduurd om te voltooien. In 1386 gaf de eerste hertog van Milaan, Gian Galeazzo Visconti, opdracht tot de bouw van deze kathedraal op de ruïnes van twee eerdere kerken, Santa Maria Maggiore en Santa Tecla. Sinds de oprichting was de kathedraal gewijd aan Santa Maria Nascente en ontworpen als gotische architectuur. Je verkent een plek vol geschiedenis, kunst en geloof en bewondert fantastische glas-in-loodramen, uitstekende kunstwerken, aanbeden relikwieën en ongeëvenaarde architecturale oplossingen. Tegenwoordig is de Duomo de grootste kerk in Italië en de zesde grootste kerk ter wereld. Deze tour is als geen ander. Het zal je de Duomo diep laten beleven en je meenemen naar de top en in de kathedraal.

Kathedraal van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

8. Kathedraal van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

Ontmoet je erkende gids op Piazza del Duomo en begeef je naar de liftingang, waar je de lift neemt om te genieten van de onvergetelijke ervaring van wandelen op het dak van de magnifieke Duomo-kathedraal. De totale omvang van deze gotische architectuur is indrukwekkend en de luchtbogen en het witte marmer maken het uniek vriendelijk. Beklim bijna 50 treden om het hoogste niveau op het dak te bereiken en bereid je voor op een prachtig uitzicht op de skyline van Milaan, inclusief de gloednieuwe opkomende wolkenkrabbers. Geniet op het dak van de grootste kathedraal van Italië, en een van de grootste ter wereld, van een opwindend uitzicht over Milaan. Kijk op een heldere dag tot aan de Italiaanse Alpen, de bergen die Italië van Zwitserland scheiden. Meer dan 3.400 standbeelden en 135 torenspitsen wachten om onthuld te worden en het is absoluut het best te zien van bovenaf! Beëindig uw bezoek met het bewonderen van het gouden beeld van de Maagd Maria, schitterend schijnend bovenop de majestueuze torenspits. Heb dan het ongelofelijke voorrecht om de rijen buiten de kathedraal over te slaan en zonder verder wachten naar binnen te gaan, direct vanaf een speciaal ingang vanaf het dak (de afdaling kan via de trap worden gedaan). Luister terwijl je gids uitleg geeft over de talloze beelden, decoraties en kleurrijke glas-in-loodramen die onvermoeibare vakmensen door de eeuwen heen hebben ontworpen. Sta versteld terwijl je hoort over de verhalen over de "Heilige Nagel" van Jesus' True Cross of de Sundial Trail en zijn sterrenbeelden.

Milaan: Dom, Archeologisch Gebied en Museumticket

9. Milaan: Dom, Archeologisch Gebied en Museumticket

Ontdek de geschiedenis en de schatten van een van de bekendste kathedralen ter wereld, met voorrangstoegang tot de Duomo, de archeologische zone en het speciale museum. Kom meer te weten over de 600-jaar oude instelling, Veneranda Fabbrica del Duomo, en haar voortdurende behoud en ontwikkeling van dit buitengewone patrimonium van kunst, cultuur en geschiedenis dat het symbool van Milaan is. Volg een route door de Dom van Milaan. Bekijk de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti in de archeologische zone. Leer meer over de geschiedenis van de 4e-eeuwse Basiliek van Sint Thecla. Ga de Dom binnen en vind een rijkdom aan kunst en geloof met elkaar verweven. Volg elke stap van de bouw van de Dom, van het Duomo Museum tot de kerk van San Gottardo in Corte, aan de hand van beeldhouwwerken, glas-in-loodramen, houten modellen en wandtapijten. Denk er bij het plannen van je bezoek aan dat het museum en de kerk van San Gottardo op woensdag gesloten zijn.

Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

10. Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

Geniet van het charisma van Milaan tijdens een wandeltocht van een halve dag. Laat je met de expertise van een lokale gids meeslepen door de geschiedenis, het drama en de weelde die Milaan magisch maakt. Geniet van skip-the-line toegang en een prachtig uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Laatste Avondmaal. Ontmoet uw lokale gids en medereizigers om u te oriënteren op het reisschema van de dag. Afhankelijk van de beschikbaarheid van tickets, ga je eerst naar het Laatste Avondmaal of de Duomo. Als het Laatste Avondmaal als eerste op de agenda staat, luister dan onderweg naar verhalen over de tragische geschiedenis en de restauratie van da Vinci's muurschildering. Betreed de kleine, eenvoudige kerk van Santa Maria delle Grazie - een heilige en besloten ruimte voor een heilig schilderij. Slechts een klein aantal mensen kan het meesterwerk elke dag bezoeken, wat helpt om deze fragiele kunst te behouden. Sta versteld van de indrukwekkende muurschildering van 7 bij 9 meter. Terwijl je naar Da Vinci's afbeelding van een van de meest bekende nachten in het leven van Jezus staart, profiteer je van de inbreng van je gids, die folklore, mythen, geheimen en feiten over het Laatste Avondmaal kan verifiëren of weerleggen. Zodra je elk detail van dit meesterwerk hebt bewonderd, ga je terug naar buiten. Bij het verlaten van de kerk ga je naar de Galleria Vittorio Emanuele II, een van 's werelds meest historische winkelcentra. Bewonder de beroemde winkels van Gucci, Versace en Prada in een gebouw dat meer op een barok paleis lijkt. Geniet van de enorme weelde van het winkelcentrum. Ga verder naar de wijk Brera, een historisch gebied waar de beroemdste inwoners van Milaan wonen. Onderweg passeer je het middeleeuwse Sforza-kasteel en het operagebouw La Scala. Terwijl je gids je vertelt over de omgeving, voel je hoe de stad tot leven komt voordat je weer een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan bezoekt. Ga ten slotte naar een van de grootste kathedralen ter wereld: de magnifieke Duomo van Milaan. Zelfs groter dan de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de San Marco in Venetië, bewonder de schaal als je binnenkomt. Duik in de 600-jarige geschiedenis van de Duomo en ontdek wat deze magnifieke Duomo tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Milaan maakte.

127 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kathedraal van Milaan: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kathedraal van Milaan

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Milaan bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 31.476 beoordelingen

Prachtig mooi om te zien! Vooral boven een prachtig uitzicht! Het is wel een hele klim… Jammer dat hij in de steigers stond! Veel details en mooie beelden. Fijn dat ook toegang tot het museum in de ticketprijs zat. Dit stond trouwens niet op het ticket zelf.

In januari - dik ingepakt en met een winters zonnetje - op het dak van de Duomo staan en over Milaan uitkijken is een onvergetelijke ervaring!

Hele leuke ervaring, mooi zicht op de stad en de pleinen en je ziet alle details van de Duomo van dichtbij! Aanrader!!

Mooie ervaring Milaan een fantastische stad de Duomo Ik raad iedereen aan om te gaan bezoeken het is te mooi

Het ging heel goed, prachtig bezoek, zeer schone kathedraal, verschillende hoekjes om te kunnen reflecteren