Datums kiezen

Kathedraal van Oliwa

Kathedraal van Oliwa

Kathedraal van Oliwa: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Gdansk, Sopot en Gdynia 3 Steden Privé Dagvullende Tour

1. Gdansk, Sopot en Gdynia 3 Steden Privé Dagvullende Tour

Perfect voor wie weinig tijd heeft maar toch zoveel mogelijk wil zien van het driestedengebied in Polen. Deze dagvullende tour omvat Gdansk, Sopot en Gdynia, waar de decoratieve architectuur is gevormd door een rijke geschiedenis. Ontdek het centrum van Gdansk, gerestaureerd na de Tweede Wereldoorlog. Wandel door de Lange Straat met zijn mooie huizen, bars en cafés, een fontein van Neptunus, de "amberkleurige" Mariastraat, de Kraanvogel en het Eiland van Graanschuren. We stoppen ook om het Solidariteitsplein en het Monument voor de Gevallen Werfarbeiders te bekijken - de plek waar de Solidariteitsbeweging begon. Tijdens de tour mag je het mooiste Poolse Amber Voetbalstadion, dat buiten de gebaande toeristische paden ligt, niet missen. Sterker nog, we laten je ook de "Falowiec" zien, het op één na langste Europese woongebouw met typisch communistische architectuur, 800 meter lang en met ongeveer 4000 bewoners. Ga daarna naar Gdansk Oliwa om te ontspannen in het mooiste park van de driestad. En mis het beroemde orgelconcert in de Oliwa kathedraal niet! Ga verder naar Sopot en slenter door de Monciakstraat, misschien wel de beroemdste promenade in Polen, omzoomd met art nouveau cafés en winkels. Geniet van de kosmopolitische sfeer en ontdek de strandattracties van de promenade, waaronder de langste houten pier van Europa en het prachtige Spa Park aan het water. De eindbestemming van je rondreis door de drie steden is Gdynia, waar het slagschip "Lightning" en het fregat "Gift of Pomerania" herinneren aan de rijke geschiedenis van de Poolse marine en de scheepsbouwtradities van het land. Rout: Gdańsk: Upland Gate, Torture Chamber, Golden Gate, Dluga Street, The Long Market, The Main Town Hall, Neptunus fontein, Motława rivieroever, The Crane, St. Mary's Church, Great Armoury, The Solidarity Square en The Monument to the Fallen Shipyard Workers. Passeer langs: Europees Solidariteitscentrum, Amber voetbalstadion, "Falowiec". Oliwa: Oliwa Kathedraal (+ orgelconcert), Oliwa Park, Sopot: Bohaterów Monte Cassino Street, Therapeutisch Park, De Pier. Gdynia: Het Kościuszko-plein, ORP Błyskawica (Slagschip), fregat "Dar Pomorza" (muzumschip)

Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

2. Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

De drie steden in de Oostzee, Gdansk, Gdynia en Sopot, formeel de Driestadsregio genoemd door het Tricity-handvest van 2007, werden informeel al veel langer de driestad genoemd. Ze behoren tot de mooiste steden van de baai van Gdansk en vormen een glorieus decor voor deze 8-uur durende sightseeing-excursie naar enkele van hun meest opvallende attracties. Bezoek tijdens het eerste deel van deze reis de oude binnenstad van Gdansk. De charme van de oude binnenstad van Gdansk trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Begin met een wandeling door de Długa-straat, een van de mooiste Europese markten die is genesteld rond een oogverblindende selectie renaissancegebouwen. Het vertrekt vanaf de Golden Gate en passeert het stadhuis, de Neptunus-fontein, Arthur's Court en eindigt bij de Green Gate met uitzicht op de rivier de Motława. Bezoek onderweg het Museum van Arthur's Court en de Amber Chamber met een demonstratie van barnsteenpolijsten en een korte lezing over barnsteen. Stop bij de Oude Kraanvogel, die toevallig een van de meest populaire symbolen van de stad is, en bij de kerk van St. Mary, de grootste gotische bakstenen kerk van Europa. Bezoek de prachtige buitenwijk Oliwa. Ga naar de 16e-eeuwse Gdansk Oliwa-kathedraal, de langste cisterciënzerkerk ter wereld, beroemd om zijn orgels en onvergetelijk orgelconcert. De basiliek met 3 schepen, ingewijd in 1594, is een kunstzinnige mix van barok, rococo en renaissance. Luister naar een prachtig orgelrecital in de kerk voordat je naar de haven van Gdynia rijdt. Ruil religieuze devoties in voor maritieme wonderen op het goede schip Dar Pomorza, een opvallend zeilfregat dat dateert uit 1909. Nu bewaard als museumschip, deed het dienst als zeiltrainingsschip voordat het in 1980 de Cutty Sark Trophy won. aan boord en verken het Twin Deck, waar studenten woonden tijdens trainingscruises. Bekijk foto's en kaarten die de geschiedenis van Dar Pomorza weergeven, en voorwerpen uit haar zeilverleden. Ga verder naar de spa en badplaats Sopot, waar u langs de promenade en de langste houten pier van Europa wandelt. Gebouwd in 1827, strekt het zich uit over meer dan 1.600 voet (500 meter) in de baai van Gdansk en zal je belonen met een prachtig uitzicht op de met terracotta betegelde gebouwen van Sopot. Geniet van de belangrijkste plekken in Tricity en omgeving en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Gdansk: begeleide privéfietstocht door de stad

3. Gdansk: begeleide privéfietstocht door de stad

Wil je Gdansk ervaren als een local en charmante buurten en verborgen hoekjes ontdekken die vaak onopgemerkt blijven door toeristen? Ga met onze Licensed Private Guide mee op een tweewielig avontuur vol geschiedenis en cultuur! We stemmen onze fietstochten af op uw behoeften en interesses en bieden een ophaalservice rechtstreeks vanaf uw accommodatie. Word actief en zie het beste van Gdansk! Boek een fietstocht van 4 uur om de oude binnenstad van Gdansk en de omgeving te ontdekken, inclusief de historische scheepswerf van Gdansk. Uw ervaren privégids helpt u bij het kiezen van een geschikte fiets bij een lokale fietsverhuurder en neemt u mee op een onvergetelijke reis door de geplaveide straten van de oude stad. Al fietsend over de Lange Markt bewonder je de majestueuze Neptunusfontein en dompel je jezelf onder in fascinerende verhalen over de rijke kooplieden die via de middeleeuwse Barnsteenroute naar het Artushof kwamen. De gids deelt interessante feiten over de maritieme cultuur terwijl je fietst langs de Motlawa River Embankment naar de oude keizerlijke scheepswerf, die bekend staat als de geboorteplaats van de Solidariteitsbeweging. Je passeert het indrukwekkende Museum van de Tweede Wereldoorlog en het European Solidarity Centre en hoort het waargebeurde verhaal van de anticommunistische stakingen in het historische Brama nr 2. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer het ultramoderne stadion gebouwd voor Euro 2012 en het Brzeźnieński-park, waar u kunt uitrusten, een traditionele Poolse donut kunt proeven en kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Oostzee vanaf het strand of de Brzeźo-pier. De tour eindigt weer in de oude stad. Boek een uitgebreide fietstocht van 6 uur om Gdansk voorbij de oude stad te ervaren. Verken de rustige fietspaden die van Gdansk naar Sopot leiden, een van de meest populaire badplaatsen in Polen met een zandstrand, prachtige vuurtoren en de eigenzinnige Krzywy Domek. Je passeert de Ergo Arena met 15.000 zitplaatsen en bezoekt Oliwa Park, fietsend langs weelderige tuinen, serene vijvers en de magnifieke kathedraal van Oliwa, bekend om zijn buitengewone orgelmuziek. Een ander hoogtepunt is de levendige straatkunst "Muurschilderingen" in Zaspa. De route gaat verder door de bruisende wijk Wrzeszcz, langs drukke winkelcentra, het Günter Grass-huis en de Gdansk University of Technology. Je zult veel lokale juweeltjes en natuurlijke plekjes ontdekken, in je eigen tempo verkennen en zoveel pauzes nemen als je wilt.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kathedraal van Oliwa: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kathedraal van Oliwa

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Oliwa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.