Kies data

Kathedraal van Oliwa

Kathedraal van Oliwa: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

1. Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

De drie steden in de Oostzee, Gdansk, Gdynia en Sopot, formeel de Driestadsregio genoemd door het Tricity-handvest van 2007, werden informeel al veel langer de driestad genoemd. Ze behoren tot de mooiste steden van de baai van Gdansk en vormen een glorieus decor voor deze 8-uur durende sightseeing-excursie naar enkele van hun meest opvallende attracties. Bezoek tijdens het eerste deel van deze reis de oude binnenstad van Gdansk. De charme van de oude binnenstad van Gdansk trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Begin met een wandeling door de Długa-straat, een van de mooiste Europese markten die is genesteld rond een oogverblindende selectie renaissancegebouwen. Het vertrekt vanaf de Golden Gate en passeert het stadhuis, de Neptunus-fontein, Arthur's Court en eindigt bij de Green Gate met uitzicht op de rivier de Motława. Bezoek onderweg het Museum van Arthur's Court en de Amber Chamber met een demonstratie van barnsteenpolijsten en een korte lezing over barnsteen. Stop bij de Oude Kraanvogel, die toevallig een van de meest populaire symbolen van de stad is, en bij de kerk van St. Mary, de grootste gotische bakstenen kerk van Europa. Bezoek de prachtige buitenwijk Oliwa. Ga naar de 16e-eeuwse Gdansk Oliwa-kathedraal, de langste cisterciënzerkerk ter wereld, beroemd om zijn orgels en onvergetelijk orgelconcert. De basiliek met 3 schepen, ingewijd in 1594, is een kunstzinnige mix van barok, rococo en renaissance. Luister naar een prachtig orgelrecital in de kerk voordat je naar de haven van Gdynia rijdt. Ruil religieuze devoties in voor maritieme wonderen op het goede schip Dar Pomorza, een opvallend zeilfregat dat dateert uit 1909. Nu bewaard als museumschip, deed het dienst als zeiltrainingsschip voordat het in 1980 de Cutty Sark Trophy won. aan boord en verken het Twin Deck, waar studenten woonden tijdens trainingscruises. Bekijk foto's en kaarten die de geschiedenis van Dar Pomorza weergeven, en voorwerpen uit haar zeilverleden. Ga verder naar de spa en badplaats Sopot, waar u langs de promenade en de langste houten pier van Europa wandelt. Gebouwd in 1827, strekt het zich uit over meer dan 1.600 voet (500 meter) in de baai van Gdansk en zal je belonen met een prachtig uitzicht op de met terracotta betegelde gebouwen van Sopot. Geniet van de belangrijkste plekken in Tricity en omgeving en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

2. Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

Deze tour is ideaal voor wie weinig tijd heeft maar toch zoveel mogelijk wil zien van de Poolse Driestad. Dit privé-uitstapje van een hele dag bestrijkt Gdańsk, Sopot en Gdynia, waar de sierlijke architectuur gevormd is door een rijke geschiedenis. Ontdek het centrum van Gdańsk, heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Loop door de Langestraat met haar prachtige huizen, bars en cafés, een fontein van Neptunus, de ‘amber’ Mariastraat, de Kraanpoort en het Graanschuureiland. Daarna ga je naar Gdańsk Oliwa om tot rust te komen in het mooiste park van de Driestad. Mis vooral het beroemde orgelorkest bij de Oliwa Kathedraal niet! Ga verder naar Sopot en loop over de Monciakpromenade, misschien wel de beroemdste in heel Polen, met haar art nouveau cafés en winkels. Adem de kosmopolitische sfeer in en ontdek de attracties aan de kade, waaronder de langste houten pier in Europa en het prachtige spa kuuroord aan zee. De eindbestemming van jouw Driestedentour is Gdynia, waar de torpedobootjager Blyskawica en het fregat Dar Pormorza een herinnering zijn aan het roemrijke verleden van de Poolse marine en de scheepsbouwtradities van het land.  Route: Gdańsk: Uplandpoort, martelkamer, Gouden Poort;  Langestraat, Lange Markt, stadhuis, Neptunusfontein, Motława rivieroever, Kraanpoort, Mariakerk, Groot Arsenaal, Solidariteitsplein en het monument voor de Gevallen Dokwerkers Oliwa: kathedraal ( met orgelconcert), Oliwapark,  Sopot: Bohaterów Monte Cassinostraat, kuuroord, pier Gdynia:Kościuszkoplein, ORP Błyskawica (torpedobootjager), museumschip Dar Pomorza (fregat)

Gdansk: begeleide privéfietstocht door de stad

3. Gdansk: begeleide privéfietstocht door de stad

Begin met het ophalen van je hotel in het stadscentrum. Verken eerst de oude binnenstad van Gdańsk om beroemde bezienswaardigheden te zien, zoals het stadhuis en de Neptunus-fontein. Bezoek onderweg de scheepswerf van Gdansk, een van de belangrijkste symbolen van de stad. Het is ook een van de grootste en meest herkenbare Poolse scheepswerven. Bewonder het Amber Stadium, dat werd gebruikt om voetbalwedstrijden te organiseren in Euro 2012, en bezoek het oude havengebied. Ga door naar Brzezno, waar u een mooi en vredig park aan zee vindt. Neem een pauze bij de pier en bekijk het panorama van de hele baai van Gdansk. Het laatste punt van dit deel van de tour is het huis van Gunter Grass en de historische werkwijk Lower Wrzeszcz. Als u de uitgebreide touroptie van 6 uur kiest, bezoekt u de charmante badplaats Sopot. Ontdek hier een van de populairste vakantiebestemmingen van Polen. Maak een wandeling over de langste pier van Europa, het hoogtepunt van deze kleine stad. Ga vervolgens naar Oliwa Park, dat zich in een van de mooiste gebieden van Gdańsk bevindt. Meer informatie over de kathedraal van Oliwa, beroemd om zijn orgels in de vorm van bewegende engelen, sterren en zonnen.

Gdansk 1-daagse hoogtepunten privérondleiding en vervoer

4. Gdansk 1-daagse hoogtepunten privérondleiding en vervoer

Geniet van het ophalen van je hotel en ga op pad met je lokale gids. Begin met een bezoek aan de historische oude binnenstad en bewonder de prachtige architectuur, kleurrijke gebouwen en smalle steegjes die dateren uit de middeleeuwen. Ga door de beroemde Golden Gate, Arthur's Court en de Neptunus-fontein en bezoek vervolgens de Mariakerk. Stop vervolgens bij de prachtige Motlawa-rivier en bewonder het Amber Altar in de St. Bridget's Church. Verken van daaruit de scheepswerf en leer over het belang ervan in de ontwikkeling van Gdansk. Aankomst in de wijk Oliwa en geniet van de gotische architectuur, bezoek vervolgens de kathedraal van Oliwa en luister naar een orgelconcert. Strek uw benen tijdens een wandeling door Oliwa Park, de thuisbasis van een idyllische Japanse tuin. Stop daarna bij de baai van Gdansk, gevolgd door een wandeling langs de Brzenzo-pier. Bezoek ten slotte Westerplatte, de plek waar de Tweede Wereldoorlog begon, en luister naar de fascinerende historische verhalen van je gids. Stop bij de naburige militaire begraafplaats voordat u ontspant op de terugreis naar uw hotel.

  • Dagtochten
  • Privétours

Overzicht activiteiten in Kathedraal van Oliwa

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Oliwa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Oliwa

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 25 beoordelingen

Perfecte en voldoende tocht om de 3 steden een beetje te leren kennen

Op een koude dag in mei nam ik de stadstour door Gdansk, Sopot en Gdynia, met de bekwame gids Ella en de vriendelijke chauffeur Michael. Deze tour was erg nuttig, dankzij de diepe kennis, competentie en sympathie van de gids Ella, aan wie ik dank en feliciteer.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen

Bekwame, persoonlijke stadsgids en een veilige chauffeur, die ons binnen een paar uur de "Highliths" van Gdansk en de omgeving liet zien.