Kies data

Kathedraal van Porto

Kathedraal van Porto: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: tour door het historische centrum per tuktuk

1. Porto: tour door het historische centrum per tuktuk

Ga op een unieke verkenningstocht door Porto, bij welke je ook andere, charmante kanten van de stad ontdekt. In Porto en Gaia zie je de rivier de Douro vanuit verschillende, fantastische perspectieven, terwijl je de stad op een ontspannen manier leert kennen. Je rijdt door verschillende gedeeltes van de stad in een charmante tuktuk, terwijl je luistert naar verhalen over de stad en haar unieke inwoners. Geniet van je rit met een glas port, de sterke wijn die oorspronkelijk uit dit gebied komt. Porto is in het verleden drie keer genomineerd en drie keer verkozen tot beste Europese bestemming. Deze beleving biedt een unieke manier om Porto als geen ander te verkennen. Ontdek alle mooie plekjes van de stad en zult versteld staan van haar pracht en praal, vol karakter en passie. Kies ervoor de tour overdag, 's avonds of bij zonsondergang te doen, door de desbetreffende optie te selecteren tijdens de boeking. Voor de zonsondergangtour beleef je de stad in een prachtig licht; het perfecte moment voor een glas port en het meeste verbazingwekkende uitzicht over de oude stad. Kies voor een avondtour door Porto en profiteer van een tour met minder drukte en minder verkeer. Als je een cruiseschippassagier bent, kies dan de optie 'kust-excursie' om de tour bij de hoofdingang van de Leixões Port te beginnen. Start de tour bij de zee en maak kennis met het historische centrum van de stad, eerst door de oever van de rivier de Douro te passeren.

Porto: e-biketour met gids van 3 uur langs de hoogtepunten

2. Porto: e-biketour met gids van 3 uur langs de hoogtepunten

Verken de oude stad Porto tijdens deze rondleiding met het gemak van een e-bike. Fiets langs de Clérgios-toren, het Gomes Teixeira-plein en meer terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de stad. Ontdek de oude paleizen, de kerken, de karakteristieke buurten, de mensen en alle pittoreske plekken die de stad te bieden heeft. De historische kern van de stad werd in 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Bekijk tijdens de fietstocht de Cordoaria-tuin, de Clérgios-toren, het Gomes Teixeira-plein, de boekwinkel Lello, Aliados Avenue, de kathedraal van Porto en de Dom Luís-brug. 

Porto: begeleide segwaytour van 2 uur door de stad

3. Porto: begeleide segwaytour van 2 uur door de stad

Wandel door de hoogtepunten van het historische centrum van Porto, een UNESCO-werelderfgoed. Leer de charmante stad kennen terwijl je door de straten dwaalt en hoor verhalen over Porto vanuit je gids. Begin je tour met een korte, maar informatieve training over hoe je op je Segway moet rijden. Let op het moderne en intuïtieve karakter terwijl u meer te weten komt over veiligheidsregels. Ontdek de oude paleizen, kerken, karakteristieke buurten, de inwoners van Porto en de meest pittoreske hoekjes die de stad te bieden heeft. Voel de wind door je haren terwijl je geniet van goed onderhouden straten en paden.

Porto: treinreis door de stad, rivierboottocht en wijnkelder

4. Porto: treinreis door de stad, rivierboottocht en wijnkelder

Verken de pittoreske en historische stad Porto met de Magic Train Tour. De trein vertrekt iedere 30 minuten van de Sé Catedral (kathedraal van Porto) en rijdt rond het stadscentrum met een audiogids beschikbaar in het Portugees, Spaans, Frans, Engels en Italiaans. De trein brengt je direct naar de oudste wijnkelder in Portugal — Real Companhia Velha. Een gids neemt je mee voor een onvergetelijke rondleiding in de wijnkelder, waar een korte film van 15 minuten, een bezoek van 30 minuten aan de oudste delen van de kelders en een wijnproeverij van 2 portwijnen van hoge kwaliteit bij inbegrepen zijn. Na de wijntour stap je weer in de trein om je reis door de stad te vervolgen. Bekijk de belangrijkste monumenten, zoals het theater van São João, het beroemde plein van Batalha met de straten Rua de Santa Catarina en Avenida dos Aliados, de toren van Clerigos, de kerk van Carmelitas en nog veel meer.  Vaar, na de treinreis, 1 uur met een boot over de Douro. Geniet van deze buitengewone manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Porto: elektrische tuk-tuk stadstour en riviercruise op de Douro

5. Porto: elektrische tuk-tuk stadstour en riviercruise op de Douro

Begeef je op een elektrische tuk-tuk-tour door Porto en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Berijd je tuk-tuk langs de kathedraal van Porto in het historische centrum van de stad en over Aliados Avenue, en bekijk Porto vanaf de rivier de Douro tijdens een ontspannende cruise. Begin je elektrische tuk-tuk-tour in het historische stadscentrum. Terwijl je door de stad rijdt, bewonder je de buitenkant van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Porto, waaronder het treinstation Sao Bento, de kathedraal van Porto en de Clerigos-toren. Vervolg Aliados Avenue en voorbij Lello Bookshop om de oevers van de rivier de Douro te bereiken. Nadat je de prachtige rivier hebt bewonderd, sluit je je tour af met een rit door het Stock Market Palace, onderweg langs Miragaia. Na de rit van 50 minuten met de tuk-tuk kun je genieten van een ritje op een rabelo, een traditionele boot die je meeneemt op een cruise op de rivier de Douro. Bekijk de zes bruggen van Porto en Vila Nova de Gaia tijdens een rondvaart van 55 minuten.

Porto: Guimarães & Braga-tour met toegangskaarten en lunch

6. Porto: Guimarães & Braga-tour met toegangskaarten en lunch

Begin met een bezoek aan de geboorteplaats van de Portugese natie - de stad Guimarães. Dit was de eerste stad van Portugal, gekozen door de eerste koning, Afonso Henriques. Bekend als de bakermat van Portugal, heeft Guimarães een middeleeuwse sfeer behouden en staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je eerste halte vindt plaats in het noordelijke deel van de stad met een bezoek aan het imposante 10e-eeuwse kasteel en de majestueuze hertogen van het Bragança-paleis. Daarna leidt de historische weg Santa Maria je naar het charmante plein in het hart van de oude stad, Largo da Oliveira. Na een ontspannen lunchpauze in Guimarães, die je zeker zal laten genieten van de geneugten van de keuken van Noord-Portugal, is het tijd om verder te gaan richting Braga, de oudste religieuze hoofdstad van Portugal. Braga, bij de Romeinen bekend als Bracara Augusta, is eeuwenlang een aartsbisschoppelijke zetel en pelgrimsoord geweest. Je eerste halte is Sé, de 12e-eeuwse kathedraal gebouwd door Henri de Bourgogne en Dona Teresa. Daarna ga je naar het heiligdom Bom Jesus, een bedevaartsoord op een heuveltop. De 581 treden die de pelgrims naar de top van Bom Jesus beklimmen, zijn één van de meest glorieuze trappen in Portugal. Na een bezoek aan deze monumenten van geloof in het land ga je terug naar Porto.

Porto: historisch centrum fototour in Ford T Replica

7. Porto: historisch centrum fototour in Ford T Replica

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van Porto en maak onvergetelijke foto's terwijl je rondrijdt in auto's uit het begin van de 20e eeuw. Bekijk de grote kathedraal van Porto en de Passeio das Virtudes met je deskundige chauffeur. Ga naar Vila Nova de Gaia, een centrum van de portwijnindustrie en vol met caféterrassen en pittoreske betegelde huizen, perfect voor een foto. Ontdek de Mosteiro da Serra do Pilar, een voormalig klooster op een heuveltop, en maak een aantal panoramische foto's van de stad. Maak een aantal boeiende foto's bij het uitkijkpunt Miradouro da Vitória. Luister naar interessante verhalen en anekdotes over de stad vanuit je behulpzame gids terwijl je door een van de oudste steden van Portugal reist.

Porto: hop on, hop off-bus met opties boottocht & wijnkelder

8. Porto: hop on, hop off-bus met opties boottocht & wijnkelder

Verken de wijk Porto op eigen gelegenheid. Je maakt gebruik van een 48-uurse hop on, hop off-blauwe buskaart, een rondvaart met een blauw bootticket en profiteert van een bezoek aan een wijnkelder met port (optioneel). Beleef de perfecte combinatie van historische landschappen en de Douro rivier en kom meer te weten over de traditie van portwijn. Je hebt de mogelijk om tegen een aantrekkelijke prijs de steden Porto, Gaia en Matosinhos te bezoeken met de sightseeingbus en historische bezienswaardigheden te zien tijdens de rondvaart. Je komt ook meer te weten over de culturele betekenis van het produceren van portwijn in een wijnkelder (optioneel).  Speciale tijdschema's: De dag voorafgaand aan het Sint-Jansdag:  van 08:30 uur tot 13:30 uur Sint-Jansdag:  van 14:00 uur Kerstavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Kerstdag: van 14:00 uur Nieuwjaarsavond: van 08:30 uur tot 13:30 uur Nieuwjaarsdag: van 14:00 uur

Het beste van Porto: rondleiding met lunch, rondvaart & wijn

9. Het beste van Porto: rondleiding met lunch, rondvaart & wijn

Begin je dagprogramma met een rondleiding door de stad Porto. Je wandelt door het historische centrum, bezoekt de kathedraal en het treinstation São Bento. Neem alle belangrijke monumenten in je op en sluit af met een bezoek aan een bekende wijnkelder voor een rondleiding en een wijnproeverij. Neem alle belangrijke monumenten in je op en sluit af met een bezoek aan een bekende wijnkelder voor een rondleiding en een wijnproeverij. De ochtendrondleiding eindigt in Porto Ribeira. Je ontvangt vouchers voor de lunch in een traditioneel restaurant vlak bij de rivier en de 6 Bruggen-rondvaart. De 50-minuten durende rondvaart neemt je mee langs de rivier om de 6 bruggen te zien die Porto en Gaia met elkaar verbinden.

Het best van Porto: 3 uur begeleid per Segway

10. Het best van Porto: 3 uur begeleid per Segway

Verken Porto met behulp van een zelfbalancerende Segway tijdens deze rondleiding en rijd door de historische straten om de hoofdattracties van de stad te bekijken. Na een korte training met de zelfbalancerende voertuigen volg je jouw gids naar de Miragaia buurt, waar Porto's oude muren te zien zijn. Tijdens de tour zal jouw gids het ontstaan van Porto als een pre-Romeinse nederzetting beschrijven, over Romeinse tijden praten en vertellen over hoe Portugal heroverd werd op de Moren in 868 en de stad Portucale weer in ere hersteld werd. Bekijk attracties zoals de Clérigos Toren, de klokkentoren van de barokke Igreja dos Clérigos (kerk van de geestelijken) en ooit het hoogste gebouw van Portugal. Bekijk de metalen spanwijdte van de Dom Luis Brug over de rivier de Douro en bewonder de prachtige Romaanse Kathedraal (Sé do Porto) die hoog uitsteekt boven het historische centrum van de stad.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
51 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Kathedraal van Porto

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Porto

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.514 beoordelingen

Een prachtige fietstocht die ons naar het centrum van Porto bracht, over de rivier naar Gaia, en ook een klein beetje langs het rivierpad. Heel gemakkelijk te doen met de elektrische fietsen en waardeerde dat het ons kostte om hoogtepunten met goed uitzicht te zien. Eduarda was onze gids voor 5 personen en het was gemakkelijk om haar op de fietsen te volgen. De tour voelde ontspannen en plezierig aan, en ik zou iedereen aanraden die gemakkelijk veel verschillende uitzichten over de stad wil zien en zonder alleen alle heuvels op te hoeven lopen!

Erg leuke en perfecte manier om Porto te zien, raad aan om het op je eerste dag te doen om je te oriënteren. Onze gids was vóór COVID journalist en hij had de afgelopen 2 maanden Engels en Frans geleerd, hij was geweldig. Hield van de koffie- en gebakstop aan het einde van de slijtage die onze groep kon mengen. FYI-fietsen stijgen op, maar binnen een paar minuten heb je het onder de knie.

Tour van 3 uur door Porto met stops op plaatsen die zijn gekozen vanwege hun interesse en ook om te genieten van prachtige panorama's... Onze gids VINITIUS gaf ons alle informatie om Porto te ontdekken! Het is een zeer aangename ervaring en een manier om een heel mooie stad per elektrische fiets te bezoeken (erg handig op de heuvels), van de hoogten tot de Douro-kades! Ik raad aan !!

we hielden van deze activiteit waardoor we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en de verschillende wijken konden zien. De fietsen waren nieuw. Advies: te doen aan het begin van het verblijf, het geeft een goed overzicht van de stad en de gids geeft advies over bezoeken of restaurants ... voor de rest van het verblijf Hartelijk dank aan Joao, een briljante gids!

De busrit was erg goed, uitleg ook, je kon zo naar zee rijden! De boottocht op de Douro was ook super!