Kathedraal van Salisbury

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Salisbury: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Londen: dagtrip naar Windsor, Bath, Stonehenge en Salisbury

1. Vanuit Londen: dagtrip naar Windsor, Bath, Stonehenge en Salisbury

Mystieke Stonehenge Je eerste glimp van het spectaculaire Stonehenge, met zijn monolithische rotsen die oprijzen tegen de skyline op Salisbury Hill, zul je nooit vergeten. Er zijn theorieën in overvloed over de mysterieuze rotsformatie. Was het bedoeld als religieuze tempel? Een astronomische klok? Een begraafplaats uit de Bronstijd? Salisbury Proef de pracht van Salisbury! De torenspits van de kathedraal van Salisbury, die de skyline in stijgt, staat op een verbazingwekkende 123 m (404 ft)! De revolutionaire torenspits, 800 jaar geleden opgericht, wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van vroeg-Engelse architectuur. Duik op uw gemak in de charmes van de bruisende markt. Badkuip Het prachtige Bath, dat trots op de hellingen van de rivier de Avon staat, was de eerste stad in Engeland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond. De prachtige 15e-eeuwse abdij van Bath, de prachtige Georgische architectuur, de romantische Pulteney-brug, gemodelleerd naar de Ponte Vecchio in Florence, zijn allemaal bezienswaardigheden om bij te blijven in het geheugen van uw dag. Verken op uw gemak de geneugten van Bath. Windsor Windsor is een prachtige Engelse stad, rijk aan geschiedenis en gelegen aan de rivier de Theems. De stad staat bekend om zijn koninklijke connecties en is de thuisbasis van Windsor Castle, de officiële residentie van de koningin. Omgeven door een prachtig landschap, heeft het een gevarieerde mix van geschiedenis, cultuur en erfgoed, dus het is zeker een bezoek waard als je in het VK bent. Deze tour eindigt om ongeveer 20:00 uur in Londen.

...
Vanuit Londen: dagtour Stonehenge, Windsor, Bath & Salisbury

2. Vanuit Londen: dagtour Stonehenge, Windsor, Bath & Salisbury

Ga op ontdekking in het prachtige landschap van West-Engeland op een 10 uur lange tour vanuit Londen en kom meer te weten over de rijke erfenis van het heidense verleden en de koninklijke geschiedenis in Salisbury, Stonehenge en Bath. Vanuit het centrum van Londen rij je richting het westen naar de monolieten van Stonehenge die de mensheid al meer dan 5000 jaar verbluffen. Je gids vertelt je over de verschillende ontstaanstheorieën, waar historici en archeologen zich al decennia lang het hoofd over breken. Daarna ga je verder naar het marktstadje Salisbury, bekend om zijn 13e-eeuwse kathedraal. Het werd gesticht tijdens het bewind van Hendrik III en heeft de hoogste kerktoren (123 meter) van het Verenigd Koninkrijk. Bewonder de Magna Carta, de beroemde overeenkomst tussen koning Jan en zijn baronnen in Runnymede in 1215 en nu gehuisvest in het kapittelhuis. Vervolgens rij je verder naar Bath op de hellingen rondom de rivier Avon. Ontdek de eerste stad in Engeland die aan het Unesco Werelderfgoed werd toegevoegd. De prachtige abdij uit de 15e eeuw, de fenomenale Georgiaanse architectuur en romantische Pulteney Bridge - naar het voorbeeld van de Ponte Vecchio in Florence - zijn stuk voor stuk onvergetelijk. Je krijgt de gelegenheid om zelf verder op verkenningstocht te gaan, met genoeg tijd om een kopje thee bij de Pump Rooms te drinken of een bezoek te brengen aan het Jane Austen Centre. Verken de koninklijke geschiedenis en bezoek Windsor Castle, de residentie van de Queen. Zie hoe in de loop der eeuwen de smaak van de monarchen veranderd is.  Bekijk schilderijen van Leonardo da Vinci en Rembrandt, bewonder het poppenhuis van Queen Mary (het beroemdste poppenhuis ter wereld) en bezoek de kapel van St George, waar diverse monarchen hun laatste rustplaats hebben.

...
Privétour: Stonehenge, Winchester en Salisbury

3. Privétour: Stonehenge, Winchester en Salisbury

Ga vanuit Londen naar het zuidwesten tijdens deze privétour met chauffeur door het landelijke Engelse platteland door de graafschappen Wiltshire en Hampshire. Het is een reis van 90 minuten, maar je reist in stijl en de uitzichten zijn fantastisch. Er is voor alle comfort gezorgd, inclusief een ophaalservice van uw hotel in het centrum van Londen op een tijdstip dat u schikt. Als je eenmaal in Winchester bent aangekomen, ga je naar de Normandische kathedraal, het voormalige bedevaartsoord en de laatste begraafplaats van Jane Austen. Het interieur is prachtig en heeft de bruiloften en begrafenissen van oude koningen en koninginnen gezien, en de kroning van Richard Leeuwenhart. Ga vervolgens verder naar Salisbury, gelegen aan de samenvloeiing van 5 rivieren. De 13e-eeuwse stad wordt gedomineerd door de Anglicaanse kathedraal met de hoogste kerktoren van Engeland. Binnenin vind je het best bewaarde exemplaar van de Magna Carta. Je rijdt dan naar Stonehenge, een van de meest mysterieuze plekken op aarde. Het doel blijft onbekend, maar het staat griezelig afgelegen op Salisbury Plain, een krijtplateau dat nog steeds sporen van Romeinse wegen onthult. Deze tour is ideaal voor stellen die alleen willen verkennen en in stijl willen reizen, maar het kan ook worden aangepast voor gezinnen of groepen van maximaal 6 personen. Als je wilt, en tegen een extra vergoeding, kun je ervoor kiezen om een Blue Badge Guide toe te voegen om je de hele dag een meeslepende rondleiding te geven.

...

Sitemap Kathedraal van Salisbury

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Salisbury ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.