Kathedraal van Sevilla
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Kathedraal van Sevilla: tours & tickets

Kathedraal van Sevilla: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Sevilla

Bekijk alle 300 tickets en tours

Kathedraal van Sevilla: 5 architectonische hoogtepunten

De Kathedraal van Sevilla is de op twee na grootste kerk ter wereld en dé bezienswaardigheid van de stad. De kerk kent een fascinerende historie en is een subliem voorbeeld van gotische architectuur. Kom kijken en je zal versteld staan!

Giralda

Giralda

De klokkentoren Giralda werd eind 12e eeuw gebouwd als minaret. De 105 meter hoge toren staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Grote kapel

Grote kapel

De Capilla Mayor, de hoofdkapel van de kerk, heeft een enorm schip. Het 42 meter hoge plafond is versierd in gotische en barokke stijl.

Altaarstuk

Altaarstuk

De retablo in de Capilla Mayor is het grootste altaarstuk in het Christendom. Het meesterwerk is geheel uit hout gesneden en stelt 42 scènes uit het leven van Christus voor.

De deuren

De deuren

De Kathedraal heeft in totaal 15 deuren met elk een eigen stijl. De deuren zijn versierd met prachtige reliëfs en uitsnijdingen.

De Tombe van Columbus
Foto: E S Lee@flickr (CC BY 2.0)

De Tombe van Columbus

Vier standbeelden, staand voor de koninkrijken van Spanje tijdens zijn leven, houden Columbus' kist hoog; een bijzonder monument.

Onze insidertips

Het uitzicht vanaf de toren

Het is even klimmen naar de top van de Giralda, maar zwaar is het niet, en ben je eenmaal boven, dan word je beloond met een spectaculair uitzicht over de hele stad.

Neem je ID mee

Vooral voor kinderen onder de 16 die met een volwassene meegaan - die hoeven niet te betalen. Ook studenten en ouderen profiteren van korting.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag open van 11:00 tot 15:30 uur, dinsdag tot zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur, zondag van 14:30 tot 18:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Volwassenentickets kosten minimaal €9, met een hogere prijs voorhet toevoegen van extra's, zoals vervoer.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je hebt geen gids nodig in de Kathedraal, maar meerdere tours komen erlangs en verschaffen extra informatie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem bus C5 naar García de Vinuesa of tram T1 naar Archivo de Indias.
 • Extra tips

  • De rij kan lang zijn, dus houd dit in je achterhoofd op hete dagen en plan je bezoek verstandig in.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Sevilla

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 14.681 beoordelingen

Mooiste rondleiding ooit dankzij Helena (gids)

Wij hebben de kathedraal en het paleis gedaan samen met uw gids Helena. Drie uurtjes in het Engels daar hadden we vooraf een beetje schrik voor, maar we kunnen het alleen maar aanprijzen het was TOP , Helena was perfect verstaanbaar, was rustig in haar uitleg, gebruikte geen te moeilijke woorden, en kon ons echt bekoren met haar verhalen. Een opmerking ... misschien vermelden dat het trefpunt naast de kathedraal ligt en dat er op de trappen van dat gebouw wordt afgesproken .... Wij zijn daar wel 3 x voorbij gelopen. Maar uiteindelijk gevonden. Wel blij dat we het ticket met voorrang geboekt hebbrn want de wachtrij was enorm. Verder meer dan positief over de ervaring met Get Your Guide !!!

Leuke en mooie bezienswaardigheden met een woordje uitleg

Onze gids, Lorena, was een spontane dame die met een vleugje humor de geschiedenis van Sevilla, alsook van de monumenten, heeft toegelicht. De kathedraal en paleis was echter later op de dag zeer druk. Aan te raden om je rondleiding dus zo vroeg mogelijk te laten doorgaan. Er was ook genoeg tijd op zelf nog even in de kathedraal en Alcázar alleen rond te lopen en om de giralalda te beklimmen (35 verdiepingen + 17 trappen, maar perfect haalbaar)! Boeking ging zeer vlot en we hadden onmiddellijk onze digitale tickets.

Gezellige tour in een heerlijk tempo. Aanrader!

Wij hadden een gezellige fietstour met Angela, in een fijn tempo. Het is zeker aan te raden om door Sevilla heen te fietsen, dan kom je nét even wat verder. Angela weet veel over de stad en kwam ook nog met goede tips voor lekker eten en drinken. Ze is sowieso een inspirerend persoon met een goed verhaal. In het centrum zelf is het niet altijd even handig om te fietsen (want: druk), dus wat mij betreft kan dat stuk er gewoon uit. Dat kun je beter lopend doen.

Sevilla: fietstocht van 2,5 uur Beoordeeld door

Kathedraal en Giraldatoren fantastisch, gids racete door zijn verhaal.

Het trefpunt was goed aangegeven, gelukkig konden we wachten in de schaduw. Helaas ging onze gids (Henrique) heel snel, hij vertelde alles heel snel, hij racete door de Kathedraal, je had geen tijd om goed rond te kijken nadat hij zijn verhaal had verteld. De rondleiding zou een uur duren, met drie kwartier waren we klaar en konden we de Giraldatoren beklimmen (wat bijzonder was). Al met hal vertelde de gids wel goed, maar ging alles veel te snel.

Een eerste kennismaking met Sevilla met een vlotte gids.

Onze gids Carmen vertelde in vlot en goed verstaanbaar Engels over de gebouwen die we bezochten. Geen langdradige uitleg maar informatie ‘to the point’. We hadden het geluk om met een klein groepje de gidsbeurt te volgen. Deze gidsbeurt was zeker zijn geld waard, alleen al omdat je niet in de lange wachtrijen in de zon moet staan aanschuiven.