Kathedraal van Sevilla

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Sevilla: 5 architectonische hoogtepunten

De Kathedraal van Sevilla is de op twee na grootste kerk ter wereld en dé bezienswaardigheid van de stad. De kerk kent een fascinerende historie en is een subliem voorbeeld van gotische architectuur. Kom kijken en je zal versteld staan!

 • Giralda

  1. Giralda

  De klokkentoren Giralda werd eind 12e eeuw gebouwd als minaret. De 105 meter hoge toren staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • Grote kapel

  2. Grote kapel

  De Capilla Mayor, de hoofdkapel van de kerk, heeft een enorm schip. Het 42 meter hoge plafond is versierd in gotische en barokke stijl.

 • Altaarstuk

  3. Altaarstuk

  De retablo in de Capilla Mayor is het grootste altaarstuk in het Christendom. Het meesterwerk is geheel uit hout gesneden en stelt 42 scènes uit het leven van Christus voor.

 • De deuren

  4. De deuren

  De Kathedraal heeft in totaal 15 deuren met elk een eigen stijl. De deuren zijn versierd met prachtige reliëfs en uitsnijdingen.

 • De Tombe van Columbus

  5. De Tombe van Columbus

  Vier standbeelden, staand voor de koninkrijken van Spanje tijdens zijn leven, houden Columbus' kist hoog; een bijzonder monument.

Plan je bezoek

 • Het uitzicht vanaf de toren

  Het is even klimmen naar de top van de Giralda, maar zwaar is het niet, en ben je eenmaal boven, dan word je beloond met een spectaculair uitzicht over de hele stad.

 • Neem je ID mee

  Vooral voor kinderen onder de 16 die met een volwassene meegaan - die hoeven niet te betalen. Ook studenten en ouderen profiteren van korting.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag open van 11:00 tot 15:30 uur, dinsdag tot zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur, zondag van 14:30 tot 18:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Volwassenentickets kosten minimaal €9, met een hogere prijs voorhet toevoegen van extra's, zoals vervoer.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je hebt geen gids nodig in de Kathedraal, maar meerdere tours komen erlangs en verschaffen extra informatie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem bus C5 naar García de Vinuesa of tram T1 naar Archivo de Indias.
 • Extra tips

  • De rij kan lang zijn, dus houd dit in je achterhoofd op hete dagen en plan je bezoek verstandig in.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 14.552 beoordelingen

Frank (Francesco) was een hele goede gids, behulpzaam en attent. We hadden met ons drie zowaar een privé Tour en hij lette er zeer goed op dat iedereen altijd veilig reed. We hebben er heel erg van genoten, de ideale manier om een stad te bekijken. We doen het zeker opnieuw!

Wat n prachtige 3 paleizen en groteske tuin die samen het Alcazar vormen. Ook het gidsen in de Kathedraal bezorgde ons heel wat weetjes met n knap kunqrwerk van Belgische hand. De torre konden we op eigenhoutje op t einde verkennen. Super mooie uitzichtpunten ontdekten we.

Moesten wel lang wachten op de komst van de bus.Konden hierdoor niet alles bezoeken wat we zelf gepland hadden . Mijn man kan geen lange wandelingen maken wat noodzaakte de bus te nemen ! De bus om de 15 a 20 minuten nemen zat er niet in

Een privé Segway tour gehad van Fran in Sevilla. Een super gids die heel veel weet over Sevilla. Was onze eerste keer op een Segway. Goede uitleg en na even oefenen hadden we het onder de knie. We hebben genoten! Dankjewel Fran!!

We hadden een kleine groep, de gids had veel kennis van zaken zelfs over de kleinste details. Na de tour nog lang in het Alcazar gebleven. Een dag is te kort om alles te zien. Zeker een aanrader.