Kies data

Kathedraal van Siena

Kathedraal van Siena: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

1. Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door je gids die zich gedurende de dag over je ontfermt.  Ga gelijk naar Siena, Italië's meest pittoreske middeleeuwse stad, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltour. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die gebouwd werden in de middeleeuwen. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Kies voor de lunchoptie om te genieten van een zelfgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over hun unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

2. Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

Loop de Duomo van Siena binnen en bewonder een van de belangrijkste meesterwerken van renaissancekunst- en architectuur. De kathedraal is ingewijd in 1179 en staat bekend om zijn uitbundig versierde koepel en prachtige polychrome marmeren gevel. Laat je betoveren door grootse altaarstukken, een beeld van Michelangelo en allerlei sierlijke decoraties. Na dit moois bekijk je de Piccolomini-bibliotheek, waar je een geweldige reek van 10 fresco's van Pinturicchio kunt bewonderen, een kroniek van het leven van paus Pius II. Staar omhoog naar het koepelvormige plafond, meesterlijk versierd met complexe patronen en scènes uit het leven van de paus. Je hoeft geen een keer in lange rijen te wachten door het ticket op voorhand te kopen, zodat je de wachtrij overslaat.

Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

3. Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

Het fantastische complex van de Kathedraal van Siena bevat enkele van de meest belangrijke bouwwerken uit de Europese kunst. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is de kathedraal het brandpunt van het hele complex, dat onder andere belangrijke elementen bevat zoals de crypte, de doopkapel, het museum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'', die allemaal tot het reusachtige bouwwerk van de Duomo Vecchio (oude kathedraal) en de Duomo Nuovo (nieuwe kathedraal) horen.  Betreed de doopkapel van San Giovanni en bewonder de fantastische doopvont. Begeef je daarna naar de crypte, die 700 jaar lang was verborgen. Krijg gratis toegang tot het kathedraalmuseum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'' voordat je van het onvergetelijke uitzicht over de stad en het Toscaanse landschap vanaf de Facciatone geniet.                                                                                                                                                                            

Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

4. Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

Verken de schoonheid van Siena tijdens een kleine groep of privéwandeling. Bekijk de beroemde monumenten en verborgen schatten met een deskundige gids. Profiteer van skip-the-line toegangskaarten voor de kathedraal van Siena. Ontmoet je gids bij de San Domenico-basiliek en bewonder de gotische architectuur. Volg een kronkelende route om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Duomo en Torre del Mangia. Kom meer te weten over Siena in de middeleeuwen, bekijk de imposante paleizen die naar verluidt de oudste in het gebied zijn. Neem een pauze en geniet van de charme van het 14e-eeuwse schelpvormige plein Piazza del Compo, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige Fonte Gaia-fontein met zijn zijreliëfs van "The Creation of Adam" en "The Flight from the Garden of Eden". Kom meer te weten over de geschiedenis van de contrada (districten) die elkaar twee keer per jaar uitdagen tijdens de Palio-paardenrace in Siena. Loop naar een van de meest typische contrada en dompel je onder in de authentieke sfeer. Volg je gids om een van de lokale banketbakkers te zien die de glorie van Italië weerspiegelen door de eeuwenoude recepten te gebruiken om traditionele Ricciarelli en Panforte te maken. Ontdek ten slotte een van de meest fascinerende kathedralen in Italië met vooraf gereserveerde tickets. Volg je gids om je te vergapen aan de prachtige inlegvloer van marmermozaïek, glas-in-lood en middeleeuwse meesterwerken van Duccio en Pisano. Bekijk de hoogtepunten uit de Renaissance: verschillende sculpturen van Donatello, Michelangelo en Bernini en fresco's van Pinturicchio in de Libreria Piccolomini. Gewapend met een schat aan kennis over Siena, neem je afscheid van je gids op het plein voor de kathedraal.

Florence: Gimignano, Siena, Chianti-tour, lunch en proeverij

5. Florence: Gimignano, Siena, Chianti-tour, lunch en proeverij

Ontdek Toscane tijdens een begeleide dagtour vanuit Florence naar de middeleeuwse steden Siena, San Gimignano en Monteriggioni. Geniet van het uitzicht op glooiende heuvels en wijngaarden, met een stop bij een Chianti-wijnmakerij voor een traditionele Toscaanse lunch en wijnproeverij. Kom eerst aan in San Gimignano, een klein middeleeuws stadje dat door de eeuwen heen intact is gebleven. Het ligt op een heuveltop en is beroemd om zijn talrijke torens, fresco's en andere kunstschatten. Geniet van meer vrije tijd om deze fascinerende stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek vervolgens het charmante historische gehucht Monteriggioni, een middeleeuws dorp omsloten door zijn beroemde muren, die tot op de dag van vandaag overeind zijn gebleven. Daarna steek je de glooiende heuvels van de Chianti over en kom je bij een kleine en typische wijnmakerij. Proef daar 4 wijnen en proef balsamico-azijn en andere lokaal geproduceerde producten. Je laatste stop is in Siena, waar je vrije tijd hebt om door de smalle middeleeuwse straatjes te wandelen en de prachtige paleizen, de kathedraal, Libreria Piccolomini en het beroemde schelpvormige Piazza del Campo te bewonderen.

Siena: stadswandeling met optionele rondleiding door de kathedraal van Siena

6. Siena: stadswandeling met optionele rondleiding door de kathedraal van Siena

Verken Siena's rijke geschiedenis, cultuur en tradities met een lokale gids. De tour is ontworpen om je de meest intrigerende sites van Siena in een korte periode te laten zien, met onderweg veel stops voor foto's. Begin de tour met een bezoek aan enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Piazza del Campo, Palazzo Publicco, Palazzo Tolomei, Palazzo Salimbeni en de oude Banchi di Sopra. Ontdek tijdens het verkennen welke gebouwen de status van UNESCO-werelderfgoed hebben en waarom. Vervolg de tour naar de basiliek van San Domenico, waar de relikwieën van de heilige Catharina te vinden zijn. Stop vervolgens bij het heiligdom van St. Catharina van Siena, waar ze ooit met haar familie woonde. Ga langs de doopkapel en de kathedraal van Siena (of de Duomo di Siena) en ga naar binnen voor een kijkje (als de optionele rondleidingoptie is geboekt). Bewonder binnen het scala aan kunstwerken van enkele van de belangrijkste kunstenaars van Italië.

Hele dag excursie naar Siena, San Gimignano en Chianti

7. Hele dag excursie naar Siena, San Gimignano en Chianti

Geniet van een dagexcursie per minibus om het prachtige Chianti-gebied te bekijken en de steden Siena en San Gimignano te bezoeken. Vertrek om 9.00 uur vanaf Piazza Cavalleggeri, het ontmoetingspunt in het centrum van Florence. Stop een paar minuten op Piazzale Michelangelo om het prachtige panorama te zien en in een uur arriveer je in Siena. Volg een rondleiding door het stadscentrum, inclusief Piazza del Campo en de kathedraal. Er is vrije tijd om alleen te wandelen in de smalle en oude straten. Laat Siena vervolgens aankomen in Monteriggioni, een oud middeleeuws dorp. Na een korte stop gaat u verder naar San Gimignano, waar u vrije tijd heeft om het stadscentrum op eigen gelegenheid te verkennen. San Gimignano is beroemd om zijn torens, vernaccia-wijn en zijn karakteristieke ambachtelijke artikelen.

Siena belicht zelfgeleide speurtocht en stadstour

8. Siena belicht zelfgeleide speurtocht en stadstour

Verken de topattracties in Siena met een interactieve smartphonetour. Slenter door de stad en los locatiegebaseerde raadsels op tijdens deze wandeltocht. Bekijk het roosvenster en de uitgebreide façade van de kathedraal van Siena en bekijk de fascinerende architectuur op Piazza del Duomo. Los puzzels op buiten tien Siena-attracties. Volg de aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden. Geniet van de uitdaging om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Voel de voldoening van het oplossen van elk raadsel. Heb de vrijheid om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Bewonder de stad in je eigen tempo. Ontdek interessante informatie en feiten over de stad. Maak zoveel foto's als je wilt. U kunt de activiteit op elk moment starten, het schema is indicatief. Begin je tour vanuit de veel gefotografeerde Duomo! Bezoek de unieke doopkapel van Sint-Jan met zijn gevel die nog in aanbouw is, je zult nog steeds de beroemde heuvel van het imposante Palazzo Piccolomini tegenkomen. Maak een foto van het kleine centrale plein Loggia del Papa en laat je verdwalen in de Torre del Mangia, die toen gebouwd werd een van de hoogste seculiere torens in het middeleeuwse Italië was. Bezoek het adembenemende Palazzo Pubblico. Je komt ook langs het Palazzo Buonsignori met zijn unieke en wereldberoemde tentoonstellingen. Bewonder de exposities van Santa Maria della Scala, ooit een belangrijk stadsziekenhuis dat zich toelegde op de zorg voor verlaten kinderen, armen, zieken en pelgrims. De Facciatone van Siena zal u en uw camera fascineren met zijn panoramische uitzicht! Zie, wandel en ontspan op Piazza del Campo, dat wordt beschouwd als een van de grootste middeleeuwse pleinen van heel Europa. Bekend om zijn schoonheid en architecturale integriteit, zal het de kers op de taart van deze tour zijn!

Hele dag excursie naar Siena, San Gimignano en Pisa

9. Hele dag excursie naar Siena, San Gimignano en Pisa

Geniet van de tophoogtepunten van Toscane in één dag. Neem deze kleine groepsreis in een comfortabele minivan met airconditioning. Ontdek de adembenemende steden Siena, San Gimignano en Pisa. Bezoek het historische centrum van Siena met een deskundige gids en stop dan in het middeleeuwse stadje San Gimignano. Aan het einde verken je Pisa en zijn scheve toren. Siena en San Gimignano zijn de symbolen van middeleeuwse en gotische architectuur; karakteristieke elementen zijn de historische torens, de puntige bogen en de smalle straatjes. Bovendien staat dit Toscaanse gebied bekend om zijn uitstekende specialiteiten, zoals panforte en pici, die u zeker zult proeven. Ga vervolgens naar Pisa en sta onder de Scheve Toren van Pisa en loop door Piazza dei Miracoli, de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden. Je hebt vrije tijd om door de stad te wandelen voordat je terugkeert naar Florence.

Siena: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

10. Siena: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

Wil je interessante informatie leren over 10+ van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen (dit is geen audiotour) en een magische en ontspannende route lopen? Wil je op een toegankelijke, gemakkelijke en interactieve manier Siena ontdekken? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Siena te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. Begin je tour vanuit de veel gefotografeerde Duomo! Bezoek de unieke doopkapel van Sint-Jan met zijn gevel die nog in aanbouw is, je zult nog steeds de beroemde heuvel van het imposante Palazzo Piccolomini tegenkomen. Maak een foto van het kleine centrale plein Loggia del Papa en laat je verdwalen in de Torre del Mangia, die toen gebouwd werd een van de hoogste seculiere torens in het middeleeuwse Italië was. Bezoek het adembenemende Palazzo Pubblico. Je komt ook langs het Palazzo Buonsignori met zijn unieke en wereldberoemde tentoonstellingen. Bewonder de exposities van Santa Maria della Scala, ooit een belangrijk stadsziekenhuis dat zich toelegde op de zorg voor verlaten kinderen, armen, zieken en pelgrims. De Facciatone van Siena zal u en uw camera fascineren met zijn panoramische uitzicht! Zie, wandel en ontspan op Piazza del Campo, dat wordt beschouwd als een van de grootste middeleeuwse pleinen van heel Europa. Bekend om zijn schoonheid en architecturale integriteit, zal het de kers op de taart van deze tour zijn! Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 42

Sitemap Kathedraal van Siena

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Siena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Siena

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.531 beoordelingen

Ik hield absoluut van deze tour. Onze gids Angela (ze vertelde ons haar te onthouden door Angelina Jolie) was geweldig! Ze was aardig, super charismatisch en erg slim. We hebben zoveel van haar geleerd, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ons tijdens onze reis veilig en bewust heeft gehouden. De lokale gids in Siena was ook aardig, ze wist zoveel. Onze chauffeur, Emiliano, bracht ons overal op tijd en veilig ondanks wat regen tijdens het begin van de reis. Onze lunch en wijnproeverij was heerlijk en voortreffelijk. Sterk aanbevelen!

El tour fue perfecto! La organización, los tiempos en cada lugar y la degustación tremenda!! Super aan te bevelen, además nuestro guía un genio! Manolo nos explico bárbaro cada lugar antes de llegar, su historia, lugares de interés, llegábamos y sabíamos a donde ir, sin perder tiempo, además al final del tour nos dedicó a todas las familias un tiempo para darnosquies tips of recomendaciones onberispelijk!

Sara en Fabio waren ongelooflijk! We hadden zo'n mooie dag met hen en bezochten een aantal prachtige plekken die we zonder de tour niet zouden hebben gezien. De lunch en wijnproeverij was ook briljant. Fabio was een uitstekende chauffeur door de prachtige kronkelende wegen en Sara was super behulpzaam en klaar om alle vragen over haar glorieuze stad te beantwoorden. Zou het ten zeerste aanbevelen.

zeer goede dagtocht als je zoveel mogelijk in 1 dag probeert te zien. favoriete onderdelen waren de kathedraal van sienna, de scheve toren van pisa, een royale lunch en wijn. manieren om te verbeteren, breng wat langer door in de wijngaard om enkele van die iconische foto's naast de druivenranken te maken.

Fantastische dag gehad met onze gids sarah, van alles gezien, genoeg tijd in ieder stadjes, en de gids was gezellig en wist veel te vertellen, de lunch was ook heerlijk, alles goed geregeld leuke dag.