Kies data

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Brussel: grote bustour door de stad

1. Brussel: grote bustour door de stad

Wie droomt er nou niet van een bezoek aan Brussel? Een rondleiding door Brussel is een perfecte kennismaking met België. Ontdek de oude gebouwen van de stad en het prachtige moderne gedeelte, vanuit de bus. Je rondrit begint bij de majestueuze Grote Markt vanwaar de bus je naar de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele brengt.  Bezoek het alom bekende Atomium en ga langs het Chinese paviljoen en de Japanse Toren. Vanaf de koninklijke residentie, het Kasteel van Laken, keert u terug naar het centrum van de stad om het Zavelgebied te bezoeken, waar veel antiekwinkels te vinden zijn. Ondertussen passeer je het Paleis van Justitie en het Koninklijk Paleis. Het volgende deel van de rondrit voert door de wijk waar je het hoofdkwartier van het Europees Parlement en de Commissie aantreft. Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Brussel: stadsverkenningsspel

2. Brussel: stadsverkenningsspel

Verken Brussel en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden in dit verkenningsspel. Los uitdagingen op je telefoon op en laat je leiden naar populaire locaties zoals het Europees Parlement, de Royal Gallery en meer. Reis naar het Jubelpark en start het spel bij de standbeelden in het midden . Je kruipt in de huid van een Nederlandse zeeman die na het volgen van een kaart in Brussel is beland. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en de aanwijzingen op je telefoon brengen je naar de volgende locatie en puzzel. Het duurt tussen de 1-1,5 uur, maar je moet het in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat wanneer je wilt vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen die tegen elkaar strijden voordat je elkaar ontmoet bij de laatste stop van het spel, Grand Palace .

Brussel: stadsintroductie in-app gids & audio

3. Brussel: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in Parc du Cinquantenaire, een goed onderhouden 19e-eeuws stadspark met bloementuinen en fonteinen. Bezoek het Parlamentarium en leer alles over het Europees Parlement en het Koninklijk Paleis, een van de karakteristieke symbolen van Brussel. Vervolgens ga je richting de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de rooms-katholieke kapelkerk en de beiaard van de Kunstberg met zijn unieke architectuur. Je volgende stap is het iconische Manneken-Pis, La Grand-Place, omringd door elegante historische gebouwen uit de 14e eeuw en de Sint-Nicolaaskerk. De kers op de taart van deze unieke tour is de kathedraal van St. Michael en St. Gudula, waar je de reis zult beëindigen.

Brussel: Private City Highlights Tour in een Mercedes-Benz

4. Brussel: Private City Highlights Tour in een Mercedes-Benz

Ons bezoek start vanaf de majestueuze Grote Markt, de geboorteplaats van het middeleeuwse Brussel. Stap dan in onze luxe auto en onze meertalige gids neemt je mee naar alle highlights in het stadscentrum, maar hij laat je ook het Atomium, het koninklijk paleis en de EU-wijk zien. Kortom: dit is een uitgebreide rondleiding door Brussel. Uw gids is uw gastheer. Hij geeft je talloze suggesties en ideeën voor dingen die je in Brussel kunt doen en beantwoordt al je vragen. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsservice, moet u uzelf dit onvergetelijke en persoonlijke welkom in Brussel aanbieden.

Brussel: privé 4-uur durende geschiedeniswandeling

5. Brussel: privé 4-uur durende geschiedeniswandeling

Ontdek het historische centrum van Brussel met een lokale en gecertificeerde gids op een privéwandeling. Laat uw gids u gemakkelijk ophalen bij uw hotel en begin uw wandeling om de stad te verkennen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel, zoals de gebouwen van de Grote Markt op het centrale plein, het standbeeld Manneken Pis en de Royal Galeries. Luister naar het verhaal over de iconische chocoladewinkels van de stad, bezoek de belangrijkste kathedraal, het Park van Brussel en het Koninklijk Paleis. Ga buiten de gebaande paden naar de welgestelde wijk Sablon en bekijk de prachtige kunstgalerijen en antiekwinkels. Kom ook langs bij het Justice Court vanwege het panoramische uitzicht en meer. Pas je tour aan met je gids om aan de interesses en behoeften van jou en je groep te voldoen.

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours

Overzicht activiteiten in Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 516 beoordelingen

Een goede ervaring

Alles verliep soepel en punctueel. Yasmine, de Dame die onze gids was, paste de taal aan de (slechts 6) deelnemers van de groep aan en schakelde probleemloos over van Engels naar Spaans en Duits, en zorgde er altijd voor dat iedereen de informatie kreeg. De minibus was comfortabel en de bestuurder Michel geduldig en professioneel. We hebben een goede algemene indruk van Brussel, vooral degenen die niet op loopafstand zijn. Ik kan deze tour aanbevelen.

Hoogtepunten van Brussel

Onze gids gaf een goede rondleiding door de stad met een aantal goede historische informatie. Er waren een paar fotomomenten. Dit is een geweldige tour die je helpt beslissen waar je terug wilt keren en meer tijd wilt doorbrengen. Simon was blij, deskundig en humoristisch. Sommigen wandelen maar meestal in een groot busje voor 21 personen. Ik wou dat we dit hadden gedaan op onze eerste dag in Brussel!

Tour en gids was geweldig. Het ontmoetingspunt moet nauwkeuriger worden gespecificeerd.

Geweldige tour door Jasmin en een buschauffeur die stalen zenuwen heeft.

De gids was absoluut geweldig, ik had uren naar haar kunnen luisteren.