Kathedraal van Split

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Split: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Split: wandeltocht paleis van Diocletianus van 1,5 uur

1. Split: wandeltocht paleis van Diocletianus van 1,5 uur

Reis terug in de tijd tijdens een stadswandeling door Split en ontdek de grootste stad van Dalmatië met een lokale gids. Verken de 1700-jarige geschiedenis van de stad, van de bouw van het Paleis van Diocletianus in 305 n.Chr., tot z'n huidige status als tweede stad van Kroatië. Je ontmoet je gids bij de Gouden Poort van het Paleis van Diocletianus en bewondert de overblijfselen van een oud paleis uit het Romeinse Rijk, waaronder de open colonnades van het Peristilium. Wandel verder naar de imposante Kathedraal van Sint-Dominus, die wordt gezien als de oudste katholieke kathedraal die nog in de originele vorm in gebruik is ter wereld. Je komt meer te weten over Gregorius van Nin bij zijn standbeeld in het Giardinpark en gaat naar de Rivapromenade, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Marjanheuvel en de Adriatische Zee.

...
Split: 1,5 uur durende wandeling en paleis van Diocletianus

2. Split: 1,5 uur durende wandeling en paleis van Diocletianus

Je verkent het oude stadsgedeelte van Split tijdens deze geleide wandeling en bewondert het  paleis van Diocletianus, dat in het begin van de 4de eeuw gebouwd werd voor de Romeinse keizer Diocletianus. Je kuiert door de wirwar van straatjes in het historische stadscentrum en ontdekt een mix van architecturale stijlen: van de laatste overgebleven Egyptische sfinx in het zwart granieten peristilium tot recentere gebouwen uit de 20ste eeuw. Je ervaart de Mediterrane levensstijl van de lokale bevolking en komt meer te weten over de geschiedenis van de magische stad. Struin door de keizerlijke lokatie, van de zuidelijke poort naar de kelders en het grote paleisplein. Je bewondert de noordelijke en de westelijke poort en ontdekt de oude fruitmarkt op Voćni Trg (fruitplein). Je daalt af naar het water via de Riva voor een panoramisch uitzicht op de heuvel Marjan vanaf de promenade. Bij de Kathedraal van Sint-Dominius bewonder je de oudste katholieke kerk ter wereld, die een omgebouwd Romeins keizerlijk mausoleum is.

...
Split: 1,5 uur durende wandeltocht door de oude binnenstad met kleine groepen

3. Split: 1,5 uur durende wandeltocht door de oude binnenstad met kleine groepen

Leer meer over de UNESCO-werelderfgoedlocaties Split tijdens een ontspannende 1,5 uur durende wandeling door de oude stad en bekijk straten en pleinen die dateren uit de tijd van het Romeinse rijk. Ontmoet je gids in de buurt van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Het paleis, dat uitkijkt op de haven, is een van de meest imposante Romeinse ruïnes die nog bestaan. Dwaal door de smalle, pittoreske straatjes rond het paleis en bekijk de kelders en de zuilengalerij van het stenen fort. De ruïnes van het paleis, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedattracties van Split, zijn overal in de stad te vinden, zoals in de kathedraal van St. Doimus, het voormalige mausoleum van Diocletianus. Leer de geschiedenis van Split kennen terwijl je de mediterrane sfeer ervaart op pleinen en straten vol met cafés en souvenirwinkels.

...
Split: privéwandeling van 2 uur

4. Split: privéwandeling van 2 uur

Split is het belangrijkste stedelijke, culturele en verkeerscentrum van Dalmatië. Deze 1700 jaar oude stad maakt deel uit van het werelderfgoed van UNESCO, met zijn talrijke archeologische, historische en culturele monumenten waaronder het beroemde paleis van Diocletianus een speciale plaats inneemt. Deze stad barst van het culturele leven en entertainment, vooral tijdens de zomer wanneer Split, met zijn winkels, werven en andere plaatsen, een groot podium wordt onder de heldere hemel. Na de ontmoeting wordt u meegenomen door het historische deel van de stad. Het paleis van Diocletianus is tegenwoordig het hart van de stad Split en maakt deel uit van het werelderfgoed van UNESCO. Bezoek de goed bewaarde kelders van het paleis van Diocletianus, die als architectonisch doel hadden om de keizerlijke woonwijk op de bovenste verdieping te verhogen. De kelders van het paleis van Diocletianus waren ook een filmlocatie voor Game of Thrones. Vervolgens loop je de trap op naar Peristil. Peristil was bedoeld om te worden gebruikt door Diocletianus en de cultus van de levende zoon van Jupiter, wiens tempel ook zal worden gezien. U zult de kathedraal van St. Duje bewonderen (St. Duje is beschermheer van de Split), oorspronkelijk het mausoleum van Diocletianus, waarvan wordt gezegd dat het de oudste kathedraal ter wereld is. Naast het paleis van Diocletianus ligt het prachtige middeleeuwse deel van de stad met het Volksplein dat bekend staat als Pjaca, uit de periode van de Venetiaanse overheersing. De sightseeing eindigt in Riva, de prachtige waterkant met veel restaurants en cafés.

...
Split: begeleide wandeling

5. Split: begeleide wandeling

Verken de prachtige Dalmatische stad Split tijdens een wandeltocht met een professionele gids. Bezoek het belangrijkste centrum van de oude stad, het beroemde paleis van Diocletianus en het Peristyle-plein. Bewonder de adembenemende schoonheid van de oude Romeinse architectuur van de stad. Na een korte pauze in een coffeeshop, ga je naar het symbool van de stad Split, de St. Duke Cathedral. De kathedraal werd gebouwd in de 13e eeuw en heeft een klokkentoren van 57 meter hoog. Het is een van de best bewaarde oude Romeinse gebouwen die er vandaag de dag nog staan. Klim naar de top van de toren en wees getuige van een adembenemend uitzicht over de hele stad en de centrale Dalmatische eilanden. Ga vervolgens verder naar het beroemde Peristyle-plein en bewonder de ruïnes van het Romeinse rijk. Wandel door de levendige en levendige smalle straatjes van de stad en bereik de tempel van Jupiter. Je deskundige gids deelt fascinerende feiten en verhalen over de stad. Verlaat het paleis van Diocletianus via de Bronzen Poort. Aan het einde van de tour loop je langs de beroemde waterkant genaamd Riva om de sfeer van deze prachtige stad te voelen.

...
Split: rondleiding van 4 uur met geschiedenisbuff B

6. Split: rondleiding van 4 uur met geschiedenisbuff B

Bezoek de must-see bezienswaardigheden van Split in Kroatië tijdens een wandeltocht samen met een lokale gids. Leer alles over de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van St. Domnius, de kerk van St. Martin, de kelders van het paleis van Diocletianus, de tempel van Jupiter en het stadsmuseum van Split. Ontdek de geheimen van deze oude sites. Duik dieper in de historische en culturele context van deze iconische bouwwerken en ontdek wat ze zo uniek maakt. Baan je een weg door het historische stadscentrum en leer goed bewaarde insidergeheimen uit het verleden van de stad. Neem onderweg een pauze voor een ontspannen kopje traditionele Dalmatische koffie.

...
Split: privéwandeling met paleisbezoek van Diocletianus

7. Split: privéwandeling met paleisbezoek van Diocletianus

Dit is je persoonlijke en persoonlijke rondrit langs jouw tempo en interesses. Je tour is flexibel en wordt begeleid door een professionele, hooggekwalificeerde gids met een echte passie voor het toeren van Kroatië en om je zijn schoonheid te laten zien. Je ontmoet je gids in het centrum van Split, een van de oudste steden in Kroatië, met vertrektijden die bij je passen. Vanaf hier begint u aan een wandeltocht en ontdekt u de romaanse kerken van Split uit de 12e en 13e eeuw, middeleeuwse vestingen, 15e-eeuwse gotische paleizen en andere paleizen in renaissance- en barokstijl. Slenter door het Romeinse deel van de stad, waar de ruïnes van het paleis van Diocletianus verspreid liggen en bezoek de kathedraal van Sint-Domnius. Lokaal bekend als St Duje, dit is een van de best bewaard gebleven oude Romeinse gebouwen die er vandaag staan, gebouwd in de 5e eeuw op de plek waar Diocletianus, de laatste beroemde vervolger van de christenen, in 311 n.Chr. Werd begraven. Andere ongelooflijke bezienswaardigheden zijn het standbeeld van de middeleeuwse Kroatische bisschop, Gregorius van Nin, de Gouden Poort en de torenklok, die sinds de 15e eeuw tijd in Split heeft doorgebracht. In de middeleeuwse wijk kunt u het stadhuis bekijken, de vismarkt - een knooppunt van het leven in Split - en de prachtige promenade over de haven van Riva. Uw privégids deelt feiten en verhalen met u terwijl u de levendige cultuur van deze historische stad ervaart. Dit is een rondleiding waar het hele gezin van zal genieten en uw persoonlijke gids zal de reisroute voor u aanpassen.

...
Split: magische avond sightseeing privétour

8. Split: magische avond sightseeing privétour

Ontdek Split, de belangrijkste culturele stad van Dalmatië met een 1700 jaar oud erfgoed dat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een magische avondwandeltocht door de oude stad en bekijk talloze archeologische, historische en culturele monumenten waaronder het beroemde paleis van Diocletianus een speciale plaats inneemt. Ervaar de aantrekkingskracht en de warmte van een moderne mediterrane stad vol met cultureel leven en entertainment. Wandel door de winkelstraten, markten en pleinen die tot leven komen tijdens de zomeravonden. Nadat je door je gids bent verwelkomd, volg je ze terug in de tijd naar de Romeinse tijd toen het paleis van Diocletianus werd gebouwd. Bezoek de goed bewaard gebleven kelders en loop de trap op naar Peristyle en de Jupiter-tempel. Bewonder de kathedraal van St. Duje gewijd aan de patroonheilige van Split. Ontdek hoe deze kerk oorspronkelijk het mausoleum van Diocletianus was en naar verluidt de oudste kathedraal ter wereld is. Stap buiten het paleis van Diocletianus om het prachtige middeleeuwse deel van de stad te verkennen. Loop het Volksplein binnen dat bekend staat als Piazza vanaf de Venetiaanse overheersing in de stad. Beëindig uw sightseeingtour in Riva langs de prachtige waterkant waar u veel restaurants en cafés zult vinden om de vrolijkheid van de avond voort te zetten.

...
Split: Private Day Tour van Dubrovnik

9. Split: Private Day Tour van Dubrovnik

Neem een excursie van Dubrovnik naar de stad Split op een dagexcursie en een eigen wandeltocht. Zie de vele bezienswaardigheden en leren waarom Split staat bekend als het hart van Dalmatië. Bij aankomst in de stad, join je vriendelijke gids voor een wandeltocht van deze stad en haar historische centrum, dat is een UNESCO World Heritage Site. Met een bevolking van 200.000 mensen, Split is groot genoeg om zijn eigen te houden, maar klein genoeg om te boeien en charme haar bezoekers. Bezoek de oudste delen van de stad, het wereldberoemde Paleis van Diocletianus, en verhalen en legendes te horen over Split langs de weg. Als je loopt, laat je meeslepen door 1700-jarige geschiedenis van de stad geveegd voordat we terug naar Dubrovnik.

...

Sitemap Kathedraal van Split

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Split ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Split

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 767 beoordelingen

Zeer de moeite waard overzicht van de historische achtergrond van het Diocletianus-paleis, dat de basis vormt voor verdere verkenning op eigen gelegenheid. Gids was zeer deskundig, vriendelijk en georganiseerd. Groep was niet te groot (het was verdeeld toen ze zich realiseerden dat het aantal aanwezigen een beetje hoog was) en we konden gemakkelijk naar haar praten luisteren.

Geweldige tour

We waren onder de indruk van de flexibiliteit van de touroperator die onze starttijd verlegde omdat ons cruiseschip Venetië vertraagde. Ze reageerden op mijn late e-mail en waren erg meegaand. De tour zelf bood een goed inzicht in de ontwikkeling van Split in de beginjaren. De gids was uiterst deskundig en vriendelijk. Ik zou deze tour aanbevelen aan anderen.

Leuke tour die je meer leert over de geschiedenis van Split. De tourgide had veel leuke weetjes en was erg vriendelijke. Er was ook specifieke aandacht voor het welzijn van de stad, iets dat wij erg belangrijk vinden.

Wij hadden Tanja als gids. Zo enthousiast. Ik ga echt niet elke stad met een gids bezoeken, maar Split heeft een mooi verhaal.

Erg leuke enthousiaste gids! Dit maakt een stadswandeling zoveel Leuker en boeiender!! Aanrader!