Kies data

Kathedraal van Valencia

Kathedraal van Valencia: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Valencia Tourist Card: 24, 48 of 72 uur

1. Valencia Tourist Card: 24, 48 of 72 uur

Reis gratis met stadsbussen, metro's, trams en voorstadstreinen, krijg gratis toegang tot gemeentelijke musea en monumenten, en profiteer van speciale kortingen bij de belangrijkste toeristische attracties van Valencia met de Valencia Tourist Card. Kies uit kaarten van 24, 48 of 72 uur, afhankelijk van jouw reisplannen. Geniet van reizen met stads- en grootstedelijke bussen, voorstadstreinen en metro- en tramzones AB, inclusief het traject Valencia-Airport-Valencia (L3, L5). Ontdek de stad met gratis toegang tot gemeentelijke musea en monumenten, zoals de Lonja de Seda, ook bekend als de Zijdebeurs, de Serranos en Quart torens, het Fallas Museum, de Almoina, en nog veel meer. Geniet van kortingen bij belangrijke bezienswaardigheden in de stad, waaronder 10% korting bij Ciudad de las Artes y las Ciencias, 10% korting bij Oceanogràfic, 12% korting bij Bus Turístico, 50% korting bij Marqués de dos Aguas, 10% korting bij de kathedraal en tot 20% korting op jouw rondleiding.

Valencia: fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

2. Valencia: fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

Fiets met een plaatselijke gids door de gezellige straten van het oude centrum van Valencia. Ontdek spectaculaire gebouwen, waaronder de kathedraal van Valencia. Je kunt kiezen voor een groepsfietstocht van 2 of 3 uur, of voor een privétour van 3 uur en de tour aanpassen aan de locaties van jouw voorkeur in de stad Valencia. Fiets richting de rivier de Túria en bezoek de prachtige tuin. Fiets langs het Palau de la Música en de gigantische speeltuin van Gulliver uit het boek Gulliver's Travels. Tijdens het laatste gedeelte van de tour verken je de Stad van de Kunsten en Wetenschap. Bekijk de beroemde modernistische gebouwen van de architect Santiago Calatrava voordat je weer terugkeert naar het centrum van de stad.

Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

3. Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

Dompel jezelf onder in de charmante historische wijk van Valencia en maak een informatieve wandeling door de pittoreske smalle straatjes. Kom indrukwekkende lokale bezienswaardigheden tegen tijdens een wandeltocht door het gebied. Betreed de kathedraal, de kerk van Sint Nicolaas en de Lonja de la Seda. Ontmoet je gids bij de imposante Torres de Serranos en duik vervolgens diep het bruisende stadscentrum in. Ontdek de eeuwenoude muren die de wijk omringen en loop de Sint-Niklaaskerk binnen. Bewonder het prachtige interieur, bedekt met 2000 vierkante meter barokke fresco's, geschilderd door Dionís Vidal. Ga verder naar de Lonja de la Seda, een spectaculaire UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bewonder de gotische architectuur, de hoge en stevige zuilen en het geometrische dak. Kijk naar de drukke Centrale Markt aan de overkant van de weg en ga richting Plaza de la Reina. Betreed de Metropolitan Cathedral of the Assumption of the Virgin Mary, waarvan gezegd wordt dat ze de Heilige Graal in haar interieur houdt. Ontdek de Romeinse ruïnes van de Almoina, de meest relevante archeologische overblijfselen in Valencia. Tot slot leer je op de Plaza de la Virgen de geheimen van de Basiliek van de Maagd Maria van de Verlaten kennen. Eindig uw reis in dit gebied.

Middeleeuws Valencia: Segwaytour van 1 uur

4. Middeleeuws Valencia: Segwaytour van 1 uur

Tijdens deze Segwaytour van 1 uur door het middeleeuwse deel van Valencia krijg je de kans om de belangrijkste en kenmerkendste monumenten en wijken van de stad te zien. Het beste deel van de activiteit is dat je alle bezienswaardigheden op een leuke en milieuvriendelijke manier te zien krijgt! Na een korte oefensessie waarin je aan de Segway kunt wennen ga je op weg voor een tour van 1 uur over een route langs de volgende plekken: Torres de Serranos, het plein van El Carmen, Portal de la Valldigna en de Arabische stadsmuren, de kerk van San Nicolás en de Zijdebeurs (Lonja). Je komt ook langs de Mercado Central, het ronde Plaza Redonda, de kerk van Santa Catalina, de Kathedraal van Valencia, het Paleis van de Aartsbisschop, Plaza de la Almoina en Plaza de la Virgen.

Valencia: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en audiotour

5. Valencia: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en audiotour

Ontdek de hoogtepunten in Valencia met een interactieve smartphone-app. Ontgrendel de stad met locatiegebaseerde raadsels en bekijk de bezienswaardigheden van de stad op een unieke manier. Log in op je app en start je rondleiding langs 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aan het begin van elke attractie ontdek je een puzzel om meer te weten te komen over Valencia. Je kunt stoppen en aanwijzingen vinden bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Begin je tour bij de veel gefotografeerde arena van Valencia. Bezoek het stadhuis van Valencia in het stadscentrum, terwijl 'Mercat Central' je een voorproefje geeft van het stadsleven. Maak een foto bij de Valencia Silk Exchange, die je zal verbazen met zijn architectuur, en geniet van de schoonheid van het iconische Plaza de la Virgen. Bezoek de onvergelijkbaar mooie kathedraal van Valencia. Ook kom je langs de altijd vernieuwende Universiteit van Valencia. Bewonder de imposante Mercat Colón. De kers op de taart van deze unieke ervaring wordt de Puente de las Flores. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel uit te spelen. Voor uw gemak kunt u de tour starten of pauzeren wanneer u maar wilt, zodat u de stad in uw eigen tempo kunt zien. Leer onderweg informatie en feiten en maak foto's.

Valencia: stadswandeling met gids met tapasproeverijen

6. Valencia: stadswandeling met gids met tapasproeverijen

Terwijl je Valencia verkent, leer je alles over de verbazingwekkende geschiedenisstad terwijl je geniet van verschillende lokale gerechten. Bezoek enkele van de meest historische locaties van Valencia en leer meer over de geschiedenis, cultuur en traditie. Ontdek hoe de rijke geschiedenis en cultuur van de stad een enorme impact hadden op het voedsel dat nu lokale specialiteiten zijn. Verken het historische centrum van de stad, waar u de oude stierenvechtring vindt en langs de prachtige kathedraal van Valencia. Terwijl je door de kronkelende straatjes loopt, zie je de historische zijdebeurs, het prachtige Plaza Redonda en de torenhoge Torres de Serranos. Tijdens deze historische wandeling ontdek je de oude stierenvechtring en passeer je de schitterende kathedraal. Bekijk de Arabische muur, de toren van San Bartolomé en het prachtige Generalitat-paleis. Je leert alles over de rijke geschiedenis en cultuur van deze oude stad. Ontdek de oude eetgelegenheden van Valencia tussen de historische bezienswaardigheden van de stad. Proef traditionele Valenciaanse gerechten en leer over de aparte en buitengewone keuken.

Valencia: speurtocht en iconische bezienswaardigheden zelfgeleide tour

7. Valencia: speurtocht en iconische bezienswaardigheden zelfgeleide tour

Leer het iconische Valencia in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "kathedraal van Valencia en de Micalet-toren", "Het Maagdenplein", "Serranos-torens", "El Carmen-district" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar het "Point of a Hook-huis" en gebruik de code om de game in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de "The Carmen-buurt". De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Valencia: privérondleiding door de oude binnenstad van 4 uur

8. Valencia: privérondleiding door de oude binnenstad van 4 uur

De oude binnenstad van Valencia is ideaal om lopend te verkennen. Op deze wandeltocht volg je de sporen van 2.000 jaar stadsgeschiedenis in de wijk El Carmen. Zie de kathedraal, Plaza de la Virgen, La Lonja de la Seda (de zijdebeurs, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie), Mercado Central (overdekte markt) en het stadhuisplein – slechts een paar voorbeelden van de indrukwekkende bezienswaardigheden in het centrum. De rondleiding kan worden aangepast aan je wensen en interesses. Beslis zelf wat je wilt bezoeken: Plaza de la Virgen of Plaza Redonda, de prachtige kathedraal of de Torens van Serranos. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden waar je uit kunt kiezen, tijdens deze wandeltocht van 4 uur. Onderweg krijg je suggesties en ideeën voor je verblijf in Valencia. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een gastronomische proeverij op de centrale markt of van de traditionele Valenciaanse Horchata de Chufa (een koud drankje gemaakt van noten) in de zijdebeurs. Mogelijke startpunten voor de rondleiding zijn: - Parque Glorieta/Palau de la Justicia - Palacio del Marques de dos Aguas - Banco de Valencia - Stadhuisplein - Mercado Central - De zijdebeurs - Plaza Redonda - Plaza de la Reina - Kathedraal - Plaza de la Virgen - Palau de la Generalitat - Torres de Serranos

Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

9. Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

We zullen het werk ontdekken van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, die verschillende gebouwen heeft die iconen van de stad zijn geworden. Het is een wetenschappelijk en cultureel recreatiecomplex dat beter bekend staat als de Stad van Kunsten en Wetenschappen. We zullen de zeer heilige kelk in de kathedraal ontdekken, de emotie voelen in de basiliek van de Maagd van de Verlaten en de Centrale Markt leren kennen met al zijn kraampjes vol vers voedsel van topkwaliteit. Rust uit en geniet van wat tapas in de zon op een van de terrassen en ga verder met de Lonja de la Seda, een juweel van burgerlijke gotiek. En als u nog kracht over heeft, mag u de zogenaamde Valenciaanse Sixtijnse Kapel niet missen: de kerk van San Nicolás. We eindigen het tourcentrum in "La Albufera de Valencia", dat in 1986 werd uitgeroepen tot natuurpark; de geschiedenis gaat echter veel verder terug in de tijd. Voordat we terugkeren naar Alicante, maken we een stop om onszelf te boeien met zijn pracht en zijn charme die een ongekende fauna en flora aantrekt. We zullen meer weten over de geschiedenis en natuurlijke waarde voor het ecosysteem van de regio.

Valencia: privéwandeling van 4 uur en de kathedraal van Valencia

10. Valencia: privéwandeling van 4 uur en de kathedraal van Valencia

Verken het architecturale erfgoed van Valencia, van de oude overblijfselen van het Romeinse rijk tot de meest opvallende hedendaagse gebouwen van de stad tijdens deze begeleide wandeling. Krijg de kans om de Serranos-torens, de levendige Caballeros-straat en andere bezienswaardigheden in de stad te zien. Bezoek vervolgens een onmiskenbaar icoon van de hoofdstad, de Stad van Kunsten en Wetenschappen, een gebouwencomplex ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Loop door de ongelooflijke gevel waar u de gebouwen van het Oceanogràfic, het Museu de les Ciències, Palau de les Arts Reina Sofía en de Hemisfèric zult vinden. Ga verder met een wandeling over de Plaza de la Virgen, waar de stad voor het eerst werd gebouwd en de thuisbasis van het UNESCO-festival Las Fallas. Stop bij de Centrale Markt van Valencia en blader door meer dan 1000 kraampjes met verse groenten en fruit, vleeswaren, kazen, kruiden en zeevruchten. Bezoek vanaf hier de kathedraal van Valencia met de klokkentoren "El Miguelete". Bekijk de ingewikkelde heilige kelk in de kathedraal, een van de belangrijkste kunstwerken uit de eerste Spaanse Renaissance . Bewonder hier de grote kunstcollectie en verschillende religieuze schatten. Ontdek ten slotte de geheimen van de fresco's die de plafonds van de kerk van St. Nicolaas van Bari sieren, die werden geschilderd door de in Valencia geboren barokkunstenaar Dionís Vidal. Zie de sterke gotische invloed die moeiteloos versmelt met de barokke kunst.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
  • Citycards
25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Kathedraal van Valencia

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Valencia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Valencia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.727 beoordelingen

Deze pas is een heel ingenieus idee, waarmee je vervoer kunt nemen en kunt profiteren van voordelen in musea. Het ophalen van de pas is het gemakkelijkst te doen bij een distributeur van het gemeentehuis van het ajuntament, vergezeld van een gedetailleerd plan van de plaatsen om restaurants en andere te bezoeken die tot uw beschikking staan

Geweldige fietstocht langs alle bezienswaardigheden in de oude stad met stops en korte uitleg. Super gids en fietsen door Valencia is echt een geweldige ervaring. Aan het einde kregen we veel insidertips van de gids over restaurants, bars en andere hotspots. Het was het waard.

Geweldige activiteit, de stad per fiets ontdekken is geweldig, comfortabele fiets, onze gids Xavier sprak goed Frans en legde het goed uit, ik raad het ten zeerste aan

Het was leuk om met een Nederlands sprekende gids door Spanje te fietsen. We hebben ervan genoten

Geweldige tijd doorgebracht met onze gids Xavier, zijn Frans was uitstekend