Datums kiezen

Kathedraal van Verona

Kathedraal van Verona

Kathedraal van Verona: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Verona: Verona Card met snelle toegang tot de Arena

1. Verona: Verona Card met snelle toegang tot de Arena

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en grote Romeinse keizers en verken de stad Verona in je eigen tempo met een Verona Card. De Verona Card is 24 of 48 uur geldig (afhankelijk van de geboekte optie) en geeft u gratis of gereduceerde toegang tot tientallen stadsmusea en monumenten, evenals onbeperkt reizen met het ATV-vervoersysteem. Bespaar tijd en geld terwijl u overal naartoe gaat, alles ziet en de lange rijen onderweg overslaat. De Verona Card is een all-inclusive ticket dat fungeert als uw persoonlijke paspoort naar de historische stad. Kijk eens binnen in de Arena van Verona, waar op speciale avonden nog steeds opera wordt opgevoerd. Bewonder Julia's balkon en lees de liefdesbrieven die aan de muur van Casa di Guilietta zijn vastgemaakt. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van Torre dei Lamberti (Lamberti-toren). Dit zijn slechts enkele van de aangeboden attracties. Bekijk ze op basis van uw interesses en reis van de ene naar de andere met het ATV-bussysteem. Gratis toegang tot musea en monumenten: • Verona Arena (sla de wachtrij over) • Museo Lapidario Maffeiano • Julia's balkon in Casa di Giulietta • Torre dei Lamberti • Museo di Castelvecchio • Basiliek van San Zeno Maggiore • Complesso del Duomo • Kerk van Santa Anastasia • Arche Scaligere • Moderne kunstgalerij Achille Forti - GAM Palazzo della Ragione • Kerk van San Fermo Maggiore • Museo Civico di Storia Naturale • Museo degli Affreschi en Tomba di Giulietta • Museo Archeologico al Teatro Romano (MATR) • Radiomuseum Guglielmo Marconi Verlaagde toegangsprijs: • Fondazione Museo Miniscalchi Erizzo • Museo Africano • Giardino Giusti • MusALab - Franca Rame Dario Fo

Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

2. Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

Spring op de rode bus met open dak en bekijk de bezienswaardigheden van Verona terwijl je meer leert over deze historische stad via het meertalige audiocommentaar aan boord. Reis op 2 routes die speciaal zijn ontworpen om u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te laten zien. Beide tours starten vanaf Piazza Brà, het plein van de Arena. U kunt op uw gemak uitstappen en op verkenning gaan, waarbij u zo vaak als u wilt weer in de bus stapt met uw 24- of 48-uursticket. Het historische Verona staat bekend als het decor voor het verhaal van Romeo en Julia en is een mix van zijn legendarische verleden en zijn moderne industriële basis. Dit was een van de machtigste steden tijdens de begindagen van het Romeinse rijk, en de oude stad is een van de best bewaarde steden in Italië. Haltes rode route: • Piazza Bra • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basiliek S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (het huis van Julia) Haltes van de blauwe route: • Piazza Bra • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Duomo • Piazza Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (het huis van Julia)

Verona: zelfzoektocht en stadstour langs hoogtepunten

3. Verona: zelfzoektocht en stadstour langs hoogtepunten

Leer Verona in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Dit is een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, stelletjes, groepen, gezinnen en kinderen en kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de tour-app op je mobiele apparaat hebt gedownload, word je op een interactief avontuur geleid om 10 attracties in Verona te ontdekken (toegang tot attracties met kaartjes niet inbegrepen) . Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Gebruik aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden en daag jezelf uit om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Ontdek tijdens het verkennen lokale informatie en feiten over de stad. Geniet onderweg van de vrijheid om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Begin op elk moment met spelen en bewonder de stad in je eigen tempo. Stop om zoveel foto's te maken als je wilt, of kies ervoor om tussendoor een lunchpauze te nemen. Begin je tour bij de imposante Arena van Verona, het handelsmerk van Verona! Bezoek Porta Borsari met zijn betoverende imago. Fotografeer Julia's huis rechtstreeks uit de mooiste droom en bewonder Piazza Delle Erbe met zijn unieke architectuur. Sta versteld van Piazza Dei Signori, een van de belangrijkste symbolen van Verona. Ga vervolgens naar de Basilica di Santa Anastasia, de belangrijkste gotische kerk in Verona. Kijk naar de rustige Ponte Pietra, een Romeinse boogbrug. Bewonder de Cattedrale di Santa Maria Matricolare met haar prachtige interieur. De op een na beroemdste brug van Verona is Ponte Della Vittoria, een 111 meter lange boogbrug gebouwd in de jaren 1920. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour de Ponte di Castelvecchio is, een plek die altijd druk en betoverend is.

Verona: Geschiedenis en verborgen juweeltjes wandeltour

4. Verona: Geschiedenis en verborgen juweeltjes wandeltour

Wandel door Verona tijdens een informatieve en dynamische wandeling met je professionele gids en zijn live eentalig commentaar. Richt je aandacht op de belangrijke details die je meestal over het hoofd ziet en geniet ten volle van de bezienswaardigheden terwijl je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen charmante hoekjes loopt. Ontmoet je gids op het eigenlijke centrale plein, Piazza Bra, en waan je meteen terug in het Romeinse tijdperk, toen de Arena onderdak bood aan de gladiatorenwedstrijden en leer over de bijzondere vorm, grootte, ouderdom en ontdek hoe het een paar millennia heeft kunnen overleven. Ga naar een archeologische site en ontdek wat er onder de grond ligt. Volg de lijn van de vroegmiddeleeuwse stadsmuur om de Corso te bereiken, de oudste en belangrijkste lokale straat, waarlangs de meeste opmerkelijke gebouwen liggen. Bewonder Porta Jovia, het mooist versierde Romeinse monument, en staar naar het schilderachtige uitzicht over de rivier met een prachtig middeleeuws kasteel en de bijbehorende brug. Betreed het Romeinse deel van Verona en ga op avontuur in huizenblokken. Leer hoe je de leeftijd van de gebouwen kunt bepalen en hoe de architectuur in de loop der eeuwen is veranderd. Verken het Piazza delle Erbe en bekijk de oudste fontein en de mooiste gevels van de stad. Luister naar de anekdotes over het leven op het marktplein. Bewonder het Piazza dei Signori met openbare gebouwen zoals Palazzo della Ragione, Palazzo Della Scala en Palazzo del Capitano. Onthul de identiteit van de hoogste toren van de stad en duik in het middeleeuwse leven van een Italiaanse welvarende stad. Ontdek de belangrijkste, machtigste en beroemdste plaatselijke familie ooit, luister naar merkwaardige anekdotes over hen en sluip binnen in de grootste en mooiste kerk van de stad. Bewonder de dramatische mausolea van de Arche Scaligere op weg naar het huis van Romeo en het balkon van Julia en ontdek de achtergrond van de tragedie van Shakespeare. Aan het einde van de tour, na het centrum van de stad van links naar rechts te hebben doorkruist, bevind je je in het hart van de stad, klaar en in staat om het beste te maken van je tijd in het eerlijke Verona, Unesco-werelderfgoedlocatie.

Verona: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

5. Verona: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in de imposante Verona Arena, het handelsmerk van Verona! Bezoek Porta Borsari met zijn betoverende beeld. Fotografeer Julia's huis rechtstreeks uit de mooiste droom en bewonder Piazza delle Erbe met zijn unieke architectuur. Piazza dei Signori zal je verbazen, het is een van de karakteristieke symbolen van Verona. Dan wacht de Basilica di Santa Anastasia op je, vergeet niet foto's te maken, het is de belangrijkste gotische kerk in Verona! Ponte Pietra zal u sprakeloos achterlaten met zijn rustige schoonheid. Bewonder de Cattedrale di Santa Maria Matricolare met zijn prachtige interieur. De op één na beroemdste brug van Verona, Ponte della Vittoria, is de moeite en de ruimte in je mobiele geheugen waard, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour de Ponte di Castelvecchio zal zijn, een plek die altijd druk en betoverend is.

Verona: stadsverkenningsspel en rondleiding

6. Verona: stadsverkenningsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een leuk spel tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Verona. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour bij de imposante Arena van Verona, het handelsmerk van Verona! Bezoek Porta Borsari met zijn betoverende imago. Fotografeer Juliet's House rechtstreeks uit de mooiste droom en bewonder de unieke architectuur van Piazza Delle Erbe. Sta versteld van Piazza Dei Signori, een van de belangrijkste symbolen van Verona. Ga vervolgens naar de Basilica di Santa Anastasia, de belangrijkste gotische kerk van Verona. Kijk naar de rustige Ponte Pietra, een Romeinse boogbrug. Bewonder de Cattedrale di Santa Maria Matricolare met haar prachtige interieur. De op één na beroemdste brug van Verona is de Ponte della Vittoria. De kers op de taart van deze unieke tour is de Ponte di Castelvecchio, een plek die altijd druk en betoverend is.

Verona: Digitale gids gemaakt door een local (zelf rondleiding)

7. Verona: Digitale gids gemaakt door een local (zelf rondleiding)

De belangrijkste bezienswaardigheden, de belangrijkste monumenten, de curiosa, de legendes, de plaatsen die door de plaatselijke bevolking worden bezocht, de beste restaurants, de typische gerechten en de anekdotes van mensen die altijd in de stad hebben gewoond. Dit zijn de elementen die ik graag in een tour zou willen vinden als ik op reis ben en dat is precies wat je in deze digitale tour zult vinden! Wat heb je nodig voor deze tour? - Smartphone - Internetverbinding - Een beetje energie! Je zult ongeveer 4,5 km lopen, maar het is haalbaar ongeacht je atletische training (dus de tour moet in beweging worden gedaan door de straten van Verona en niet alleen via de telefoon). Je kunt de tour op elk gewenst moment starten: na aankoop ontvang je een e-mail (binnen ongeveer 10 minuten) met de link om toegang te krijgen tot de tour. Eenmaal gekocht kan de tour gebruikt worden voor de duur van de geboekte dag + 2 extra dagen. Tijdens de tour kun je vrij de monumenten betreden (entreegelden zijn niet inbegrepen) en zoveel tijd besteden als je wilt aan de verschillende bezoeken! In tegenstelling tot standaard rondleidingen waarbij je achter een gids aan moet rennen, is het mooie van deze ervaring dat je zelf kunt beslissen of je wilt ontspannen, historische inzichten wilt lezen of meer tijd wilt besteden aan eten of uitzichten! De ervaring ligt helemaal in jouw handen!

Dante in Verona: Van Inferno tot Paradijs

8. Dante in Verona: Van Inferno tot Paradijs

Ontdek de betoverende wereld van de Goddelijke Komedie van Dante Alighieri, midden in het hart van Verona. Een stad die als meer dan alleen een decor diende voor zijn transcendente verzen. De dichter was namelijk te gast bij de illustere familie Scaligeri die in Verona kastelen, boogbruggen en paleizen bouwde en de straatmuren met fresco's beschilderde. Je gids zal de ingewikkelde verbanden tussen het werk van Dante en de plaatsen die je bezoekt belichten, je begrip verrijken en de verzen tot leven laten komen terwijl je door de labyrintische straten van de stad loopt.

Privéwandeling door Verona inclusief kaartjes

9. Privéwandeling door Verona inclusief kaartjes

Dompel jezelf onder in de magie en romantiek van Verona met deze privéwandeling, die een diepe duik biedt in de geschiedenis, architectuur en cultuur van de stad. Verona staat niet alleen bekend als het decor van Shakespeare's 'Romeo en Julia', maar ook vanwege zijn rijke historische bezienswaardigheden, waaronder de goed bewaarde Arena di Verona - een waar bewijs van het Romeinse verleden van de stad. Begin je tour in de prachtige Arena di Verona, een Romeins amfitheater dat tot de grootste en best bewaarde ter wereld behoort. Stel je de echo's voor van gladiatorenspektakels en grootse gebeurtenissen die ooit de lucht vulden. Tegenwoordig komt de Arena elke zomer tot leven als er een prestigieus operafestival wordt gehouden, waarmee zijn erfenis als ruimte van spektakel en openbare bijeenkomsten wordt voortgezet. Je gids zal het levendige verleden van de arena tot leven brengen, met details over de constructie, de functie ervan in de Romeinse samenleving en de blijvende impact ervan op de cultuur van Verona. Vanaf daar wandelt u door de Via Mazzini, de luxueuze winkelstraat van Verona. Deze bruisende verkeersader biedt een elegante mix van geschiedenis en moderniteit, omzoomd met boetieks in historische gebouwen. Hier kunt u de voortreffelijke Italiaanse mode en design bewonderen die de etalages vult. Je volgende stop is het Piazza delle Erbe, een oud Romeins forum dat nu het bruisende marktplein van de stad is. Het plein wordt omgeven door prachtig beschilderde gebouwen en staat vol met kraampjes met verse producten, lokale delicatessen en handwerk. De levendige sfeer hier maakt het een geweldige plek om mensen te kijken en de lokale cultuur op te snuiven. Natuurlijk zou geen bezoek aan Verona compleet zijn zonder hulde te brengen aan de beroemdste fictieve inwoners van de stad, Romeo en Julia. Terwijl je naar Julia's huis loopt, vertelt je gids het tragische liefdesverhaal dat tot de verbeelding van mensen over de hele wereld spreekt. Ga onder het beroemde balkon staan en wrijf misschien zelfs over het standbeeld van Julia voor geluk in de liefde. Vervolg uw verkenning door een bezoek te brengen aan het Piazza dei Signori en de kathedraal van Verona, andere essentiële haltes die getuigen van het rijke historische en architectonische landschap van Verona. Elke site heeft zijn unieke charme en verhaal dat uw gids graag met u deelt. Je wandeltocht door Verona eindigt met een bezoek aan Castelvecchio, een 14e-eeuws fort dat nu een museum herbergt. Bewonder de opvallende architectuur van het kasteel terwijl je gids een levendig beeld schetst van het verleden van Verona. Geniet tijdens uw privéwandeling van de onverdeelde aandacht van uw gids, die op uw interesses kan inspelen en al uw vragen over de geschiedenis, cultuur en het dagelijkse leven van Verona kan beantwoorden. Deze tour is perfect voor degenen die Verona buiten het oppervlak willen ervaren en de tijd willen nemen om de minder bekende pareltjes te waarderen en de diepe historische wortels ervan te begrijpen. Vergeet niet dat deze privéwandeltocht alleen voor jou is. Het reisschema kan worden aangepast aan uw tempo en voorkeuren.

Privétour door Verona: de plaats van geliefden

10. Privétour door Verona: de plaats van geliefden

De rondleiding door Verona zal een wandeling zijn om de symbolische monumenten te ontdekken die het over de hele wereld beroemd hebben gemaakt, een historisch centrum vol architectuur, kunst en vele bezienswaardigheden die bezoekers van alle leeftijden aantrekken. Het begint bij de prachtige middeleeuwse Scaligero-brug van Castelvecchio over de Adige-rivier in marmer en rode bakstenen, grenzend aan het kasteel, een imposant fort gebouwd om de stad te verdedigen tegen vijandelijke aanvallen met de Mastio-toren in het midden, nu een museum. We wandelen in het historische centrum door Porta Borsari, een van de oudste poorten langs de Romeinse muren van Verona, totdat we de piazza delle Erbe bereiken, de ontmoetingsplaats van de stad voor 's avonds een aperitieven in de vele bars tussen de historische gebouwen zoals de barokke Maffei-paleis met de beelden van Griekse goden, het koopmanshuis en het stadhuis; om het oudste plein van Verona, het hart van de handel, te verfraaien, zijn er ook de fontein van Madonna Verona en de zeer hoge Lamberti-toren van waaruit u kunt genieten van een uniek uitzicht over de hele stad. We vervolgen de tour door een bezoek te brengen aan het interieur van de kathedraal van S. Maria Matricolare in gotisch-renaissancestijl met vloeren bedekt met mozaïeken en het beroemde schilderij van Titiaan van de Hemelvaart van de Maagd te bewonderen. Op een steenworp afstand van de kathedraal vinden we de Ponte Pietra, de enige overgebleven Romeinse brug in de stad, die het Romeinse theater verbindt dat wordt gebruikt voor concerten en shows aan de andere kant van de Adige. Tussen de pittoreske straatjes van het historische centrum van Verona is het een must om Piazza dei Signori te verkennen met het standbeeld van Dante in het centrum, het administratieve centrum van de stad met indrukwekkende gebouwen zoals het Scaligeri-paleis, de Loggia del Consiglio en het Palazzo della Ragione met zijn elegante trap; ook mooi zijn de Scaliger-bogen in weelderige gotische stijl, een monumentaal graf van de oude heren van Verona. We vervolgen de wandeling in een van de symbolische plaatsen van Verona, het huis van Julia van de familie Capulet, beroemd gemaakt door Shakespear's tragedie van de twee geliefden met het iconische balkon waar Julia uitkeek om met Romeo te praten, de muur bedekt met brieven en berichten van liefde en het beroemde bronzen standbeeld van Julia vol curiosa en een favoriete bestemming voor selfies. We eindigen de rondleiding door de Via Mazzini, de winkelstraat en de bron van de liefde over te steken om bij het symbolische monument te komen, de imposante Arena van Verona, gebouwd in de 1e eeuw na Christus. om de gevechten tussen gladiatoren te organiseren, is het tegenwoordig het op twee na grootste amfitheater in Italië en het grootste openluchtoperahuis ter wereld waar jaarlijks prestigieuze concerten en shows van verschillende soorten worden gehouden.

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kathedraal van Verona: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kathedraal van Verona

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Verona bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Verona

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.946 beoordelingen

Zowel jong als oud genoten van de reis. Nadat we wat moeite hadden met het vinden van de bushalte omdat de ruimte vrij groot was en er veel bushaltes waren, stond er ongeveer 15 minuten voor vertrek een toeristengids bij de bushalte om de kaartjes voor de bus uit te printen. Bij binnenkomst wordt u hartelijk begroet en kunt u desgewenst een koptelefoon ontvangen, die weliswaar niet van hele goede kwaliteit is, maar alleen bedoeld is voor de tour(s). Hiermee konden we de tour in één van de 12 talen volgen. Elk van de 2 mogelijke tours bezocht 8 bezienswaardigheden. Op sommige stations stopte je even zodat je kon uitstappen als je de kerk wilde bezoeken. Helaas werkte het weer niet mee, dus we hebben gewoon genoten van de tour.

De Verona Card is uiterst handig, ik ben een universiteitsstudent jonger dan 25 jaar en woonachtig in de EU, dus ik zou recht hebben op enkele kortingen, maar voordat ik mijn verblijf in Verona organiseerde, zocht ik naar wat prijzen op internet, en als je dat doet ook, reken maar uit en het is duidelijk dat de kaart de moeite waard is. Het heeft mij er ook toe aangezet monumenten te bezoeken waarvan ik denk dat ik ze anders niet zou hebben opgemerkt. Sterk aanbevolen!

Een leuke ervaring, je kunt wisselen tussen de rode en blauwe lijn en binnen 24 uur meerdere keren dezelfde route afleggen. U kunt echter niet 100% vertrouwen op de vertrektijden aan de haltes...

Als je van plan bent veel te gaan bekijken in Verona is de pas zeker een aanrader. Toegang tot de meeste locaties is inbegrepen net als het gebruik van het bus netwerk in de stad.

Hoewel het weer slecht was, was de ervaring erg leuk. Het is een prachtige plek om te wandelen met veel interessante plekken. Zeer verrijkende ervaring