Kathmandu
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Kathmandu

Bekijk alle tours en activiteiten in Kathmandu

Kathmandu: 7 bezienswaardigheden en hoogtepunten

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. Hier ontdek je duizenden jaren cultuur en verken je historische tempels van zowel hindoes als boeddhisten. Hieronder vind je een aantal highlights en feiten over deze stad .

Foto: Jorge Láscar@flickr (CC BY 2.0)

Basantapur Durbar Square

In de 19e eeuw was het plein Basantapur Durbar de speeltuin van de Nepalese monarchie. Door meerdere natuurrampen zijn een aantal gebouwen aan reparatie onderhevig geweest, maar de traditionele architectuur houdt stand en het plein is nog altijd UNESCO Werelderfgoed.

Shechenklooster

Het klooster van Shechen werd eind 17e eeuw opgericht voor Tibetaanse boeddhisten. Driehonderd monniken verzorgen Shechen, dat één van zes moederkloosters in Nepal is.

Boudhanath

Deze meditatieplek is een must-see op elke spirituele reis. Boudhanath is één van de grootste stupa's ter wereld, en door de eeuwen heen hebben vele Tibetaanse handelaren hun gebeden hier aangeboden.

Kopanklooster

Het klooster Kopan ligt niet ver van Boudhanath en staat bekend als plek waar buitenlanders over het boeddhisme kunnen leren. Sinds de jaren '70 biedt het klooster een meditatiecursus aan in november en december. De rest van het jaar is het alleen op zaterdag geopend voor publiek.

Tempel Harati Devi

De Tibetaanse naam van de tempel Harati Devi is Swayambhunath, wat zoiets als "sublieme bomen" betekent. Met een museum, bibliotheek, stupa en meer kun je hier als bezoeker alles leren over Nepalese tradities en cultuur.

Tempel Pashupatinath

De Tempel Pashupatinath is een hindoetempel aan de oever van de Bagmati. Hij staat al sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je in februari of maart komt, zorg dan dat je het festival Maha Shivaratrion meepakt - 70.000 mensen vieren hier dan feest.

Lumbini

Lumbini is de plek waar koningin Mayadevi in 623 v. Chr. Siddartha Gautama zou hebben gebaard. Hier kun je verdwalen tussen de kloosters; het is een zone waar geen hotels of restaurants in de buurt gebouwd mogen worden.

Kathmandu: Plan uw bezoek

Hoe beweeg je je in Kathmandu?

De makkelijkste manier om korte afstanden af te leggen is per riksja. Je kunt ook een taxi aanhouden of een fiets huren. Zorg dat je de prijs aan het begin van je reis afspreekt.

Wanneer is de beste tijd om naar Kathmandu te gaan?

Oktober en november zijn de beste maanden in Kathmandu, omdat de zon dan het meest schijnt. 's Zomers is het moessonseizoen en vallen je plannen waarschijnlijk in het water. Tussen februari en mei is het ook goed toeven: de winter is voorbij, maar de regen is nog niet begonnen.

Wat eet je in Kathmandu?

Veel mensen menen dat Kathmandu de meest gevarieerde keuken heeft van heel Azië. Wij raden je de volgende lokale lekkernijen aan: daal (linzensoep) met bhat (rijst) of een groentecurry. Een andere klassieker is de Momo, een dumpling gemaakt met Nepalese specerijen.

Tips & informatie

 • Taal
  Nepalees
 • Valuta
  Nepalese Rupee
 • Tijdzone
  UTC (+05:45)
 • Landnummer
  +977
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is het best in de herfst en dit is daarom ook de beste tijd om Kathmandu te bezoeken, met lekkere temperaturen rond de 22 graden.

Activiteiten in Kathmandu

De must-see bezienswaardigheden in Kathmandu

Sitemap Kathmandu

Wil je alle activiteiten in Kathmandu ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Kathmandu
3.9
Gebaseerd op 54 beoordelingen van GetYourGuide-klanten