Dingen om te doen Kathmandu

Kathmandu: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kathmandu: panoramische Everestvlucht van 1 uur

1. Vanuit Kathmandu: panoramische Everestvlucht van 1 uur

Je vertrek 's ochtends vroeg vanaf de luchthaven van Kathmandu voor een spectaculaire bergvlucht waarbij je het majestueuze landschap van de Himalaya's kunt ontdekken. Als je zelf niet in de bergen kunt gaan wandelen, kun je tijdens deze vlucht van een uur een schitterend beeld krijgen van de Himalaya's. Terwijl het vliegtuig opstijgt en richting het oosten gaat, hoef je niet lang te wachten om te ontdekken wat je te wachten staat. Aan de linkerkant zie je Gosaithan, ook wel Shishapangma genoemd, op de geweldige hoogte van 8013 meter. Rechts van Gosaithan zie je de Dorje Lhakpa verschijnen (7000 meter), een berg die er haast uitziet als een 8 die in de sneeuw ligt. Rechts van Dorje Lakpa ligt Phurbi-Chyachu, die hoog boven de Kathmandu-vallei uittorent. Terwijl het vliegtuig voortglijdt, komen de bergen dichter en dichterbij. Vervolgens zie je de Buddha Air-berg Choba-Bhamara, de kleinste van alle bergen, maar ook nogal een lastige aangezien hij nog nooit beklommen is. Dan zie je, Gauri-Shanker, de berg die niet alleen zeer prominent aanwezig is maar ook in spirituele zin heel belangrijk is. Shiva en zijn consorte Gauri zouden deze berg beschermen, die pas in 1979 voor het eerst succesvol werd beklommen. Vervolgens zie je de bergen Melungtse en Chugimago. Die laatste is nog nooit beklommen. Numbur en Karyolung, een intense witte berg, glanst onder de rijzende zon, terwijl we dieper de bergketen in trekken. Dan komen we langs Cho-Oyu, met 8201 meter de op 5 na hoogste berg ter wereld. Daarna komen we nog Gyachungkang, Pumori en Nuptse tegen, elk meer dan 7000 meter hoog, op weg naar de hoogste van alle bergen: Mount Everest. De Nepalezen kennen hem als Sagarmatha en de Tibetanen als Chomolungma: deze ongelooflijke berg rijst maar liefst 8848 meter de hemel in. Over de Everest is al veel geschreven, maar om de berg daadwerkelijk tijdens een vlucht van dichtbij te zien, is echt een ander verhaal. Deze hoogste plek op aarde blijft een ongelooflijke plaats, zelfs als je hem daar zo voor je ogen ziet verschijnen. De spectaculaire bergvluchten van Nepal Social Travel and Tour worden aangeboden door een aantal airlines.

Kathmandu: Everest Base Camp Helicopter Tour

2. Kathmandu: Everest Base Camp Helicopter Tour

Ontdek de grootsheid van de imposante Himalaya tijdens deze helikoptervlucht vanuit Kathmandu. Stop in de buurt van het Everest-basiskamp en reis naar Hotel Everest View voor een onvergetelijk ontbijt op dit spannende bergavontuur. Je wordt tussen de vroege ochtend opgehaald bij je accommodatie in Kathmandu en wordt naar het binnenlandse gebied van Tibhuwan International Airport gebracht. Na ongeveer 30-40 minuten voorbereidingstijd zal de helikopter opstijgen. Begin uw vlucht van 45 minuten over prachtige heuvels en valleien naar de beroemde Lukla Airport (Tenzing Hillary Airport), die op een hoogte van 2.860 meter ligt. Land gedurende 10-15 minuten om te tanken op de luchthaven van Lukla, voordat je weer opstijgt. Vlieg 25 minuten over de Everest-regio Vlieg over de kleurrijke nederzettingen van Namche Bazar, Pheriche, het Tengboche-klooster en Gorakshep. Baan je een weg naar de beroemde landingsplaats van Kalapatthar, die 200 meter boven het Everest-basiskamp ligt. Heb ongeveer 10 minuten om rond te kijken, foto's te maken en het prachtige uitzicht op met sneeuw bedekte bergen van dichtbij in je op te nemen. Zweef 12 minuten door de lucht naar Hotel Everest View, op een hoogte van 3.880 meter. Ga op een open terras zitten voor een heerlijk ontbijt met adembenemend uitzicht. Na deze verfrissende pauze van ongeveer 45 minuten zal de helikopter nog een vlucht van 80 minuten maken van HEV, Syangboche, naar Lukla Airport en naar zijn laatste stop op Kathmandu Airport. Transfer van de luchthaven terug naar je hotel in Kathmandu.

Kathmandu: vlucht naar Mount Everest

3. Kathmandu: vlucht naar Mount Everest

Vroeg in de ochtend halen we je op bij je hotel en rijden we naar de binnenlandse luchthaven van Kathmandu, waar we in de vroege ochtend opstijgen vanaf de luchthaven van Kathmandu voor een uur lang spectaculair berglandschap. Terwijl het vliegtuig omhoog gaat en naar het oosten vliegt, hoeven passagiers niet lang te wachten om erachter te komen wat hen daar te wachten staat - de bergen zoals ze altijd zijn geweest. Als eerste hun uiterst linkse bezoeker Gosaithan zien, ook wel shisha pahngma genoemd, staande op de majestueuze hoogte van 8.013 m, direct rechts van Gosaithan, verschijnt Doreje Lakpa (6966 m), een berg die eruitziet als het nummer 8 liggend en bedekt met sneeuw. Aan de rechterkant Dorge Lakpa is phurb-Ghyachu, die opdoemt boven de kathmnadu-vallei. Terwijl het vliegtuig voortbeweegt, komen de bergen steeds dichterbij. De volgende in het visioen is choba-bhamare, de kleinste van het perceel met 5.933 m, maar bijzonder koppig omdat hij nog nooit is beklommen. Dan verschijnt de berg die niet alleen prominent in zicht is, maar ook in spiritueel-Gauri-shankar. Lord Shiva en zijn gemalin Gauri zouden deze berg beschermen, op de trotse hoogte van 7.134 m en de top had een geschiedenis van mislukte pogingen tot 1979. Gauri-shankar is scherp en zeer opvallend tijdens de bergvlucht. nadat je zult zien, zullen Gyachungkang, Pumori en Nuptse, elk meer dan 22.000 voet (7.000 meter) hoog, ons pad markeren naar de hoogste berg van allemaal: de Mount Everest. Bekend als Sagarmatha door de Nepalezen en Chomolungma door de Tibetanen, deze ongelooflijke berg strekt zich 29.021 voet (8.848 meter) uit in de lucht.

Kathmandu: 3-daagse Chitwan Safari Tour

4. Kathmandu: 3-daagse Chitwan Safari Tour

Dag 1: Je eerste dag begint met het reizen van Kathmandu naar Chitwan. Eenmaal aangekomen in Chitwan, wordt u door uw personeel naar uw respectievelijke accommodatie gebracht. Je kunt je vervolgens verfrissen met koude drankjes voordat je wat tijd hebt om te rusten. Na deze rustpauze bezoekt u het Chitwan National Park waar u de natuur, de geschiedenis en de essentie van het park kunt verkennen. Je zult later genieten van een exotische zonsondergang vanaf de Rapti-rivier, voordat je een dorpstour door het Tharu-dorp maakt, inclusief deelname aan een Tharu-dansprogramma. Dag 2: Je begint met ontbijt om 07:00 uur, waarna je een kanotocht maakt over de Rapti-rivier. Je krijgt na een kleine jungle wandeling een zeldzame soort krokodil te zien, waarna je tijd hebt om te genieten van een snelle heerlijke lunch. Na de lunch ga je diep in de jungle bij Jeep waar je de echte schoonheid van de natuur en de vegetatie kunt observeren. Je zult tijdens deze safari veel verschillende zoogdieren tegenkomen die als de rijkdom van Nepal worden beschouwd, voordat je later die avond terugkeert voor het diner in het restaurant van het resort. Dag 3: De wekdienst van je laatste dag is 06.30 uur, het ontbijt wordt om 07.00 uur geserveerd. Hierna reist u naar het busstation voor een rit terug naar de hoofdstad Kathmandu.

Vanuit Kathmandu: 12-daagse trek naar Everest Basiskamp

5. Vanuit Kathmandu: 12-daagse trek naar Everest Basiskamp

Dag 1Vlucht naar Lukla en trekking naar Phakding. Vroeg in de ochtend rijd je in ongeveer 15 minuten naar Tribhuwan International Airport. Na een schilderachtige vlucht van 30 minuten naar Lukla (2804 meter), begint je trektocht naar Phakding (2610 meter) - 3 uur gemakkelijk lopen. Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 2 Trek naar Namche Bazaar (3535 meter). Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 3 Acclimatisatiedag in Namche Bazaar. Maak een fijne wandeling door de vallei om je aan te passen aan de ijle lucht. Namche Bazaar staat bekend als de poort naar de Everest. Je kunt op dezelfde dag ook naar een museum gaan. Daar kun je de traditionele gebruiken van het Sherpa-volk zien. Bovendien heb je vanaf deze plek een mooi uitzicht op de Everest en andere bergen. Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 4Trek naar Tengboche (3850 meter). Bij het bereiken van Tengboche bezoek je een klooster dat bekend staat als het Tengboche-klooster. Daarna word je meegenomen om de gebedsceremonie bij te wonen, 's avonds of 's morgens. Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 5 Trek naar Dingboche (4350 meter). Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 6 Acclimatisatiedag. Geniet nog van een dag om te acclimatiseren. Maak een uitstapje naar de Chhukung-vallei en keer 's avonds terug naar Dingboche. Ga naar Chhukung Ri (5546 meter) en observeer vanaf daar de 5e hoogste berg, Mount Makalu. Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 7 Trek naar Lobuche (4950 meter). Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 8 Trek naar het Everest Basiskamp (5400 meter) en keer terug naar Gorakshep (5160 meter). Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 9 Wandeling naar Kalapathar (5545 meter), daarna trekking naar Pheriche. De dag begint met een wandeling naar Kalapathar (5545 meter), een uitstekend uitkijkpunt om de Mount Everest en ontelbare spectaculaire berggezichten te observeren. Vervolgens trek je terug naar Pheriche (4280 meter). Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 10 Trek terug naar Namche Bazaar. Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 11 Trek naar Lukla. Overnachting in guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dag 12Na het ontbijt, vlieg je terug naar Kathmandu.

Van Kathmandu: 3-daagse trektocht naar Nagarkot via Chisapani

6. Van Kathmandu: 3-daagse trektocht naar Nagarkot via Chisapani

Dag 1: Trektocht van Sundarijal naar Chisapani Ontmoet uw deskundige gids in uw hotellobby en rijd naar Sundarijal wat ongeveer een uur duurt. Begin je tocht vanuit Sundarijal, een beroemde recreatieve plek in de Kathmandu-vallei. Volg de bospaden van Shivapuri National Park om Chisapani te bereiken. Het pad begint wanneer je het Shivapuri Watershed and Wildlife Reserve binnenkomt. Bezoek de nederzetting Mulkharka, ontmoet de inwoners van Tamang en bezoek hun unieke nederzettingen voordat je stopt voor de lunch. Ga vervolgens de heuvelrug door een bos van eik en rododendron naar Chisapani. Je bereikt Chisapani na ongeveer 4,5 uur, waar je kunt genieten van een diner voordat je je hoofd laat rusten voor de nacht in een theehuis / lodge. Dag 2: Trektocht van Chisapani naar Nagarkot Na het ontbijt begint de 6-uur durende trektocht van Chisapani naar Nagarkot. Ga eerst naar Chauki Bhanjag, wat ongeveer 3 uur duurt, en geniet van de lunch voordat je verdergaat langs het charmante pad dat naar Nagarkot leidt. Bij helder weer kunt u de Himalaya zien. Eenmaal aangekomen in Nagarkot, kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen, zoals Manaslu, Ganesh Himal, Langtang Himal en Gaurishankar Himal. Geniet van een diner in Nagarkot, waar u de nacht zult doorbrengen in Hotel View Point. Dag 3: Zonsopgang op Nagarkot Sta vroeg op om de zonsopgang boven de besneeuwde witte bergen te zien. Daarna geniet je van je ontbijt en daarna rijd je met een privéauto terug naar je hotel in Kathmandu.

Kathmandu: 14-daagse Everest Base Camp Trek

7. Kathmandu: 14-daagse Everest Base Camp Trek

Bij aankomst op Tribhuwan International Airport, wordt je opgewacht door je reisvertegenwoordiger voordat je naar het hotel wordt gebracht. De volgende dag vliegt u naar Lukla (2.850 meter) voordat u naar Phakding gaat (2.640 meter 4-5 uur). Je trek van Phakding naar Namche Bazaar (3.440 meter duurt tussen de 6-7 uur). Uw 4e dag zal bestaan uit rust en acclimatisatie in de Namche Bazaar, waar u zult genieten van een excursie van 2 tot 3 uur. Op dag 5 trek je van 5-6 uur van Namche Bazaar naar Tengboche (3.870 meter). Dag 6 omvat opnieuw trekking van Tengboche naar Dingboche (4.410 meter) gedurende 5-6 uur. Je blijft op dag 7 verder acclimatiseren in Dingboche, voordat je op dag 8 van Dingboche naar Lobuche (4.940 meter) gaat wandelen. Op dag 9 trek je van Lobuche naar Gorak Shep (5.170 meter) en wandel je naar Everest Base Camp (5.364 meter) alvorens terug te keren naar Gorak Shep. Op dag 10 wandelt u naar Kalapathar (5.545 meter) vanwaar u naar Pheriche (4.371 meter) trekt. Je blijft de volgende 3 dagen dalen voordat je op dag 13 terugkomt in Kathmandu, waar je de laatste avond voor je vertrek de volgende dag zult doorbrengen.

Kathmandu: 4-Daagse Wellness Retreat in Osho Tapoban

8. Kathmandu: 4-Daagse Wellness Retreat in Osho Tapoban

Laat de drukte van Kathmandu achter je en neem de tijd om te ontspannen in de bloeiende spirituele gemeenschap van Osho Tapoban. Het heiligdom ligt in het bos van de Nagarjun-heuvels, waardoor je de kans hebt om omringd te zijn door moeder natuur. Omarm de rust van de ruimte, weg van het hectische leven van alledag. Neem deel aan workshops voor yoga, meditatie en andere vormen van therapie. Woon een Satsang bij, een groepsactiviteit waarbij een goeroe een toespraak houdt over een bepaald onderwerp. Omarm spirituele vervulling terwijl je interpretaties van de zin van het leven en andere onderwerpen bespreekt. Overzicht reisplan: Dag 1: Rijd rond 09:00 uur naar Tapoban. Verken de plaats, neem deel aan meditatie en overnacht in de spirituele gemeenschap. Dag 2: Doe mee aan vroege ochtendmeditatie en yoga. Luister 's middags naar een prabachan (een welsprekend reciteren van tekst), bezoek de bibliotheek en blader door de boeken. Geniet van meer spirituele activiteiten. Dag 3: Doe mee aan vroege ochtendmeditatie en yoga. Luister 's middags naar een prabachan (een welsprekend reciteren van tekst), bezoek de bibliotheek en blader door de boeken. Geniet van meer spirituele activiteiten. Dag 4: Begin de dag met het ontbijt en neem dan deel aan de eerste sessie van meditatie en activiteiten. Vertrek om rond 10.00 uur terug te keren naar Kathmandu.

Van Kathmandu: Patan en Bhaktapur Sightseeing Tour

9. Van Kathmandu: Patan en Bhaktapur Sightseeing Tour

Patan en Bhaktapur waren in vroegere tijden afzonderlijke koninkrijken en zijn gevuld met eeuwenoude paleizen, tempels, heiligdommen, kloosters en binnenplaatsen. Deze twee middeleeuwse steden bieden buitenaardse uitzichten en uitgebreide historische centra en staan beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Patan Durbar Square, de belangrijkste attractie, is uitgerust met een museum, paleizen, hindoetempels en oude binnenplaatsen, terwijl Bhaktapur, op ongeveer 12 km van de stad Kathmandu, zijn middeleeuwse geest heeft behouden. In de eeuwenoude sfeer van het Durbar-plein in Bhaktapur vind je de Nyathapole-tempel, de Golden Gate, het 55 Window Palace en een fascinerend museum. Geniet van een aangename rit terug naar uw accommodatie.

Kathmandu: Spa-pakket met massage en gezichtsbehandeling

10. Kathmandu: Spa-pakket met massage en gezichtsbehandeling

Trakteer uzelf op een bezoek aan de spa, een fantastische manier om te ontspannen en te ontstressen, en biedt een geweldige kans om uzelf los te maken van de dagelijkse stressoren van het leven en wat kostbare 'me-time' te hebben. Laat uw lichaam tot rust komen met een lichaamsmassage van 1 uur en gezichts- en spafaciliteiten van 30 minuten. Van gezichtsbehandelingen is bekend dat ze het ontstaan van rimpels helpen vertragen en voorkomen door huidcellen te stimuleren en de huid te hydrateren. Bovendien is het op zich een geweldige anti-verouderingstechniek om jezelf tijd te geven om te ontspannen en te ontstressen. Algemene pijntjes en kwalen komen voor velen vaak voor, met oefeningen, slapen op een niet-ondersteunde matras en lange tijd aan een bureau zitten die daar allemaal aan bijdragen. Een geweldige manier om deze pijn te verlichten is via een ontspannende massage, ofwel een volledige lichaamsmassage of een massage die zich richt op uw probleemgebieden, die helpt om de spieren en het weefsel volledig te ontspannen. Massage kan ook helpen om je bloedcirculatie te verbeteren en je bloeddruk te reguleren als je ze regelmatig hebt

Veelgestelde vragen over Kathmandu

Welke topattracties zijn een must-see in Kathmandu?

Sitemap Kathmandu

Wil je alle activiteiten in Kathmandu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathmandu

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 228 beoordelingen

Zo blij dat we Nepal niet hebben verlaten zonder dit te doen. We kozen ervoor om opgehaald en afgezet te worden in ons hotel, wat goed werkte en handig was. Onze pick-up was op tijd en bracht ons op tijd naar het vliegveld voor onze vlucht. De vlucht zelf was geweldig - we hadden een helderblauwe lucht, dus konden geen beter zicht op de Himalaya vragen, met het ultieme uitzicht voor ons als Mt Everest. Het was geweldig om de cockpit te kunnen bezoeken en de stewardess was geweldig in het constant rondlopen en wijzen op individuen op de verschillende bergen die we momenteel aan het bekijken waren, zodat we de bergketen konden volgen op de flyer die we kregen. Zou deze vlucht aan anderen aanbevelen.

Parijs was een uitzonderlijke gids. Hij was knap en had een uitgebreide kennis van de vier bezienswaardigheden die we bezochten. Dit was een privétour, dus hij kon al mijn vragen beantwoorden. Halverwege de tour stuurde Parijs me naar een restaurant op het dak met uitzicht op de stoepa om te ontspannen, een lichte snack te halen en gebruik te maken van de faciliteiten. Aangezien de tour 6 uur duurde, werd de ruststop zeer op prijs gesteld.

Wij vonden het GEWELDIG!!!

Onvergetelijke ervaring. Het uitzicht op de bergketen was geweldig! De stewardessen legden de individuele bergen uit en je mocht zelfs even de cockpit in, waar het uitzicht natuurlijk nog adembenemender is! Een geweldige ervaring die ik alleen maar kan aanbevelen! De hele organisatie was ook erg goed! Punctuele pick-up bij het hotel en de terugreis naar het hotel verliep vlot. Veel dank en lof ook aan onze gids Nabin - alles was geweldig!

Verbazingwekkend! Eerste dag werd het afgelast vanwege het weer waardoor ik me veel veiliger voelde over de luchtvaartmaatschappij. Ik ging terug de 2e ochtend en het was een fantastische ervaring. Ze doen het zo goed in de lucht. In bepaalde tijden van het jaar moet je in Nepal gewoon boven de wolken komen. En al hun bergen zijn boven de wolken!

Een prachtige ervaring en zeer mooie vlucht langs de Himalaya