Belevingen in
Katowice

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Katowice: De beste dingen die je niet wil missen

Katowice: privé Poolse bierproeverij

1. Katowice: privé Poolse bierproeverij

Proef het beste Poolse populaire, regionale en ambachtelijke bier tijdens deze privé-bierproeverij in Katowice. Krijg een inzichtelijke inleiding tot de wereld van de Poolse biergeschiedenis, traditie en gebruiken, evenals de ambachtelijke bierscène in Katowice op deze leuke en culturele avond. Breng tijdens de tour alleen tijd door met uw groep vrienden of familie aan deze privéervaring en geniet van de diensten van een gids die voor u persoonlijk zorgt en elk bier dat u drinkt uitlegt. Proef bier van grote Poolse brouwerijen, evenals speciaal regionaal bier uit de regio Silezië en ambachtelijk bier van microbrouwerijen. Geniet op de eerste locatie van een traktatie van Poolse hapjes. Elke locatie die u bezoekt, biedt een andere ervaring, waaronder een andere sfeer en een selectie bieren waaruit u kunt kiezen. Deze tour heeft 3 verschillende opties. Bij de optie van 2 uur, proef een set van 7 bieren en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer bier wilt proberen, kies dan voor de optie van 3 uur en probeer 11 bieren op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes. U kunt ook de optie van 4 uur kiezen voor de beste combinatie van Pools bier en traditionele gerechten op 5 locaties. Geniet van 13 bieren en meer voedsel dat je kunt eten.

Katowice: Private Traditional Polish Food Tour

2. Katowice: Private Traditional Polish Food Tour

Geniet van enkele van de beste gerechten uit de Poolse keuken in 2 tot 4 zorgvuldig geselecteerde lokale locaties in Katowice. Verken de sterke wortels van de culinaire cultuur van de Poolse bevolking met een professionele gids. Proef, vergelijk en kies uit een rijk scala aan traditionele gerechten en probeer te beslissen welke u het lekkerst vindt. Terwijl je tussen locaties doorgaat, kun je genieten van een rondleiding door enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de oude stad, waaronder Spodek en het Goldstein-paleis. Selecteer de budgetoptie van 2,5 uur om een basisset eten te proberen op 2 plaatsen, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Een frisdrank, cake en koffie / thee zijn ook inbegrepen, maar soep en bier niet. Of kies de standaardoptie van 3,5 uur om traditionele Poolse gerechten te proeven op 3 locaties. Probeer 3 soorten knoedels, verschillende Poolse vleeswaren, traditionele soep en andere specialiteiten. Geniet van een inbegrepen biertje, evenals een frisdrank, cake en koffie / thee. Lees meer over Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden verband houden met verschillende gelegenheden. U kunt uw ervaring ook upgraden naar de premium optie van 5 uur. Nadat je je buik hebt gevuld met een heerlijk feest in combinatie met een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier, kun je een uitgebreidere begeleide wandeling maken om de hoogtepunten van de stad Katowice te zien. Ontdek meer over de lokale geschiedenis en bekijk enkele van de best bewaarde geheimen van de stad. Bekijk de opmerkelijke kathedraal van Christus de Koning en Mariacka-straat.

Katowice: Old Town Highlights Wandeltocht

3. Katowice: Old Town Highlights Wandeltocht

Ontdek Katowice, gelegen op het rijkste land van heel Polen, tijdens een wandeltocht door de stad. Ontdek hoe ondergronds er afzettingen zijn van veel waardevolle mineralen, edelmetalen en nog veel meer. Dankzij dit, jaren geleden, ontwikkelde deze kleine stad zich snel tot een grote stad die nu rijk is aan cultuur en geschiedenis. Volg je gids tijdens deze 2 uur durende wandeltocht door de oude binnenstad en ontdek wat interessante hoogtepunten Katowice te bieden heeft. Begin bij het Silezische theater waar veel van de beste uitvoeringen plaatsvinden. Loop vervolgens naar beneden om het fantastische Monument voor de Scouts van september te zien, dat het offer symboliseert van de jonge scouts die vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bereik het Cross Market Square en bewonder het Goldstein-paleis en Philharmonia. Hierna passeer je het vredige Plein van Miszkolc Friends en ontdek je het Silezische Opstandelingenmonument terwijl je luistert naar het fantastische verhaal. Eindelijk de trots van Katowice - Spodek bereiken. Zie meer door uw tour te upgraden naar de optie van 3 uur. Bezoek alle bovengenoemde bezienswaardigheden en ga vervolgens op ontdekkingstocht in het Cultureel District (inclusief Spodek), het innovatieve Internationale Congrescentrum en het fantastische National Symphony Orchestra of Polish Radio. Loop vervolgens naar beneden om de zeer verbluffende en prachtige St. Mary's Church te zien door langs Mariacka Street te lopen. U kunt ook kiezen voor het 4,5-uur durende sightseeingprogramma dat ook langs de kathedraal van Christus de Koning loopt, een ander symbool van de stad Katowice. Deze optie omvat de buitengewone gelegenheid om een geweldig panorama van Katowice te zien met een rit naar het uitzichtpunt op het Silezische terras. Zie ook de prachtige gebouwen aan de Muziekacademie en het Monument van Jozef Pilsudski - een iconische Poolse held.

Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

4. Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

Sla de rijen voor taxi's over bij aankomst op de luchthaven Katowice-Pyrzowice (KTW) en maak gebruik van de veiligste, meest economische en handige manier om naar het centrum van Krakau te reizen. Dit aanbod biedt tegen een vaste prijs een service van topkwaliteit naar iedere locatie binnen de grenzen van de stad Krakau. Vermijd hoge tarieven en geniet van de beste deal als het gaat om service, kwaliteit en prijs. Bij de reservering krijg je een duidelijke indicatie van de kosten en wordt je later niet verrast door onverwachte extra kosten. Als je de reservering eenmaal gemaakt hebt, ontvang je volledige ondersteuning en ben je gegarandeerd dat je reis zo soepel en comfortabel als mogelijk zal beginnen en eindigen. Het voertuigtype is afhankelijk van de grootte van de groep, variërend van taxi's en minibussen voor kleinere groepen tot een bus met 65 stoelen voor grotere groepen. Transfers zijn ook beschikbaar vanaf je hotel in het centrum van Krakau naar het vliegveld Katowice Pyrzowice (KTW), ruim op tijd voor het vertrek van je vlucht. Houd er rekening mee dat de luchthaven Katowice-Pyrzowice op 90 kilometer afstand van Krakau ligt. Je reis duurt ongeveer 1,5 uur met normale verkeersomstandigheden.

Katowice: Private Vodka Tasting Tour

5. Katowice: Private Vodka Tasting Tour

Neem deel aan een geweldige feesttour en krijg een geweldige combinatie van Poolse wodka, geschiedenis en cultuur in Katowice. Verzamel je vrienden om tegelijkertijd te genieten van een privéproeverij en een les. Drink witte, gearomatiseerde wodka en legendarische likeur en speel een spel om de smaken onder je vrienden te vergelijken. Leer met je privégids hoe je wodka drinkt in de Poolse traditie. Luister naar de gelegenheden waarbij Polen wodka drinken en waarom het wordt beschouwd als de nationale drank. Alle plaatsen zijn zorgvuldig gekozen om u de verschillende sferen te laten zien die verschillende periodes van de Poolse cultuur weerspiegelen. Tijdens je tour proef je ook Poolse hapjes als perfecte match met de wodka. Geniet van een geweldige compositie van Poolse wodka met 4 verschillende soorten: • witte wodka (aardappel, graan) • gearomatiseerde wodka (noten, citroen) • likeur • 70% Absint Kies tussen 3 tour opties. Bij de optie van 2 uur proef je een set van 5 wodka's en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Om meer wodka-smaken te proberen, selecteer je de optie van 3 uur en geniet je van 7 shots op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes. U kunt ook upgraden naar de optie van 4 uur en genieten van een prachtige combinatie van Poolse wodka en traditionele gerechten op 5 locaties. Geniet van 10 wodka's en meer voedsel dan je kunt eten.

Krakau: privéluchthaventransfer van/naar Katowice

6. Krakau: privéluchthaventransfer van/naar Katowice

Ontmoet uw chauffeur bij aankomst op Katowice\Pyrzowice Airport (luchthavencode KTW) voor uw transfer naar de door u gekozen bestemming. Vind uw chauffeur gemakkelijk, want ze houden een begroetingsbord met uw naam vast. Uw chauffeur wacht 45 minuten nadat het vliegtuig is geland bij aankomst. Als u meer tijd nodig heeft om uw chauffeur te ontmoeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale partner. Ontmoet uw chauffeur in de lobby van uw accommodatie in de stad Krakau voor uw transfer naar de luchthaven. Uw chauffeur is verplicht 15 minuten na de afgesproken tijd bij uw accommodatie te wachten. Als u meer tijd nodig heeft om uw chauffeur te ontmoeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale partner. Een Mercedes-Benz-voertuig en een Engelssprekende chauffeur worden als onderdeel van deze service geleverd.

Katowice Luchthaven Transfer: Van / naar Krakau

7. Katowice Luchthaven Transfer: Van / naar Krakau

Geniet van gemoedsrust tijdens het reizen tussen de luchthaven Katowice en Krakau met een eigen transfer naar de luchthaven. Uw ervaren, Engelssprekende, professionele chauffeurs zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van de hoge kwaliteit van uw reis. Zij zullen uw vluchtstatus controleren en u tijdig service aanbieden. Met de transfers van het vliegveld kunt u voorkomen dat u wacht op een lege taxi en garandeert u een constante prijs, ongeacht de periode van een dag en de afslagplaats. Bovendien worden geen parkeerkosten toegevoegd. Geen eventuele files of andere vertragingen zullen uw kosten verhogen. Retour transfers kunnen ook worden verstrekt, zodat u gemakkelijk naar de luchthaven van uw accommodatie in Krakau kunt. Een vriendelijke service, moderne voertuigen, ervaren chauffeurs en bagagehulp worden altijd gegarandeerd. Iedere passagier mag 1 standaard stukje gecontroleerde bagage meenemen, evenals een kleine tas die in het voertuig mag worden gemonteerd. Bagagewagens zijn alleen beschikbaar op een apart verzoek. Alle transfers worden geleverd met comfortabele personenauto's, minivans, bussen en busjes, niet ouder dan 5 jaar.

Katowice: éénrichtingsluchthaventransfer

8. Katowice: éénrichtingsluchthaventransfer

De luchthaven Katowice-Pyrzowice ligt op ongeveer 80 km van het stadscentrum van Krakau; Met uw luchthaventransfer kunt u echter in minder dan 90 minuten naar de stad Krakau reizen. Rijd in een moderne bus / minibus met airconditioning naar je bestemming en ontspan je onderweg. Na het boeken van deze luchthaventransfer ontvangt u een voucher. Bij de aankomstterminal van Katowice Airport wacht een chauffeur op u met een welkomstbord. De rit is Engelstalig en eventuele vertragingen in de vlucht worden gemonitord om een vlotte ontmoeting te garanderen. De prijs is hetzelfde voor elke accommodatie in Krakau.

Katowice: privétour Moszna Castle en Plawniowice Palace

9. Katowice: privétour Moszna Castle en Plawniowice Palace

Begin met het ophalen van uw accommodatie in Katowice en reis naar Moszna Castle, een historische residentie gebouwd in het midden van de 18e eeuw als een barok paleis. Begin de rondleiding met een overzicht van de buitenkant van het kasteel. Let op de unieke samensmelting van verschillende bouwstijlen, waaronder neogotiek en neorenaissance. Maak een wandeling door de tuinen terwijl je luistert naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis van het kasteel en de familie Tiele-Wienckler die daar vroeger woonde. Ga na je introductie het kasteel binnen voor een kijkje in het indrukwekkende interieur. Dwaal door de rijke kamers van het kasteel, waaronder de balzaal, spiegelkamer, grote bibliotheek, galerij en de kamer van de graaf. Tijdens je verkenning krijg je een beter begrip van de voormalige bewoners van het kasteel en hoe het leven hier zou kunnen zijn geweest. Klim naar de toren van het kasteel om het fantastische uitzicht op de omliggende berglandschappen te bewonderen. Bezoek later het nabijgelegen dorp Plawniowice, de thuisbasis van een prachtig paleis dat barst van de sprookjesachtige charme. Geniet van de rustige sfeer van de prachtige tuinen van het paleis, vol bloemen, bomen en planten. Breng wat tijd door met het bewonderen van de sierlijke architectuur van het paleis, evenals de reeks sculpturen en torens. Aan het einde van een magische en inzichtelijke tour, geniet je van terugbrengen naar je accommodatie.

Industrieel centrum Katowice en zilvermijn in Tarnowskie Gory

10. Industrieel centrum Katowice en zilvermijn in Tarnowskie Gory

Katowice is een industriële stad die bekend staat om de ontdekking van rijke steenkoolreserves en tegelijkertijd een echte mix van culturen is: Pools, Duits en Joods. Het is een centrum van wetenschap, cultuur, industrie, zaken en handel en werd uitgeroepen tot UNESCO-muziekstad. Bekijk de bezienswaardigheden van het Nikiszowiec-gebied, een deel van de stad Katowice. Geniet van een ontspannen en gemakkelijke transfer naar Tarnowskie Gory, de stad die bekend staat om de historische loodertswinning. De zilvermijn staat sinds 2017 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bezoek aan de historische zilvermijnen begint in een interactief museum waar toeristen kennis maken met methoden van zilver. Het gaat verder met ondergronds gaan. Het pad is 1.749 meter lang; 270 meter worden afgelegd door boten. Transfer terug naar Krakau.

Veelgestelde vragen over Katowice

Welke topattracties zijn een must-see in Katowice?

De topattracties in Katowice zijn:

Sitemap Katowice

Wil je alle activiteiten in Katowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Katowice

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 102 beoordelingen

Hele vriendelijke goede chauffeur!

We hadden een goed Engels sprekende vriendelijke chauffeur, hij houdt wel van hard rijden maar dat doen ze hier allemaal.

Chauffeur wachtte ons op op de luchthaven, naadloze transfer van Katowice naar Krakau - een echte aanrader.

Vriendelijke chauffeur. Goede gemotiveerde gids. Aangrijpend.