Datums kiezen

Ontdek het beste van
Katowice

Onze aanbevelingen voor Katowice

Van Katowice: Auschwitz-Birkenau Skip-the-Line rondleiding

1. Van Katowice: Auschwitz-Birkenau Skip-the-Line rondleiding

Auschwitz-Birkenau was het grootste concentratiekamp van nazi-Duitsland. Gelegen in het door Duitsland bezette zuiden van Polen, Het dankt zijn naam aan de nabijgelegen stad Oświęcim, gelegen op ongeveer 25 kilometer (15,5 mijl) van Katowice. Het complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I - het administratieve centrum; Auschwitz II (Birkenau) — een vernietigingskamp; en Auschwitz III (Monowitz) - een werkkamp. Ontdek tijdens deze rondleiding door Auschwitz II-Birkenau de angstaanjagende maar ontroerende plek waar minstens 1,1 miljoen mensen werden vermoord, waarvan 90% Joden uit bijna elk Europees land. Bekijk de gaskamers waar de overgrote meerderheid werd afgeslacht met behulp van Zyklon B en leer meer over de Holocaust met uw Engelssprekende gids. Hoor over de belangrijkste originele voorwerpen in Birkenau en bezoek de permanente tentoonstelling en originele gebouwen op het terrein van het hoofdkamp (Auschwitz). Betuig je respect en neem even de tijd om na te denken op een plek die beladen is met historische verschrikkingen. Bij deze tour zijn zowel skip-the-line toegangskaarten als het ophalen en inleveren van het hotel in Katowice inbegrepen. Als u echter in een hostel, Airbnb of een andere vorm van privéwoning verblijft, moet u zich naar het ontmoetingspunt op het kantoor van de lokale partner in het stadscentrum begeven om uw tour te beginnen .

Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

2. Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

Sla de rijen voor taxi's over bij aankomst op de luchthaven Katowice-Pyrzowice (KTW) en maak gebruik van de veiligste, meest economische en handige manier om naar het centrum van Krakau te reizen. Dit aanbod biedt tegen een vaste prijs een service van topkwaliteit naar iedere locatie binnen de grenzen van de stad Krakau. Vermijd hoge tarieven en geniet van de beste deal als het gaat om service, kwaliteit en prijs. Bij de reservering krijg je een duidelijke indicatie van de kosten en wordt je later niet verrast door onverwachte extra kosten. Als je de reservering eenmaal gemaakt hebt, ontvang je volledige ondersteuning en ben je gegarandeerd dat je reis zo soepel en comfortabel als mogelijk zal beginnen en eindigen. Het voertuigtype is afhankelijk van de grootte van de groep, variërend van taxi's en minibussen voor kleinere groepen tot een bus met 65 stoelen voor grotere groepen. Transfers zijn ook beschikbaar vanaf je hotel in het centrum van Krakau naar het vliegveld Katowice Pyrzowice (KTW), ruim op tijd voor het vertrek van je vlucht. Houd er rekening mee dat de luchthaven Katowice-Pyrzowice op 90 kilometer afstand van Krakau ligt. Je reis duurt ongeveer 1,5 uur met normale verkeersomstandigheden.

Katowice Oude Stad Hoogtepunten Privé Wandeltour

3. Katowice Oude Stad Hoogtepunten Privé Wandeltour

Katowice is een van de rijkste steden van Polen op het gebied van natuurlijke hulpbronnen, wat wordt weerspiegeld in haar rijke geschiedenis en cultuur. Tijdens deze privétour laten we je het echte Katowice zien en hoe het veranderde van een klein Silezisch dorp, via germanisatie, industriële revolutie, WOII en communisme, naar een diverse en levendige wereldstad. Ontdek het beste van Katowice met een professionele privégids! Boek een 2 uur durende privétour door de oude binnenstad van Katowice. We beginnen voor de Silezische Philharmonie, die sinds 1945 een van de belangrijkste plekken van het culturele leven in Silezië is. We dwalen rond op Plac Wolnosci, een van de oudste pleinen van de stad en de thuisbasis van het prachtige Goldstein Paleis, en gaan dan naar de Markt langs de 3 Maja Straat, een van de duurste straten in Polen. Bij elke bocht zal onze deskundige gids je helpen je Katowice voor te stellen tijdens de bloeiende industriële jaren, toen de straten van de Oude Stad waren versierd met felle neonlichten. We bewonderen het grote Silezische Theater en andere historische en moderne gebouwen rond het Rynek (Marktplein), en de gids geeft je persoonlijke tips over de beste lokale restaurants, cafés, pubs en winkels om te bezoeken tijdens je verblijf. Je duikt ook diep in de geschiedenis, want de tour gaat langs het Tweede Wereldoorlog Monument voor de Verkenners van September en het Monument van de Silezische Opstandelingen. De laatste stop is Spodek, het iconische bouwwerk in de ongebruikelijke vorm van een vliegende schotel. Boek nu om verliefd te worden op Katowice! Boek een 3-uur durende tour om Katowice Oude Stad, Katowice Culturele Zone en een voormalige kolenmijn te zien. De culturele zone van de stad bestaat uit Spodek, het Internationale Congrescentrum, de zetel van het nieuwe Poolse Nationale Radio Symfonieorkest en het ondergrondse Silezische Museum (tickets niet inbegrepen). Onze deskundige gids leidt je door het terrein van een voormalige kolenmijn, waar je meer te weten komt over de industriële geschiedenis van de Silezische mijnbouw en de historische torenschacht "Warszawa II", oude infrastructuur en mijnschacht kunt bekijken. In de zomer is het mogelijk om tickets te kopen voor het observatiedek bovenop de torenschacht, dat een uniek uitzicht over het stadscentrum biedt. Boek een 5 uur durende rondleiding door Katowice om de oude binnenstad van Katowice, de culturele zone van Katowice, een voormalige kolenmijn en de historische wijk Nikiszowiec te bezoeken. Nikiszowiec is een topattractie, erkend als historisch monument en onderdeel van de Industriële Monumenten Route van het woiwodschap Silezië. Om het je gemakkelijk te maken, bieden we bustickets in 2 richtingen aan van het stadscentrum naar het 20e-eeuwse arbeidershuis dat werd gebouwd voor de families van de plaatselijke mijnwerkers. Ontdek de iconische rode bakstenen architectuur en charme van Nikiszowiec met een lokale gids!

Polen: Europa eSim mobiel dataplan

4. Polen: Europa eSim mobiel dataplan

Maak uw Europese reis probleemloos met een handige eSIM. Blijf tijdens uw reizen verbonden met supersnelle dekking in Polen en de andere 41 meest bezochte regio's in Europa. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal, en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite om meerdere simkaarten te beheren met deze zero-waste-oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door eenvoudig extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Profiteer van dekking in Oostenrijk, Albanië, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Gibraltar, Hongarije, Isle of Man, IJsland, Ierland, Italië (inclusief San Marino & Vaticaan), Jersey Island, Kazachstan, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Ook gedekt zijn Malta, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Portugal, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Oezbekistan, het Verenigd Koninkrijk en Noord- Ierland. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan aan de hand van de richtlijnfoto of u in aanmerking komt. Als u na installatie van deze eSIM geen verbinding kunt maken met internet, volg dan de zelfhulpgids voor het oplossen van problemen in uw GYG-voucher. Lokale operatorinfo: Polen: T-Mobile / Orange Polska S.A. De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op uw GYG-app

Vanuit Krakau: vervoer en toegang tot pretpark Energylandia

5. Vanuit Krakau: vervoer en toegang tot pretpark Energylandia

Ga naar EnergyLandia, een unieke plek waar voor iedereen wel een leuke attractie te vinden is. Ontdek dit enorme complex met een enorme oppervlakte van 35 hectare, inclusief meer dan 75 verschillende moderne en geavanceerde apparaten en attracties, van de extremen, via gezinsattracties tot aan die voor kinderen. Ze worden allemaal gepresenteerd met thematische, gestileerde decoraties en arrangementen, die samen een complete, audiovisuele set vormen die voor elk afzonderlijk apparaat is voorbereid. U kunt genieten van uw pas en plezier hebben van opening tot sluiting met een privétransfer. De chauffeur brengt u terug naar uw accommodatie wanneer u klaar bent. U kunt tijdens het reserveren een extra lunchpakket aanschaffen of eten en drinken kopen in het attractiepark. Het park ligt in de Poolse stad Zator, op minder dan een halfuur rijden van Katowice of Krakau, en op minder dan 17 km afstand van Wadowice of Oświęcim. Het is het grootste pretpark in Polen, ontworpen met alle leeftijdsgroepen in gedachten.

Polen/Europa: eSim mobiel dataplan

6. Polen/Europa: eSim mobiel dataplan

Maak uw reis naar Polen probleemloos met uw handige eSIM. Blijf tijdens uw reizen verbonden met supersnelle dekking in Polen en nog eens 43 Europese regio's (volledige lijst hieronder). Koop en installeer uw eSIM altijd en overal, en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite om meerdere simkaarten te beheren met deze zero-waste-oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door eenvoudig extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. De meeste apparaten die na 2019 zijn uitgebracht, zijn compatibel met eSIM (bijv. iPhone XR, XS van modellen daarna, Google Pixel 4 en hoger). Als je het niet zeker weet, controleer dan de foto van de compatibiliteitsrichtlijn om te bevestigen dat je in aanmerking komt. Als u na installatie van deze eSIM geen verbinding kunt maken met internet, volg dan de zelfhulpgids voor het oplossen van problemen in uw GYG-voucher. Netwerkdekking: Albanië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kazachstan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Oezbekistan , en Vaticaanstad. Carriers voor gebruik in Polen: T-Mobile en Orange Polska

KTW-Katowice Pyrzowice Air.: privétransfer van/naar Krakau

7. KTW-Katowice Pyrzowice Air.: privétransfer van/naar Krakau

Ontmoet uw chauffeur bij aankomst op Katowice\Pyrzowice Airport (luchthavencode KTW) voor uw transfer naar de door u gekozen bestemming. Vind uw chauffeur gemakkelijk, want ze houden een begroetingsbord met uw naam vast. Uw chauffeur wacht 45 minuten nadat het vliegtuig is geland bij aankomst. Als u meer tijd nodig heeft om uw chauffeur te ontmoeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale partner. Ontmoet uw chauffeur in de lobby van uw accommodatie in de stad Krakau voor uw transfer naar de luchthaven. Uw chauffeur is verplicht 15 minuten na de afgesproken tijd bij uw accommodatie te wachten. Als u meer tijd nodig heeft om uw chauffeur te ontmoeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale partner. Een Mercedes-Benz-voertuig en een Engelssprekende chauffeur worden als onderdeel van deze service geleverd.

Auschwitz-Birkenau en Krakau privé autorit vanuit Katowice

8. Auschwitz-Birkenau en Krakau privé autorit vanuit Katowice

Auschwitz-Birkenau, ook wel bekend als Oswiecim, is misschien wel de belangrijkste werelderfgoedlocatie in Polen. We bieden vervoer per privéauto van Katowice naar Auschwitz-Birkenau en skip-the-line tickets voor een groepsrondleiding door het museum en de gedenkplaats, zodat je het waargebeurde verhaal van de Holocaust in het grootste concentratie- en vernietigingskamp van de nazi's kunt ontdekken. Wees getuige van het donkerste hoofdstuk in de Europese geschiedenis. Boek een optie van 6 uur om het Auschwitz-Birkenau Museum en de Memorial Site vanuit Katowice te bezoeken. Deze tour omvat transfers per privéauto rechtstreeks vanuit uw accommodatie, waardoor het gemakkelijk en handig is om lid te worden van een erkende gids in Oswiecim. De gegarandeerde rondleiding van 3,5 uur omvat het hele complex Auschwitz-Birkenau, inclusief de oude kazerne, gaskamers, het crematorium en de gedenktekens op de plaats van de massagraven. We hebben maximaal 30 deelnemers en zorgen voor koptelefoons/fluisteraars zodat je de gids altijd duidelijk kunt horen. Het commentaar van de expert brengt u dichter bij het tragische lot van 1,1 miljoen mensen die stierven in Auschwitz-Birkenau, en legt de oorzaken en gevolgen uit van de Holocaust in Polen en daarbuiten. Boek een optie van 12 uur om Auschwitz-Birkenau en Krakau in 1 dag te bezoeken! Deze uitgebreide tour geeft je de kans om de voormalige hoofdstad van Polen te ontdekken met een Private Local Guide. Je volgt de Koninklijke Route in de historische oude binnenstad, met hoogtepunten zoals het Wawel-kasteel, de Mariakerk, de Lakenhal, het oude stadhuis en meer. Naast een wandeltocht heb je vrije tijd om te lunchen en souvenirs te kopen. Na een rondleiding door Auschwitz-Birkenau en Krakau, brengt uw privéchauffeur u terug naar uw accommodatie in Katowice.

Katowice: privétour met traditioneel Pools eten

9. Katowice: privétour met traditioneel Pools eten

Geniet van enkele van de beste gerechten uit de Poolse keuken in 2 tot 4 zorgvuldig geselecteerde lokale locaties in Katowice. Verken de sterke wortels van de culinaire cultuur van het Poolse volk met een professionele gids. Proef, vergelijk en kies uit een rijk aanbod aan traditionele gerechten en probeer te beslissen welke je het lekkerst vindt. Terwijl je tussen locaties gaat, kun je genieten van een rondleiding langs enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de oude stad, waaronder Spodek en het Goldstein-paleis. Selecteer de budgetoptie van 2,5 uur om een basisset eten op 2 plaatsen te proberen, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Frisdrank, cake en koffie/thee zijn ook inbegrepen, maar soep en bier niet. Of kies de standaardoptie van 3,5 uur om traditioneel Pools eten te proeven op 3 locaties. Probeer 3 soorten knoedels, verschillende Poolse vleeswaren, traditionele soep en andere specialiteiten. Geniet van een inbegrepen biertje, frisdrank, cake en koffie/thee. Leer meer over Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden bij verschillende gelegenheden horen. Je kunt je ervaring ook upgraden naar de premium optie van 5 uur. Nadat je je buik hebt gevuld met een heerlijk feestmaal gecombineerd met een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier, maak je een uitgebreidere begeleide wandeling om de hoogtepunten van de stad Katowice te zien. Ontdek meer over de lokale geschiedenis en bekijk enkele van de best bewaarde geheimen van de stad. Bekijk de opmerkelijke kathedraal van Christus de Koning en Mariacka Street.

eSIM Polen : Internet Data Plan hoge snelheid 4G/5G

10. eSIM Polen : Internet Data Plan hoge snelheid 4G/5G

Verken de rijke geschiedenis en levendige cultuur van Polen zonder een slag te missen! Met onze eSIM blijf je verbonden met high-speed data, of je nu door de historische straten van Krakau slentert, de modernistische architectuur van Warschau bewondert of de culinaire hoogstandjes van Gdansk proeft. Hoe het werkt: 1. Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2. 3. Scannen en activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Poolse avontuur. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst op https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie.

Alle activiteiten

39 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Katowice

Wat zijn de topattracties van Katowice?

De topattracties van Katowice zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Katowice?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Katowice?

Andere activiteiten in Katowice

Wil je alle activiteiten in Katowice bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.