Dingen om te doen Katowice

Katowice: De beste dingen die je niet wil missen

Van Katowice: Auschwitz-Birkenau Skip-the-Line rondleiding

1. Van Katowice: Auschwitz-Birkenau Skip-the-Line rondleiding

Auschwitz-Birkenau was de grootste van de concentratiekampen van nazi-Duitsland. Gelegen in het door Duitsland bezette zuiden van Polen, dankt het zijn naam aan de nabijgelegen stad Auschwitz, die ongeveer 25 kilometer (15,5 mijl) van Katowice ligt. Het complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I - het administratieve centrum; Auschwitz II (Birkenau) - een vernietigingskamp; en Auschwitz III (Monowitz) - een werkkamp. Ontdek tijdens deze rondleiding door Auschwitz II-Birkenau de angstaanjagende maar ontroerende site waar minstens 1,1 miljoen mensen werden gedood, waarvan 90% joden uit bijna elk Europees land. Bekijk de gaskamers waar de overgrote meerderheid werd geslacht met Zyklon B en leer meer over de Holocaust met je Engelssprekende gids. Hoor over de belangrijkste originele voorwerpen in Birkenau en bezoek de permanente tentoonstelling en originele gebouwen op het terrein van het hoofdkamp (Auschwitz). Betaal je respect en neem even de tijd om na te denken op een plek vol historische gruwelen. Bij deze tour zijn zowel skip-the-line toegangskaarten als ophalen en inleveren van het hotel in Katowice inbegrepen. Als u echter in een hostel, Airbnb of een andere vorm van privéwoning verblijft, moet u naar het ontmoetingspunt bij het kantoor van de lokale partner in het stadscentrum gaan om uw tour te beginnen.

Vanuit Katowice: dagtour Auschwitz-Birkenau

2. Vanuit Katowice: dagtour Auschwitz-Birkenau

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een bustransfer vanuit Katowice en weer terug. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1,5 uur kom je aan in het Auschwitz I Museum en begin je aan een wandeling met een gediplomeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Daarna krijg je nog wat tijd om op eigen houtje de omgeving te verkennen voordat je weer op de bus stapt om terug te keren naar Katowice.

Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

3. Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

Sla de rijen voor taxi's over bij aankomst op de luchthaven Katowice-Pyrzowice (KTW) en maak gebruik van de veiligste, meest economische en handige manier om naar het centrum van Krakau te reizen. Dit aanbod biedt tegen een vaste prijs een service van topkwaliteit naar iedere locatie binnen de grenzen van de stad Krakau. Vermijd hoge tarieven en geniet van de beste deal als het gaat om service, kwaliteit en prijs. Bij de reservering krijg je een duidelijke indicatie van de kosten en wordt je later niet verrast door onverwachte extra kosten. Als je de reservering eenmaal gemaakt hebt, ontvang je volledige ondersteuning en ben je gegarandeerd dat je reis zo soepel en comfortabel als mogelijk zal beginnen en eindigen. Het voertuigtype is afhankelijk van de grootte van de groep, variërend van taxi's en minibussen voor kleinere groepen tot een bus met 65 stoelen voor grotere groepen. Transfers zijn ook beschikbaar vanaf je hotel in het centrum van Krakau naar het vliegveld Katowice Pyrzowice (KTW), ruim op tijd voor het vertrek van je vlucht. Houd er rekening mee dat de luchthaven Katowice-Pyrzowice op 90 kilometer afstand van Krakau ligt. Je reis duurt ongeveer 1,5 uur met normale verkeersomstandigheden.

Katowice: privérondleiding Auschwitz en oude binnenstad van Krakau

4. Katowice: privérondleiding Auschwitz en oude binnenstad van Krakau

Auschwitz-Birkenau, ook wel bekend als Oswiecim, is een voormalig concentratie- en vernietigingskamp van de nazi's waar in de minder dan 5 jaar van zijn bestaan ongeveer 1,1 miljoen mensen omkwamen. Je kunt nu de donkerste geheimen ontdekken tijdens een privéreis vanuit Krakau, inclusief kaartjes, transfers en een gelicentieerde gids. Wees getuige van de verschrikkingen van de Holocaust. Kies de optie van 6 uur om het Auschwitz-Birkenau Museum te bezoeken. Privétransfers rechtstreeks vanuit uw accommodatie in Katowice zijn bij deze tour inbegrepen, zodat u de gedenkplaats gemakkelijk kunt bereiken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) werd Auschwitz-Birkenau het grootste concentratiekampcomplex van de nazi's. Uw privégids zal u het spoor laten zien dat werd gebruikt om duizenden Joodse mensen en politieke gevangenen naar het kamp te brengen, waar de meesten van hen stierven door ziekte, honger en marteling. Je bezoekt de oude kazerne om de slechte omstandigheden te zien waarin de gevangenen moesten leven, en leert over dwangarbeid, medische experimenten en andere gruwelijke dingen die ze moesten doorstaan in Auschwitz-Birkenau. Je ziet de gaskamers, het crematorium en gedenktekens op de plaats van de massagraven. Uw deskundige gids zorgt ervoor dat u een goede les leert van deze tot nadenken stemmende ervaring. Kies de optie van 12 uur om Auschwitz-Birkenau en Krakau in 1 dag te bezoeken! Ontdek de voormalige hoofdstad van Polen met een lokale gids en leer interessante feiten over de rijke geschiedenis, van de gouden middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Luister naar interessante verhalen en feiten over Poolse koningen terwijl je de Koninklijke Route volgt in de historische oude binnenstad en bekijk het Wawel-kasteel, de Mariakerk, de Lakenhal, het oude stadhuis en meer. Naast een wandeltocht heb je vrije tijd om te lunchen en souvenirs te kopen voordat je professionele, Engelssprekende chauffeur je terugbrengt naar Katowice.

Katowice: Private Traditional Polish Food Tour

5. Katowice: Private Traditional Polish Food Tour

Geniet van enkele van de beste gerechten uit de Poolse keuken in 2 tot 4 zorgvuldig geselecteerde lokale locaties in Katowice. Verken de sterke wortels van de culinaire cultuur van de Poolse bevolking met een professionele gids. Proef, vergelijk en kies uit een rijk scala aan traditionele gerechten en probeer te beslissen welke u het lekkerst vindt. Terwijl je tussen locaties doorgaat, kun je genieten van een rondleiding door enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de oude stad, waaronder Spodek en het Goldstein-paleis. Selecteer de budgetoptie van 2,5 uur om een basisset eten te proberen op 2 plaatsen, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Een frisdrank, cake en koffie / thee zijn ook inbegrepen, maar soep en bier niet. Of kies de standaardoptie van 3,5 uur om traditionele Poolse gerechten te proeven op 3 locaties. Probeer 3 soorten knoedels, verschillende Poolse vleeswaren, traditionele soep en andere specialiteiten. Geniet van een inbegrepen biertje, evenals een frisdrank, cake en koffie / thee. Lees meer over Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden verband houden met verschillende gelegenheden. U kunt uw ervaring ook upgraden naar de premium optie van 5 uur. Nadat je je buik hebt gevuld met een heerlijk feest in combinatie met een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier, kun je een uitgebreidere begeleide wandeling maken om de hoogtepunten van de stad Katowice te zien. Ontdek meer over de lokale geschiedenis en bekijk enkele van de best bewaarde geheimen van de stad. Bekijk de opmerkelijke kathedraal van Christus de Koning en Mariacka-straat.

Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Katowice

6. Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Katowice

Katowice ligt op het rijkste land van heel Polen. Ondergronds zijn er veel waardevolle mineralen, edele metalen en nog veel meer. Dankzij deze jaren geleden ontwikkelde zich een kleine stad die snel uitgroeide tot een grote stad die nu een grote cultuur, geschiedenis en een prachtig ingerichte stad heeft. Volg je gids om te ontdekken wat interessant Katowice te bieden heeft. Begin bij het Silezische theater waar de meeste van de beste uitvoeringen plaatsvinden. Loop dan naar beneden en zie het fantastische Monument voor de Scouts van September, dat het offer symboliseert van jonge verkenners die vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Steek Market Square over om het mooie Goldstein Palace en Philharmonia te zien. Passeer het vredige plein van Miszkolc Friends en ontdek het Silezische opstandelingenmonument en luister naar een fantastisch verhaal. Eindelijk bereikt u de trots van Katowice - Spodek. Dit alles zit in het 2 uur durende programma van de tour. Om meer te zien, kiest u de optie van 3 uur, waarbij u het hele culturele district zult verkennen, waaronder Spodek, het innovatieve internationale congrescentrum en het fantastische National Symphony Orchestra van de Poolse radio. Loop naar beneden om de zeer verbluffende en magnifieke St. Mary's Church te zien terwijl je langs Mariacka Street loopt. We hebben ook een speciaal sightseeingprogramma van 4,5 uur voorbereid met de kathedraal van Christus de koning, een ander symbool van de stad Katowice. En het is een buitengewone gelegenheid om een geweldig panorama van Katowice te zien met een ritje naar het uitkijkpunt in Silesian Terrace. Je ziet ook een prachtig gebouw van de Muziekacademie en het Monument van Jozef Pilsudski - iconische Poolse held.

Katowice: privérondleiding door de stad met verhalen en uitkijkpunten

7. Katowice: privérondleiding door de stad met verhalen en uitkijkpunten

Laat je begroeten door je gids in het hotel en uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing. Het is de hoogste tijd om Katowice, de hoofdstad van Opper-Silezië, te verkennen. Het is een van de meest ondergewaardeerde toeristische steden in Polen. Ooit het centrum van het grootste kolenbekken van Polen. Tegenwoordig een bruisende stad, het centrum van het culturele en zakelijke leven. Elk jaar vinden hier tal van sport- en culturele evenementen, conferenties en concerten plaats. In 2015 werd Katowice officieel uitgeroepen tot UNESCO City of Music als onderdeel van het UNESCO Creative Cities-initiatief. Begin je tour op het marktplein - een van de bezienswaardigheden van de stad. Onderweg zie je een gerenoveerd oud treinstation en Silezië Theater. Ga naar de Culture Zone, bestaande uit: de Spodek (UFO-vorm arena), het International Congress Centre, de zetel van het Poolse Nationale Radio Symfonie Orkest en het Silezische Museum. Het museum bevindt zich op de plaats van de voormalige "Katowice"-mijn en het belangrijkste symbool is de toren van de Warszawa II-schacht (de uitkijktoren). Al deze gebouwen zijn architecturale juweeltjes die meerdere prijzen hebben ontvangen voor hun unieke ontwerp. Ontdek ten slotte Nikiszowiec - de historische arbeiderswijk van Katowice. Deze wijk staat bekend om zijn karakteristieke mijnbouwgebouwen van rode baksteen. Geniet van de belangrijkste plekken en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Krakau: privéluchthaventransfer van/naar Katowice

8. Krakau: privéluchthaventransfer van/naar Katowice

Ontmoet uw chauffeur bij aankomst op Katowice\Pyrzowice Airport (luchthavencode KTW) voor uw transfer naar de door u gekozen bestemming. Vind uw chauffeur gemakkelijk, want ze houden een begroetingsbord met uw naam vast. Uw chauffeur wacht 45 minuten nadat het vliegtuig is geland bij aankomst. Als u meer tijd nodig heeft om uw chauffeur te ontmoeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale partner. Ontmoet uw chauffeur in de lobby van uw accommodatie in de stad Krakau voor uw transfer naar de luchthaven. Uw chauffeur is verplicht 15 minuten na de afgesproken tijd bij uw accommodatie te wachten. Als u meer tijd nodig heeft om uw chauffeur te ontmoeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale partner. Een Mercedes-Benz-voertuig en een Engelssprekende chauffeur worden als onderdeel van deze service geleverd.

Vanuit Katowice: tour naar Auschwitz met privévervoer

9. Vanuit Katowice: tour naar Auschwitz met privévervoer

Je gaat terug in de tijd en komt meer te weten over één van de donkerste hoofdstukken uit de Europese geschiedenis. Auschwitz was de grootste van alle naziconcentratiekampen en -vernietigingscentra. Meer dan 1,1 miljoen mannen, vrouwen en kinderen verloren daar hun leven. Auschwitz-Birkenau, gefinancierd door de nazi-partij in 1940, zwerd owel een symbool van Holocaust, menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Je volgt een officiële gids naar de belangrijkste bezienswaardigheden en gebouwen en komt meer te weten over de verschrikkelijke gebeurtenissen die plaatsvonden in verschillende delen van het kamp. Neem even pauze met een traditionele Poolse lunch voordat je je tour vervolgt naar het kamp in Birkenau, op ongeveer 3 kilometer van Auschwitz. Na het zien van één van de meest aangrijpende periodes van de moderne geschiedenis, profiteer je van een privétransfer om je rustig en gemakkelijk terug te brengen naar je accommodatie.

Katowice Czech Rock City privérondleiding met ophaalservice

10. Katowice Czech Rock City privérondleiding met ophaalservice

Ontdek de verborgen juweeltjes van de regio Rock Mountains in Tsjechië tijdens een privétour. Begin je tour in Katowice en ga op pad terwijl je onderweg de landschappen van Neder-Silezië bewondert. Wanneer je aankomt in Rock City, kun je genieten van de unieke landschappen en rotsformaties die door de eeuwen heen zijn gevormd door natuurkrachten. Bekijk de natuurlijke watervallen, bossen, grotten en kleine meren met smaragdgroen water. Aan het einde van je tour kun je genieten van lokaal straatvoedsel en wat lunchen, voordat je weer in de auto stapt en terugrijdt naar Katowice.

Sitemap Katowice

Wil je alle activiteiten in Katowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Katowice

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 118 beoordelingen

Hele vriendelijke goede chauffeur!

We hadden een goed Engels sprekende vriendelijke chauffeur, hij houdt wel van hard rijden maar dat doen ze hier allemaal.

Chauffeur wachtte ons op op de luchthaven, naadloze transfer van Katowice naar Krakau - een echte aanrader.

Vriendelijke chauffeur. Goede gemotiveerde gids. Aangrijpend.