Kies data

Dingen om te doen Katowice

Katowice: De beste dingen die je niet wil missen

Van Katowice: Auschwitz-Birkenau Skip-the-Line rondleiding

1. Van Katowice: Auschwitz-Birkenau Skip-the-Line rondleiding

Auschwitz-Birkenau was het grootste concentratiekamp van nazi-Duitsland. Gelegen in het door Duitsland bezette zuiden van Polen, Het dankt zijn naam aan de nabijgelegen stad Oświęcim, gelegen op ongeveer 25 kilometer (15,5 mijl) van Katowice. Het complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I - het administratieve centrum; Auschwitz II (Birkenau) — een vernietigingskamp; en Auschwitz III (Monowitz) - een werkkamp. Ontdek tijdens deze rondleiding door Auschwitz II-Birkenau de angstaanjagende maar ontroerende plek waar minstens 1,1 miljoen mensen werden vermoord, waarvan 90% Joden uit bijna elk Europees land. Bekijk de gaskamers waar de overgrote meerderheid werd afgeslacht met behulp van Zyklon B en leer meer over de Holocaust met uw Engelssprekende gids. Hoor over de belangrijkste originele voorwerpen in Birkenau en bezoek de permanente tentoonstelling en originele gebouwen op het terrein van het hoofdkamp (Auschwitz). Betuig je respect en neem even de tijd om na te denken op een plek die beladen is met historische verschrikkingen. Bij deze tour zijn zowel skip-the-line toegangskaarten als het ophalen en inleveren van het hotel in Katowice inbegrepen. Als u echter in een hostel, Airbnb of een andere vorm van privéwoning verblijft, moet u zich naar het ontmoetingspunt op het kantoor van de lokale partner in het stadscentrum begeven om uw tour te beginnen .

Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

2. Privétransfer Katowice Pyrzowice KTW naar centrum Krakau

Sla de rijen voor taxi's over bij aankomst op de luchthaven Katowice-Pyrzowice (KTW) en maak gebruik van de veiligste, meest economische en handige manier om naar het centrum van Krakau te reizen. Dit aanbod biedt tegen een vaste prijs een service van topkwaliteit naar iedere locatie binnen de grenzen van de stad Krakau. Vermijd hoge tarieven en geniet van de beste deal als het gaat om service, kwaliteit en prijs. Bij de reservering krijg je een duidelijke indicatie van de kosten en wordt je later niet verrast door onverwachte extra kosten. Als je de reservering eenmaal gemaakt hebt, ontvang je volledige ondersteuning en ben je gegarandeerd dat je reis zo soepel en comfortabel als mogelijk zal beginnen en eindigen. Het voertuigtype is afhankelijk van de grootte van de groep, variërend van taxi's en minibussen voor kleinere groepen tot een bus met 65 stoelen voor grotere groepen. Transfers zijn ook beschikbaar vanaf je hotel in het centrum van Krakau naar het vliegveld Katowice Pyrzowice (KTW), ruim op tijd voor het vertrek van je vlucht. Houd er rekening mee dat de luchthaven Katowice-Pyrzowice op 90 kilometer afstand van Krakau ligt. Je reis duurt ongeveer 1,5 uur met normale verkeersomstandigheden.

Katowice 1-daagse trip naar Praag Privérondleiding

3. Katowice 1-daagse trip naar Praag Privérondleiding

Je wordt opgehaald bij je hotel in Katowice en begint aan de rit naar Praag. De rit van Katowice naar Praag duurt ongeveer 4,5 uur. Onderweg passeer je prachtige landschappen door Neder-Silezië en de Sudetenberg. Bij aankomst in Praag ontmoet je je lokale gids en begin je de hoogtepunten van de stad Praag. In de oude stad, onder de Kruittoren, ziet u enkele architectonische meesterwerken zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn en het stadhuis van Praag met zijn astronomische klok. Loop door de Joodse wijk van Praag en bekijk het Joodse stadhuis en de synagogen, waaronder de Spaanse synagoge en de Maisel-synagoge. Steek de beroemde Karelsbrug over en bekijk de bezienswaardigheden in Mala Strana, ook wel Kleine Stad genoemd. Bezoek de Sint-Niklaaskerk en ervaar het uitzonderlijke interieur in barokstijl. Je laatste stop op deze tour met hoogtepunten van Praag is de Praagse Burcht. Hier kunt u zich vergapen aan de rijkelijk versierde poorten en binnenplaats en de Sint-Vituskathedraal zien. Na de tour heb je wat vrije tijd om te lunchen voordat je je chauffeur ontmoet. Laat je terugrijden naar je accommodatie in Katowice, waar je dagtocht ten einde loopt.

Katowice: privérondleiding Auschwitz en oude binnenstad van Krakau

4. Katowice: privérondleiding Auschwitz en oude binnenstad van Krakau

Auschwitz-Birkenau, ook wel bekend als Oswiecim, is een voormalig concentratie- en vernietigingskamp van de nazi's waar in de minder dan 5 jaar van zijn bestaan ongeveer 1,1 miljoen mensen omkwamen. Je kunt nu de donkerste geheimen ontdekken tijdens een privéreis vanuit Krakau, inclusief kaartjes, transfers en een gelicentieerde gids. Wees getuige van de verschrikkingen van de Holocaust. Kies de optie van 6 uur om het Auschwitz-Birkenau Museum te bezoeken. Privétransfers rechtstreeks vanuit uw accommodatie in Katowice zijn bij deze tour inbegrepen, zodat u de gedenkplaats gemakkelijk kunt bereiken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) werd Auschwitz-Birkenau het grootste concentratiekampcomplex van de nazi's. Uw privégids zal u het spoor laten zien dat werd gebruikt om duizenden Joodse mensen en politieke gevangenen naar het kamp te brengen, waar de meesten van hen stierven door ziekte, honger en marteling. Je bezoekt de oude kazerne om de slechte omstandigheden te zien waarin de gevangenen moesten leven, en leert over dwangarbeid, medische experimenten en andere gruwelijke dingen die ze moesten doorstaan in Auschwitz-Birkenau. Je ziet de gaskamers, het crematorium en gedenktekens op de plaats van de massagraven. Uw deskundige gids zorgt ervoor dat u een goede les leert van deze tot nadenken stemmende ervaring. Kies de optie van 12 uur om Auschwitz-Birkenau en Krakau in 1 dag te bezoeken! Ontdek de voormalige hoofdstad van Polen met een lokale gids en leer interessante feiten over de rijke geschiedenis, van de gouden middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Luister naar interessante verhalen en feiten over Poolse koningen terwijl je de Koninklijke Route volgt in de historische oude binnenstad en bekijk het Wawel-kasteel, de Mariakerk, de Lakenhal, het oude stadhuis en meer. Naast een wandeltocht heb je vrije tijd om te lunchen en souvenirs te kopen voordat je professionele, Engelssprekende chauffeur je terugbrengt naar Katowice.

Katowice: privérondleiding door de stad met verhalen en uitkijkpunten

5. Katowice: privérondleiding door de stad met verhalen en uitkijkpunten

Word begroet door je gids in het hotel en uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing. Hoog tijd om Katowice, de hoofdstad van Opper-Silezië, te verkennen. Het is een van de meest onderschatte toeristische steden in Polen. Ooit het centrum van het grootste kolenbekken van Polen. Tegenwoordig een bruisende stad, het centrum van het culturele en zakelijke leven. Elk jaar vinden hier tal van sportieve en culturele evenementen, conferenties en concerten plaats. In 2015 werd Katowice officieel uitgeroepen tot UNESCO City of Music als onderdeel van het UNESCO Creative Cities-initiatief. Begin je tour op het marktplein - een van de herkenningspunten van de stad. Onderweg zie je een gerenoveerd oud treinstation en het Silezië Theater. Ga naar de cultuurzone bestaande uit: de Spodek (arena in UFO-vorm), het internationale congrescentrum, de zetel van het Poolse nationale radiosymfonieorkest en het Silezisch museum. Het museum bevindt zich op de plek van de voormalige "Katowice"-mijn en het belangrijkste symbool is de toren van de Warszawa II-schacht (de uitkijktoren). Al deze gebouwen zijn architecturale pareltjes die meerdere prijzen hebben gewonnen voor hun unieke ontwerp. Verken ten slotte Nikiszowiec - de historische arbeiderswijk van Katowice. Deze wijk staat bekend om zijn karakteristieke mijngebouwen van rode baksteen. Geniet van de belangrijkste plekken en leer van je gids wat je na deze tour zelf nog meer kunt ontdekken.

Vanuit Katowice: tour naar Auschwitz met privévervoer

6. Vanuit Katowice: tour naar Auschwitz met privévervoer

Je gaat terug in de tijd en komt meer te weten over één van de donkerste hoofdstukken uit de Europese geschiedenis. Auschwitz was de grootste van alle naziconcentratiekampen en -vernietigingscentra. Meer dan 1,1 miljoen mannen, vrouwen en kinderen verloren daar hun leven. Auschwitz-Birkenau, gefinancierd door de nazi-partij in 1940, zwerd owel een symbool van Holocaust, menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Je volgt een officiële gids naar de belangrijkste bezienswaardigheden en gebouwen en komt meer te weten over de verschrikkelijke gebeurtenissen die plaatsvonden in verschillende delen van het kamp. Neem even pauze met een traditionele Poolse lunch voordat je je tour vervolgt naar het kamp in Birkenau, op ongeveer 3 kilometer van Auschwitz. Na het zien van één van de meest aangrijpende periodes van de moderne geschiedenis, profiteer je van een privétransfer om je rustig en gemakkelijk terug te brengen naar je accommodatie.

Katowice: privétour met traditioneel Pools eten

7. Katowice: privétour met traditioneel Pools eten

Geniet van enkele van de beste gerechten uit de Poolse keuken in 2 tot 4 zorgvuldig geselecteerde lokale locaties in Katowice. Verken de sterke wortels van de culinaire cultuur van het Poolse volk met een professionele gids. Proef, vergelijk en kies uit een rijk aanbod aan traditionele gerechten en probeer te beslissen welke je het lekkerst vindt. Terwijl je tussen locaties gaat, kun je genieten van een rondleiding langs enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de oude stad, waaronder Spodek en het Goldstein-paleis. Selecteer de budgetoptie van 2,5 uur om een basisset eten op 2 plaatsen te proberen, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Frisdrank, cake en koffie/thee zijn ook inbegrepen, maar soep en bier niet. Of kies de standaardoptie van 3,5 uur om traditioneel Pools eten te proeven op 3 locaties. Probeer 3 soorten knoedels, verschillende Poolse vleeswaren, traditionele soep en andere specialiteiten. Geniet van een inbegrepen biertje, frisdrank, cake en koffie/thee. Leer meer over Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden bij verschillende gelegenheden horen. Je kunt je ervaring ook upgraden naar de premium optie van 5 uur. Nadat je je buik hebt gevuld met een heerlijk feestmaal gecombineerd met een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier, maak je een uitgebreidere begeleide wandeling om de hoogtepunten van de stad Katowice te zien. Ontdek meer over de lokale geschiedenis en bekijk enkele van de best bewaarde geheimen van de stad. Bekijk de opmerkelijke kathedraal van Christus de Koning en Mariacka Street.

Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Katowice

8. Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Katowice

Katowice ligt op het rijkste land van heel Polen. Ondergronds zijn er veel waardevolle mineralen, edele metalen en nog veel meer. Dankzij deze jaren geleden ontwikkelde zich een kleine stad die snel uitgroeide tot een grote stad die nu een grote cultuur, geschiedenis en een prachtig ingerichte stad heeft. Volg je gids om te ontdekken wat interessant Katowice te bieden heeft. Begin bij het Silezische theater waar de meeste van de beste uitvoeringen plaatsvinden. Loop dan naar beneden en zie het fantastische Monument voor de Scouts van September, dat het offer symboliseert van jonge verkenners die vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Steek Market Square over om het mooie Goldstein Palace en Philharmonia te zien. Passeer het vredige plein van Miszkolc Friends en ontdek het Silezische opstandelingenmonument en luister naar een fantastisch verhaal. Eindelijk bereikt u de trots van Katowice - Spodek. Dit alles zit in het 2 uur durende programma van de tour. Om meer te zien, kiest u de optie van 3 uur, waarbij u het hele culturele district zult verkennen, waaronder Spodek, het innovatieve internationale congrescentrum en het fantastische National Symphony Orchestra van de Poolse radio. Loop naar beneden om de zeer verbluffende en magnifieke St. Mary's Church te zien terwijl je langs Mariacka Street loopt. We hebben ook een speciaal sightseeingprogramma van 4,5 uur voorbereid met de kathedraal van Christus de koning, een ander symbool van de stad Katowice. En het is een buitengewone gelegenheid om een geweldig panorama van Katowice te zien met een ritje naar het uitkijkpunt in Silesian Terrace. Je ziet ook een prachtig gebouw van de Muziekacademie en het Monument van Jozef Pilsudski - iconische Poolse held.

Vanaf de luchthaven Katowice of Pyrzowice: transfer naar Krakau

9. Vanaf de luchthaven Katowice of Pyrzowice: transfer naar Krakau

U heeft de beschikking over een breed scala aan sedans, minibusjes, touringcars en limousines. Vervoer elk gewenst aantal personen. Alle voertuigen voldoen aan de hoogste Europese normen en vertegenwoordigen de beste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Professionele en toegewijde chauffeurs zorgen ervoor dat u het hoogste niveau van transportservice krijgt als het gaat om kwaliteit, comfort en veiligheid. Bent u op zoek naar een betrouwbare en vertrouwde transportservice? Maak je geen zorgen, er is hulp bij de hand. Met het transferteam wordt uw reis zeker een plezier. Kies gewoon uw bestemming, luchthaven, hotel of een andere plaats en al uw vervoersbehoeften worden vervuld. Houd u niet bezig met details, want het team zorgt ervoor dat alles soepel en volgens uw wensen verloopt. Dus zit comfortabel, ontspan en maak van uw reis de meest plezierige ervaring.

Katowice Castle in Moszna en Plawniowice Palace Private

10. Katowice Castle in Moszna en Plawniowice Palace Private

Begin met het ophalen van je accommodatie in Katowice en reis naar Moszna Castle, een historische residentie gebouwd in het midden van de 18e eeuw als een barok paleis. Begin de rondleiding met een overzicht van de buitenkant van het kasteel. Let op de unieke samensmelting van verschillende bouwstijlen, waaronder neogotiek en neorenaissance. Maak een wandeling door de tuinen terwijl je luistert naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis van het kasteel en de familie Tiele-Wienckler die daar woonde. Na je introductie ga je het kasteel binnen om het indrukwekkende interieur te bekijken. Dwaal door de rijke kamers van het kasteel, waaronder de balzaal, de spiegelkamer, de grote bibliotheek, de galerij en de kamer van de graaf. Tijdens je verkenning krijg je een beter begrip van de voormalige bewoners van het kasteel en hoe het leven hier zou kunnen zijn geweest. Beklim de toren van het kasteel om het fantastische uitzicht op het omliggende berglandschap te bewonderen. Bezoek later het nabijgelegen dorp Plawniowice, de thuisbasis van een prachtig paleis dat barst van de sprookjesachtige charme. Geniet van de rustige sfeer van de prachtige tuinen van het paleis, vol met bloemen, bomen en planten. Breng wat tijd door met het bewonderen van de sierlijke architectuur van het paleis, evenals de vele sculpturen en torens. Aan het einde van een magische en verhelderende tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Beschikbare activiteiten

27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Katowice

Wil je alle activiteiten in Katowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Katowice

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 147 beoordelingen

Hele vriendelijke goede chauffeur!

We hadden een goed Engels sprekende vriendelijke chauffeur, hij houdt wel van hard rijden maar dat doen ze hier allemaal.

Chauffeur wachtte ons op op de luchthaven, naadloze transfer van Katowice naar Krakau - een echte aanrader.

Vriendelijke chauffeur. Goede gemotiveerde gids. Aangrijpend.