Kies data
Katowice

Cultuur & geschiedenis

Katowice Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Katowice: privérondleiding door de stad met verhalen en uitkijkpunten

1. Katowice: privérondleiding door de stad met verhalen en uitkijkpunten

Laat je begroeten door je gids in het hotel en uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing. Het is de hoogste tijd om Katowice, de hoofdstad van Opper-Silezië, te verkennen. Het is een van de meest ondergewaardeerde toeristische steden in Polen. Ooit het centrum van het grootste kolenbekken van Polen. Tegenwoordig een bruisende stad, het centrum van het culturele en zakelijke leven. Elk jaar vinden hier tal van sport- en culturele evenementen, conferenties en concerten plaats. In 2015 werd Katowice officieel uitgeroepen tot UNESCO City of Music als onderdeel van het UNESCO Creative Cities-initiatief. Begin je tour op het marktplein - een van de bezienswaardigheden van de stad. Onderweg zie je een gerenoveerd oud treinstation en Silezië Theater. Ga naar de Culture Zone, bestaande uit: de Spodek (UFO-vorm arena), het International Congress Centre, de zetel van het Poolse Nationale Radio Symfonie Orkest en het Silezische Museum. Het museum bevindt zich op de plaats van de voormalige "Katowice"-mijn en het belangrijkste symbool is de toren van de Warszawa II-schacht (de uitkijktoren). Al deze gebouwen zijn architecturale juweeltjes die meerdere prijzen hebben ontvangen voor hun unieke ontwerp. Ontdek ten slotte Nikiszowiec - de historische arbeiderswijk van Katowice. Deze wijk staat bekend om zijn karakteristieke mijnbouwgebouwen van rode baksteen. Geniet van de belangrijkste plekken en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Katowice: Private Traditional Polish Food Tour

2. Katowice: Private Traditional Polish Food Tour

Geniet van enkele van de beste gerechten uit de Poolse keuken in 2 tot 4 zorgvuldig geselecteerde lokale locaties in Katowice. Verken de sterke wortels van de culinaire cultuur van de Poolse bevolking met een professionele gids. Proef, vergelijk en kies uit een rijk scala aan traditionele gerechten en probeer te beslissen welke u het lekkerst vindt. Terwijl je tussen locaties doorgaat, kun je genieten van een rondleiding door enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de oude stad, waaronder Spodek en het Goldstein-paleis. Selecteer de budgetoptie van 2,5 uur om een basisset eten te proberen op 2 plaatsen, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Een frisdrank, cake en koffie / thee zijn ook inbegrepen, maar soep en bier niet. Of kies de standaardoptie van 3,5 uur om traditionele Poolse gerechten te proeven op 3 locaties. Probeer 3 soorten knoedels, verschillende Poolse vleeswaren, traditionele soep en andere specialiteiten. Geniet van een inbegrepen biertje, evenals een frisdrank, cake en koffie / thee. Lees meer over Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden verband houden met verschillende gelegenheden. U kunt uw ervaring ook upgraden naar de premium optie van 5 uur. Nadat je je buik hebt gevuld met een heerlijk feest in combinatie met een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier, kun je een uitgebreidere begeleide wandeling maken om de hoogtepunten van de stad Katowice te zien. Ontdek meer over de lokale geschiedenis en bekijk enkele van de best bewaarde geheimen van de stad. Bekijk de opmerkelijke kathedraal van Christus de Koning en Mariacka-straat.

Katowice privéwodka-proeverij

3. Katowice privéwodka-proeverij

Neem deel aan een geweldige feesttour en krijg een geweldige combinatie van Poolse wodka, geschiedenis en cultuur in Katowice. Verzamel je vrienden om tegelijkertijd te genieten van een privéproeverij en een les. Drink witte, gearomatiseerde wodka en legendarische likeur en speel een spel om de smaken onder je vrienden te vergelijken. Leer met je privégids hoe je wodka drinkt in de Poolse traditie. Luister naar de gelegenheden waarbij Polen wodka drinken en waarom het wordt beschouwd als de nationale drank. Alle plaatsen zijn zorgvuldig gekozen om u de verschillende sferen te laten zien die verschillende periodes van de Poolse cultuur weerspiegelen. Tijdens je tour proef je ook Poolse hapjes als perfecte match met de wodka. Geniet van een geweldige compositie van Poolse wodka met 4 verschillende soorten: • witte wodka (aardappel, graan) • gearomatiseerde wodka (noten, citroen) • likeur • 70% Absint Kies tussen 3 tour opties. Bij de optie van 2 uur proef je een set van 5 wodka's en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Om meer wodka-smaken te proberen, selecteer je de optie van 3 uur en geniet je van 7 shots op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes. U kunt ook upgraden naar de optie van 4 uur en genieten van een prachtige combinatie van Poolse wodka en traditionele gerechten op 5 locaties. Geniet van 10 wodka's en meer voedsel dan je kunt eten.

Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Katowice

4. Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Katowice

Ontdek Katowice, gelegen op het rijkste land van heel Polen, tijdens een wandeltocht door de stad. Ontdek hoe ondergronds er afzettingen zijn van veel waardevolle mineralen, edelmetalen en nog veel meer. Dankzij dit, jaren geleden, ontwikkelde deze kleine stad zich snel tot een grote stad die nu rijk is aan cultuur en geschiedenis. Volg je gids tijdens deze 2 uur durende wandeltocht door de oude binnenstad en ontdek wat interessante hoogtepunten Katowice te bieden heeft. Begin bij het Silezische theater waar veel van de beste uitvoeringen plaatsvinden. Loop vervolgens naar beneden om het fantastische Monument voor de Scouts van september te zien, dat het offer symboliseert van de jonge scouts die vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bereik het Cross Market Square en bewonder het Goldstein-paleis en Philharmonia. Hierna passeer je het vredige Plein van Miszkolc Friends en ontdek je het Silezische Opstandelingenmonument terwijl je luistert naar het fantastische verhaal. Eindelijk de trots van Katowice - Spodek bereiken. Zie meer door uw tour te upgraden naar de optie van 3 uur. Bezoek alle bovengenoemde bezienswaardigheden en ga vervolgens op ontdekkingstocht in het Cultureel District (inclusief Spodek), het innovatieve Internationale Congrescentrum en het fantastische National Symphony Orchestra of Polish Radio. Loop vervolgens naar beneden om de zeer verbluffende en prachtige St. Mary's Church te zien door langs Mariacka Street te lopen. U kunt ook kiezen voor het 4,5-uur durende sightseeingprogramma dat ook langs de kathedraal van Christus de Koning loopt, een ander symbool van de stad Katowice. Deze optie omvat de buitengewone gelegenheid om een geweldig panorama van Katowice te zien met een rit naar het uitzichtpunt op het Silezische terras. Zie ook de prachtige gebouwen aan de Muziekacademie en het Monument van Jozef Pilsudski - een iconische Poolse held.

Katowice Castle in Moszna en Plawniowice Palace Private

5. Katowice Castle in Moszna en Plawniowice Palace Private

Begin met het ophalen van uw accommodatie in Katowice en reis naar Moszna Castle, een historische residentie gebouwd in het midden van de 18e eeuw als een barok paleis. Begin de rondleiding met een overzicht van de buitenkant van het kasteel. Let op de unieke samensmelting van verschillende bouwstijlen, waaronder neogotiek en neorenaissance. Maak een wandeling door de tuinen terwijl je luistert naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis van het kasteel en de familie Tiele-Wienckler die daar vroeger woonde. Ga na je introductie het kasteel binnen voor een kijkje in het indrukwekkende interieur. Dwaal door de rijke kamers van het kasteel, waaronder de balzaal, spiegelkamer, grote bibliotheek, galerij en de kamer van de graaf. Tijdens je verkenning krijg je een beter begrip van de voormalige bewoners van het kasteel en hoe het leven hier zou kunnen zijn geweest. Klim naar de toren van het kasteel om het fantastische uitzicht op de omliggende berglandschappen te bewonderen. Bezoek later het nabijgelegen dorp Plawniowice, de thuisbasis van een prachtig paleis dat barst van de sprookjesachtige charme. Geniet van de rustige sfeer van de prachtige tuinen van het paleis, vol bloemen, bomen en planten. Breng wat tijd door met het bewonderen van de sierlijke architectuur van het paleis, evenals de reeks sculpturen en torens. Aan het einde van een magische en inzichtelijke tour, geniet je van terugbrengen naar je accommodatie.

Katowice privé Poolse bierproeverij

6. Katowice privé Poolse bierproeverij

Proef het beste Poolse populaire, regionale en ambachtelijke bier tijdens deze privé-bierproeverij in Katowice. Krijg een inzichtelijke inleiding tot de wereld van de Poolse biergeschiedenis, traditie en gebruiken, evenals de ambachtelijke bierscène in Katowice op deze leuke en culturele avond. Breng tijdens de tour alleen tijd door met uw groep vrienden of familie aan deze privéervaring en geniet van de diensten van een gids die voor u persoonlijk zorgt en elk bier dat u drinkt uitlegt. Proef bier van grote Poolse brouwerijen, evenals speciaal regionaal bier uit de regio Silezië en ambachtelijk bier van microbrouwerijen. Geniet op de eerste locatie van een traktatie van Poolse hapjes. Elke locatie die u bezoekt, biedt een andere ervaring, waaronder een andere sfeer en een selectie bieren waaruit u kunt kiezen. Deze tour heeft 3 verschillende opties. Bij de optie van 2 uur, proef een set van 7 bieren en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer bier wilt proberen, kies dan voor de optie van 3 uur en probeer 11 bieren op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes. U kunt ook de optie van 4 uur kiezen voor de beste combinatie van Pools bier en traditionele gerechten op 5 locaties. Geniet van 13 bieren en meer voedsel dat je kunt eten.

Katowice 1-daagse trip naar Praag Privérondleiding

7. Katowice 1-daagse trip naar Praag Privérondleiding

Je wordt opgehaald bij je hotel in Katowice en begint aan de rit naar Praag. De rit van Katowice naar Praag duurt ongeveer 4,5 uur. Onderweg passeert u prachtige landschappen door Neder-Silezië en de Sudetenberg. Bij aankomst in Praag ontmoet je je lokale gids en begin je aan je stadstour door Praag. In de oude binnenstad onder de Kruittoren ziet u enkele architectonische meesterwerken, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn en het stadhuis van Praag met zijn astronomische klok. Loop door de Joodse wijk van Praag en bekijk het Joodse stadhuis en de synagogen, waaronder de Spaanse synagoge en de Maisel-synagoge. Steek de beroemde Karelsbrug over en bekijk de bezienswaardigheden in Mala Strana, bekend als Lesser Town. Bezoek de Sint-Nicolaaskerk en ervaar het uitzonderlijke interieur in barokstijl. Je laatste stop tijdens deze Praagse hoogtepuntentour is de Praagse Burcht. Hier kunt u de rijkelijk versierde poorten en binnenplaats bewonderen en de Sint-Vituskathedraal zien. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd om te lunchen voordat je je chauffeur ontmoet. Laat u terugrijden naar uw accommodatie in Katowice, waar uw dagtocht eindigt.

Industrieel centrum Katowice en zilvermijn in Tarnowskie Gory

8. Industrieel centrum Katowice en zilvermijn in Tarnowskie Gory

Katowice is een industriële stad die bekend staat om de ontdekking van rijke steenkoolreserves en tegelijkertijd een echte mix van culturen is: Pools, Duits en Joods. Het is een centrum van wetenschap, cultuur, industrie, zaken en handel en werd uitgeroepen tot UNESCO-muziekstad. Bekijk de bezienswaardigheden van het Nikiszowiec-gebied, een deel van de stad Katowice. Geniet van een ontspannen en gemakkelijke transfer naar Tarnowskie Gory, de stad die bekend staat om de historische loodertswinning. De zilvermijn staat sinds 2017 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bezoek aan de historische zilvermijnen begint in een interactief museum waar toeristen kennis maken met methoden van zilver. Het gaat verder met ondergronds gaan. Het pad is 1.749 meter lang; 270 meter worden afgelegd door boten. Transfer terug naar Krakau.

Katowice privétour naar Krakau met vervoer en gids

9. Katowice privétour naar Krakau met vervoer en gids

Ontdek al het beste dat Krakau te bieden heeft tijdens een volledig meeslepende tour van zes uur met vervoer vanuit Wroclaw. Er zijn twee opties om aan uw reisvoorkeuren te voldoen: neem plaats in een comfortabele trein met uw vrienden of familie en laat u ophalen door een lokale gids uit Krakau, of laat u ophalen door een Engelssprekende chauffeur die u rechtstreeks naar Krakau brengt. Begin je tour in de oude stad, waar je de Barbican van Krakau, de Florianuspoort, de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Volg de Koninklijke Route waar Poolse koningen vroeger liepen en bekijk de prachtige Wawel-heuvel. Loop rond op de binnenplaats en leer alles over de geschiedenis achter dit gebouw. Betreed de belangrijkste kathedraal van Polen, de voormalige kroningsplaats voor Poolse koningen en de begraafplaats voor veel beroemde Poolse mensen. Ontdek de wijk Kazimierz, voorheen de Joodse wijk van de stad vóór de Tweede Wereldoorlog. Ontdek hippe cafés, opkomende bistro's in weggestopte steegjes en een totaal andere sfeer dan de oude stad. Bezoek de synagogetempel, bewonder de architectuur en leer meer over de lokale gemeenschap.

Van Katowice: privé-dagtrip met gids in de oude binnenstad van Krakau

10. Van Katowice: privé-dagtrip met gids in de oude binnenstad van Krakau

Ontmoet je chauffeur in het hotel en word uitgenodigd voor de volledig privétour naar Krakau. Breng een dag door met het verkennen van een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je rondleiding met een wandeling door de oude stad. Luister naar verhalen over de architectuur, inwoners, lokale geschiedenis en attracties van Krakau. Loop langs Florianska, een van de beroemdste en meest voorbeeldige straten van Krakau, die rechtstreeks naar het hart van de stad leidt - de Grote Markt. Tegenwoordig verleidt het met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en clubs, terwijl het eeuwen geleden de plechtige kroning en begrafenisstoeten van vorsten organiseerde. Bewonder het Grote Marktplein, de belangrijkste openbare ruimte in Krakau, het meest uitgestrekte marktplein van middeleeuws Europa, waar alles is verzameld dat het meest kenmerkend is voor de stad en met de meest onderscheidende kenmerken, de mooiste, de belangrijkste, de meest charmante, de meest… Stop bij het Collegium Maius en de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa. Dompel jezelf onder in de cultuur van Krakau en bezoek de Wawel-heuvel, een oud machtscentrum: legendarisch - verbonden met Krak of Krakus, de mythische stichter van het bolwerk en zijn nakomelingen, en historisch: hertogelijk, prinselijk, kerkelijk en koninklijk. Sta versteld van het kasteel en de kathedraal met een klokkentoren en catacomben waar veel Poolse vorsten begraven liggen. Bekijk het zes meter hoge standbeeld van de Wawel-draak en stop bij de grot aan de oever van de Wisla waar de legendarische draak woonde, de lokale bevolking terroriseerde en offers eiste van vee, hoewel dit in een alternatieve versie van het verhaal maagden waren. Ga terug naar de oude stad en loop langs de middeleeuwse geplaveide straten naar de Mariakerk met een hoogaltaar van Veit Stoss (Wit Stwosz), een hoorngeroep en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko die de gewelven bedekken. Bezoek Sukiennice - Lakenhal - vol kraampjes met typische Krakau-souvenirs. Bekijk de verdedigingsmuren en het Barbican-fort voordat je in de auto terug naar Katowice springt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Katowice

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Katowice?

Welke Cultuur & geschiedenis in Katowice nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Katowice

Wil je alle activiteiten in Katowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.