Kies data
Katowice

Dagtrips

Katowice Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Katowice Castle in Moszna en Plawniowice Palace Private

1. Katowice Castle in Moszna en Plawniowice Palace Private

Begin met het ophalen van uw accommodatie in Katowice en reis naar Moszna Castle, een historische residentie gebouwd in het midden van de 18e eeuw als een barok paleis. Begin de rondleiding met een overzicht van de buitenkant van het kasteel. Let op de unieke samensmelting van verschillende bouwstijlen, waaronder neogotiek en neorenaissance. Maak een wandeling door de tuinen terwijl je luistert naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis van het kasteel en de familie Tiele-Wienckler die daar vroeger woonde. Ga na je introductie het kasteel binnen voor een kijkje in het indrukwekkende interieur. Dwaal door de rijke kamers van het kasteel, waaronder de balzaal, spiegelkamer, grote bibliotheek, galerij en de kamer van de graaf. Tijdens je verkenning krijg je een beter begrip van de voormalige bewoners van het kasteel en hoe het leven hier zou kunnen zijn geweest. Klim naar de toren van het kasteel om het fantastische uitzicht op de omliggende berglandschappen te bewonderen. Bezoek later het nabijgelegen dorp Plawniowice, de thuisbasis van een prachtig paleis dat barst van de sprookjesachtige charme. Geniet van de rustige sfeer van de prachtige tuinen van het paleis, vol bloemen, bomen en planten. Breng wat tijd door met het bewonderen van de sierlijke architectuur van het paleis, evenals de reeks sculpturen en torens. Aan het einde van een magische en inzichtelijke tour, geniet je van terugbrengen naar je accommodatie.

Katowice 1-daagse trip naar Praag Privérondleiding

2. Katowice 1-daagse trip naar Praag Privérondleiding

Je wordt opgehaald bij je hotel in Katowice en begint aan de rit naar Praag. De rit van Katowice naar Praag duurt ongeveer 4,5 uur. Onderweg passeert u prachtige landschappen door Neder-Silezië en de Sudetenberg. Bij aankomst in Praag ontmoet je je lokale gids en begin je aan je stadstour door Praag. In de oude binnenstad onder de Kruittoren ziet u enkele architectonische meesterwerken, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn en het stadhuis van Praag met zijn astronomische klok. Loop door de Joodse wijk van Praag en bekijk het Joodse stadhuis en de synagogen, waaronder de Spaanse synagoge en de Maisel-synagoge. Steek de beroemde Karelsbrug over en bekijk de bezienswaardigheden in Mala Strana, bekend als Lesser Town. Bezoek de Sint-Nicolaaskerk en ervaar het uitzonderlijke interieur in barokstijl. Je laatste stop tijdens deze Praagse hoogtepuntentour is de Praagse Burcht. Hier kunt u de rijkelijk versierde poorten en binnenplaats bewonderen en de Sint-Vituskathedraal zien. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd om te lunchen voordat je je chauffeur ontmoet. Laat u terugrijden naar uw accommodatie in Katowice, waar uw dagtocht eindigt.

Industrieel centrum Katowice en zilvermijn in Tarnowskie Gory

3. Industrieel centrum Katowice en zilvermijn in Tarnowskie Gory

Katowice is een industriële stad die bekend staat om de ontdekking van rijke steenkoolreserves en tegelijkertijd een echte mix van culturen is: Pools, Duits en Joods. Het is een centrum van wetenschap, cultuur, industrie, zaken en handel en werd uitgeroepen tot UNESCO-muziekstad. Bekijk de bezienswaardigheden van het Nikiszowiec-gebied, een deel van de stad Katowice. Geniet van een ontspannen en gemakkelijke transfer naar Tarnowskie Gory, de stad die bekend staat om de historische loodertswinning. De zilvermijn staat sinds 2017 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bezoek aan de historische zilvermijnen begint in een interactief museum waar toeristen kennis maken met methoden van zilver. Het gaat verder met ondergronds gaan. Het pad is 1.749 meter lang; 270 meter worden afgelegd door boten. Transfer terug naar Krakau.

Katowice privétour naar Krakau met vervoer en gids

4. Katowice privétour naar Krakau met vervoer en gids

Ontdek al het beste dat Krakau te bieden heeft tijdens een volledig meeslepende tour van zes uur met vervoer vanuit Wroclaw. Er zijn twee opties om aan uw reisvoorkeuren te voldoen: neem plaats in een comfortabele trein met uw vrienden of familie en laat u ophalen door een lokale gids uit Krakau, of laat u ophalen door een Engelssprekende chauffeur die u rechtstreeks naar Krakau brengt. Begin je tour in de oude stad, waar je de Barbican van Krakau, de Florianuspoort, de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Volg de Koninklijke Route waar Poolse koningen vroeger liepen en bekijk de prachtige Wawel-heuvel. Loop rond op de binnenplaats en leer alles over de geschiedenis achter dit gebouw. Betreed de belangrijkste kathedraal van Polen, de voormalige kroningsplaats voor Poolse koningen en de begraafplaats voor veel beroemde Poolse mensen. Ontdek de wijk Kazimierz, voorheen de Joodse wijk van de stad vóór de Tweede Wereldoorlog. Ontdek hippe cafés, opkomende bistro's in weggestopte steegjes en een totaal andere sfeer dan de oude stad. Bezoek de synagogetempel, bewonder de architectuur en leer meer over de lokale gemeenschap.

Van Katowice: privé-dagtrip met gids in de oude binnenstad van Krakau

5. Van Katowice: privé-dagtrip met gids in de oude binnenstad van Krakau

Ontmoet je chauffeur in het hotel en word uitgenodigd voor de volledig privétour naar Krakau. Breng een dag door met het verkennen van een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je rondleiding met een wandeling door de oude stad. Luister naar verhalen over de architectuur, inwoners, lokale geschiedenis en attracties van Krakau. Loop langs Florianska, een van de beroemdste en meest voorbeeldige straten van Krakau, die rechtstreeks naar het hart van de stad leidt - de Grote Markt. Tegenwoordig verleidt het met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en clubs, terwijl het eeuwen geleden de plechtige kroning en begrafenisstoeten van vorsten organiseerde. Bewonder het Grote Marktplein, de belangrijkste openbare ruimte in Krakau, het meest uitgestrekte marktplein van middeleeuws Europa, waar alles is verzameld dat het meest kenmerkend is voor de stad en met de meest onderscheidende kenmerken, de mooiste, de belangrijkste, de meest charmante, de meest… Stop bij het Collegium Maius en de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa. Dompel jezelf onder in de cultuur van Krakau en bezoek de Wawel-heuvel, een oud machtscentrum: legendarisch - verbonden met Krak of Krakus, de mythische stichter van het bolwerk en zijn nakomelingen, en historisch: hertogelijk, prinselijk, kerkelijk en koninklijk. Sta versteld van het kasteel en de kathedraal met een klokkentoren en catacomben waar veel Poolse vorsten begraven liggen. Bekijk het zes meter hoge standbeeld van de Wawel-draak en stop bij de grot aan de oever van de Wisla waar de legendarische draak woonde, de lokale bevolking terroriseerde en offers eiste van vee, hoewel dit in een alternatieve versie van het verhaal maagden waren. Ga terug naar de oude stad en loop langs de middeleeuwse geplaveide straten naar de Mariakerk met een hoogaltaar van Veit Stoss (Wit Stwosz), een hoorngeroep en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko die de gewelven bedekken. Bezoek Sukiennice - Lakenhal - vol kraampjes met typische Krakau-souvenirs. Bekijk de verdedigingsmuren en het Barbican-fort voordat je in de auto terug naar Katowice springt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten

Veelgestelde vragen over Dagtrips in Katowice

Welke andere activiteiten dan Dagtrips zijn de moeite waard in Katowice?

Sitemap Katowice

Wil je alle activiteiten in Katowice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.