Dingen om te doen Kazanlak

Kazanlak: De beste dingen die je niet wil missen

Vallei van de Thracische koningen: verborgen schatten

1. Vallei van de Thracische koningen: verborgen schatten

Tijdens deze dagentocht maak je kennis met de mysterieuze Thraciërs, vooral bekend van de mythische held Orpheus (oude musicus en denker), Spartacus (Romeinse slaaf en gladiator en leider van de beroemde slavenopstand), evenals voor de oudste gouden schat ter wereld. Je bezoekt het History Museum in Kazanlak. Tijdens onze dag van Thracische erfgoedverkenning, zult u de kans hebben om het schilderachtige landschap te bewonderen, dat natuurlijk ook zeer werd gewaardeerd door de Thraciërs. Je stopt in een rozenstokerij, want de vallei staat ook bekend om de rozenproductie. De regio van de vallei van de Thracische koningen, ook bekend als de vallei van de rozen (centrum voor de productie van rozenolie), was de begraafplaats bij uitstek voor de Thracische adel. Het beroemdste terrein is de Thracische tombe van Kazanlak, erkend als een meesterwerk van Thracische kunstwerken. Het graf dateert uit het einde van de 4e eeuw voor Christus en is vanwege de goed bewaard gebleven en originele fresco's op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Een andere site die je gaat bezoeken is de Tombe van Seuthes III (Thracische koning), ook bekend als de Golyama Kosmatka heuvel. Het graf dateert uit de 5e eeuw voor Christus. Het bestaat uit drie kamers en een gang. Veel waardevolle kunstvoorwerpen en kunstwerken zijn gevonden op de site. Het is een van de rijkste Thracische begrafenissen tot nu toe. De laatste stop is het Ostrusha-graf, dat dateert uit de 4e eeuw. Het is vooral beroemd om zijn unieke plafond - een combinatie van reliëf en fijne decoratie - verschillende portretten, kleurrijke figuren en florale ornamenten.

Van Sofia: Rose Valley Tour & UNESCO-site Kazanlak

2. Van Sofia: Rose Valley Tour & UNESCO-site Kazanlak

Kazanlak is gelegen in het centrale deel van Bulgarije, midden in het hart van de vallei van Roses, ook bekend als de vallei van de Thracische koningen. De oudste nederzetting in het gebied van de hedendaagse stad dateert uit het Neolithicum (6e naar de 5e millennium voor Christus). Tijdens de 4e en 3e eeuw voor Christus de Thracische heerser Seuthes 3 heeft een belangrijke plaats in de historische ontwikkeling van Thracië tijdens de Hellenistische tijd. De Thracische stad Seuthopolis werd ontdekt in de buurt van Kazanlak, en grondig bestudeerd ten tijde van de bouw van de Koprinka Reservoir. Kazanlak is het centrum van de roos-oliewinning in Bulgarije, en de olieproducerende roos van Kazanlak is een van de meest herkenbare symbolen. Bulgarije is de belangrijkste leverancier van olie steeg in de wereld voor de cosmetische industrie, en Kazanlak steeg tuinen zijn de grootste rozentuinen in de hele wereld. Het is een van de weinig plaatsen in de hele wereld die deze bijzondere roos (Rosa Damascena of Rose van Damascus) kan groeien. Kazanlak ligt op 200 kilometer ten oosten van Sofia langs de Balkan bereik, dus youshould beginnen uw tour rond 08:30. De onlangs vernieuwde weg brengt de reis tot een 3-uur durende rit. U zult uw bezoek met Shipka Memorial Church, gebouwd in een prachtige 17e eeuwse Russische stijl na de bevrijding van de Turkse bezetting beginnen in 1878, ter ere van de Russische en Bulgaarse slachtoffers. Van daaruit gaat u naar Goliama Kosmatka, het graf van Seuthes 3. Na een snelle lunch in een nabijgelegen restaurant, ga je naar Kazanlak voor een bezoek aan de UNESCO werelderfgoed graf. Het monument dateert uit de 4e eeuw voor Christus en de muurschilderingen zijn onvergetelijk voor de prachtige paarden en vooral voor het gebaar van afscheid, waarbij de zittende paar grijpen elkaars polsen in een moment van tederheid en gelijkheid. Op de terugweg kunt u een bezoek aan een lokale rozentuin en stokerij, waar u zult zien hoe de roos essentie wordt gewonnen en in staat zijn om een aantal-rose geurende souvenirs kopen. U keert terug naar Sofia om ongeveer 18.30 uur. Let op: dit is een snelle tour.

Van Sofia: Dagtrip naar de Vallei van de Rozen

3. Van Sofia: Dagtrip naar de Vallei van de Rozen

Verken de Vallei van de Rozen tijdens deze spannende dagtrip vanuit Sofia. Bezoek een Thracische tombe, bewonder berglandschappen en leer alles over de productie van rozenolie. Een vroege start vanuit Sofia neemt je mee op de pittoreske bergweg die slingert tussen de bergen van de Balkan en Sredna Gora. Aankomst in Kazanlak in ongeveer 3 uur en bezoek het beroemde Thracische graf uit de 4e eeuw voor Christus, een UNESCO-werelderfgoed. Ga dan verder naar het oosten naar het Etnografisch Complex Damascena, gelegen in het hart van de Rozenvallei, waar u zult leren waarom Bulgarije beroemd is om de productie van rozenolie. De volgende stop is de emblematische herdenkingstempel van de geboorte van Christus, gebouwd tussen 1885 en 1902 in Russische Moskovitische stijl, een prachtig gelegen oosters-orthodox architectonisch juweel.

Sofia: Kazanlak & Damascena rozenstokerij Rose Tour

4. Sofia: Kazanlak & Damascena rozenstokerij Rose Tour

Vroeg in de ochtend (rond 06.30 uur vertrek uit Sofia naar de stad Kazanlak). De rit duurt ongeveer twee uur en 45 minuten. Kom aan in het rozenveld in een van de dorpen rond de stad Kazanlak (in overleg met de gemeente Kazanlak voorafgaand aan het festival) en geniet van de rozenplukactiviteit en het rozenkookritueel. Rij terug naar Kazanlak. Ga verder naar de rozendistilleerderij Damascena. Lunch en wees getuige van het proces van het koken van rozen en de productie van rozenolie. Bewonder meer dan 150 soorten rozen en krijg meer informatie over de eeuwenoude traditie van rozenolieproductie in Bulgarije. Programma van de dag: 6:30 - vertrek naar Kazanlak 9:15 - arriveer bij het rozenveld. Geniet van het rozenplukken en het maken van foto's. 12 uur - rit naar Kazanlak en bezoek het Rozenmuseum 13.00 uur rijden naar de Damascena rozenstokerij 13:20 - aankomst in de distilleerderij. Hier kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan rozen en maakt u kennis met het rozenkookproces. U kunt lunchen in het restaurant van de distilleerderij. 15.30 uur - vertrek naar Sofia 6.30 uur - vertrek in uw hotel Om 15.00 uur vertrek naar Sofia. Om 18:45 uur wordt u afgezet bij uw hotel.

Veelgestelde vragen over Kazanlak

Sitemap Kazanlak

Wil je alle activiteiten in Kazanlak ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.