Belevingen in
Kazimierz Dolny

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Kazimierz Dolny

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Kazimierz Dolny: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Warschau: Kazimierz Dolny Art Town Privétour van een hele dag

1. Vanuit Warschau: Kazimierz Dolny Art Town Privétour van een hele dag

Neem een retraite naar een artistiek centrum van retraite in Polen tijdens een dagexcursie van Warschau naar Kazimierz Dolny. Het kleine stadje ligt in het centrum van Polen, aan de oevers van de rivier de Vistula en is gewend aan een hoofdstop op de route tussen Krakau en Warschau. Bij aankomst volg je je gids door de stad om de oude stad, de ruïnes van de kastelen en de beroemde 3 Crosses Hill te zien. Maak van de gelegenheid gebruik om van een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier te genieten. Dit prachtige natuurlijke landschap met bossen, velden, boomgaarden en hopplantages wordt beschermd door het Kazimierz-landschapspark. Kazimierz Dolny is ook bekend vanwege de kunstenaars die ervoor kiezen om daar te blijven en te werken, geïnspireerd door de omgeving van de stad. Tijdens een bezoek maak je van de gelegenheid gebruik om door het marktplein te lopen en de volkskunst te bewonderen of te kopen die je in zijn kraampjes verkoopt. Aan het einde van de tour, transfer terug naar Warschau.

...
Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek en Kozlowka-dagtour

2. Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek en Kozlowka-dagtour

Deze privétour door Kazimierz, Lublin, Majdanek en Kozlowka is een comfortabele en speciale reis. Tijdens deze reis bezoekt u enkele van de mooiste steden in Polen met een professionele gids in een voertuig met airconditioning. Wandel door de middeleeuwse oude stad in Lublin met zijn kronkelende straatjes vol fascinerende legendes. Ontdek Kazimierz, de parel van de Poolse Renaissance en een populair vakantieoord, en bezoek Majdanek tijdens deze privétour. In Lublin betreedt u het indrukwekkende kasteel en ziet u de fantastische Byzantijnse muurschilderingen van de kasteelkapel. Bezoek de oudste overgebleven Joodse begraafplaats in Polen en ontdek de geschiedenis van de uitstekende Joodse gemeenschap van Lublin. Het pittoreske Kazimierz trekt veel kunstenaars aan die hier inspiratie zoeken. Bezoek het concentratiekamp, blokhuizen, een gaskamer en een crematorium in Majdanek. In Kozłówka vindt u unieke bezienswaardigheden, zoals een sociaal-realistische kunstgalerij.

...
Warschau: privé Kazimierz Dolny-dagtour

3. Warschau: privé Kazimierz Dolny-dagtour

Uw ervaring begint wanneer uw privéchauffeur u ophaalt van uw adres in Warschau in een comfortabele Mercedes-auto. Vanaf daar reis je naar Kazimierz Dolny voor een volledige dagervaring. Eenmaal daar, neem een stad van 3 uur waarin uw lokale Engelssprekende gids voor u klaar staat om u de sfeer van deze prachtige stad uit te leggen. Kazimierz Dolny is een van de meest waardevolle en charmante plekken in Polen. De stad staat bekend om zijn connectie met kunst en kunstenaars, en veel schilders hebben er hun galerijen en ateliers. De meeste historische Poolse steden hebben de neiging om een oud stadsplein te hebben, en in Kazimierz Dolny kun je dwalen door het prachtige marktplein, bekend als de Rynek. Een van de belangrijkste en populairste attracties van het gebied is de oude waterput, die in het hart van het plein ligt. Rondom deze populaire bron staan enkele charmante gebouwen, waarvan er vele recentelijk zijn omgebouwd tot trendy opkomende bars, kunstgalerijen en cafés. Wandel op je gemak rond en stop voor een kopje koffie of een ijsje terwijl je de wereld voorbij ziet gaan vanaf dit eeuwenoude plein. U kunt ervoor kiezen om de indrukwekkende ruïnes van het oude kasteel, een kasteel in Romeinse stijl dat dateert uit de 13e eeuw, te bezoeken - nu een prachtig en inzichtelijk museum. Veel van de muren zijn gereconstrueerd en onderhouden, met informatieborden in zowel het Pools als het Engels. U kunt onder andere de binnenplaats van het kasteel, het uitkijkplatform, de uitkijktoren en de kelder verkennen. Een van de meest unieke kenmerken van Kazimierz Dolny is hoe goed de stad de natuur combineert met door de mens gemaakte constructies. Net aan de rand van de stad kunt u de Korzeniowy Dol-kloof ontdekken voor een schilderachtig voorbeeld van het Poolse platteland. Terwijl u daar bent, kunt u genieten van deze natuurlijke formatie tussen bomen en groen. Er zijn enkele wandelpaden die allemaal gemakkelijk te verkennen zijn tijdens een reis vanuit de stad zonder vervoer. Aan het einde van uw grote dag sightseeing, brengt uw chauffeur u terug naar Warschau, waar u wordt afgezet op de door u gekozen locatie.

...
Van Warschau: Kazimierz Dolny-dagtour met lunch

4. Van Warschau: Kazimierz Dolny-dagtour met lunch

Na het ophalen vanuit Warschau, vertrek naar de stad Kazimierz Dolny. Eenmaal daar ontdekt u het marktplein van de stad, het belangrijkste punt van de stad met een aantal 17e-eeuwse gebouwen. De herenhuizen van de gebroeders Przybyl werden daar gebouwd in een Nederlandse en Italiaanse renaissancestijl, enkele van de meest waardevolle voorbeelden van seculiere architectuur in Polen uit de eerste helft van de 17e eeuw. Kazimierz Dolny is de thuisbasis van vele schilders en dichters, geïnspireerd door de schoonheid van het omringende landschap. De stad is ook rijk aan geschiedenis. De gloriedagen van de stad begonnen in de 14e eeuw, toen koning Casimir de Grote het kocht en de groei initieerde. Dankzij de rivier de Vistula kon de stad goederen zoals graan en hout verhandelen met Gdansk - een cruciale havenstad. De gemeenschap die het meest heeft bijgedragen aan de groei van de stad waren de joden, en je kunt veel sporen van joods erfgoed vinden in Kazimierz Dolny. Ze zouden daar al sinds de 11e eeuw hebben gewoond, en tijdens de rondleiding zie je de oude Joodse Synagoge en de voormalige Joodse wijk. Als je wat meer tijd en kracht hebt, kun je de nabijgelegen Three Crosses Hill bereiken en de Vistula-rivier bewonderen die door dorpen, bossen en glooiende heuvels slingert. Het Kazmierz Dolny-gebied staat ook bekend om zijn löss-ravijnen, die geweldig zijn om te ontdekken. De meest populaire is Korzeniowy Dol, wiens uitstekende, verwrongen boomwortels een surrealistisch, sprookjesachtig landschap creëren. Aan het einde van uw ervaring eindigt uw tour met het proberen van een traditionele haan gemaakt van gebak - een symbool van Kazimierz Dolny.

...

Sitemap Kazimierz Dolny

Wil je alle activiteiten in Kazimierz Dolny ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.