Kies data

Keizerlijke Schatkamer, Wenen

Keizerlijke Schatkamer, Wenen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

1. Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

Ontdek de hoogtepunten van Wenen, waaronder het keizerlijk paleiscomplex Hofburg, de zilvercollectie, de keizerlijke schatkamer en de schilderachtige oude binnenstad met een privégids. Kies tussen de 2-, 2,5-, 3- en 4-uur durende rondleidingen en optionele ophaalservice. Mis het keizerlijk paleiscomplex Hofburg niet tijdens uw bezoek aan Wenen. Het was meer dan 600 jaar de residentie van de Habsburgers en daarmee het centrum van het Heilige Roomse Rijk. Krijg een gevoel voor de essentie en verken het hele gebied binnen met een privégids. 2 uur durende rondleiding Stap tijdens de 2 uur durende rondleiding het keizerlijk paleiscomplex van de Hofburg binnen en ontdek de conferentiezaal, die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk het hele interieur met 24 verschillende kamers, waaronder de privékamers van het keizerlijke paar, hun gastensalons en Elisabeth's kleedkamer. De Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen geeft u inzicht in de hofeetcultuur van de keizerlijke dynastie. Bekijk in het Sisi-museum meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die toebehoorden aan Elizabeth, waaronder haar jurken, parasols, handschoenen en schoonheidsproducten. 2,5 uur durende rondleiding Kies de optie van 2,5 uur om te profiteren van privévervoer naar het Hofburgpaleis in een voertuig met airconditioning. Geniet van een zorgeloze reis vanuit uw accommodatie in Wenen. Aan het einde van de 2 uur durende rondleiding door het paleis wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 3 uur durende rondleiding Verleng tot 3 uur om ook de keizerlijke schatkamer (Kaiserliche Schatzkammer Wien) te bezoeken. Gebruik je toegangskaarten om een van de grootste collecties van het Heilige Roomse Rijk en Oostenrijks erfgoed te verkennen. Binnenin vind je de keizerlijke kroon, de beroemde Heilige Lans, de Orde van het Gulden Vlies en nog veel meer. 4-uur durende rondleiding Als u de optie van 4 uur kiest, ziet u ook de geselecteerde hoogtepunten van de oude binnenstad van Wenen. Leer interessante feiten en legendes over de stad en zie St. Stephan's Cathedral, St. Peter's Church en de Zuil van de Drie-eenheid. Je lokale gids leidt je door meerdere steegjes en delen van de stad.

Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

2. Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

Ontdek de fascinerende schatten van de Habsburgs in het oudste gedeelte van het Hofburgpaleis, de Zwitserse vleugel. Zie de kostbaarste juwelen, waaronder de grootste smaragden ter wereld, die laten zien hoeveel macht de Habsburg-dynastie heeft gehad. Andere hoogtepunten zijn de schat van de Orde van het Gulden Vlies, de Bourgondische schat uit de 15e eeuw en de troonwieg van de zoon van Napoleon. Bewonder de mooie juwelen van de keizerinnen en prinsessen van Habsburg en delen van de oorspronkelijke juwelen van keizerin Elisabeth. Ontdek legendarische schatten zoals de Heilige Lans uit de 8e eeuw, de grootste geslepen smaragd ter wereld, de grootste agaatschaal ter wereld - ook wel bekend als de Heilige Graal - en de hoorn van een eenhoorn.

Wenen: combi Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer

3. Wenen: combi Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer

Bezoek het prachtige Kunsthistorisches Museum in Wenen en bekijk keizerlijke meesterwerken van Rubens, Rembrandt, Raphael, Velázquez, Titiaan en Durer. Je ticket geeft je ook toegang tot de schatten van het Huis van Habsburg in de Keizerlijke Schatkamer. Zie de Oostenrijkse keizerlijke stad, de prachtige Duitse keizerlijke kroon en het insigne van het Heilige Romeinse Rijk. Sta versteld van glinsterende juwelen en 's werelds grootste geslepen smaragd.

Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

4. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een educatieve rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op spectaculaire bezienswaardigheden. Ontmoet je gids en ontdek de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale paleiscomplex Hofburg met tuinen en talrijke monumenten. Ga naar het stadhuis, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw. Passeer het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en winkels vindt u de 18e-eeuwse Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Wandel naar een Stephansplatz om de Stephansdom te bezoeken. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Kies voor de 3-uur durende touroptie om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen wordt u verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bekijk bovendien tijdens de uitgebreide route bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de 4-uur durende touroptie om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vind je seculiere en religieuze schatten zoals de keizerskroon, de heilige lans en de Orde van het Gulden Vlies. Selecteer de 6-uur durende touroptie voor een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het Hofburg-paleis. In de voormalige residentie van de Habsburgse keizers, verken je de schatten van het Sisi-museum, de keizerlijke appartementen en de zilvercollectie. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke spullen van Sisi, de keizerin, en een collectie servies van zilver, porselein en kristal uit Bohemen.

Wenen: Spy Mission City-verkenningsspel

5. Wenen: Spy Mission City-verkenningsspel

Ontdek de fascinerende geschiedenis en attracties van de stad terwijl je aanwijzingen in Wenen oplost. Verken deze prachtige Oostenrijkse stad door een zoektocht te spelen met je vrienden, partner of familie. Ontvang uw toegangscode per e-mail bij het boeken van de tour en gebruik de code in de app. Dwaal ongeveer 1,5 uur door Wenen om je zoektocht te voltooien. Er is echter geen tijdslimiet en je bent vrij om de stad in je eigen tempo te verkennen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. Los aanwijzingen op en raad het antwoord om het geheime verhaal van elke plaats te ontgrendelen. Speel als een grote groep en los samen de aanwijzingen op; één persoon kan toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt ook in teams opsplitsen en tegen elkaar strijden of een individueel ticket kopen.

Wenen: zelfgeleide puzzel- en raadseltour in het stadscentrum

6. Wenen: zelfgeleide puzzel- en raadseltour in het stadscentrum

Verken historische plekken in het stadscentrum met een raadselachtig verhaal dat je meeneemt naar de topattracties in Wenen. Dompel jezelf onder in het interactieve verhaal en onderzoek een moord om de lokale politie te helpen. Veel plezier met het leren over Wenen met vrienden en familie tijdens deze unieke zelfgeleide wandeling. Zie hoe realiteit en fictie door de eeuwen heen zijn versmolten tot legendes over de stad. Voeg een vleugje magie toe door Emma, de heldin van het spel, te volgen op een zoektocht naar een vreemd manuscript dat vertelt over de gevreesde tweekoppige Habsburg. Ontdek het geheim van dit vreemde wezen door naar aanwijzingen te zoeken langs de beroemde Ringstrasse, langs historische gebouwen en door de oude straten. Los het mysterie van de tweekoppige Habsburg op en ontdek hoeveel magie de stad echt bevat. Zet je detectivehoed op en beleef een multimedia-avontuur in het hart van Wenen. Ga in je eigen tempo, in groepen of alleen, en zie een nieuwe kant van deze historische stad.

Wenen: gezinsvriendelijke geschiedenis voor kinderen begeleide wandeltocht

7. Wenen: gezinsvriendelijke geschiedenis voor kinderen begeleide wandeltocht

Vermijd de gebruikelijke sightseeingtours en ontdek de hoogtepunten van Wenen met gezinsvriendelijke vibes tijdens een wandeltocht met een privégids. Geniet van een dosis historische feiten, legendes en sprookjes. Bezoek topattracties met authentieke collecties of interactieve oplossingen en leer met je gids. Volg je gids op een spannend avontuur in de geschiedenis met taken voor kinderen. Loop door de straten van de oude binnenstad en ontdek hun hoogtepunten zoals de Hofburg, het Rathaus en de Sint-Pieterskerk. Hoor over de best bewaarde geheimen en laat de kinderen de mysteries van de stad oplossen. Kies uit 3 opties om uw wandeltocht aan te vullen. Als u de optie Imperial Treasury selecteert, gaat u naar de Imperial Treasury voor een beter begrip van de middeleeuwen. Bewonder enorme tentoonstellingen met authentieke keizerlijke artefacten, kronen, juwelen, oude legers, koninklijke gewaden en zwaarden. U kunt ook de House of Music-optie selecteren om een modern, interactief en uniek geluidsmuseum te ontdekken. Verken 5 verdiepingen gewijd aan de wereld van muziek en geluid en geniet van commentaar van je gids. Test je eigen muzikale talent op de virtuele dirigent, componeer je eigen wals en leer meer over de beste musici gerelateerd aan Wenen, zoals Mozart, Strauss en Beethoven. Upgrade met een ritje met een paard en wagen door de oude stad met het bezoek aan House of Music. Reis zoals in de middeleeuwen en zie meer van de oude binnenstad van Wenen, waaronder de Stephansdom, Anker Clock en Albertina. Je ervaring zal worden vervuld met commentaar van je lokale gids.

Salzburg: privétour van een hele dag Wenen met vervoer

8. Salzburg: privétour van een hele dag Wenen met vervoer

Rijd door Neder-Oostenrijk en geniet van het lokale prachtige landschap tijdens een dagexcursie. Je wordt met een comfortabele auto opgehaald bij je accommodatie in Salzburg en gaat vervolgens op pad, omringd door bergen, dichte bossen en glooiende wijngaarden. Aankomst in Wenen, waar een lokale deskundige gids je rondleidt met voorkennis. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende oude binnenstad en bekijk de meest opmerkelijke plaatsen zoals het Rathaus, Burgtheater en Albertina. Bezoek de Stephansdom, een van de meest prominente nationale symbolen van Oostenrijk en een van de hoogste kathedralen van Europa. Verken de katholieke Sint-Pieterskerk, Stephansplatz, de Zuil van de Drie-eenheid en de universiteit van Wenen. Wanneer je bij de keizerlijke schatkamer (Kaiserliche Schatzkammer Wien) komt, verken je een van de grootste collecties van het Heilige Roomse Rijk en het Oostenrijkse erfgoed. Bewonder de keizerskroon, de beroemde Heilige Lans, de Orde van het Gulden Vlies en meer. Kies een uitgebreide optie en geniet van de tour in een van de meest verfijnde paleizen in Oostenrijk. Stap binnen in Paleis Schonbrunn, een prachtige residentie met complexe tuinen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of bezoek het fantastische paleis Belvedere en zijn prachtige natuur, gebouwen, fonteinen en standbeelden in het park van het paleis. Het herbergt een van de meest waardevolle kunstcollecties van Oostenrijk - met sleutelwerken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka. De chauffeur zet je af bij je hotel in Salzburg.

  • Toegangstickets
  • Privétours
  • Citycards
  • Andere belevingen
  • Combi-aanbiedingen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Keizerlijke Schatkamer, Wenen

Wil je alle activiteiten in Keizerlijke Schatkamer, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keizerlijke Schatkamer, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.330 beoordelingen

Prachtige rondleiding. Verbazingwekkende verzameling items van 1200 tot eind 1800, zwaarden, kroningsgewaden, sieraden en de keizerlijke juwelen. Het kruis en de bol waren te zien en geweldig. De kroon was uit voor analyse, maar er was een zeer informatieve video met foto's van dichtbij en een zeer grondige analyse van de verschillende onderdelen. Verrassend was de uitgebreide kerkelijke collectie kerkelijke artefacten. De Habsburgers hadden veel mooie voorwerpen zoals kruisbeelden en reliekhouders. Zeker een bezoek waard. Wacht 60-90 minuten.

De tentoonstelling is goed samengesteld, met prachtige beschrijvingen van de schatten, welke rol ze speelden bij de verschillende koningshuizen en ze in een historische en sociale context plaatsten. De verlichting benadrukt de fijne ontwerpen en details, en er is een natuurlijke stroom door de tentoonstelling.

Enorm interessant, het bekijken waard en informatief als je geïnteresseerd bent in alle prinsen, koningen en keizers?

We hebben veel geleerd in dit museum dankzij de audiogids, een essentiële kostenpost!

Geweldige ervaring zonder wachten. Printen was niet nodig, smartphones zijn genoeg!