Keizerlijke Schatkamer, Wenen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Keizerlijke Schatkamer, Wenen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

1. Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de Weense topbezienswaardigheden, zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer, Je kunt tevens onbeperkt gebruik maken van de hop on, hop off bussen - de perfecte manier om van de ene naar de volgende attractie te gaan. Creëer je eigen programma door de opties van de Vienna PASS te combineren. Bij de pas is een stadsgids inbegrepen vol tips en gedetailleerde informatie. Je kunt de Vienna PASS kopen voor 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. Kinderen jonger dan 6 onder begeleiding van een volwassene met een Vienna PASS krijgen gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen. Attracties: • Schloss Schönbrunn (inclusief doolhof, Gloriette en andere attracties) • Zoo Schönbrunn • Reuzenrad • Kunsthistorisches Museum • Albertina Museum en Galerie • Museum of Natural History • Donautoren • Leopold Museum • Keizerlijke Schatkamer • Spaanse Rijschool • Hofburg paleis • Keizerlijke Meubelcollectie • Museum van Technologie • Bank Austria Kunstforum • Museum van Moderne Kunst (mumok) • Museum van Militaire Geschiedenis • Madame Tussauds • Upper Belvedere • Lagere Belvedere • 21er Haus - Museum voor hedendaagse kunst • Winter Paleis • Keizerlijke Grafkelder • Klosterneuburg Klooster • Kasteel van Liechtenstein • Beethoven Museum • Weense ringtram • Plus meer dan 30 andere bezienswaardigheden Onbeperkte Hop-on Hop-off-touren Ontdek de stad met onbeperkte tochten in de comfortable hop-on hop-off-bussen: • 6 hop on, hop off routes • 50 haltes (met korte intervallen) • Gratis Wi-Fi • Gratis audiogids in 16 talen • Kinderkanaal in het Engels en het Duits • Begeleide wandeling Toegang met voorrang Bespaar kostbare tijd met de toegang met voorrang bij vele bezienswaardigheden. de Vienna PASS wordt geleverd met een gids, app en bonus boekje. De gids en app zijn gevuld met belangrijke informatie, tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met jouw bonus boekje.

...
Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

2. Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

Ontdek de fascinerende schatten van de Habsburgs in het oudste gedeelte van het Hofburgpaleis, de Zwitserse vleugel. Zie de kostbaarste juwelen, waaronder de grootste smaragden ter wereld, die laten zien hoeveel macht de Habsburg-dynastie heeft gehad. Andere hoogtepunten zijn de schat van de Orde van het Gulden Vlies, de Bourgondische schat uit de 15e eeuw en de troonwieg van de zoon van Napoleon. Bewonder de mooie juwelen van de keizerinnen en prinsessen van Habsburg en delen van de oorspronkelijke juwelen van keizerin Elisabeth. Ontdek legendarische schatten zoals de Heilige Lans uit de 8e eeuw, de grootste geslepen smaragd ter wereld, de grootste agaatschaal ter wereld - ook wel bekend als de Heilige Graal - en de hoorn van een eenhoorn.

...
Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topbezienswaardigheden

3. Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topbezienswaardigheden

Maak een keuze uit de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en ontdek de stad op jouw manier. Kies 3, 4 of 5 opties uit een aanbod van 30 attracties en bezienswaardigheden en stel je eigen programma samen. Neem deel aan een hop on, hop off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen of breng een bezoek aan het Prater-park. Zie de Donautoren, het Haydn-Haus of de Johann Strauß Wohnung. Bezoek het joodse Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies één van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of maak een wandeling door de Diergaarde Schönbrunn. Attracties: 24-uurs Hop on, hop off-ticket voor alle buslijnen - Diergaarde Schönbrunn Reuzenrad Natuurhistorisch Museum Donautoren Leopold Museum Keizerlijke Schatkamer Spaanse Rijschool Museum van Moderne Kunst (mumok) Slot Belvedere (Obere Belvedere) Stift Klosterneuburg - Wenen ringtram - Albertina - DDSG stadsrondvaart - Kunsthistorisches Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - MAK (Museum voor Toegepaste Kunst) - Geymüllerschlössel - En meer dan 30 andere bezienswaardigheden

...
Wenen: stadswandeling langs de highlights

4. Wenen: stadswandeling langs de highlights

Kom alles te weten over de Oostenrijkse hoofdstad en ontdek haar verborgen verhalen. Dwaal samen met je gids over grote verkeersassen en door smalle steegjes tijdens een informatieve wandeling door het verleden van de stad. Luister naar verhalen over het leven van de beroemde figuren die de loop van de geschiedenis van Wenen hebben gevormd. Zie de invloed van de Habsburgers door de grote gebouwen en woningen. Bewonder de ingewikkelde architectuur van de Weense kerken en merk de details van hun unieke architectuur op. Passeer enkele van de oudste bouwwerken van de stad.

...
Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

5. Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

Het keizerlijk paleiscomplex Hofburg was meer dan 600 jaar de residentie van de Habsburgers en daarmee het centrum van het Heilige Roomse Rijk. Betreed het binnenste heiligdom van de conferentiezaal, die wordt gebruikt voor ministeriële conferenties die worden voorgezeten door de keizer. Bekijk koninklijke slaapkamers, collecties zilver, porselein en kristal en krijg een tastbaar gevoel van het tijdperk. Het Sisi Museum presenteert meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die toebehoorden aan Elisabeth en spreken over haar obsessie met schoonheid en kracht. Kies de optie van 2 uur om te profiteren van privévervoer naar het Hofburgpaleis in een voertuig met airconditioning. Ervaar een zorgeloze reis van en naar uw accommodatie in Wenen. Verleng je tour tot 3 uur en wandel naar de keizerlijke schatkamer. Verken een van de meest uitgebreide Oostenrijkse erfgoedcollecties, waaronder de keizerlijke kroon en de Orde van het Gulden Vlies. Nog steeds niet moe? De optie van 4 uur geeft je geselecteerde hoogtepunten van de oude stad, waaronder St. Stephan's Cathedral, St. Peter's Cathedral en de Zuil van de Drie-eenheid. Dus trek je geschiedenislaarzen aan en ontmoet je deskundige gids.

...
Wenen: combi Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer

6. Wenen: combi Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer

Bezoek het prachtige Kunsthistorisches Museum in Wenen en bekijk keizerlijke meesterwerken van Rubens, Rembrandt, Raphael, Velázquez, Titiaan en Durer. Je ticket geeft je ook toegang tot de schatten van het Huis van Habsburg in de Keizerlijke Schatkamer. Zie de Oostenrijkse keizerlijke stad, de prachtige Duitse keizerlijke kroon en het insigne van het Heilige Romeinse Rijk. Sta versteld van glinsterende juwelen en 's werelds grootste geslepen smaragd.

...
Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

7. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een zeer persoonlijke en leerzame rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op de spectaculaire bezienswaardigheden! Tijdens deze 3 uur durende tour zie je de best geselecteerde hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale Hofburg-paleiscomplex met tuinen en talrijke monumenten. Ga vervolgens naar het stadhuis Rathaus, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. Je ziet ook het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en luxe winkels van de spectaculaire oude binnenstad, vindt u de prachtige 18e-eeuwse katholieke Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Vervolgens bezoekt u op Stephansplatz het meest prominente nationale symbool van Oostenrijk - de Stephansdom. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Kies een optie van 3 uur om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen word je verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bovendien zie je tijdens de uitgebreide route nog meer geweldige bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de optie van 4 uur om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vindt u wereldlijke en religieuze schatten die de afgelopen 1000 jaar door Oostenrijkse keizers zijn verzameld. Tot zijn schatten behoren de keizerlijke kroon, de heilige lans en de orde van het Gulden Vlies. Uw privégids deelt fascinerende verhalen over het Oostenrijkse rijk en zijn rijkdom. De 6-uur durende tour geeft je een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het mekka van de Oostenrijkse geschiedenis en cultuur - Paleis Hofburg. In de voormalige residentie en het regeringscentrum van de Habsburgse keizers, ontdekt u de schatten van het Sisi Museum, Imperial Apartments en de Silver Collection. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke items van Sisi, de keizerin, en een collectie extravagant servies van zilver, porselein en kristalglas uit Bohemen. Dompel jezelf onder in de keizerlijke rijkdom!

...
Wenen: The 7 Wonders of Vienna Tour en Spy Game

8. Wenen: The 7 Wonders of Vienna Tour en Spy Game

Ontdek de fascinerende geschiedenis en attracties van de stad terwijl je aanwijzingen in Wenen oplost. Verken deze prachtige Oostenrijkse stad door een zoektocht te spelen met je vrienden, partner of familie. Ontvang uw toegangscode per e-mail bij het boeken van de tour en gebruik de code in de app. Dwaal ongeveer 1,5 uur door Wenen om je zoektocht te voltooien. Er is echter geen tijdslimiet en je bent vrij om de stad in je eigen tempo te verkennen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. Los aanwijzingen op en raad het antwoord om het geheime verhaal van elke plaats te ontgrendelen. Speel als een grote groep en los samen de aanwijzingen op; één persoon kan toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt ook in teams opsplitsen en tegen elkaar strijden of een individueel ticket kopen.

...
Wenen: kindvriendelijke privétour voor het hele gezin

9. Wenen: kindvriendelijke privétour voor het hele gezin

Ontmoet de hoogtepunten van Wenen tijdens een gezinsvriendelijke tour. Veel plezier tijdens het verkennen van de oude binnenstad van de stad. Geniet van een dosis historische feiten, fascinerende legendes en sprookjes. Bezoek de topattracties van Wenen met grappig en informatief commentaar van je gids. Volg je gids op een spannend avontuur in de geschiedenis met taken voor kinderen. Loop door de straten van de oude stad en ontdek de hoogtepunten zoals de Hofburg, het Rathaus en de Sint-Pieterskerk. Luister naar interessante legendes, de best bewaarde geheimen van de stad en laat de kinderen onderweg mysteries oplossen. Betreed de keizerlijke schatkamer voor een beter begrip van de middeleeuwen. Bekijk enorme tentoonstellingen met authentieke keizerlijke artefacten, kronen, juwelen en oude legers. Wees onder de indruk van koninklijke gewaden en zwaarden zoals nergens anders. In de 3-uur durende touroptie betreedt u het House of Music, een modern en interactief geluidsmuseum. Vijf verdiepingen zijn gewijd aan de fascinerende wereld van muziek en geluid. Test je eigen muzikale talent op de virtuele dirigent en componeer je eigen wals. Leer meer over de muzikanten die verwant zijn aan Wenen, zoals Mozart, Strauss en Beethoven. Kies de 4-uur durende touroptie en zie nog meer in de oude binnenstad van Wenen tijdens een ritje met een paard en wagen. Zowel een plezierige rit voor kinderen als een ontspannen manier om bezienswaardigheden te bekijken, te reizen zoals in de middeleeuwen en de Stephansdom, Anker Clock en Albertina te zien. Uw ervaring zal worden vervuld met commentaar van uw lokale deskundige gids.

...
Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

10. Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

Kom meer te weten over een van de mooiste steden ter wereld tijdens deze stadswandeling door Wenen. De tour begint met het Romeinse verleden van Wenen en de vraag waarom juist hier een kasteel gebouwd werd. Bezoek de Sint-Michaëlkerk, de op twee na oudste kerk van Wenen, waarin 3 verschillende bouwstijlen samenkomen. Kom vanalles te weten over de Hofburg en de enorme bijbehorende landerijen, die meer dan 555.000 m² beslaan. Je hoort ook feiten over de belangrijkste heersers van de stad. Sta versteld van de afmetingen van de Heldenplatz en van wat er achter de façades ligt. Ontdek waarom elk bezoek aan Wenen een bezoek aan de Keizerlijke Schatkamer moet bevatten en wat er in de stad te zien is, en zie dingen die je waarschijnlijk over het hoofd gezien zou hebben zonder je gids. Terwijl je langs de Nationale Bibliotheek met de staatszaal loopt ontdek je wat het symbool op het dak betekent en waarom het plein vernoemd is naar keizer Jozef II. Bezoek de kerk waar veel van de Habsburgse bruiloften plaatsvonden (gesloten op zon- en feestdagen) en ontdek waarom de bruidegom bij sommige bruiloften niet eens aanwezig was. Er zijn ook donkere periodes in de geschiedenis van de stad. Terwijl je langs het Albertina en het Monument Tegen Oorlog en Fascisme loopt word je geconfronteerd met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Je pauzeert ook bij de Staatsopera om te ontdekken waarom Hotel Sacher nu op de plek van het Kärntnertortheater staat. Laat je verrassen door anekdotes over de Providentiabrunnen op de Neuer Markt en over het Habsburgse begrafenisritueel in de Keizerlijke Crypte. De stadswandeling eindigt bij de Stephansdom, het bekendste monument van Wenen. Kom meer te weten over de gedeeltelijke verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek waarom niet alles wat je op school leert klopt.

...

Sitemap Keizerlijke Schatkamer, Wenen

Wil je alle activiteiten in Keizerlijke Schatkamer, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keizerlijke Schatkamer, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.836 beoordelingen

Heel mooie tentoonstelling. Naast natuurlijk de pracht en praal en onschatbare waarde van alles, ook bewondering voor het werk, de uren, de creativiteit van de mensen in die tijd in het vervaardigen van al die pareltjes. Voor onze meid van 9 ook interessant vermist ze de eerste film van Sissi had gezien en de connectie kon leggen met de gewaden, de scepter, de kronen etc.

De Kunts is een must see en spectaculair! En de keizerlijke schatkist, nog een evenement dat je moet doen. Samen zijn ze een van de hoogtepunten waar elke bezoeker van Wenen van zal genieten!

Zeer tevreden met de pas. Je hoeft nergens meer in de rij te staan en de hop on hop off bussen zijn ook goed te vinden en rijden op tijd. Wij hebben de kosten er ruim uit kunnen halen.

Een week is niet genoeg om rond te lopen en alles te beluisteren met een audiogids. Geweldig museum. Enkele van de beste ervaringen in Wenen

Heel fijn management, begeleiding en uitleg waren top