Datums kiezen

Kekova

Kekova: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Kekova & Sunken City-boottocht vanuit Kas

1. Kekova & Sunken City-boottocht vanuit Kas

Begin uw boottocht om 9.00 uur 's ochtends vanuit de haven van Kas, waar u aan boord van uw boot gaat. Vanaf hier ga je op avontuur, eerste stop, Inonu Bay. Na een mooie reis van 1 uur arriveert u net op tijd op uw bestemming voor een duik in kristalhelder water. Je zwempauze bij Inonu Bay duurt 45 minuten, met de mogelijkheid om op het zand te liggen en wat zonnestralen op te nemen. Vaar vervolgens naar Akvaryum Bay bij de opening van Kekova, een plaats die door zijn diepte en helderheid op een aquarium lijkt. Terwijl je hier bent, verken je het water dat bruist van het leven voordat je geniet van een volledig biologische lunch met smakelijke gerechten op basis van olijfolie en een grill. Vervolg uw heerlijke lunch met een stop van 1 uur in Simena Village. Hier heb je vrije tijd om het historische kasteel te verkennen en heerlijk ijs te proeven. Vaar rond de Verzonken Stad en leer over zijn fascinerende geschiedenis. Vervolg je tour door naar Yaglica Bay te gaan. Terwijl je in Yaglica Bay bent, stop je voor een verfrissende duik in de prachtige Middellandse Zee voordat je naar je laatste stop, de haven van Kas, reist. Sluit uw dag vol plezier af in de verdoving in de jachthaven.

Antalya/Kemer: Kekova Sunken City, Demre & Lycia Dagtour

2. Antalya/Kemer: Kekova Sunken City, Demre & Lycia Dagtour

Verken het oude Lycië tijdens een dagtocht en jachtcruise vanuit Antalya. Bekijk een historisch rotsgraf uit de Lycische tijd, bewonder de oude Grieks-Romeinse amfitheaters en vaar naar het prachtige eiland Kekova. Ontmoet je chauffeur buiten je hotel en begin je avontuur met een rit door de oude staat Lycia. Bewonder een oud rotsgraf uit de Lycische tijd en stop om het Grieks-Romeinse amfitheater te bezoeken. Bezoek vervolgens de kerk van St. Nicolaas de Wonderdoener in de stad Demre. Deze oude kerk bevindt zich boven de 4e-eeuwse begraafplaats van St. Nicolaas, de oorspronkelijke inspiratiebron voor de kerstman. Geniet van een heerlijke lunch voordat je naar het eiland Kekova gaat. Stap aan boord van een jacht met glazen bodem en vaar door ongerepte wateren om dit fascinerende eiland te bereiken. Vaar langs de mysterieuze verzonken stad Kekova, een oude Lycische stad, verwoest door een aardbeving. Bekijk de ruïnes van de stad en het Simena-kasteel vanaf de zijkant van de boot en onder water door de ramen met glazen bodem. Voordat je terugkeert, spring je in het verfrissende water om te zwemmen. Keer ten slotte terug naar uw hotel, nadat u de rijke oude geschiedenis van Turkije hebt ervaren.

Van Kas: Kekova-zeekajaktocht met lunch

3. Van Kas: Kekova-zeekajaktocht met lunch

Als je een complete beginner of beginner bent, maak je geen zorgen, dit is een fysieke activiteit die lijkt op een lange stevige wandeling. De tour begint rond 8.30 uur wanneer iedereen in Kaş in de bus stapt voor de rit naar het dorp Uçağiz, wat ongeveer 45 minuten duurt. Kekova Kayak-tour begint met een veiligheidsbriefing en peddelinstructie en dan begint het plezier! Je gaat dan het water in en begint je eerste peddelsessie vanuit Üçağiz om te wennen aan de kajak en om de juiste navigatie te oefenen. We vertrekken om 09:30 uur uit Ucagiz met een gemotoriseerd ondersteuningsvaartuig om ons te begeleiden, en peddelen in zuidwestelijke richting langs de kust naar het Kekova-eiland en komen om 10:15 uur aan in de baai van Tersane, gevolgd door een zwempauze. Vanaf daar peddelt de groep langzaam over de oude Lycische verzonken stad Kekova. Aangezien dit een beschermd gebied is, is zwemmen hier niet toegestaan. Dus wat is een betere manier om de verzonken stad te verkennen dan door te kajakken langs de ruïnes; waardoor je de kans krijgt om onvergetelijke foto's te maken. Na een spannend avontuur gaan we naar Simena en komen aan om 11.30 uur, parkeren in Kaleköy (oude Simena-kasteel) gedurende 45 minuten, zodat je tijd hebt om dit kleine authentieke dorp te bezoeken met kasteelruïnes en een necropolis. Een wandeling op de heuvel geeft je een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Als je het Simena-kasteel liever van beneden bewondert, kun je je resterende tijd gebruiken om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. In de middag gaan we terug naar Theimussa voor een close-up van meer indrukwekkende Lycische sarcofagen en keren dan terug naar onze kajakbasis. Hierna ga je verder naar Üçağiz om te genieten van de lunch om 13:15 uur

Van Ucagiz: Kekova-eiland en Simena Castle-boottocht

4. Van Ucagiz: Kekova-eiland en Simena Castle-boottocht

Ucagiz dorp Maak je klaar voor je actievolle dag op het water! Ga op tijd naar de haven van Ucagiz Village om tussen 10.20 en 10.40 uur te vertrekken voor de boottocht. Aquarium Baai Koel af tijdens een zwempauze van maar liefst een uur in deze pittoreske baai naast het eiland Kekova en laat je betoveren door de schoonheid ervan. Turkse thee- en koekjesservice bij Aquarium Bay. Kekova-eiland en verzonken stad Ontdek de fascinerende geheimen van Kekova's geschiedenis tijdens dit unieke avontuur rond de Verzonken Stad. De oude stad Dolchiste werd overstroomd als gevolg van een aardbeving in de 2e eeuw, en de resulterende onderwaterruïnes laten altijd een indruk achter. Burc-baai Zwempauze in Burç Bay. De zee is in dit gebied iets koeler vanwege de koude natuurlijke bronnen onder water. Piraten grot Ontdek deze intrigerende natuurlijk gevormde grot, die bekend staat om zijn grote omvang en gebogen ingang. Gökkaya-baai Tijd voor een lunch- en zwempauze in Gökkaya Bay, waar u de natuurlijke schoonheid van het gebied kunt ervaren en kunt kiezen om deel te nemen aan een van de verschillende spannende watersporten die worden aangeboden. Esmeralda-baai We stoppen om te zwemmen in Esmeralda Bay, waar je kunt genieten van vrede en rust tijdens deze leuke reis. Simena-kasteel Onze boot zal een uur lang voor anker gaan in de haven van Kaleköy (het oude Simena), zodat u tijd heeft om dit kleine authentieke dorp te bezoeken met kasteelruïnes en een necropolis. Een wandeling op de heuvel geeft u een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Als je Simena Castle liever van onderaf wilt bewonderen, kun je je resterende tijd gebruiken om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. Ucagiz dorp Na een spannende dag vol avontuur gaan we terug naar de haven van Ucagiz Village, waar deze gedenkwaardige boottocht eindigt. Vanaf hier kunt u naar het centrum gaan voor dineropties of doorgaan naar uw volgende bestemming.

Vanuit Kalkan: boottocht naar Kekova en een verzonken stad

5. Vanuit Kalkan: boottocht naar Kekova en een verzonken stad

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Kalkan of Kaş ben je klaar voor je dagtocht per boot over het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Je begint vanuit het dorp Üçağız, vanwaar je na 1 uur varen bij het hart van Kekova aankomt. Hier heb je tijd voor je eerste zwempauze in de Baai van Tersane en de gelegenheid om naar een verzonken stad te kijken door de glazen bodem van de boot. Vervolgens heb je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk open lunchbuffet bij de Baai van Gokkaya, waar gasten een tweede gelegenheid hebben om in het heldere water te zwemmen. Van hier kun je een piratengrot en de Baai van Burc bezoeken, voordat je bij Simena stopt. Eenmaal bij Simena aangekomen kun je naar het kasteel wandelen, waar je een geweldig uitzicht over de baai hebt. Alternatief kun je het dorp verkennen en een van de cafés bezoeken die bekend staan voor hun zelfgemaakte ijs. Vervolgens heb je de mogelijkheid om nog een laatste keer te zwemmen bij het dorp Üçağız, voordat je terugkeert naar Kalkan.

Van Kas: dagtocht naar het eiland Kekova

6. Van Kas: dagtocht naar het eiland Kekova

Eerst halen we je op van ons ontmoetingspunt in Kaş, brengen je naar onze boot in de haven van Ucagiz/Demre en maken je klaar voor je actievolle dag op het water! We vertrekken vanuit de haven van Ucagiz/Demre voor de boottocht tussen 10.20 en 10.40 uur. AQUARIUM BAAI Koel af tijdens een zwempauze van maar liefst een uur in deze pittoreske baai naast het eiland Kekova en laat je betoveren door de schoonheid ervan. KEKOVA-EILAND EN GEDAALDE STAD Ontdek de fascinerende geheimen van Kekova's geschiedenis tijdens dit unieke avontuur rond Sunken City. De oude stad Dolchiste werd overstroomd als gevolg van een aardbeving in de 2e eeuw, en de resulterende onderwaterruïnes laten altijd een indruk achter. Aangezien dit een beschermd gebied is, is zwemmen hier niet toegestaan, dus wat is een betere manier om de site te verkennen dan door langs de ruïnes te varen op onze boot met glazen bodem, zodat u de kans krijgt om onvergetelijke foto's te maken? BURÇ BAAI Zwempauze in Burç Bay. De zee is in dit gebied iets koeler vanwege de koude natuurlijke bronnen onder water. PIRATEN GROT Ontdek deze intrigerende natuurlijk gevormde grot, die bekend staat om zijn grote omvang en gebogen ingang. GÖKKAYA BAAI Tijd voor een lunch- en zwempauze in Gökkaya Bay, waar u de natuurlijke schoonheid van het gebied kunt ervaren en kunt kiezen om deel te nemen aan een van de verschillende spannende watersporten die worden aangeboden. ESMERALDA BAAI We stoppen om te zwemmen in Esmeralda Bay, waar je kunt genieten van vrede en rust tijdens deze leuke reis. SIMENA KASTEEL Onze boot zal een uur lang voor anker gaan in de haven van Kaleköy (het oude Simena), zodat u tijd heeft om dit kleine authentieke dorp te bezoeken met kasteelruïnes en een necropolis. Een wandeling op de heuvel geeft u een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Als je Simena Castle liever van onderaf wilt bewonderen, kun je je resterende tijd gebruiken om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. Na een spannend avontuur gaan we terug naar de haven van Ucagiz/Demre, waar deze gedenkwaardige boottocht eindigt. We hopen dat je geniet van de bezienswaardigheden die we je tijdens deze tour hebben laten zien. Aan het einde van de boottocht brengen we je terug naar het pittoreske stadje Kaş, waar je tour officieel eindigt.

Van Demre: dagtocht naar Kekova per boot

7. Van Demre: dagtocht naar Kekova per boot

Ga mee op een boottocht van een hele dag naar Kekova. Deze reis vertrekt 's ochtends om de daglichturen te maximaliseren voor het beste uitzicht op het omringende landschap en de oceaantaferelen. Bereid je voor op een dagje ontspanning aan boord van de boot in Demre Harbour. DEMRE HAVEN Maak je klaar voor je actievolle dag op het water! Baan je een weg naar de haven van Demre voordat je tussen 10.20 en 10.30 uur vertrekt voor de boottocht. KEKOVA-EILAND EN GEDAALDE STAD Ontdek de fascinerende geheimen van Kekova's geschiedenis tijdens dit unieke avontuur rond Sunken City. De oude stad Dolchiste werd overstroomd als gevolg van een aardbeving in de 2e eeuw, en de resulterende onderwaterruïnes laten altijd een indruk achter. Aangezien dit een beschermd gebied is, is zwemmen hier niet toegestaan, dus wat is een betere manier om de site te verkennen dan door langs de ruïnes te varen op onze boot met glazen bodem, zodat u de kans krijgt om onvergetelijke foto's te maken? SIMENA KASTEEL Onze boot zal een uur lang voor anker gaan in de haven van Kaleköy (het oude Simena), zodat u tijd heeft om dit kleine authentieke dorp met kasteelruïnes en een necropolis te bezoeken. Een wandeling op de heuvel geeft u een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Als je Simena Castle liever van onderaf wilt bewonderen, kun je je resterende tijd gebruiken om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. ESMERALDA BAAI Tijd voor een lunch- en zwempauze in de prachtige baai van Esmeralda, waar je tijdens deze leuke reis kunt genieten van rust en stilte. BURÇ BAAI Na de lunch volgt een zwempauze van 40 minuten in Burç Bay. De zee is in dit gebied iets koeler vanwege de koude natuurlijke bronnen onder water. GÖKKAYA BAAI We stoppen om te zwemmen in de Gökkaya-baai, waar u de natuurlijke schoonheid van het gebied kunt ervaren en kunt kiezen om deel te nemen aan een van de verschillende spannende watersporten die worden aangeboden. PIRATEN GROT Ontdek deze intrigerende, natuurlijk gevormde grot die bekend staat om zijn grote afmetingen en gebogen ingang. KAREMLIK BAAI Er zijn wereldwijd acht soorten schildpadden bekend, waarvan er vijf in de Middellandse Zee voorkomen. Bij Karemlik Bay heb je de kans om deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat te zoeken. DEMRE HAVEN Na een spannend avontuur keren we terug naar Demre Harbour, waar deze gedenkwaardige boottocht eindigt.

Van Kas: dagtocht naar Kekova, Demre en Myra

8. Van Kas: dagtocht naar Kekova, Demre en Myra

Begin aan een onvergetelijke reis vanuit de levendige stad Kaş en verken de adembenemende kustlijn en oude wonderen van Demre. Hier is een verkorte versie van de tourroute: Kaş naar de haven van Demre: Begin je avontuur met een ochtendtransfer van Kaş naar de haven van Demre, waar de boot wacht om je reis naar Kekova een vliegende start te geven. Kekova Island en Sunken City: Vaar langs Kekova Island en bekijk de betoverende ruïnes van Sunken City. Leg onvergetelijke foto's vast terwijl je op onze boot met glazen bodem vaart en je verwondert over de onderwaterresten van de oude stad Dolchiste. Simena Castle: Laat het anker vallen in de haven van Kaleköy, ook wel bekend als het oude Simena. Verken het authentieke dorp, bezoek kasteelruïnes en geniet van een adembenemend uitzicht op de Kekova-regio vanaf de heuvel. Neem een verfrissende duik in het kristalheldere blauwe water. Esmeralda Bay: Geniet van een lunch- en zwempauze in de serene Esmeralda Bay, koesterend in de rust van deze prachtige locatie. Burç Bay: Ervaar het koele water van Burç Bay, verrijkt met koude natuurlijke onderwaterbronnen. Neem een zwempauze en geniet van de vredige sfeer van het gebied. Gökkaya-baai: geniet van nog een zwempauze in de Gökkaya-baai, omringd door adembenemende natuurlijke schoonheid. Neem deel aan spannende watersportactiviteiten als je zin hebt in avontuur. Pirates Cave: Verken de intrigerende Pirates Cave, beroemd om zijn grote afmetingen en gebogen ingang, een natuurwonder dat bezoekers boeit. Karemlik Bay: Houd zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat in de gaten tijdens uw bezoek aan Karemlik Bay, waar drie van de zeven bekende soorten zeeschildpadden te vinden zijn. Demre Harbour: Na de boottocht gaat u voor anker in Demre Harbour, waar uw rondvaart verder gaat met een bezoek aan een nabijgelegen museum. Optionele tussenstops: St. Nicolaaskerk: Verken het Santa Claus Museum, oorspronkelijk gebouwd als kerk ter nagedachtenis aan St. Nicolaas van Myra. Ontdek de overblijfselen van deze oude kerk en duik in de geschiedenis. De oude stad Myra: stap terug in de tijd terwijl je de beroemde archeologische vindplaats Myra verkent. Bewonder het theater in Romeinse stijl, het grootste in Lycië, en de griezelige uit rotsen gehouwen graven die in de kliffen zijn uitgehouwen. Demre naar Kaş: Aan het einde van de dag keert u terug naar het pittoreske stadje Kaş, waar uw tour eindigt en u dierbare herinneringen achterlaat aan de bezienswaardigheden en ervaringen die u bent tegengekomen.

Kekova-zeekajaktocht

9. Kekova-zeekajaktocht

We vertrekken om 09:30 uur uit Ucagiz met een gemotoriseerd ondersteuningsschip om ons te begeleiden, en peddelen in zuidwestelijke richting langs de kust richting het Kekova-eiland en komen om 10:15 uur aan in de baai van Tersane, gevolgd door een zwempauze. Van daaruit peddelt de groep langzaam over de oude Lycische verzonken stad Kekova. Aangezien dit een beschermd gebied is, is zwemmen hier niet toegestaan. Dus wat is een betere manier om de Verzonken Stad te verkennen dan door te kajakken langs de ruïnes; waardoor je de kans krijgt om onvergetelijke foto's te maken. Na een opwindend avontuur gaan we naar Simena en arriveren om 11.30 uur, parkeren 45 minuten in Kaleköy (het oude Simena-kasteel), zodat je tijd hebt om dit kleine authentieke dorp met kasteelruïnes en een necropolis te bezoeken. Een wandeling op de heuvel geeft u een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Als je Simena Castle liever van onderaf wilt bewonderen, kun je je resterende tijd gebruiken om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. 'S Middags gaan we terug naar Theimussa voor een close-up van meer indrukwekkende Lycische sarcofagen en keren dan terug naar onze kajakbasis. Hierna ga je verder naar Üçağiz om om 13:15 uur te lunchen

Van Side: dagtour Demre, Myra en Kekova

10. Van Side: dagtour Demre, Myra en Kekova

Geniet van een dagtour langs de Turkse Rivièra en ontdek enkele van de mooiste locaties in de provincie Demre met een gids. Nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie in Side, gaat u naar de oude stad Myra aan de oevers van de rivier de Myros. Bezoek het oude Griekse amfitheater en bekijk de uit rotsen gehouwen graven van de Lycische necropolis. Stop voor een gratis lunch voordat je over turquoise wateren vaart naar het pittoreske eiland Kekova. Verken de buitengewone onderwaterruïnes van de verzonken stad Simena en bezoek de opmerkelijke Lycische necropolis in Teimiussa. Zwem in het kristalheldere water rondom het eiland. Sluit uw dagtocht af in het kleine stadje Kale (Demre) en ontdek de prachtige kerk van St. Nicolaas voordat u terugkeert naar uw hotel.

Beschikbare activiteiten

26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Kekova

Wil je alle activiteiten in Kekova bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kekova

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 118 beoordelingen

De excursie verliep over het algemeen goed, maar altijd gehaast elk bezoek was getimed we hadden meer tijd op elke site kunnen doorbrengen gezien de tijd van terugkeer we brachten veel meer tijd in de bus door dan op de sites zelf het is jammer dat de gids heel vriendelijk was hij gaf veel informatie maar niet in de taal die we spreken helaas maar dat we wisten dat de lunch haast had niet eens een toetje wat jammer is gezien het aantal fruit dat we overal vinden... voor mij is de prijs hoog in vergelijking met de diensten

Súper buen recorrido, el guía dio buena información. Para hacer este tour toma en cuenta bloqueador solar y agua para hidratarte. Las vistas son hermosas, muy cómodo el autobús. La comida incluida es muy pobre y el restaurante no se veía muy limpio. Door de ervaring van de buena. ( si puedes llevar tus snacks estría genial )

Hier was een zeer goede en vooral eerlijke gids bij ons. Hij deed niet mee aan geldklopperij en stopte dan ook niet aan die winkels waar je tenslotte ook niet voor op excursie gaat. We kregen voldoende tijd en een zeer goede uitleg.

Heerlijk dagje uit op de boot met veel stops om te zwemmen, geweldige lunch. Er was een Engelse vertaler, maar alle info werd in het Turks gegeven. Heeft de dag echter niet verpest in de zon en het water. :)

Leuk uitje op zee Gezellige bemanning. De lunch was perfect. Tijdens de excursie worden verschillende zwemmomenten aangeboden. Ik raad ten zeerste aan.