Kies data

Kekova

Kekova: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kekova & Sunken City-boottocht vanuit Kas

1. Kekova & Sunken City-boottocht vanuit Kas

Begin uw boottocht om 9.00 uur 's ochtends vanuit Kas Harbor, waar u aan boord gaat van uw boot. Vanaf hier ga je op avontuur, eerste stop, Inonu Bay. Na een mooie reis van 1 uur, arriveer je net op tijd op je bestemming voor een duik in kristalhelder water. Je zwempauze in Inonu Bay duurt 45 minuten, met de mogelijkheid om op het zand te liggen en wat zonnestralen op te snuiven. Vaar vervolgens naar Akvaryum Bay bij de opening van Kekova, een plaats die lijkt op een aquarium vanwege zijn diepte en helderheid. Terwijl je hier bent, verken je het water, dat wemelt van het leven, voordat je geniet van een volledig biologische lunch met smakelijke gerechten op basis van olijfolie en een grill. Vervolg uw heerlijke lunch met een stop van 1 uur in Simena Village. Hier heb je vrije tijd om het historische kasteel te verkennen en heerlijk ijs te proeven. Vaar door de verzonken stad en leer over zijn fascinerende geschiedenis. Vervolg uw tour door naar Yaglica Bay te gaan. Stop in Yaglica Bay voor een verfrissende duik in de prachtige Middellandse Zee voordat je naar je laatste stop, Kas Harbour, reist. Eindig uw dag vol plezier in de verdoving terug in de jachthaven.

Antalya/Kemer: Kekova Sunken City, Demre & Lycia Day Tour

2. Antalya/Kemer: Kekova Sunken City, Demre & Lycia Day Tour

Verken het oude Lycia tijdens een dagtocht en jachtcruise vanuit Antalya. Bekijk een historisch rotsgraf uit de Lycische tijd, bewonder oude Grieks-Romeinse amfitheaters en vaar naar het prachtige eiland Kekova. Ontmoet je chauffeur buiten je hotel en begin je avontuur met een rit door de oude staat Lycia. Bewonder een oud rotsgraf uit de Lycische tijd en stop om het Grieks-Romeinse amfitheater te bezoeken. Bezoek vervolgens de kerk van St. Nicholas the Miracle Worker in de stad Demre. Deze oude kerk bevindt zich boven de 4e-eeuwse begraafplaats van St. Nicholas, de oorspronkelijke inspiratiebron voor de kerstman. Geniet van een heerlijke lunch voordat je naar Kekova Island gaat. Stap aan boord van een jacht met glazen bodem en vaar door ongerepte wateren om dit fascinerende eiland te bereiken. Vaar langs de mysterieuze verzonken stad Kekova, een oude stad in Lycië, verwoest door een aardbeving. Bekijk de ruïnes van de stad en het Simena-kasteel vanaf de zijkant van de boot en onder water door de glazen bodem. Voordat u terugkeert, springt u in het verfrissende water om te zwemmen. Keer ten slotte terug naar uw hotel en ervaar de rijke oude geschiedenis van Turkije.

Vanuit Kalkan: boottocht naar Kekova en een verzonken stad

3. Vanuit Kalkan: boottocht naar Kekova en een verzonken stad

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Kalkan of Kaş ben je klaar voor je dagtocht per boot over het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Je begint vanuit het dorp Üçağız, vanwaar je na 1 uur varen bij het hart van Kekova aankomt. Hier heb je tijd voor je eerste zwempauze in de Baai van Tersane en de gelegenheid om naar een verzonken stad te kijken door de glazen bodem van de boot. Vervolgens heb je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk open lunchbuffet bij de Baai van Gokkaya, waar gasten een tweede gelegenheid hebben om in het heldere water te zwemmen. Van hier kun je een piratengrot en de Baai van Burc bezoeken, voordat je bij Simena stopt. Eenmaal bij Simena aangekomen kun je naar het kasteel wandelen, waar je een geweldig uitzicht over de baai hebt. Alternatief kun je het dorp verkennen en een van de cafés bezoeken die bekend staan voor hun zelfgemaakte ijs. Vervolgens heb je de mogelijkheid om nog een laatste keer te zwemmen bij het dorp Üçağız, voordat je terugkeert naar Kalkan.

Van Alanya: rondleiding van een hele dag door Demre, Myra en Kekova

4. Van Alanya: rondleiding van een hele dag door Demre, Myra en Kekova

Geniet van een dagtour door de provincie Demre in Turkije en verken enkele van de mooiste locaties met een deskundige gids. Profiteer van een inbegrepen lunch en ophalen en inleveren van hotel. Nadat je bent opgehaald bij je hotel of accommodatie in Alanya, ga je naar de oude stad Myra aan de oevers van de rivier de Myros. Bezoek het oude Griekse amfitheater en bekijk de uit rotsen gehouwen graven van de Lycische necropolis. Stop vervolgens voor een gratis lunch voordat u over turquoise wateren naar het pittoreske eiland Kekova vaart. Ontdek de onderwaterruïnes van de verzonken stad Simena en bezoek de opmerkelijke Lycische necropolis in Teimiussa. Geniet van het kristalheldere water rondom het eiland. Sluit uw dagtocht af met een bezoek aan het kleine stadje Kale (Demre). Bewonder daar de prachtige kerk van St. Nicholas voordat je terugkeert naar je hotel.

Van Kas Harbour: privérondvaart naar Kekova

5. Van Kas Harbour: privérondvaart naar Kekova

Breng de dag door op het water en verken verborgen baaien en bewonder forten en Byzantijnse ruïnes. Zwem in de baai van Yaglica, bewonder de Lycische koninklijke graven in Kaleköy en geniet van typische delicatessen tijdens de volledig biologische lunch die aan boord wordt geserveerd. Ontmoet de Capitan in Kas Marina om 9.30 uur en drink koffie en thee terwijl je 1,5 uur door turquoise wateren vaart naar de eerste zwemplek: Yaglica Bay. Snorkeluitrusting, onderwatercamera's, kajaks, paddleboards en onderwaterjets zijn allemaal beschikbaar voor gebruik tijdens de tour. Om 11.30 uur vaar je naar Akvaryum Bay, dat qua diepte en helderheid op een aquarium lijkt. Geniet van de zon of beproef uw geluk bij het vangen van vis met behulp van de vissets aan boord. Geniet van een volledig biologische lunch met smakelijke olijfoliegerechten en gegrild vlees voordat je naar de volgende halte gaat: Tersane Bay. Krijg een glimp van de stadsruïnes die 2000 jaar geleden onder water kwamen te staan als gevolg van aardbevingen. Vaar langs het dichtstbijzijnde punt van de verzonken stad en let op de ruïnes van een Byzantijnse kerk op de bodem van de zee. Ga vervolgens naar Kaleköy en bewonder de grootsheid van het kruisvaardersfort en de Lycische koninklijke graven vanaf het water. Geniet van een laatste zwemstop in Inonu Bay voordat je terugkeert naar Kas Marina.

Van Antalya: dagtocht naar boottocht naar Demre, Myra en Kekova

6. Van Antalya: dagtocht naar boottocht naar Demre, Myra en Kekova

Begin met een vroege ochtendtransfer vanaf uw favoriete ontmoetingspunt in Antalya en een ontspannen rit naar Demre die iets minder dan 2,5 uur duurt. Ga naar de haven van Demre waar de boot op je wacht voor het begin van je reis naar Kekova. Ontdek de fascinerende geheimen van Kekova's geschiedenis tijdens dit unieke avontuur rond Sunken City. Vaar langs de ruïnes aan boord van een boot met glazen bodem, zodat u onvergetelijke foto's kunt maken. Laat een uur voor anker vallen in de haven van Kaleköy, zodat je tijd hebt om dit kleine authentieke dorp met kasteelruïnes en een necropolis te bezoeken. Wandel de heuvel op en krijg een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Gebruik je resterende tijd om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. Stop om te zwemmen in de baai van Gökkaya, waar u de natuurlijke schoonheid van het gebied kunt ervaren en ervoor kunt kiezen om deel te nemen aan een van de verschillende opwindende watersporten die worden aangeboden. Ontdek de intrigerende, natuurlijk gevormde Piratengrot, bekend om zijn grote formaat en gebogen ingang. Krijg bij Karemlik Bay de kans om te zoeken naar 5 van de 8 soorten schildpadden die wereldwijd bekend zijn in hun natuurlijke habitat. Laat het anker vallen in de haven van Demre, waar je tour verder gaat met een bezoek aan een nabijgelegen museum. Ontdek de oude stad Myra, de beroemdste archeologische vindplaats van Demre. Bekijk enkele van Myra's belangrijkste oude ruïnes die dateren uit de 5e eeuw voor Christus. Verken de twee hoogtepunten van deze halte: een theater in Romeinse stijl (het grootste in Lycia) en angstaanjagende uit rotsen gehouwen graven die in de kliffen erboven zijn uitgehouwen. Zodra alle bestemmingen zijn verkend, ga je terug naar de bruisende stad Antalya, waar je tour eindigt.

Van Kas: dagtocht naar Kekova per boot

7. Van Kas: dagtocht naar Kekova per boot

Vertrek 's ochtends vanuit Kas Harbor en ga naar Inonu Bay. Hier heb je de kans om te zwemmen en snorkelen in glinsterend blauw water en misschien wat onderwaterontdekkingen te doen. Na wat plezier in het water, ontspan je op het zonnedek terwijl je richting Kalekoy Port gaat, waar de boot voor een uur voor anker zal gaan. Gedurende deze tijd kunt u ervoor kiezen om het authentieke dorp van ongeveer 30 huishoudens te bezoeken of af te koelen in het blauwe water met wat meer zwemmen. Zorg ervoor dat u het indrukwekkende Simena-kasteel bezoekt. De lunch wordt geserveerd in een lokaal vissersrestaurant. Vanuit de haven van Kalekoy vertrekt de boot naar het eiland Kekova om de verzonken stad te zien. Ontdek de fascinerende geheimen van Kekova's geschiedenis tijdens dit unieke avontuur. Bekijk de betoverende ruïnes van de verzonken stad terwijl je langszij vaart en wees getuige van de schoonheid van de onderwaterruïnes door de glazen bodem van de boot. Tijdens het verkennen van Kekova Island, stopt deze boottocht in Tersane Bay, waar u de oude kerkapsis en zijn overblijfselen kunt zien. Geniet hier van je tijd terwijl je nog meer ruïnes onder de zee observeert. Deze reis biedt volop mogelijkheden om een duik in de zee te nemen. Koel af tijdens een zwempauze van een uur in de pittoreske Aquariumbaai bij de ingang van Kekova en laat u verrassen door zijn schoonheid. Terwijl u in Yaglica Bay bent, kunt u tijdens een zwemvakantie de prachtige harmonie van de blauwe en groene tinten van de zee zien en genieten van de rust van de natuur. Na fascinerende culturele ontmoetingen en natuurlijke schoonheid van het gebied, eindigt deze reis terug in de haven van Kas.

Kekova Sunken City, Demre Myra Tour vanuit Antalya, Alanya, Side

8. Kekova Sunken City, Demre Myra Tour vanuit Antalya, Alanya, Side

Verken de verzonken stad Kekova, verwoest door een aardbeving in de 2e eeuw. Bezoek een oud Grieks amfitheater en de uit rotsen gehouwen graven van de Lycische necropolis in Myra. Na een ophaalservice van het hotel uit de regio Antalya, reis je naar Demre om de beste voorbeelden van Lycische graven in de oude stad Myra te bezoeken. Volgens Strabo was Myra ooit een grote stad, een van de meest invloedrijke delen van de Lycische Liga in de 1e en 2e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan Myra, ga je naar de kerk van St. Nicholas. Bewonder deze oude Oost-Romeinse basiliek, gewijd aan de heilige die ook wel de Kerstman wordt genoemd. Stop voor de lunch in een restaurant in het centrum van Demre. Na de lunch vaar je over turquoise wateren naar het Kekova-eiland voor een gezonken stadstour door Kekova. Ontdek de buitengewone onderwaterruïnes van de verzonken stad Simena. Leer de geschiedenis van de opmerkelijke Lycische necropolis in Teimiussa. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen, dus vergeet je badpak en handdoek niet.

Van Kas: Kekova Zeekajak-rondleiding met lunch

9. Van Kas: Kekova Zeekajak-rondleiding met lunch

Als je een complete beginner of beginner bent, maak je geen zorgen, dit is een fysieke activiteit die lijkt op een lange stevige wandeling. De tour begint rond 8.30 uur wanneer iedereen in Kaş in de bus stapt voor de rit naar het dorp Uçağiz, wat ongeveer 45 minuten duurt. Kekova Kayak-tour begint met een veiligheidsbriefing en peddelinstructie en dan begint het plezier! Je gaat dan het water in en begint je eerste peddelsessie vanuit Üçağiz om te wennen aan de kajak en om de juiste navigatie te oefenen. We vertrekken om 09:30 uur uit Ucagiz met een gemotoriseerd ondersteuningsvaartuig om ons te begeleiden, en peddelen in zuidwestelijke richting langs de kust naar het Kekova-eiland en komen om 10:15 uur aan in de baai van Tersane, gevolgd door een zwempauze. Vanaf daar peddelt de groep langzaam over de oude Lycische verzonken stad Kekova. Aangezien dit een beschermd gebied is, is zwemmen hier niet toegestaan. Dus wat is een betere manier om de verzonken stad te verkennen dan door te kajakken langs de ruïnes; waardoor je de kans krijgt om onvergetelijke foto's te maken. Na een spannend avontuur gaan we naar Simena en komen aan om 11.30 uur, parkeren in Kaleköy (oude Simena-kasteel) gedurende 45 minuten, zodat je tijd hebt om dit kleine authentieke dorp te bezoeken met kasteelruïnes en een necropolis. Een wandeling op de heuvel geeft je een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Als je het Simena-kasteel liever van beneden bewondert, kun je je resterende tijd gebruiken om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. In de middag gaan we terug naar Theimussa voor een close-up van meer indrukwekkende Lycische sarcofagen en keren dan terug naar onze kajakbasis. Hierna ga je verder naar Üçağiz om te genieten van de lunch om 13:15 uur

Alanya: Demre, Myra en gezonken stad Kekova

10. Alanya: Demre, Myra en gezonken stad Kekova

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel en reist naar Demre. Vanaf daar maak je een boottocht van 1 tot 1,5 uur rond de gezonken stad Kekova. Hier kun je ook een kano huren om dichter bij de "verzonken stad" te komen. Na de boottocht geniet je aan boord van een heerlijke lunch voordat je met een professionele gids op bezoek gaat bij de Sint-Nicolaaskerk. Je gids geeft informatie over de kerk in verschillende talen. Tegen het einde van je tour bezoek je de Rotstombes om foto's te maken. Met informatie van je gids kun je deze oude stad verkennen. Ten slotte ben je tussen 19:00 en 20:00 uur terug in je hotel, op tijd voor het diner.

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 18

Sitemap Kekova

Wil je alle activiteiten in Kekova ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kekova

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 67 beoordelingen

Dus ten eerste was het best moeilijk om te vinden welke boottocht je moest boeken, omdat er helemaal niet veel beoordelingen zijn! Dus kozen we deze omdat de beschrijving heel goed klonk. En we werden niet teleurgesteld! We boekten het de dag ervoor, ze haalden ons op van ons appartement met een minibus zoals ze voor iedereen deden. We reden een uur tot we in Kekova aankwamen. De gids Mehmet was erg aardig en sprak redelijk goed Engels en gaf ons de hele geschiedenis door de hele reis. Lunch was GEWELDIG en bij de prijs inbegrepen, evenals ochtendsnack, water, sap en watermeloen! Het was geen grote groep maar iedereen praatte met elkaar en leerde iedereen kennen, dus een heel gezellige reis! We zwommen allemaal samen elke keer dat we stopten bij een andere baai, je kunt ook snorkelen. We zagen de verzonken stad (super interessant en mooi) en we stopten ook bij Simena waar je een uur kon genieten en het kasteel kon bezoeken en hun zelfgemaakte ijs van geitenmelk kon proberen. 9u reis, s

Heerlijk dagje uit op de boot met veel stops om te zwemmen, geweldige lunch. Er was een Engelse vertaler, maar alle info werd in het Turks gegeven. Heeft de dag echter niet verpest in de zon en het water. :)

Leuk uitje op zee Gezellige bemanning. De lunch was perfect. Tijdens de excursie worden verschillende zwemmomenten aangeboden. Ik raad ten zeerste aan.

Geweldige organisatie! Prachtige interessante tour, zwemmen op prachtige mooie plekken, heerlijke lunch. 5+++