Kemi
Tours

Onze aanbevelingen voor Kemi

Rovaniemi: ijsbreker cruise met lunch en ijsdrijven

Rovaniemi: ijsbreker cruise met lunch en ijsdrijven

Maak een dagtrip vanuit Rovaniemi om onze ongelooflijke ijsbrekercruise mee te maken. De pendelbus haalt je op van meerdere locaties in Rovaniemi en na een rit naar Zweden vertrekt je schip vanuit Axelsvik. Na een snelle check-in begin je aan een van de grootste avonturen in Lapland, een sightseeingcruise door het ijs van de Botnische Zee. Tijdens de cruise maak je stops om in overlevingspakken midden op de Noordelijke IJszee te dobberen en veilig over het bevroren zee-ijs te lopen. Geniet van een rondleiding door alle 7 dekken van het schip via een audiogidsapplicatie in 16 talen. Bekijk een exclusieve 11-minuten durende film over ijsbrekers over de hele wereld in het ijsbrekertheater. Geniet van een 2-gangen maaltijd uit de cafetaria tijdens de cruise - extra snacks en drankjes zijn verkrijgbaar op eigen kosten. De kapitein overhandigt je aan het einde van de rondvaart een Cruise and Swim-certificaat als gedenkwaardig cadeau. Na de cruise kun je ontspannen tijdens een mooie rit terug naar Rovaniemi.

Rovaniemi: Icebreaker Sampo Cruise met buffet en ijsdobber

Rovaniemi: Icebreaker Sampo Cruise met buffet en ijsdobber

De ijsbreker Sampo is de enige A1 superklasse passagiersijsbreker ter wereld. De Bothnian Bay bevriest tijdens de wintermaanden en de ijsbrekers houden de vaarroutes naar de Arctische havens open. Sampo heeft 25 jaar voor de Finse overheid gewerkt. Na het vervoer vanuit Rovaniemi omvat de ijsbrekercruise een 4 uur durende tocht op het schip vanuit de haven van Kemi naar de bevroren zee, waar je ijs kunt zien drijven tussen de ijsblokken naast de ijsbreker. Het ijsdrijven gebeurt tijdens de cruise in kleine groepen. Je krijgt alle benodigde instructies voor het ijsdrijven van onze gidsen tijdens de rondleiding die bij de cruise is inbegrepen. Lunch in het legendarische restaurant van Icebreaker Sampo is bij de prijs inbegrepen. Doe mee aan een rondleiding met een gids aan boord rond het schip. Loop van de brug van de kapitein naar de controlekamer en geniet dan van een welkomstdrankje en een diploma waarmee je laat zien dat je deze unieke cruise hebt gemaakt. Je cruise is ook inclusief entree en een stop bij de SnowExperience365, SnowCastle Winter Park en Gemstone tentoonstelling. Middagtocht vanuit Rovaniemi Ophalen uit Rovaniemi 09:10 Apukka Resort (Tutkijantie 28, Rovaniemi) 09:25 Kerstman's Iglo's (Joulumaankuja 8, Rovaniemi) 09:30 Kerstman Vakantiedorp (Tähtikuja 3, Rovaniemi) 09:40 Arctic Treehouse Hotel (Tarvantie 3, Rovaniemi) 10:00 Scandic Pohjanhovi Hotel (Pohjanpuistikko 2, Rovaniemi) Wacht buiten op de bus voor de opstapplaats. Sneeuwkasteel van Kemi 11:30-12:30 Inchecken voor de cruise en tijd voor een bezoek aan de SnowExperience365, SnowCastle Winter Park en Gemstone tentoonstelling 12:30 Vertrek pendelbus Icebreaker cruise 13:00 Aankomst pendelbus in de haven 13:30-17:30 Icebreaker Sampo Cruise, ijsdrijven en lunch 17:45 Vertrek pendelbus uit haven Afzetten in Rovaniemi 19:30 Scandic Pohjanhovi Hotel (Pohjanpuistikko 2, Rovaniemi) 19:40 Arctic Treehouse Hotel (Tarvantie 3, Rovaniemi) 19:50 Kerstman Vakantiedorp (Tähtikuja 3, Rovaniemi) 20:00 Kerstman's Iglo's (Joulumaankuja 8, Rovaniemi) 20:15 Apukka Resort (Tutkijantie 28, Rovaniemi)

Kemi: Icebreaker Sampo Cruise met buffet en ijsdrijven

Kemi: Icebreaker Sampo Cruise met buffet en ijsdrijven

Welkom bij een uniek arctisch avontuur vanuit Kemi! De ijsbreker Sampo vaart op de bevroren zee in Kemi tijdens het winterseizoen met meer dan 35 jaar ervaring. Icebreaker Sampo Cruise is inclusief 4 uur ijsbrekercruise, ijsdrijfervaring, rondleiding over het ijs, diploma, welkomstdrankje, lunch of brunchbuffet aan boord en toegang tot de SnowExperience365 tentoonstellingsruimte. We raden ook aan om extra betaalde diensten te boeken, zoals toegang tot het SnowCastle Winter Park (18.1.-5.4.2025) en de Edelsteententoonstelling. Vervoer van Kemi naar de haven is een verplichte extra service. De bus stopt ook voor een bezoek aan het SnowCastle gebied. Middagtocht vanuit Kemi Ophalen uit Kemi 11:25 Hotel Scandic Kemi (Hahtisaarenkatu 3, Kemi) 11:30 Hotel Merihovi (Keskuspuistokatu 6, Kemi) 11:35 Station Kemi (Rautatiekatu 3, Kemi) 11:45-12:45 Inchecken voor de cruise en tijd voor een bezoek aan de SnowExperience365, SnowCastle Winter Park en Edelsteententoonstelling 12:45 Pick up en vertrek van de pendelbus vanaf het SnowCastle van Kemi (Lumilinnankatu 15, Kemi) Wacht buiten op de bus voor de opstapplaats. Boottocht met ijsbreker 13:00 Aankomst van de pendelbus in de haven 13:30-17:30 Boottocht ijsbreker Sampo 17:45 Vertrek van de pendelbus uit de haven Vertrek naar Kemi 18:00 Sneeuwkasteel van Kemi (Lumilinnankatu 15, Kemi) 18:05 Hotel Scandic Kemi (Hahtisaarenkatu 3, Kemi) 18:10 Hotel Merihovi (Keskuspuistokatu 6, Kemi) 18:15 Station Kemi (Rautatiekatu 3, Kemi)

Vanuit Kemi: ijsbrekercruise met lunch en ijsdrijven

Vanuit Kemi: ijsbrekercruise met lunch en ijsdrijven

Maak een dagtrip vanuit Kemi en ervaar een opwindende cruise aan boord van een ijsbrekerschip. Stop onderweg en wandel over het bevroren zee-ijs. Geniet van snacks en warme dranken in de cafetaria. De pendelbus haalt je op van verschillende locaties in Kemi en na een rit naar Zweden vertrekt je schip uit Axelsvik. Na een snelle check-in begin je aan een van de grootste avonturen in Lapland, een sightseeing cruise door het ijs in de Botnische Zee. Maak tijdens de cruise stops om te genieten van het drijven in overlevingspakken midden in de Noordelijke IJszee en loop veilig over het bevroren zee-ijs. Geniet van een rondleiding met audiogids over alle 7 dekken van het schip via een audiogidsapplicatie in 16 talen. Bekijk een exclusieve 11-minuten durende film over ijsbrekers over de hele wereld in het ijsbrekertheater. Tijdens de cruise wordt een tweegangenmenu geserveerd in onze cafetaria - extra snacks en drankjes zijn op eigen kosten verkrijgbaar. De kapitein overhandigt je aan het einde van de rondvaart een Cruise & Swim certificaat als gedenkwaardig cadeau. Na de cruise kun je genieten van een mooie rit terug naar Kemi.

Kemi: SnowExperience365 bij toegangsbewijs voor Sneeuwkasteel

Kemi: SnowExperience365 bij toegangsbewijs voor Sneeuwkasteel

Het SnowExperience365 ticket geeft het hele jaar door toegang tot de SnowExperience365 tentoonstellingsruimte op een datum naar keuze tijdens openingstijden. In de tentoonstellingsruimte van SnowExperience365 stapt u het hele jaar door in een winterwonderland. Je kunt over de besneeuwde vloeren lopen en de verbazingwekkende ijssculpturen bewonderen. Het thema van de ijssculpturen verandert af en toe, nu is het thema circus. Beleef plezier in de ijsglijbaan, neem plaats aan de ijstafels en maak de leukste selfies tijdens je vakantie in Lapland. SnowExperience365 bevindt zich in het hoofdgebouw van het SnowCastle-gebied. Tijdens de zomer bieden wij dekens aan om je warm te houden, want in de SnowExperience365 is het altijd -5 graden.

Kemi: Noorderlicht

Kemi: Noorderlicht

We halen je op van hotels/stations in Kemi en Haparanda-Tornio en rijden 15 minuten naar Kalli. We maken een kleine wandeling naar de uitkijktoren om de hemel, maan, sterren en noorderlicht te bekijken als ze zich voordoen. We maken een kampvuur en de gids leert je de basisprincipes van het noorderlicht zoeken via apps. Je krijgt ook inzicht in de geschiedenis van Kemi en Sea Lapland. Mogelijkheid tot fotoshooting op verschillende locaties. In de afgelopen jaren 2021, 2022 en 2023 hebben we het niveau bereikt dat meer dan 90% van onze Hunt and Chase groepen de Aurora's hebben gevangen tijdens hun bezoek aan Lapland en hetzelfde niveau is ook in 2024 bereikt. Onze unieke expertise is gebaseerd op aanhoudend onderzoek naar het noorderlicht en de apps die het noorderlicht in specifieke regio's voorspellen. We stemmen ook de starttijden nauwkeurig af en raden onze klanten zelfs aan om Hunts en Chases met volledige terugbetaling te annuleren als de kans te klein is om het Noorderlicht te zien. Houd er rekening mee dat de Aurora Borealis / het Noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en dat een waarneming daarom niet gegarandeerd kan worden. We hebben meer dan 20 Aurora stations en visuele controle over Sea Lapland zodat we daar kunnen rijden waar de open hemel beschikbaar is. Ons belangrijkste product is The Hunt waarbij je de hemel scant in één Aurora-station. Bij The Chase rijden we de Aurora's zelfs de hele nacht door als er nog steeds kans is om ze te zien. We communiceren over Hunts en Chases via WhatsApp. Vraag naar de beschikbaarheid. Fijne jacht!

Kemi: Sledehond Husky Safari incl. warme drank

Kemi: Sledehond Husky Safari incl. warme drank

Geniet van de sensatie van het mushing van een hondenteam met je gezin. Maak kennis met honden, leer hoe u uw slee bestuurt en ga vervolgens op pad voor een spannende rit door het magische besneeuwde bos. Daarna is er tijd om zich onder de honden te begeven en een hapje te eten met sap en koekjes rond het vuur. Deze safari is het meest geschikt voor gezinnen of voor mensen die niet te lang buiten willen blijven. Warme drank inbegrepen om je op te warmen na de safari. Warme drank inbegrepen om je op te warmen na de safari. PROGRAMMA VAN ROND 2 UUR MET HUSKY-TOUR VAN 30 MINUTEN PRIJS € 75 VOLWASSEN - € 50 KINDEREN

Sight-Skiing

Sight-Skiing

Eerst controleren we of de skiuitrusting past en dan gaan we de piste op van Sauvosaari Sports Park. De gids leert je tijdens de tocht de basisbeginselen van het skiën, terwijl je geniet van het prachtige landschap en de Arctische sfeer van de stad Kemi. Historisch gezien is langlaufen de nationale sport van Finland en ook de enige manier om school en werk te bereiken na de zware sneeuwval en de nog slapende beren op de weg. Leer skiën of test veilig zichtskiën met de professionele skileraar!

Icetrek naar Kemi Geschiedenis

Icetrek naar Kemi Geschiedenis

Na het afleveren van de uitrusting en veiligheidszaken bij Snowcastle gaan we eerst het Ostrobothnische zee-ijs op en steken we 0,8 km over naar het Laitakari eiland. De gids leert je de basis van het bewegen op het ijs en in besneeuwde omstandigheden. Als je Laitakari bereikt, kun je de historische industriële monumenten van de nu verlaten zagerijruïnes bezoeken. De gids laat je de echte geschiedenis van Kemi zien tijdens je bezoek aan het eiland. Laitakari was al bewoond en gevestigd voordat de stad Kemi ontstond en na het succes van de Laitakari molen besloot de Russische keizer Alexander II om de stad Kemi te bouwen. Na het historische bezoek aan de oorsprong van Kemi trekken we terug. De Icetrek bestaat uit in totaal 3 km wandelen over zee-ijs en vlak terrein.

Ski- of sneeuwschoenverhuur in Sea Lapland

Ski- of sneeuwschoenverhuur in Sea Lapland

Volledige skiuitrusting of sneeuwschoenen geleverd bij je hotel, accommodatie etc. in Sea Lapland. Test het skiën op eigen houtje of maak een langere tocht. Bezoek de buitengebieden van Sea Lapland zoals Mansikkanokka, Takajärvi, Kalli of Riekkola. Er zijn ook tips beschikbaar over waar je het beste kunt skiën of sneeuwschoenwandelen bij jou in de buurt. Skiën en sneeuwschoenwandelen zijn traditionele Finse manieren om naar school en werk te gaan. Geniet van de pure natuur van Lapland. Ski op zee, maak een sneeuwwandeling in het bos of glijd over de geprepareerde paden rond Kemi en HaparandaTornio. Lever de uitrusting in bij je accommodatie of een vastgestelde bestemming.

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Kemi

De topbezienswaardigheden in Kemi

Activiteiten in Kemi

Rondleidingen in Finland

Wat te doen in Finland

Andere activiteiten in Kemi

Wil je alle activiteiten in Kemi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.