Dingen om te doen Kemi

Kemi: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Rovaniemi: ijsbreker-boottocht per bus met lunch

1. Vanuit Rovaniemi: ijsbreker-boottocht per bus met lunch

Stap aan boord van de ongelooflijke ijsbreker Polar Explorer en vertrek vanuit de haven van Axelsvik, Zweden. Begin een van de mooiste avonturen van Lapland en reis 3 uur lang door het ijs van de Botnische Zee. Tijdens een pauze krijg je de kans om in warme survival-pakken te zwemmen en te wandelen over het bevroren zee-ijs. Warm na afloop op in de saloon-bar met warme dranken. Geniet van een audiogids-rondleiding langs alle 7 dekken van het schip met een audiogids-app in 18 talen. Bekijk een exclusieve 11-minuten durende film over ijsbrekers van over de hele wereld in het ijsbreker-theater. De kapitein geeft je een boottocht & zwem-certificaat aan het einde van de tocht, een memorabel geschenk. Vervoer per shuttlebus is beschikbaar vanaf Rovaniemi.

Van Kemi: Icebreaker Cruise met lunch en drijvend op het ijs

2. Van Kemi: Icebreaker Cruise met lunch en drijvend op het ijs

Maak een dagtocht vanuit Kemi en ervaar een opwindende cruise aan boord van een ijsbrekerschip. Stop onderweg en loop over het bevroren zee-ijs. Geniet van snacks en warme dranken in de cafetaria. De shuttlebus haalt je op van meerdere locaties in Kemi en na een rit naar Zweden vertrekt je schip vanaf Axelsvik. Na een snelle check-in begint u aan een van de grootste avonturen in Lapland, een rondvaart door het ijs in de Botnische Zee. Stop tijdens de cruise om te genieten van het dobberen in overlevingspakken in het midden van de Noordelijke IJszee en loop veilig op het bevroren zee-ijs. Geniet van een audio-rondleiding door alle 7 dekken van het schip via een audiogids-applicatie in 16 talen. Bekijk een exclusieve film van 11 minuten over ijsbrekers over de hele wereld in het ijsbrekertheater. Als u honger krijgt, kunt u genieten van een cafetaria aan boord, waar u kunt genieten van warme dranken en snacks die u kunt kopen. De kapitein overhandigt u aan het einde van de tour een Cruise & Swim-certificaat als een gedenkwaardig geschenk. Wanneer de cruise is afgelopen, gaat u naar Kukkolaforsen, een Zweeds vissersdorp, waar een lunchbuffet wordt geserveerd in een panoramisch restaurant aan de rivier. Het openluchtmuseum van het middeleeuwse dorp is ook gratis te bezoeken. Geniet na de lunch van een mooie rit terug naar Kemi.

Rovaniemi: dagtrip naar het Sneeuwkasteel in Kemi

3. Rovaniemi: dagtrip naar het Sneeuwkasteel in Kemi

Je vertrekt vroeg in de ochtend vanaf je hotel in Rovaniemi en rijdt 116km naar de kust bij Kemi. De reis duurt ongeveer 1 uur en de bezienswaardigheden onderweg zijn geweldig. Rond 13:00 uur krijg je een lunchbuffet. Het imposante kasteel van Kemi ligt direct aan de Botnische Baai en creëert een sprookjesachtig beeld in de ijzige Finse winter. Elk jaar in januari ontwerpen lokale professionele ontwerpers het unieke en enorme Sneeuwkasteel. In de lente, wanneer het zonnetje weer doorbreekt, begint het weg te smelten. De kasteelmuren zijn meer dan drie meter hoog, en het gebied beschikt ook over een hotel, een kunstgalerie, en de kapel, waar mensen van over de hele wereld naartoe reizen om een prachtige huwelijksceremonie te houden. Elk deel van het kasteel is verlicht met kleurrijke lampen die pracht en praal toevoegen aan de dromerige ijsmuren. Veel kunstenaars brengen hun talenten naar het kasteel met hun ijssculpturen. Kinderen en jonge geesten genieten van de sneeuwmascottes Arttu en Terttu, die elke dag opwinding en vreugde naar het kasteel brengen.

Sitemap Kemi

Wil je alle activiteiten in Kemi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kemi

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 31 beoordelingen

We hadden een fantastische tijd op onze tour. De gids was zeer goed geïnformeerd, de buschauffeur was erg goed. Zelfs op de besneeuwde, met ijs bedekte wegen die dag voelde ik me altijd veilig met zijn rijstijl. De boot was geweldig, soepel, de tour en het ontmoeten van de kapitein was leuk. Drijven in de reddingspakken was geweldig, wat een ervaring! Lunchbuffet was erg goed, mooie keuze aan gerechten. De hele tour was erg georganiseerd, leuk en een unieke ervaring.

De cruise was een fantastische ervaring! Heel goed georganiseerd, we zijn onder de indruk. Leuk dat je een lijn kunt kopen met foto's van het zwemmen, een hele positieve verrassing. Het enige minpuntje waar de organisatoren aan moeten denken, is dat ze de certificaten van de cruise met de naam en achternaam erop moeten uitdelen. We zouden deze prachtige attractie graag herhalen. WIJ ADVISEREN !!!

Een onvergetelijke ervaring! Vrijwel alles is te zien op de ijsbreker! Het geluid van krakend ijs zal u bevallen! Zwemmen in de Botnische Golf is een aparte bonus. Het is jammer dat het ijs niet zo sterk was en er niet op te komen was, maar dat mocht de ervaring niet bederven. Aanbevelen!

Het was een buitengewone en onvergetelijke ervaring Zeer goed georganiseerd Echt professioneel

Het is een aanrader om te doen als je naar Filandia reist