Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kemi

Onze aanbevelingen voor Kemi

SnowExperience365 Kemi-ingang

1. SnowExperience365 Kemi-ingang

Het SnowExperience365 ticket geeft het hele jaar door toegang tot de SnowExperience365 tentoonstellingsruimte op een datum naar keuze tijdens openingstijden. In de tentoonstellingsruimte van SnowExperience365 stapt u het hele jaar door in een winterwonderland. Je kunt over de besneeuwde vloeren lopen en de verbazingwekkende ijssculpturen bewonderen. Het thema van de ijssculpturen verandert af en toe, nu is het thema circus. Beleef plezier in de ijsglijbaan, neem plaats aan de ijstafels en maak de leukste selfies tijdens je vakantie in Lapland. SnowExperience365 bevindt zich in het hoofdgebouw van het SnowCastle-gebied. Tijdens de zomer bieden wij dekens aan om je warm te houden, want in de SnowExperience365 is het altijd -5 graden.

Aurora's in Sea Lapland

2. Aurora's in Sea Lapland

We halen je op vanaf hotels/stations in Kemi en HaparandaTornio en rijden 15 minuten naar Kalli. We maken een kleine wandeling naar de uitkijktoren om de hemel, maan, sterren en noorderlicht te bekijken als ze zich voordoen. We maken een kampvuur en de gids leert je de basisprincipes van het noorderlicht zoeken via apps. Je krijgt ook inzicht in de geschiedenis van Kemi en Sea Lapland. Mogelijkheid tot fotoshooting op verschillende locaties. In de afgelopen jaren 2021, 2022 en 2023 hebben we het niveau bereikt dat meer dan 90% van onze Hunt and Chase groepen de Aurora's hebben gevangen tijdens hun bezoek aan Lapland en hetzelfde niveau is ook in 2024 bereikt. Onze unieke expertise is gebaseerd op aanhoudend onderzoek naar het noorderlicht en de apps die het noorderlicht in specifieke regio's voorspellen. We stemmen ook de starttijden nauwkeurig af en raden onze klanten zelfs aan om Hunts en Chases met volledige terugbetaling te annuleren als de kans te klein is om het Noorderlicht te zien. Houd er rekening mee dat de Aurora Borealis / het Noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en dat een waarneming daarom niet gegarandeerd kan worden. We hebben meer dan 20 Aurora stations en visuele controle over Sea Lapland zodat we daar kunnen rijden waar de open hemel beschikbaar is. Ons belangrijkste product is The Hunt waarbij je de hemel scant in één Aurora-station. Bij The Chase rijden we de Aurora's zelfs de hele nacht door als er nog steeds kans is om ze te zien. We communiceren over Hunts en Chases via WhatsApp. Vraag naar de beschikbaarheid. Fijne jacht!

Kemi: Sledehond Husky Safari incl. warme drank

3. Kemi: Sledehond Husky Safari incl. warme drank

Geniet van de sensatie van het mushing van een hondenteam met je gezin. Maak kennis met honden, leer hoe u uw slee bestuurt en ga vervolgens op pad voor een spannende rit door het magische besneeuwde bos. Daarna is er tijd om zich onder de honden te begeven en een hapje te eten met sap en koekjes rond het vuur. Deze safari is het meest geschikt voor gezinnen of voor mensen die niet te lang buiten willen blijven. Warme drank inbegrepen om je op te warmen na de safari. Warme drank inbegrepen om je op te warmen na de safari. PROGRAMMA VAN ROND 2 UUR MET HUSKY-TOUR VAN 30 MINUTEN PRIJS € 75 VOLWASSEN - € 50 KINDEREN

Sight-Skiing

4. Sight-Skiing

Eerst controleren we of de skiuitrusting past en dan gaan we de piste op van Sauvosaari Sports Park. De gids leert je tijdens de tocht de basisbeginselen van het skiën, terwijl je geniet van het prachtige landschap en de Arctische sfeer van de stad Kemi. Historisch gezien is langlaufen de nationale sport van Finland en ook de enige manier om school en werk te bereiken na de zware sneeuwval en de nog slapende beren op de weg. Leer skiën of test veilig zichtskiën met de professionele skileraar!

Icetrek naar Kemi Geschiedenis

5. Icetrek naar Kemi Geschiedenis

Na het afleveren van de uitrusting en veiligheidszaken bij Snowcastle gaan we eerst het Ostrobothnische zee-ijs op en steken we 0,8 km over naar het Laitakari eiland. De gids leert je de basis van het bewegen op het ijs en in besneeuwde omstandigheden. Als je Laitakari bereikt, kun je de historische industriële monumenten van de nu verlaten zagerijruïnes bezoeken. De gids laat je de echte geschiedenis van Kemi zien tijdens je bezoek aan het eiland. Laitakari was al bewoond en gevestigd voordat de stad Kemi ontstond en na het succes van de Laitakari molen besloot de Russische keizer Alexander II om de stad Kemi te bouwen. Na het historische bezoek aan de oorsprong van Kemi trekken we terug. De Icetrek bestaat uit in totaal 3 km wandelen over zee-ijs en vlak terrein.

Ski- of sneeuwschoenverhuur in Sea Lapland

6. Ski- of sneeuwschoenverhuur in Sea Lapland

Volledige skiuitrusting of sneeuwschoenen geleverd bij je hotel, accommodatie etc. in Sea Lapland. Test het skiën op eigen houtje of maak een langere tocht. Bezoek de buitengebieden van Sea Lapland zoals Mansikkanokka, Takajärvi, Kalli of Riekkola. Er zijn ook tips beschikbaar over waar je het beste kunt skiën of sneeuwschoenwandelen bij jou in de buurt. Skiën en sneeuwschoenwandelen zijn traditionele Finse manieren om naar school en werk te gaan. Geniet van de pure natuur van Lapland. Ski op zee, maak een sneeuwwandeling in het bos of glijd over de geprepareerde paden rond Kemi en HaparandaTornio. Lever de uitrusting in bij je accommodatie of een vastgestelde bestemming.

Ii: Eenvoudige gezinsvriendelijke ijsvistocht naar zee

7. Ii: Eenvoudige gezinsvriendelijke ijsvistocht naar zee

Als de ruig mooie Bothnian Bay dichtvriest, is het tijd om ons beste kunstaas in te pakken en warme kleren aan te trekken, want de baars en andere vissen liggen te wachten om gevangen te worden. Tijdens onze ijsvisreis gebruiken we verschillende technieken om vis te vangen en het winterse landschap van onze zee te leren kennen. Als je geluk hebt en vaardig genoeg bent, kun je een mooie baars of voorn aan de haak slaan, soms zelfs witvis. De gids geeft je tips over de beste visrecepten en je kunt zelfs wat van de mogelijke vangst meenemen. Als het nodig is, kun je je in een warme tent verstoppen voor de koude zeewind. Dankzij de tent kunnen zelfs de jongste familieleden mee op reis. We kunnen ook een vuur maken in de mobiele vuurplaats om je warm te houden, en we kunnen koken als je dat wilt. We zoeken naar visplekken per sneeuwscooter en slee. Rendierhuiden op de banken houden je warm tijdens de overgangen. Als je goed oplet, zie je misschien een zeearend galant over je heen zweven. Tijdens de tocht zul je de winter van het noordelijke zeegebied aan den lijve ondervinden: het weer verandert vaak dramatisch, zelfs overdag. Er kan veel of helemaal geen sneeuw op het ijs liggen en de temperaturen variëren. Kleed je altijd warm genoeg aan. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je een glimp opvangen van de zon die over de horizon piept en een spectaculaire zonsondergang, of in de lente kun je vissen in de verwarmende zon. ANDERE DINGEN: In geval van slechte ijsomstandigheden wordt de excursie geannuleerd. Kleed je warm aan in laagjes en winddichte kleding. Draag meerdere paren sokken bij je schoenen. Een zonnebril wordt aanbevolen op heldere dagen. Speciale aandacht voor kinderkleding. Het product is op afspraak beschikbaar voor elke dag en elk tijdstip. Beschikbaar afhankelijk van de ijscondities van december tot april. Vertrekpunt in Ii is ofwel bij Pauhu in Noord-Ii op Partalahdentie, waar een parkeerplaats is, of bij de jachthaven in Ii Alaranta, waar ook een parkeerplaats is. Klanten van Iisland cottage worden opgehaald bij de cottage yard. Moeilijkheidsgraad: licht, maar de omstandigheden kunnen hier en daar erg koud zijn. Annulerings- en betalingsvoorwaarden. Annulering 14 dagen voor vertrek gratis. 7-13 dagen voor annulering worden de reserveringskosten ingehouden. Bij annulering later dan deze datum worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Andere activiteiten in Kemi

Wil je alle activiteiten in Kemi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kemi

Gemiddelde beoordeling

4.8
(78 beoordelingen)

Ik had een geweldige ervaring! Waardeer vooral de uitstekende service van onze gids, Avi!! Hij legde details uit over de plaatsen waar onze shuttlebus doorheen ging, hielp ons het pak te dragen. Hij biedt ook wat extra hulp bij onze volgende tour naar snowcastle of Kemi. Hij deed veel meer dan hij zou moeten! We hadden een geweldige en onvergetelijke ervaring tijdens de tour! Ik raad mensen echt aan om deel te nemen aan deze tour.

Super leuke dagtocht Vervoer werkte vlot Gids gaf veel informatie tijdens de reis, kon zelfs Duits spreken Absoluut een aanrader, uniek mooie ervaring, vooral het ijszwemmen Helaas zijn de foto's gemaakt tijdens het ijszwemmen niet bij de prijs inbegrepen

absoluut aanbevelen. het moet een punt op je verlanglijstje zijn. geweldige reis met professionele bemanning. behulpzame crew staat altijd klaar om uit te leggen wat er op icebreker staat. zwemmen in ijs - magie

Geweldige ervaring Voor de lunch eet je een buffet in een prachtige omgeving De ijsbreker is geweldig geweldige ervaring we stoppen om op het ijs te lopen en de flotatie is geweldig Advies geven

Het was echt een leuke ervaring en we hebben er echt van genoten En dankzij onze gids avi die deze reis echt geweldig en deskundig heeft gemaakt!