De populairste activiteiten van Kenia

Nairobi National Park Halve dag gamedrive

1. Nairobi National Park Halve dag gamedrive

Je reis van 40 minuten naar Nairobi National Park vindt plaats in een busje met open dak, waardoor je onderweg de beste kans hebt om het spectaculaire uitzicht op de wildernis te zien. Upgrade naar de privé-jeepoptie met open zijkanten voor meer comfort en om dieper de bush in te gaan. Uw professionele en ervaren gids haalt u vroeg in de ochtend op bij uw hotel en geeft u een informatief overzicht van de gamedrive. Zodra je aankomt in Nairobi National Park, begin je aan je 4 uur durende gamedrive in hetzelfde busje met open dak, perfect voor een uitzicht van 360 graden over het landschap. Houd je ogen open op zoek naar leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns, jakhals en vele andere dieren. Je zou de apen bij de poort gemakkelijk moeten zien - houd je camera klaar om deze speelse wezens vast te leggen. Staand kun je dieren van ver zien in hun natuurlijke leefomgeving. Na een halve dag op dit spannende safari-avontuur zet je chauffeur je af bij je hotel.

Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

2. Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Nairobi, ga je naar het Giraffe Center, waar je giraffen kunt zien leven in een semi-wilde staat. Leer meer over hun gedrag, eigenschappen en inspanningen voor natuurbehoud. Je krijgt ook de kans om deze vriendelijke reuzen te voeren. Ga vervolgens naar de David Sheldrick Wildlife Trust. Maak een wandeling door het centrum waar babyolifanten wachten om gevoerd te worden. Kijk hoe ze in het water spelen, met hun melk gorgelen en ontdek de persoonlijke verhalen van elke olifant. Zodra de jongste is gevoed, is het tijd om de 2-3-jarigen te voeden, van wie sommigen oud genoeg zijn om zichzelf te voeden. Kijk hoe ze hun gigantische melkflessen in hun koffers houden en snel werk maken van enkele liters melk. Je laatste stop voordat je terugkeert naar Nairobi is de Kazuri Beads Factory. Krijg de kans om de prachtige kralen en aardewerk te bewonderen die handgemaakt zijn door Afrikaanse vrouwen.

Vanuit Nairobi: 3-Daagse/2-Nacht Maasai Mara Groepssafari

3. Vanuit Nairobi: 3-Daagse/2-Nacht Maasai Mara Groepssafari

Volg een driedaagse tour om het Masai Mara-reservaat te ontdekken, de populairste toeristenbestemming in Kenia. Gelegen in de Great Rift Valley, wordt het reservaat beschouwd als de parel van Kenia's wildobservatiegebieden. De jaarlijkse migratie van wildebeesten, waarbij meer dan 1,5 miljoen dieren aankomen in juli en vertrekken in november, een fenomenaal schouwspel dat alleen te zien is in de Maasai Mara. De meeste bezoekers krijgen de kans om een van de Big 5 te spotten: leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns. Dag 1: Je wordt om 8:00 uur opgehaald bij je hotel in het centrum van Nairobi en rijdt vervolgens naar het Maasai Mara-natuurreservaat. Passeer het uitkijkpunt Great Rift Valley voor adembenemende uitzichten. Kom op tijd aan voor de lunch na het inchecken in uw kamp. Vertrek 's avonds voor een safaritocht in het Mara-reservaat. Geniet van een diner en een overnachting in het Miti Mingi/Rhino-kamp. Keer terug naar het kamp voor een uitgebreid dinerbuffet. Overnacht in een grote privétent met daarin een bed, linnengoed, douche en toilet. Klamboes en een warme douche in de avond zijn aanwezig. Dag 2: Breng de hele dag door met het verkennen van Masai Mara op zoek naar de Big Five. Geniet van picknicklunches in het reservaat terwijl je de schoonheid en pracht van Mara beklimt. Deze dag ga je helemaal naar de rivier waar de wildebeesten vanuit de Serengeti Mara binnenkomen. Het hele jaar door leven er veel nijlpaarden en krokodillen aan de oevers van de Mara-rivier. Na de gamedrive keert u terug naar het kamp voor diner, vrolijkheid en overnachting. Dag 3: Geniet van je ontbijt, check . Reis naar Nairobi, waar u bij aankomst wordt teruggebracht naar uw accommodatie in het stadscentrum. Optie: upgrade uw tour met een ballonvaart. Laat je ophalen door het ballonsafari-voertuig en rijd naar het lanceergebied. Dwaal over het park terwijl je de dieren bekijkt, geniet van de prachtige zonsopgang met een ontbijtbuffet en champagne. U kunt ook 's avonds een bezoek brengen aan het lokale Masai-dorp voor een culturele rondleiding. Leer meer over de Masai-gemeenschap en communiceer met de lokale bevolking.

Nairobi Storytelling Tour met voormalige straatkinderen

4. Nairobi Storytelling Tour met voormalige straatkinderen

Ontdek een andere kant van Nairobi met deze buitengewone rondleiding. Nadat je je gidsen hebt ontmoet, voormalige straatkinderen die zijn opgegroeid in het hart van de stad, begin je aan een begeleide wandeling van 3 uur terwijl je samen de binnenstad in het centrum van de stad verkent. Tijdens je wandeling krijg je echt inzicht in het leven van lokale jongeren en straatkinderen, terwijl je gidsen je meenemen door hun ervaringen in hun voormalige 'thuis'. Deel hun boeiende levensverhalen die verband houden met de plaatsen die u bezoekt. Hoor hoe ze op straat zijn beland en leer hoe ze het hebben overleefd terwijl ze je wat van hun straatvaardigheden bijbrengen. Terwijl je door Nairobi reist, zullen je gidsen niet alleen uitleggen hoe ze hun leven hebben veranderd, maar ook hoe ze blijven proberen de situatie van hun familie en vrienden te verbeteren. Raak geïnspireerd door hun getto-energie met deze meer intieme en persoonlijke tour.

Nairobi: rondleiding nationaal park, babyolifant en giraffencentrum

5. Nairobi: rondleiding nationaal park, babyolifant en giraffencentrum

Na een vroege pick-up van uw accommodatie in Nairobi, maakt u een korte rit naar het Nairobi National Park en gaat u meteen op pad voor een avontuurlijke gamedrive. Ontdek het park en al zijn grote dieren. Ervaar de aanblik van wilde dieren die majestueus grazen tegen de achtergrond van de skyline van de stad. De gamedrive duurt tot 11:00 uur. Ga daarna naar het Giraffe Centre, een non-profitorganisatie die mensen informeert over bedreigde dieren en milieubescherming. Leer meer over giraffen van de gidsen en heb de mogelijkheid om ze met de hand te voeren onder toezicht van getraind personeel. Het olifanten- en neushoornweeshuis van de David Sheldrick Wildlife Trust in het westelijke uiteinde van Nairobi National Park biedt een prachtige gelegenheid om te zien hoe babyolifanten melk uit flessen krijgen. De verzorgers geven je een lezing over elk van hen, met uitleg over hun namen en de verhalen over hoe ze wees werden. Het is een geweldige plek om een babyolifant te adopteren.

Nairobi National Park Volledige of halve dagtour met gids

6. Nairobi National Park Volledige of halve dagtour met gids

Nairobi National Park ligt op 10 km van het hart van de hoofdstad van Kenia. Opgericht in 1946, heeft het 44 vierkante mijl (114 vierkante km) ongerepte savanne met een grote populatie trekkende wilddieren. Voor de tour van een halve dag, nadat je 's morgens vroeg om 6 uur bij je hotel bent opgehaald, ga je richting Nairobi National Park, waar je rond 6.30 uur aankomt. Vanaf daar maakt u een spannende gamedrive van 4 uur door het park. Blijf op je hoede voor vele soorten wild, waaronder zwarte neushoorns, leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's, buffels, giraffen, zebra's en gnoes, evenals talloze soorten wilde vogels. De open grens van het park aan de zuidoostelijke omtrek zorgt voor een gang voor de natuurlijke migratie van wild tijdens de seizoensregens. Mis deze kans niet om van dichtbij kennis te maken met enkele van Kenia's verbazingwekkende dieren in het wild! Andere attracties zijn onder meer het monument voor de ivoorverbrandingsplaats en wandelpaden bij nijlpaardenpoelen. Na de gamedrive van 4 uur, ga je terug naar Nairobi en wordt je afgezet bij je hotel. Houd er rekening mee dat de rondleiding door het Nationaal Park in totaal 5 uur duurt. Verleng uw reis door de optie voor een volledige dagtour te kiezen, inclusief extra bezoeken aan het giraffencentrum, inclusief lunch bij de tamarinde. Deze optie omvat ook een reis naar het Karen Blixen-museum en keert dan terug naar het hotel en wordt om 19.00 uur weer opgehaald om een dansshow te bekijken en te genieten van een uitgebreid diner. Word aan het einde van de tour rond 23:00 uur teruggebracht naar je hotel in Nairobi.

Nairobi: Karen Blixen, olifantenweeshuis en giraffencentrum

7. Nairobi: Karen Blixen, olifantenweeshuis en giraffencentrum

We beginnen met je op te halen bij je hotel / appartement / huis of huis in Nairobi en rijden vervolgens naar het Karen Blixen-museumhuis waar de koffieboer / kolonist en auteur van uit Afrika woonde van 1914 tot 1931. Het museumhuis blijft een serene omgeving dat tot het verleden lijkt te behoren, omgeven door een rustige tuin en inheems bos, met een prachtig uitzicht op Karen's geliefde Ngong Hills. Ze eert de heuvels met de zin ‘I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills’. Landbouwwerktuigen, waaronder een tractor uit die periode, wagens, ploegen en een originele uitrusting van een koffieverwerkingsfabriek, maken deel uit van deze rijke collectie, als buitenexposities. De goed onderhouden weelderige groene tuinen bieden de beste setting voor alle buitenevenementen, waaronder bruiloften en huwelijksrecepties, bedrijfsgala's en teambuilding. In lijn met Karen's passie voor kunst, ondersteunen we lokale en opkomende kunstenaars in de Karen's Art Corner. Rondleidingen worden de hele dag doorlopend aangeboden door onze goed opgeleide meertalige gidsen. Na Blixen rijdt onze gids naar de David Sheldrick Wildlife Trust, die slechts één uur per dag plaatsvindt van 11.00 tot 12.00 uur. We zullen een lunchpauze houden na het olifantenweeshuis in een lokaal restaurant of toeristenhotel binnen (naar keuze) Later bezoekt u het giraffencentrum, dat op ongeveer 15 minuten van het olifantenweeshuis ligt. Na het giraffencentrum brengt onze gids je naar je hotel of plaats naar keuze in Nairobi.

Vanuit Nairobi: Dagtrip Hell's Gate en Lake Naivasha

8. Vanuit Nairobi: Dagtrip Hell's Gate en Lake Naivasha

Verken de prachtige natuur in Hells Gate Park rond Rift-Valley en geniet later van een boottocht op Lake Naivasha. Profiteer van deze 1-daagse reis naar Hells Gate en Lake Naivasha-safari, omdat u beperkte tijd in Nairobi heeft 1. Hell's Gate is een van Kenia's kleinere nationale parken, die te voet kan worden verkend. Een wildwandeling of fietstocht (optioneel) te midden van sierlijk grazende gazellen, grotere antilopen, zebra's en giraffen is een heerlijke ervaring Maak een natuurwandeling langs de oevers van het meer en een boottocht om nijlpaarden, buffels, waterbokken, antilopen, giraffen, Zebra onder andere. 2. Hell's Gate National Park is een park gelegen tussen Lake Naivasha en de vulkanen Longonot en Suswa. Het is bedekt met as van de longonot-uitbarsting die 100 jaar geleden plaatsvond. Het park is beroemd om zijn geothermische station, Lower Gorge, en spectaculaire landschappen (kliffen, vulkanen, kloven, geothermische stoom).

Van Nairobi: David Sheldrick Elephant Orphanage Tour

9. Van Nairobi: David Sheldrick Elephant Orphanage Tour

De tour begint met het ophalen van je uit je hotel / huis in Nairobi om 9.30 uur. We rijden je naar David Sheldrick Wildlife Trust en wandelen door het kleine centrum van 11.00 - 12.00 uur in een open ruimte, met een touwhek eromheen. De jongste olifanten komen uit de bush aandraven om hun verzorgers te begroeten die klaarstaan met gigantische flessen melk. Gedurende de volgende 10-15 minuten kun je elk kleintje zien slurpen en gorgelen met hun melk. Als ze klaar zijn, is er water om mee te spelen en keepers om aan te stoten en knuffels van te krijgen. Terwijl je ze kunt zien spelen en foto's kunt maken. Je ontdekt hoe oud ze waren toen ze in het weeshuis aankwamen, waar ze werden gered en waardoor ze in de problemen kwamen. De meest voorkomende redenen om wees te worden: moeder is gestroopt, in putten vallen en conflicten tussen mens en natuur. Zodra de jongsten allemaal gevoed zijn, worden ze terug de bush in geleid en is het de beurt aan de 2-3-jarigen. Sommigen van hen kunnen zichzelf voeden en sommigen worden nog steeds gevoed door hun verzorgers. Het is heel schattig om te zien hoe ze hun gigantische melkflessen in hun koffers houden en hun ogen van vreugde sluiten terwijl ze snel enkele liters melk verwerken.

Nairobi: privérondleiding door het olifantenweeshuis

10. Nairobi: privérondleiding door het olifantenweeshuis

Aankomst in David Sheldrick Park om 10:45 uur voor een inleidende presentatie van een uur. Stel vragen en kom oog in oog te staan met de mooie, vriendelijke olifanten onder toezicht van getrainde professionals. Als een van Afrika's oudste liefdadigheidsinstellingen voor dieren in het wild en een toonaangevende natuurbeschermingsorganisatie, omarmt de Sheldrick Wildlife Trust alle maatregelen die een aanvulling vormen op het behoud, het behoud en de bescherming van dieren in het wild. De Sheldrick Wildlife Trust, geboren uit de passie van een familie voor Kenia en zijn wildernis, werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en is vooral bekend vanwege het Orphans' Project, het eerste en meest succesvolle reddings- en rehabilitatieprogramma voor weeskinderen ter wereld. De Sheldrick Trust is een baanbrekende natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van dieren in het wild en het behoud van habitats in Oost-Afrika. Nadat je tijd hebt doorgebracht met deze ongelooflijke dieren, kun je genieten van een bezoek aan de plaatselijke houtambachtswinkel voor een snelle winkelstop voordat je een bezoek brengt aan een kazuri-kralenfabriek. Geniet vervolgens van een optionele lunch in een restaurant dat de chauffeur u zal adviseren voordat u wordt teruggebracht naar uw accommodatie.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kenia

Alle activiteiten

803 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Kenia

Andere activiteiten in Kenia

Wil je alle activiteiten in Kenia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kenia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.181 beoordelingen

We hadden een privéboot met onze twee tourguides. Hele aardige mannen die veel uitleg gaven, eentje ging ook mee snorkelen. Na een paar minuten op de boot al veel groepjes dolfijnen gespot. Ook onder water veel moois te zien. Na het snorkelen naar een zandbank gevaren. Heel mooi gezicht. Via de mangrovebossen naar Wasini island voor een grote en lekkere lunch. Nog een korte tour op het eiland en in de slavengrotten terug aan de overkant. Al met al een leuke, gevarieerde dag met fijne tourguides.

De dag was prachtig en de bemanning was geweldig. Van Mackenzie, die ons heel vroeg kwam ophalen en Ismail die ons heen en terug reed, tot de kapitein van de excursieboot en het restaurant in Wasini, we hebben echt genoten van onze tijd. Een pluim voor een geweldige organisatie en geweldige service.

Opgehaald bij het Hotel en een prachtige dag gehad. Veel uitleg en prachtig gezwommen met dolfijnen. De gids Ismail was geweldig.