Kies data
Belevingen in

Kenia

Kenia: De beste dingen die je niet wil missen

Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

1. Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Nairobi, ga je naar het Giraffe Center, waar je giraffen kunt zien leven in een semi-wilde staat. Leer meer over hun gedrag, eigenschappen en inspanningen op het gebied van natuurbehoud. Je krijgt ook de kans om deze vriendelijke reuzen te voeren. Ga vervolgens naar de David Sheldrick Wildlife Trust. Maak een wandeling door het centrum waar babyolifanten wachten om gevoerd te worden. Kijk hoe ze in het water spelen en met hun melk gorgelen en ontdek elk persoonlijk verhaal van de olifant. Zodra de jongsten zijn gevoed, is het tijd om de 2-3-jarigen te voeden, van wie sommigen oud genoeg zijn om zichzelf te voeden. Kijk hoe ze hun gigantische melkflessen in hun koffers houden en snel werk maken van enkele liters melk. Je laatste stop voordat je terugkeert naar Nairobi is de Kazuri Beads Factory. Krijg de kans om de prachtige kralen en aardewerk te bewonderen die handgemaakt zijn door Afrikaanse vrouwen.

Nairobi National Park Halfdaagse gamedrive

2. Nairobi National Park Halfdaagse gamedrive

Je 40-minuten durende reis naar Nairobi National Park zal in een busje met open dak zijn, waardoor je de beste gelegenheid hebt om onderweg een spectaculair uitzicht op de wildernis te zien. Upgrade naar de privé openzijdige jeep-optie voor meer comfort en om dieper de bush in te gaan. Je professionele en ervaren gids haalt je 's ochtends vroeg op uit je hotel en geeft je een informatief overzicht van de gamedrive. Eenmaal aangekomen in Nairobi National Park, start je je gamedrive van 4 uur in hetzelfde busje met open dak, perfect voor een 360 graden uitzicht op het landschap. Houd je ogen open op zoek naar leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns, jakhalzen en vele andere dieren. Je moet gemakkelijk de apen in de buurt van de poort zien - houd je camera klaar om deze speelse wezens te vangen. Als je staat, kun je dieren van verre in hun natuurlijke leefomgeving zien. Na een halve dag op dit spannende safari-avontuur brengt uw chauffeur u naar uw hotel.

Van Nairobi: Safari van de Maasai Mara-groep van 3 dagen / 2 nachten

3. Van Nairobi: Safari van de Maasai Mara-groep van 3 dagen / 2 nachten

Maak een driedaagse tour om het Masai Mara-reservaat te ontdekken, de meest populaire toeristische bestemming in Kenia. Het reservaat, gelegen in de Great Rift Valley, wordt beschouwd als de parel van Kenia's natuurgebieden. De jaarlijkse migratie van de gnoes, waarbij meer dan 1,5 miljoen dieren arriveren in juli en vertrekken in november, is een fenomenaal spektakel dat alleen te zien is in de Maasai Mara. De meeste bezoekers krijgen de kans om een van de Big 5-leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns te spotten. Dag 1: Je wordt om 08.00 uur opgehaald bij je hotel in het centrum van Nairobi en rijdt vervolgens naar het natuurreservaat Maasai Mara. Passeer het geweldige uitkijkpunt Rift Valley voor adembenemende uitzichten en stop onderweg voor de lunch. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel, vertrekt u voor een safaritocht in het Mara-reservaat. Keer terug naar het kamp voor een uitgebreid dinerbuffet. Overnacht in een grote tent met daarin een bed, beddengoed, douche en toilet. Muskietennetten en een warme douche in de avond zijn aanwezig. Dag 2: Breng de hele dag door met het verkennen van Masai Mara op zoek naar de Big Five. Geniet van picknicklunches in het reservaat terwijl je de prachtige oevers van de Mara-rivier ontdekt. Na de gamedrive keert u terug naar het kamp voor diner en overnachting. Dag 3: Geniet van de laatste gamedrive in de vroege ochtend in Mara Reserve, gevolgd door het ontbijt. Rijd vervolgens terug naar Nairobi, waar u bij aankomst wordt teruggebracht naar uw accommodatie in het stadscentrum. Upgrade uw tour met een ballonvaart. Laat je ophalen door het ballonsafari-voertuig en rijd naar het lanceergebied. Drijf over het park terwijl je de dieren bekijkt, geniet van de geweldige zonsopgang met een ontbijtbuffet en champagne. U kunt ook 's avonds een bezoek brengen aan het plaatselijke Masai-dorp voor een culturele tour. Leer meer over de Masai-gemeenschap en communiceer met de lokale bevolking.

Nairobi: nationaal park & olifanten- en giraffenreservaat

4. Nairobi: nationaal park & olifanten- en giraffenreservaat

Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je accommodatie voor een tour door het Nairobi National Park. In de ochtend zijn de dieren het actiefst na hun nachtelijke jacht. Bezoek vervolgens het olifantenweeshuis van David Sheldrick om babyolifanten te ontmoeten die hun moeder grotendeels hebben verloren door stroperij, dood of andere tragedies. Maak vervolgens kennis met de majestueuze Rothschild giraffen van het Giraffen-centrum, dat is opgezet om bedreigde dieren te beschermen en te fokken. Voer de giraffen veilig met de hand vanaf een verhoogd uitkijkplatform en ervaar deze prachtige dieren van dichtbij. Leer alles over het behoud van giraffen en de verschillende activiteiten van het centrum. Je wordt teruggebracht naar je accommodatie of luchthaven om je vlucht naar huis te halen.

Nairobi Storytelling Tour met Former Street Kids

5. Nairobi Storytelling Tour met Former Street Kids

Ontdek een andere kant van Nairobi met deze buitengewone rondleiding. Nadat je je gidsen hebt ontmoet, die voormalige straatkinderen zijn die in het hart van de stad zijn opgegroeid, begin je aan een 3-uur durende begeleide wandeling terwijl je samen de Downtown-regio in het centrum van de stad verkent. Terwijl je loopt, krijg je echt inzicht in de levens van lokale jongeren en straatkinderen, terwijl je gidsen je meenemen in hun vroegere 'thuis'. Deel hun boeiende levensverhalen verbonden met de plaatsen die je bezoekt. Hoor hoe ze op straat zijn beland en leer hoe ze het hebben overleefd terwijl ze je wat van hun street skills leren. Tijdens je reis door Nairobi leggen je gidsen niet alleen uit hoe ze hun leven hebben veranderd, maar ook hoe ze de situatie van hun familie en vrienden blijven verbeteren. Raak geïnspireerd door hun getto-energie met deze meer intieme en persoonlijke tour.

Van Nairobi: Amboseli National Park Dagtrip & Game Drive

6. Van Nairobi: Amboseli National Park Dagtrip & Game Drive

We beginnen onze tocht vroeg om 5 uur 's ochtends op de Nairobi-Mombasa Highway, door de Afrikaanse savanne. We zullen spoedig genieten van een lichtgevende zonsopgang in Kenia die een landschap van boerderijen en felgeklede Maasai-herders met hun vee verlicht. Binnen 3-4 uur zullen we aankomen en het avontuur beginnen met onze eerste gamedrive. Met de Kilimanjaro als achtergrond (als het weer het toelaat), zie je de kuddes beschermde olifanten, waarvan vele met immense ivoren slagtanden. Voor nog meer wildspotten maken we een ritje naar Observation Hill. Dit uitkijkpunt geeft ons een algemeen uitzicht over het hele park. Bekijk de moerassen hieronder waar de olifanten zich dagelijks verzamelen. Je kunt ook over de heuvel wandelen, want het is een van de weinige plekken in het park die je te voet kunt verkennen. Het vogelleven is ook overvloedig in Amboseli, vooral rond de moerassen en moerassen van het park. Je vindt er roofvogels en ook watervogels zoals pelikaan, roze flamingo's, zeekraal en ijsvogel en anderen. Een ander uniek kenmerk hier is het inheemse Maasai-volk dat binnen de grenzen van het park leeft. Als je wilt, kun je een optioneel bezoek brengen aan de Maasai om ze te ontmoeten en meer te weten te komen over hun cultuur en levensstijl (als de tijd het toelaat) We installeren ons in Amboseli serena lodge voor de lunch, een van de leukste restaurants in het park rond 12.30 uur en genieten van een uitgebreide lunch of u kunt uw eigen picknicklunch meenemen om van te genieten op de observatieheuvel. Na de lunch hebben we een korte enroute gamedrive van de dag. Dit zal een kortere tour zijn, maar we kunnen later op de dag olifanten zien rondzwerven uit de moerassen, zoals ze meestal doen. Nadat we het beste van Amboseli hebben ingenomen, gaan we terug naar de snelweg en naar de hoofdstad Nairobi, waar we 's avonds aankomen. Dit was een volledige dag vol bezienswaardigheden, geluiden, prachtige dieren in het wild en een kijkje in het safarileven in Afrika.

Maasai Mara: Hot Air Balloon Safari & Champagne Breakfast

7. Maasai Mara: Hot Air Balloon Safari & Champagne Breakfast

De eerste roze tongen van zonlicht flikkeren over de hemel terwijl de heteluchtballon vult en vervolgens opkomt. Opgeschort in een mand onder de regenboogkleurige luifel, ervaar je een natuurbelevenisavontuur vanuit een heel ander perspectief. Je heteluchtballonvlucht duurt ongeveer een uur en 10 minuten en drijft overal waar de luchtstromingen je meenemen, met voldoende mogelijkheden voor fotografie en video-opnamen. Wanneer je Keniaanse luchtballonsafari eindigt, roost je je terugkeer naar de aarde met een champagne-ontbijt, klaargemaakt waar je ook bent. Je uur luchtballonsafari eindigt met een transfer terug naar je accommodatie in een open Jeep voor eenvoudiger wild bekijken.

Van Nairobi: Masai Village-dagtour

8. Van Nairobi: Masai Village-dagtour

Ontdek een cultuur die bijna onaangetast is door de moderne wereld en bezoek een Masai-gemeenschapsdorp. Geniet van de rit met mooie uitzichten, verken het dorp, hoe de mensen leven en leer over het dagelijkse leven van de Masai. Wees getuige van zang, dans en blader door de handwerkmarkt van de gemeenschap. Begin je reis vanuit elke accommodatie in Nairobi en geniet van het adembenemende panoramische uitzicht op de Masai-regio. Aankomst in het dorp, bezoek een authentiek Masai-huis en leer de mensen kennen die in deze ongeëvenaarde oude cultuur leven. Geniet van een welkomstceremonie door de Masai-krijgers en word begeleid naar de struikgewas, het centrum van de gemeenschap. Ontmoet moeders en kinderen van het dorp en wees getuige van het traditionele aansteken van vuur. Maak gedenkwaardige foto's, neem deel aan lokale ceremonies en dansen en vind het perfecte souvenir van de ambachtelijke markt.

Nairobi: 3-daagse Maasai Mara Group Camping of Lodge Safari

9. Nairobi: 3-daagse Maasai Mara Group Camping of Lodge Safari

Dag 1: Nairobi naar Maasai Mara Je tour begint als je vertrekt vanuit Nairobi naar het Maasai Mara-reservaat via het Great Valley Viewpoint, waar je een tussenstop hebt voor sightseeing (als het weer het toelaat). Van daaruit arriveert u op tijd voor de lunch in een tentenkamp en kunt u later genieten van een gamedrive in dit adembenemende land om echt de wildernis in te gaan. Je kunt jagen op de "big five", evenals op het gewone wild zoals de gnoes (die in dit gebied overvloedig aanwezig zijn). Dag 2: Masai Mara Op je tweede dag geniet je van een volledige dag gameviewing door het glooiende gras van de Mara, die bestaat uit eindeloze vlaktes waar meer dan 2 miljoen wilde beest-gnoes migreren vanuit de Serengeti in Tanzania met hun kalveren. Je bezoekt dan de oevers van de Mara-rivier om te proberen nijlpaarden te spotten, voordat je de mogelijkheid hebt om een Maasai-dorp te bezoeken om meer te weten te komen over hun onveranderde traditionele cultuur. Dag 3: Maasai Mara naar Nairobi Je dag begint met een ochtendrit om te proberen te zoeken naar wat je tot nu toe niet hebt gezien, voordat je terugkeert naar het kamp voor de lunch en het uitchecken. Het is dan tijd om "kwaheri", een Swahili-woord voor afscheid, te zeggen tegen de pastorale Maasai terwijl je vertrekt voor je terugreis naar Nairobi.

Van Nairobi: dagtour meren Nakuru en Naivasha National Park

10. Van Nairobi: dagtour meren Nakuru en Naivasha National Park

Je avontuur begint om 06:00 uur met ophalen in Nairobi. Vanaf daar ga je rechtstreeks naar Lake Nakuru National Park. Het meer staat bekend als een vogelreservaat met soms meer dan 400 vogelsoorten. Er kunnen tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo's en tienduizenden andere vogels in Lake Nakuru zijn. Als gevolg hiervan wordt het park het "Vogelsparadijs" genoemd. Het Nationaal Park is ook een neushoornreservaat met uitstekend uitzicht op dieren in het wild. Je zult genieten van het bekijken van dieren in het wild zodra je de poorten van het park binnenkomt, en wanneer het tijd is voor lunch, stop je bij de lodge waar je een maaltijd kunt kopen in een lokaal restaurant. Na de lunch kunt u blijven genieten van het bekijken van dieren in het wild terwijl u het park verlaat. Je verlaat het park om ongeveer 15:00 uur en gaat naar Lake Naivasha voor een optionele boottocht van 1 uur. Als u de boottocht wilt meenemen, moet u de juiste optie selecteren bij het maken van uw boeking. Geniet tijdens de boottocht van vogels kijken, het voeren van adelaars en het bekijken van nijlpaarden. Aan het einde van de boottocht ga je terug naar Nairobi voor een aankomst van 18:00 uur.

Sitemap Kenia

Wil je alle activiteiten in Kenia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kenia

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 844 beoordelingen

Als je een dag in Nairobi bent is deze safari tour echt een aanrader. We werden zoals afgesproken rond 5:30 opgehaald van ons hotel. Vanuit daar werden we naar het safari park toegereden waar we overstapte op een ander busje met 3 andere toeristen. Je moet daar wel nog betalen voor het park en dat kan alleen met creditcard dus niet met cash. Vervolgend het park in zagen we heel veel dieren: Neushoorns, Nijlpaarden, Giraffen, Leeuwen, Antilopen, Hyena's, Struisvogels en de secretarisvogel. Na het park gingen we naar de olifantenopvang. Ook hier moest je extra voor betalen alleen dat ging in KES en dat had de chauffeur voor ons gedaan. De opvang was erg toeristische maar je kon wel de olifanten aaien mochten ze naar je toe lopen. Je mag er niet zelf naar toe. Hierna gingen we naar de Rothschild giraffen. Een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. De giraffen eten zo uit je hand en je kan ze rustig aaien. De gids betaalde de toegang. Uiteindelijke duurde de tour van 5:30 - 14:00

Zeer deskundige en aangename gids, dag vol actie?

Chauffeur Alex was geweldig, nam telefonisch contact met ons op om klaar te staan (om 05.45 uur, we vermoedden dat hij misschien vroeg zou zijn) en bracht ons naar het park om 6.30 uur na het laden van gasten in hotels. Hij reed tot bijna 11 uur door het park en vond grote aantallen leeuwen, witte en zwarte neushoorns, giraffen, struisvogels, enz. Hij heeft een goede communicatie met de andere chauffeurs en ze helpen elkaar bij het lokaliseren van dieren. (Let op dat je niet te veel koffie drinkt voordat je begint, want we hebben daar geen toilet gezien) Na het park bracht hij ons op tijd naar het David Sheldrick Elephant Sanctuary voor de uitstekende show daar, die de individualiteit, speelsheid, nieuwsgierigheid en levens van elke kleine weesolifant, ondanks hun trieste ervaringen. Lunch was een beetje duur en niet zo lekker, ze konden een andere locatie kiezen. Het Giraffe Centre was geweldig, zowel dichtbij als persoonlijk met zeer tamme giraffen en geweldig personeel dat ons het m

Ik heb echt genoten van de reis. Alex is een zeer ervaren bestuurder en gids en slaagde erin ons door Nairobi National Park te krijgen zonder vast te zitten in tegenstelling tot veel andere voertuigen. We hadden ook veel geluk met een aantal geweldige waarnemingen. Helaas kwamen we een beetje laat aan bij de olifanten, maar het was toch een geweldige ervaring. Ik was een beetje teleurgesteld door het Giraffe Sanctuary omdat ik verwachtte dat het een beetje meer georganiseerd en geleid zou zijn. Het was een beetje overvol.

Het was een prachtige dag en alles was perfect geregeld. de gidsen op het schip waren zo vriendelijk en gastvrij dat ze mijn dag zoeten met hun aanwezigheid. het snorkelen was adembenemend mooi! het eten op het eiland was ook erg lekker en op de terugweg zongen de gidsen voor ons. ik kan alleen maar zeggen dat ik mijn dag heb gemaakt met je levensvreugde en je zang, je hebt een toch al perfecte dag nog perfecter gemaakt! goed gedaan en bedankt voor een geweldige dag!

De dag was prachtig en de bemanning was geweldig. Van Mackenzie, die ons heel vroeg kwam ophalen en Ismail die ons heen en terug reed, tot de kapitein van de excursieboot en het restaurant in Wasini, we hebben echt genoten van onze tijd. Een pluim voor een geweldige organisatie en geweldige service.