Kensington Palace


5 feiten over Kensington Palace

Kensington Palace ligt aan de westzijde van Hyde Park en is al meer dan 300 jaar een koninklijke residentie. Tevens is het paleis, rijk aan historie en omringd door vredige tuinen, een populaire attractie in Londen. Hier een paar feiten om je tour mee te beginnen!

 • 1. Maria van Modena beviel er in 1688

  En dat bracht nogal wat teweeg. King James II had een katholieke troonopvolger gekregen. Dat veroorzaakte de Glorious Revolution, die Willem van Oranje de troon bracht.

 • 2. Willem verhuisde er naartoe om van zijn asthma af te komen

  De Nederlandse koning, nu Willem III genaamd, wilde weg uit het grimmige Palace of Whitehall. In die tijd was Kensington een landelijk plaatsje, omringd door wouden!

 • 3. Er groeiden citrusvruchten, ondanks het Britse klimaat

  In 1704 werd de Orangerie van Kensington Palace gebouwd om er exotisch fruit te verbouwen. Tegenwoordig is het een café met een heerlijk decadente 'afternoon tea'.

 • 4. Queen Victoria werd in het paleis geboren en getogen

  En ze ontmoette er haar toekomstige man Albert. Toch is ze na haar verhuizing naar Buckingham Palace nooit meer teruggekeerd naar Kensington.

 • 5. The Beatles traden er op

  Princess Margaret en Lord Snowdon hielden wel van een feestje en nodigden de sterren van hun tijd uit om te komen spelen. De jongens uit Liverpool traden meermaals op rond de grote piano!

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Kensington Palace is het hele jaar geopend vanaf 10:00, behalve van 24 t/m 26 december. Tussen 1 maart en 31 oktober sluit het om 18:00; de rest van het jaar om 17:00. De laatste toegang is een uur voor sluitingstijd.

 • Hoe lang duurt het?

  Trek zeker twee tot drie uur uit voor Kensington Palace en de tuinen, maar vergeet niet om tijd vrij te maken voor thee en gebak (of champagne!) in de Orangery.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  s Zomers open van 10:00 tot 18:00, 's winters van 10:00 tot 17:00. Gesloten op 24, 25 en 26 december.
 • Toegangsprijzen
  Van 1 maart tot 31 oktober kosten tickets £17.50. De rest van het jaar kosten ze £16.50.
 • Heb ik een gids nodig?
  In het paleis heb je geen gids nodig, maar check onze tours in de buurt voor inspiratie!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de District of Circle line naar High Street Kensington, of een van de vele bussen die naar het paleis rijden.
 • Extra tips

  • Boek je tickets van tevoren online om korting te krijgen!

  • Je schouders moeten bedekt zijn.

Wat anderen zeggen over Kensington Palace

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 1.740 beoordelingen

Heel prettig. Ik had de tickets al in Nederland geregeld voor ons gezin- scheelde qua prijs - met de uitgeprinte versie kan je zo op de bus stappen. Op straat is het ook heel makkelijk om tickets te kopen. Wel was het even onduidelijk welke maatschappij wij moesten hebben want er rijden 4 maatschappijen. Wij hadden de Golden Tour. Iemand was zo behulpzaam om dit voor ons na te kijken. Met de bus kom je bij alle trekpleisters van Londen. Alleen al in de bus zitten en je rond laten rijden is een uitje op zich. Echt een aanrader !!

Hele leuke dag gehad en veel kunnen zien!

Zeker een aanrader, aan begin van de dag naar één van de aangegeven locaties op je ticket gaan, daar krijg je papieren waarmee je de bus in kan en waarmee je evt de canal cruise en wandelroute kan doen. Tip: rijd eerst een rondje door london en besluit daarna waar je eruit wilt! Ik ging namelijk al snel eruit bij het british museum (wat wel meeega mooi is), maar ben daar veel rijd verloren en dat is zonde van de hop on hop off bus. Veeel pelzier mocht je dit gaan doen!

Een goed plan wanneer je actief de stad bezoekt!

Genoeg te zien, bezichtigen en aan te doen met deze pass. Het is erg handig, want je hebt vooraf al betaald voor bijna alle activiteiten die de moeite waard zijn. Als je actief dingen wilt bezichtigen in de stad is dit echt een uitkomst!

Prima Pass, alleen jammer dat de London Eye, Shrek Adventure en Burkingham Palace er niet bij horen. Hier kun je dus niet gratis naar binnen. Voor de rest met de pass veel gezien en gedaan in Londen

je hoeft niet je voucher in te leveren bij het meetingpoint. je kunt gewoon bij een busstop instappen. kijk bij de stations of er op de bordjes golden tour staat, dan stopt er een bus.