Dingen om te doen Kerak

Kerak: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Jeruzalem: Petra 2-daagse tour met maaltijden

1. Vanuit Jeruzalem: Petra 2-daagse tour met maaltijden

Onze twee volle dagen beginnen in Jeruzalem, terwijl we richting de Jordaanse grens gaan. We steken de grens van King Hussein / Allenby over en gaan Jordanië binnen, ongeveer een uur door de woestijn van Judea rijden. We gaan verder richting Madaba, een oude Jordaanse stad, en gaan omhoog naar het uitkijkpunt van Mount Nebo. Dan gaan we lunchen. Vanaf hier gaan we naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra waar u zult genieten van bedoeïenen gastvrijheid, inclusief een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed voor de nacht. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnhemel zitten en sterren kijken, terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. Op de tweede dag zullen we Petra touren. Petra, een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de stijgende kliffen als het graf van een Nabateese koning, en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. We gaan door de Siq, een smalle kloof, en maken een rondleiding door de Schatkamer en het amfitheater met onze gids die de locaties en geschiedenis zal uitleggen terwijl je je verwondert over de schoonheid van elke structuur. Daarna heb je vrije tijd om individueel verder te gaan zoals je wilt: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af, wandel naar het klooster en verken de verschillende locaties. We ontmoeten elkaar voor de lunch in Wadi Musa voordat we terugkeren naar Jeruzalem via de Allenby-grensovergang. Deze volledig begeleide tour, inclusief volledig vervoer en uitgebreide informatie, kan verder worden verbeterd door gebruik te maken van onze reis-app voor smartphones en tablets. De app biedt je kaarten, informatie en foto's, kan gratis worden gedownload op onze site voordat je op reis gaat, dus er is geen internetverbinding nodig. Je kunt de sites ook alleen verkennen, zonder gids, als je dat liever doet. Voor meer informatie over de sites die we passeren, download onze gratis reis-app op je smartphone.

Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

2. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

Panoramische tour Wadi Al Mujib en Dode Zee vanuit Aqaba

3. Panoramische tour Wadi Al Mujib en Dode Zee vanuit Aqaba

Ontdek Wadi Mujib en de Dode Zee tijdens een privédagtrip vanuit Aqaba. Geniet van adembenemende uitzichten op het natuurlijke landschap van het gebied en verken unieke landschappen. Geniet van voldoende vrije tijd om te zwemmen, zonnebaden en geniet van een lunchbuffet. Begin je excursie vanuit Aqaba met een bezoek aan Wadi Al Mujib, het laagste natuurreservaat ter wereld (gesloten in de winter). Bewonder het landschap dat zich uitstrekt langs de oostkust van de Dode Zee. Bewonder het uitzicht op de diepe Wadi Mujib-kloof. Ga verder naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Gelegen in de Jordaanvallei ten zuidoosten van Amman, is het een van 's werelds meest unieke natuurlijke landschappen en de rijkste bron van natuurlijke zouten. Het verbergt ook schatten die zich gedurende duizenden jaren hebben verzameld. Profiteer van drie uur vrije tijd om te zwemmen, zonnebaden en genieten van een lunchbuffet in een 5-sterrenhotel (inbegrepen). Na je vrije tijd ga je terug naar Aqaba voor drop-off.

Vanuit Amman: privéwandeltocht over Wadi Mujib Siq Trail

4. Vanuit Amman: privéwandeltocht over Wadi Mujib Siq Trail

Ga mee op een privé-wandeling naar de riviercanyon Wadi Mujib. Bewonder het prachtige natuurlandschap tijdens een gemakkelijke tot matige wandelroute, met de mogelijkheid om te zwemmen in de kalme rivier. Je wordt met een privévoertuig met airconditioning opgehaald bij je hotel in Amman. Reis naar de Mujib-brug en passeer het prachtige landschap om Wadi Mujib te bereiken. Laat je verbazen door de adembenemende kloof die 400 meter onder de zeespiegel ligt. Begin aan de wandelroute die geclassificeerd is als een gemakkelijke tot matige tocht. Geniet van een trekkingtour op eigen tempo, waarbij je de loop van de rivier naar de dam volgt. Eenmaal bij de waterval en de kloof kun je, afhankelijk van het waterpeil, een frisse duik nemen. Daarna ga je terug naar je auto die op je staat te wachten. Geniet van een korte panoramische tour met uitzicht op de stad Amman, voordat je weer wordt afgezet bij je hotel.

Topbezienswaardigheden in Kerak

Sitemap Kerak

Wil je alle activiteiten in Kerak ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kerak

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 72 beoordelingen

Fantastische twee dagen

Wij hebben er met volle teugen van genoten! Een uitstekend georganiseerde tour die perfect werkte naar een prachtige site. Zeer veilige buschauffeur en ook wegen, politie en "locatie" waren zo veilig dat we ons nooit onveilig hebben gevoeld. Spannende ontmoetingen in de bedoeïenentent, een hele aardige, goed opgeleide gids (Ali) die perfect voor ons zorgde. Zelfs het eten overtrof onze verwachtingen. Jordanië en de Jordaniërs zijn indrukwekkend. We kunnen deze reis zonder voorbehoud aanbevelen.

Het was geweldig om Jordanië twee dagen te bezoeken. De sites waren adembenemend. Onze Jordan-gids Mehdi gaf ons veel informatie en legde alles heel goed uit. Houd er echter rekening mee dat het even kan duren om beide grenzen binnen te komen. Van Israël naar Jordanië was oké, andersom duurde het bijna twee uur vanwege ondervragingen, paspoortcontroles en wat al niet. Ik kan het echter ten zeerste aanbevelen om deze reis te maken. Je zal er geen spijt van krijgen!

geweldige ervaring

De chauffeur (van een voortreffelijke vriendelijkheid) nam de verkeerde weg en dus nam ik ook een mooie panoramische tour in de bergen van de Dode Zee! Ik raad iedereen aan om het pad in de Wadi Mujib te proberen: om het pad te voltooien hoef je niet sportief te zijn of een bepaalde voorbereiding te hebben. De plek is ongelooflijk mooi en leuker.

must-do ervaring in Jordanië! entre la beauté du canyon, l'aventure à l'intérieur des guides vous aide à l'intérieur sans rien demander, je n'oublierai jamais yusud le guide qui nous a aidé du début à la fin sans rien demander je ne l'oublierai nooit! Ik raad deze activiteit aan met je ogen dicht

Perfecte reis

Jerash en Petra waren geweldig! Jerash is een grote site en zou op de lijst moeten staan van plaatsen waar mensen naartoe gaan. Onze gids was echt geweldig en erg vriendelijk. Petra is geweldig en absoluut waardig om een van de nieuwe zeven wereldwonderen te zijn. Boek de reis eerlijk gezegd gewoon!