Datums kiezen

Kerk de Santa Maria delle Grazie

Kerk de Santa Maria delle Grazie

Kerk de Santa Maria delle Grazie: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

1. Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

Bekijk het meesterwerk Het Laatste Avondmaal van dichtbij en luister naar de verhalen van een gediplomeerde gids over de fascinerende geschiedenis ervan. De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met Het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex van Dominicaanse monniken. Bekijk Het Laatste Avondmaal op deze rondleiding waarbij je alles te weten komt over de meest fantastische muurschilderingen uit de Renaissance. Een erkende lokale gids laat je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci zien en onthult verrassende feiten over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte, en ook over de geschiedenis van deze locatie.

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

2. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Ontdek de hoogtepunten van Milaan tijdens een historische wandeltour met een skip-the-line ticket om Da Vinci's meesterwerk "Het Laatste Avondmaal" te zien. Ontmoet je gids bij de kerk van Santa Maria delle Grazie om snel toegang te krijgen tot 's werelds beroemdste muurschildering uit de Renaissance. Het aantal bezichtigingen is beperkt en je hebt maximaal 15 minuten om Da Vinci's details te bestuderen. Wandel vervolgens naar het kasteel van Sforza en het omliggende park. Het fort werd in de 14e eeuw gebouwd door de belangrijkste families van Milaan en huisvest nu veel belangrijke tentoonstellingen en musea. Wandel langs de Via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de plaats van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala Theater, gebouwd in 1776 op Piazza della Scala. Ga de Galleria Vittorio Emanuele II met glazen dak binnen om een wonder van 19e-eeuws ingenieurswerk te zien. Eindig buiten de Duomo en bewonder de gevel van het meest symbolische gebouw van Milaan.

Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

3. Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. Route A: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Route B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Route C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Arco della Pace Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Route D: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Milaan: Rondleiding door het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci

4. Milaan: Rondleiding door het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci

Geniet van skip-the-line toegangsprivileges tijdens deze Engelse rondleiding door Leonardo Da Vinci's Laatste Avondmaal in Santa Maria delle Grazie in Milaan. Ga terug in de tijd naar de oorsprong van het schilderij en leer hoe deze beroemde muurschildering tot stand kwam. Haal het meeste uit je bezoek met een lokale en gediplomeerde kunsthistorische gids. Nadat je je Engelssprekende gids buiten de UNESCO kerk van Santa Maria delle Grazie hebt ontmoet, kun je de rijen met kaartjes overslaan om de kerk binnen te gaan. Stap binnen en ontdek een van de belangrijkste muurschilderingen ter wereld, geschilderd tussen 1494 en 1498. Bekijk de gebaren en uitdrukkingen van Christus en zijn twaalf apostelen van dichtbij. Luister terwijl je gids je wijst op details met betrekking tot het perspectief en de innovatieve en moderne technieken van die tijd.

Milaan: Toegangsticket voor het Laatste Avondmaal en rondleiding

5. Milaan: Toegangsticket voor het Laatste Avondmaal en rondleiding

Bekijk het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci tijdens een kleine begeleide groepsreis. Leer van een professionele en deskundige lokale gids. Geniet van 15 minuten gegarandeerde toegang met het beroemde fresco in een intieme setting. Ontmoet je gids op Piazza Santa Maria delle Grazie voor een korte introductie en uitleg van het schilderij en de kerk die het thuis noemt, de 15e-eeuwse Santa Maria delle Grazie, nu een UNESCO-werelderfgoed. Ga naar binnen zonder bij de ingang te wachten en zie zelf een van de belangrijkste kunstwerken ter wereld tijdens deze gezinsvriendelijke tour. Leer insidergeheimen over de ontbrekende ogen, de structuur van het schilderij en de complottheorieën eromheen.

Milaan: rondleiding door het Laatste Avondmaal

6. Milaan: rondleiding door het Laatste Avondmaal

Ga terug in de tijd en dompel jezelf onder in het kunstenaarschap van Leonardo da Vinci met dit bezoek aan het Laatste Avondmaal. Leer meer over deze iconische muurschildering van een lokale gids. Ervaar een gevoel van verwachting als je de heilige zalen van de Cenacolo binnengaat. Bewonder de adembenemende schoonheid van Het Laatste Avondmaal terwijl je dichter bij de muurschildering komt. Verrijk uw ervaring met inzichten, anekdotes en historische context uit uw gids. Als je voor deze iconische scène staat, zie je niet alleen het Laatste Avondmaal, maar voel je ook de weerklank ervan door de ogen van een echte kenner. Nadat je de kunstwerken van Da Vinci hebt bekeken, kun je de verbluffende architectuur van de kerk van Santa Maria delle Grazie bekijken.

Milaan: Rondleiding door Leonardo da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal'

7. Milaan: Rondleiding door Leonardo da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal'

Ga op een fascinerende reis door kunst en geschiedenis met onze rondleiding naar Leonardo da Vinci's iconische meesterwerk, het Laatste Avondmaal. Je ontmoet de gids voor de kerk Santa Maria delle Grazie. Na de ontmoeting met je gids begin je met een korte voorbereiding op het bezoek (ID-controle, etc.). Dit duurt enkele minuten en is verplicht voor alle bezoekers om een soepele toegang tot de site te garanderen. De rondleiding begint met een inzichtelijk overzicht buiten de kerk, waar de gids ingaat op de fascinerende geschiedenis van zowel het schilderij als de heilige omgeving, Leonardo's werken, kunst en het belang voor de stad Milaan. Deze boeiende inleiding duurt ongeveer 30 tot 40 minuten en biedt een rijke context voor het meesterwerk dat binnen wacht. Na de voorbereiding ben je klaar om Leonardo's Laatste Avondmaal te zien. Het bezoek aan de muurschildering duurt ongeveer 15 minuten, genoeg om de details van dit ongelooflijke kunstwerk te bewonderen en een paar memorabele foto's te maken.

Milaan: Last Supper voorrangsticket & rondleiding

8. Milaan: Last Supper voorrangsticket & rondleiding

Bewonder een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Het tijdloze meesterwerk van Leonardo Da Vinci, het Laatste Avondmaal. Doe mee aan een professionele rondleiding en leer over de fascinerende geschiedenis van een professionele gids met een licentie in het Engels. Het schilderij werd in 1495 besteld en voltooid in 1497 op de eetkamermuur van dit voormalige Dominicanenklooster. De afbeelding van Leonardo da Vinci verbeeldde het moment onmiddellijk nadat Christus zei: "Een van jullie zal mij verraden". Het is een enorm schilderij, 4,6 meter hoog en 8,8 meter lang, gerealiseerd met tempera en olieverf op een krijtpreparaat, anders dan de destijds gebruikte techniek. De kerk van Santa Maria delle Grazie ligt op slechts 20 minuten loopafstand van Piazza Duomo. Een gediplomeerde lokale gids zal je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci laten zien en veel verrassende feiten onthullen over de compositie, het perspectief en de gebruikte techniek, evenals de geschiedenis van de site. Het Laatste Avondmaal is onbetwist een van 's werelds meesterwerken van de schilderkunst. De unieke waarde, die door de eeuwen heen een enorme invloed heeft gehad op het gebied van figuratieve kunst, is onlosmakelijk verbonden met het architecturale complex waarin het tot stand is gekomen. Dit werk heeft niet alleen de ontwikkeling van één iconografisch thema sterk beïnvloed, maar ook de hele ontwikkeling van de schilderkunst. Heydenreich schreef over de 'superdimensie' van zijn geschilderde lichamen in relatie tot de ruimte. Het is een van de eerste klassieke schilderijen die zich richt op een nauwkeurig en zeer kort tijdsmoment, in plaats van een lang. Na vijf eeuwen is het Laatste Avondmaal een van de meest gereproduceerde en gekopieerde schilderijen, en de creatie ervan in 1495-1497 wordt beschouwd als het begin van een nieuwe fase in de kunstgeschiedenis. Ondanks de schade die tijdens de Tweede Wereldoorlog is opgelopen, heeft het complex zowel zijn oorspronkelijke architectonische structuur als de interne relatie tussen de componenten, waaronder het beroemde fresco, behouden. De site werd zwaar beschadigd door bombardementen in 1943, maar werd daarna volledig gerestaureerd en gerenoveerd. Het Laatste Avondmaal, dat op wonderbaarlijke wijze de geallieerde bombardementen heeft overleefd, lijdt aan andere conserveringsproblemen die vooral te wijten zijn aan de experimentele techniek van Leonardo en die al lang duidelijk zijn. Er zijn verslagen van restauratiewerken vanaf de achttiende eeuw tot heden, die getuigen van de voortdurende zorg voor het behoud van dit artistieke erfgoed. Een van de belangrijkste en moeilijkste aspecten van het behoud van het fresco houdt verband met de vervuiling veroorzaakt door het grote aantal bezoekers. Er wordt voortdurend toezicht gehouden om optimale atmosferische omstandigheden in de refter te garanderen en zo het gevaar van luchtverontreiniging en verhoogde bezoekersaantallen te vermijden. Een uitgekiend monitoringsapparaat zorgt ervoor dat de luchtsamenstelling en het licht- en vochtigheidsniveau binnen de vastgestelde grenzen blijven. Er wordt telkens een beperkt aantal bezoekers toegelaten. UNESCO Werelderfgoed sinds 1980.

Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

9. Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

Ga mee met een rondleiding en ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Besteed maar liefst 15 minuten aan het bewonderen van Da Vinci's meesterlijke 'Laatste Avondmaal'. De muurschildering, ook bekend als de 'Cenacolo Vinciano', is verborgen op een muur van de refter in de basiliek. De gids geeft eerst een snelle introductie in de renaissancekunst in Italië en beschrijft hoe het een van de vruchtbaarste periodes van de schilderkunst ter wereld werd. Je ontdekt waarom de hertog van Milaan, Ludovico il Moro, Leonardo opdracht gaf en hoe hij aan de leiding stond van de belangrijkste periode in de Milanese Renaissance. Ga dan meteen vooraan in de rij staan om Da Vinci's 'Laatste Avondmaal' te zien en besteed minstens 15 minuten aan het waarderen van een van de meest iconische afbeeldingen van Christus ter wereld.

Milaan: Rondleiding en toegangsbewijs voor het Laatste Avondmaal

10. Milaan: Rondleiding en toegangsbewijs voor het Laatste Avondmaal

Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal is een must-see tijdens je verblijf in Milaan. Bekijk het zelf en leer meer over dit meesterwerk van de Italiaanse kunstenaar tijdens een rondleiding inclusief toegangskaarten. Het Laatste Avondmaal is een van de meest fascinerende en mysterieuze schilderijen uit de Renaissance. Nu bewaard in het Santa Maria delle Grazie-complex dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, kun je tijdens deze rondleiding het meesterschap persoonlijk bewonderen. Ontdek de geheimen van het schilderij en verken de prachtige basiliek van Santa Maria delle Grazie (afhankelijk van de geselecteerde optie). Terwijl je het schilderij bewondert, leer je alles over het leven van de kunstenaar, de achtergrond van dit iconische kunstwerk en restauratietechnieken.

68 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kerk de Santa Maria delle Grazie: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kerk de Santa Maria delle Grazie

Wil je alle activiteiten in Kerk de Santa Maria delle Grazie bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kerk de Santa Maria delle Grazie

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 21.595 beoordelingen

Tour was uitstekend, bedankt Marcella! Hoewel het mogelijk is om op eigen houtje te gaan, is het een goed idee om een gids te nemen, omdat je anders alleen maar foto's van het schilderij maakt en niet veel begrijpt over de geschiedenis en de verborgen betekenissen die Leonardo wilde overbrengen. Bovendien is het begrijpen van het restauratieproces niet eenvoudig te onderzoeken en te begrijpen, dat was echt indrukwekkend.

Onze gids was zo gepassioneerd door het schilderij en had zoveel kennis van Leonardo de Vinci. Ze zorgde ook voor afbeeldingen om ons een aantal scènes uit het verleden voor te stellen. Enige nadeel is dat de FACILITEIT (niet de gids) ons slechts 15 minuten de tijd geeft om in de kamer te zijn, dus we hadden niet genoeg tijd om foto's te maken omdat de gids veel te zeggen had over het schilderij.

Wat ik het leukst vond was de privacy van de rondleiding, aangezien het een kleine groep was en de gids uitgebreide kennis had van de informatie over het werk. Het enige vervelende is dat de prijs een beetje hoog leek.

Het was een onvergetelijke ervaring. Onze gids, Elisabetta Sancino, was geweldig, zeer deskundig en gepassioneerd. Ik raad deze tour ten zeerste aan.

De tour was buitengewoon mooi.🙏 Ik raad het ten zeerste aan! Ik heb de beste keuze gemaakt, ik heb veel geleerd over het Laatste Avondmaal.