Kerk van Bojana

Kerk van Bojana: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Sofia: Rilaklooster & kerk van Bojana in kleine groep

1. Vanuit Sofia: Rilaklooster & kerk van Bojana in kleine groep

Om stipt 09:00 uur rij je weg uit Sofia. Na een ontspannen rit van 2 uur kom je aan bij het Rilaklooster in het Rilagebergte. Ontdek bij aankomst het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster van Bulgarije. Bewonder de zuilengalerijen en ontdek de unieke fresco's van één van de meest beroemde schilders uit de Bulgaarse nationale wederopleving. Je bezichtigt vergulde iconostase en bewondert het fantastische uitzicht op de bergen. Kom meer te weten over het klooster van je gids voordat je wat tijd over hebt om het monastieke complex op eigen gelegenheid te verkennen. Kom meer te weten in het museum of koop souvenirs en andere producten in de nabijgelegen winkels. Je neemt de tijd voor lunch om bij te komen in één van de plaatselijke restaurants, waar je lokale specialiteiten koopt, zoals mekitsi (een traditioneel Bulgaars gerecht met gekneed deeg gemaakt van gefrituurde yoghurt). Vertrek om 13:30 uur en reis naar de Boyanakerk in de buitenwijken van Sofia. Je ziet de historisch belangrijke fresco's van het Byzantijnse gebouw en komt meer te weten over hoe ze de mode begonnen om Bijbelse figuren met emoties te illustreren en ze naast de plaatselijke aristocratie te plaatsen. Met een geschatte aankomsttijd in de kerk van ongeveer 15:40 uur heb je ongeveer 30 minuten om te verkennen. Je vertrekt om 16:10 uur voor de reis naar de Alexander Nevskikathedraal in het centrum van Sofia tussen 16:30 tot 17:00 uur.

Van Sofia: Rila-klooster en dagtrip naar de kerk van Boyana

2. Van Sofia: Rila-klooster en dagtrip naar de kerk van Boyana

Ervaar de religieuze geschiedenis van Bulgarije tijdens een dagtocht naar het door UNESCO beschermde Rila-klooster en de Boyana-kerk vanuit Sofia. Volg je gids rond het klooster om meer te weten te komen over deze epische plek of kies ervoor om het zelf te verkennen voordat je de oude fresco's van de Boyana-kerk gaat bekijken. Ontmoet je vriendelijke groep voor de dag in de buurt van de Alexander Nevski-kathedraal. Neem plaats in uw stoel en vertrek de stad uit terwijl u over schilderachtige wegen rijdt met een schilderachtig uitzicht op het landelijke Bulgarije. Aankomst in het Rila-klooster, het grootste Oosters-orthodoxe klooster van het land. Als je de tour hebt geboekt, volg dan je gids rond de historische plek en leer meer over de belangrijkste fresco's. Als je een ontdekkingsreiziger bent, kun je het museum bezoeken, foto's maken en de kerk in je eigen tempo bekijken. Begin dan je reis terug naar Sofia met nog een belangrijke stop onderweg. Betreed de middeleeuwse Boyana-kerk en wandel binnen de oude muren en bestudeer de artistieke fresco's die deze plek zo speciaal maken.

Vanuit Sofia: shuttlevervoer Rilaklooster en Kerk van Boyana

3. Vanuit Sofia: shuttlevervoer Rilaklooster en Kerk van Boyana

De tour begint vroeg in de ochtend, bij de Alexander Nevski-herdenkingskathedraal. Je pauzeert als eerste bij de fantastische UNESCO-Werelderfgoedlocatie, de Kerk van Boyana, gelegen aan de rand van Sofia, en bestaande uit 3 gebouwen. De oosterse kerk werd in de 10e eeuw gebouwd, en aan het begin van de 13e eeuw vergroot door Sebastocrator Kaloyan, die opdracht gaf tot het ernaast oprichten van een tweede, 2 verdiepingen tellend gebouw. Nadat je de kerk hebt verkend ga je door naar het Rilaklooster, waar je de indrukwekkende architectuur en fresco's kunt bewonderen en naar verhalen kunt luisteren van je gids over de geschiedenis van het klooster. Tijdens de rondleiding in de binnentuin en het kloostermuseum ontdek je de waardevolle stukken die zijn bewaard uit het verleden, en alle feiten en verhalen over het grootste Bulgaarse kloostercomplex.

Vanuit Sofia: daguitstap naar Rilaklooster en Bojana

4. Vanuit Sofia: daguitstap naar Rilaklooster en Bojana

Breng de dag door met het verkennen van 2 locaties op de UNESCO Werelderfgoedlijst buiten Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. De dag begint om 09:00 uur, achter de Alexander Nevski-kathedraal in Sofia. De komende 2 uur kun je ontspannen achterover leunen terwijl je vriendelijke, Engelssprekende chauffeur je naar Rila brengt. Daar aangekomen breng je 2 uur in het gebied door met een bezoek aan het Rilaklooster, het grootste en beroemdste Oosters-orthodoxe klooster in Bulgarije. Vervolgens ga je lunchen in een plaatselijk restaurant, waar de specialiteit gegrilde forel is. Je stapt terug in het busje om in 2 uur naar de Kerk van Bojana te rijden. Deze middeleeuwse orthodoxe kerk staat aan de rand van Sofia in de wijk Bojana. Bekijk de uitgebreide fresco's die de kerk zo beroemd hebben gemaakt en keer daarna terug naar het beginpunt.

Van Sofia: Rilaklooster, Boyana-kerk en Historisch Museum

5. Van Sofia: Rilaklooster, Boyana-kerk en Historisch Museum

Geniet van de bezienswaardigheden van Bulgarije vanuit het comfort en gemak van een transfer, die je in één dag naar enkele van de meest verbluffende en belangrijke hoogtepunten van het land brengt. Ontmoet uw chauffeur 's ochtends op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Sofia. Ga naar de UNESCO Boyana-kerk en bezoek de rijkelijk beschilderde historische plek. Ga verder met een korte transfer naar het National Museum of History, waar je voldoende tijd hebt voor een eigen rondleiding. Leer meer over de intrigerende geschiedenis van Bulgaarse landen en ontmoet je chauffeur opnieuw voor een verdere reis naar het UNESCO Rila-klooster. Je komt door een prachtig landschap op weg naar het Rila-gebergte. Ga hoger de berg op via de schilderachtige route en bereik het Rila-klooster. Je hebt genoeg tijd om in je eigen tempo alle delen van het kloostercomplex te bezoeken. Vervolgens wordt u 's middags teruggebracht naar de stad Sofia.

Rila-klooster en Boyana-kerkdaagse-tour

6. Rila-klooster en Boyana-kerkdaagse-tour

Nadat je vanuit een accommodatie in Sofia bent opgehaald, begint je reis door meer dan 1000 jaar Bulgaarse culturele geschiedenis. Maak de rit van 2 uur naar het Rilaklooster via een bus met airconditioning naar de dichte dennenbossen van Rila Mountain. Bij aankomst, verken het klooster, dat werd opgericht in 927, in je eigen tempo met 2 uur vrije tijd. Kuier door het 21 hectare grote complex, geniet van de kleurrijke en unieke traditionele orthodoxe architectuur. Blik op de kerk met vijf koepels, met zijn vele altaren, zijkapellen en vergulde mozaïeken. Geniet van de schoonheid van de rustige bergachtige omgeving rond de vredige plaats van aanbidding. Daarna luncht u, voordat u doorgaat naar uw volgende bestemming. Slechts een paar mijlen van het klooster in het bos is de St. Ivan Rilski-grot, waar St. Ivan van Rila in het begin van de 10e eeuw zijn intrek nam. Ervaar een heilige plaats die van enorm belang is voor Bulgaars orthodoxe christenen. Op de terugweg naar Sofia passeert u de Boyana-kerk, beroemd vanwege de uitgebreide fresco's die dateren uit de 11e, 13e, 15e, 17e en 19e eeuw. Daarna wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Sofia.

Halfdaagse tour van Sofia

7. Halfdaagse tour van Sofia

Een gids haalt je op bij je hotel en begint de tour met een bezoek aan de enige UNESCO-werelderfgoedlocatie in de buurt van Sofia - de Boyana-kerk. Deze prachtige kerk is klein van formaat en heeft toch een enorme collectie historische kunst. Je hebt ook de mogelijkheid om naar het nabijgelegen Nationaal Historisch Museum te gaan. Daarna gaat het verder naar het Alexander Nevski-plein voor een bezoek aan de grootste kathedraal van de Balkan, gevolgd door een wandeling naar de Russische kerk. Je krijgt ook een bezoek aan het Nationaal Theater en zijn tuin, de rotonde (ronde kerk) kerk van St. George en de Romeinse overblijfselen. De tour eindigt met een wandeling voor het Balkan Hotel (St. Nedelya Kerkplein).

Sofia: Rila-klooster & Boyana-kerk met lunch en toegang

8. Sofia: Rila-klooster & Boyana-kerk met lunch en toegang

Vertrek uit Sofia en reis naar het Rila-gebergte om het Rila-klooster te bezoeken, het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster in Bulgarije. Het klooster, dat in 1976 door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst, ligt diep in de dichte dennenbossen van de bergen en wordt sinds de middeleeuwen beschouwd als de bewaarder van de nationale identiteit van Bulgarije. Bewonder de koepels en gestreepte zuilengalerijen van het kloostercomplex en ontdek enkele verbazingwekkende voorbeelden van Bulgaarse icoonschilderijen en houtsnijwerk in het museum. Bekijk de grot waar de stichter van het klooster, Saint Ivan Rilski, leefde en werd begraven. Leer hoe hij werd beschouwd als een wonderdoener en waarom zijn grot als heilig wordt beschouwd. Ga dan naar de Boyana-kerk aan de rand van Sofia, toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1979. Bewonder de Byzantijnse architectuur en het Griekse kruisplattegrond met koepels. Laat u betoveren door de rijkelijk versierde gevels en het interieur van de kerk, waar verschillende lagen muurschilderingen uit de 11e, 13e, 15e, 16e, 17e en 19e eeuw dateren. Kijk naar de fresco's uit 1259 en hun afbeeldingen van het leven in Bulgarije in de middeleeuwen. Volgens de kenners doet de stijl van deze schilderijen denken aan de Renaissance, ook al zijn ze veel eerder gemaakt.

Vanuit Sofia: dagtrip naar Plovdiv en het fort van Asen

9. Vanuit Sofia: dagtrip naar Plovdiv en het fort van Asen

Na een rit van 2 uur begin je deze dagvullende excursie met een bezoek aan Plovdiv, een van de oudste steden van Europa. Wandel over de geplaveide straten en bezoek een huis uit de 19e eeuw, waar je meer te weten komt over de lokale productie van alcoholische dranken en rozenolie. Verken het Romeinse theater, het Romeinse stadion en de kerk met een virtualrealitybril, waarna je 2 uur de tijd krijgt om op eigen gelegenheid rond te wandelen en om te lunchen en koffie te drinken aan de hoofdstraat voor voetgangers. Nadat je Plovdiv hebt verkend maak je kennis met je gids en het busje waarmee je in 30 minuten naar het fort van Asen wordt gebracht. Bewonder dit prachtige middeleeuwse bouwwerk en kom meer te weten over de geschiedenis van de plaats, waarna je foto's vanaf de top kunt maken. Reis weer terug naar Sofia, waar je rond 18:00 uur zult aankomen.

Sofia: sightseeing-tour van 1 dag met vervoer

10. Sofia: sightseeing-tour van 1 dag met vervoer

Ontdek een van de oudste steden van Europa tijdens een dagvullende rondleiding door Sofia. Bewonder monumenten die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan, overblijfselen van het communistische bewind en restanten van het rijke artistieke erfgoed van de stad. Je wordt opgehaald bij je hotel en begint de tour met een bezoek aan de middeleeuwse orthodoxe Kerk van Bojana aan de rand van de stad. De kerk werd in de 10e en 11e eeuw gebouwd en werd in 1979 opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De kerk beschikt over buitengewone fresco's en biedt een unieke kijk op de middeleeuwse Bulgaarse cultuur. Vervolg je weg naar het Nationaal Historisch Museum om voorwerpen uit de geschiedenis van de Balkan te bekijken. Ga daarna naar het Pancharevomeer om te lunchen en geniet van de vredige sfeer van dit reservoir aan het einde van de Pancharevokloof. Reis dan naar het stadscentrum om het moderne Nationale Cultuurpaleis te zien en wandel naar de oude Sint-Joriskerk — beschouwd als het oudste gebouw in Sofia. Rijd langs het Nationaal Archeologisch Museum, dat zich in een voormalige Ottomaanse moskee bevindt, en zie de enige overgebleven moskee van de stad die nog als zodanig in gebruik is: de Banya Bashimoskee uit de 16e eeuw. Ook de Sveta Nedelyakathedraal is een mooi religieus monument. Het is een van de herkenningspunten van de stad, terwijl het sierlijke Nationaal Theater Ivan Vazov daarentegen de meer seculiere kant van Sofia laat zien. Wandel langs het voormalige Koninklijk Paleis aan de boulevard Tsar Osvoboditel naar de Russische Kerk. Bewonder het parlementsgebouw en het Tsar Osvoboditel-standbeeld, opgericht in 1907, op het gelijknamige plein. Beëindig je rondleiding bij de neo-Byzantijnse Alexander Nevski-kathedraal, het spectaculairste gebouw van Sofia met indrukwekkende goud-groene koepels.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Kerk van Bojana

Wil je alle activiteiten in Kerk van Bojana ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kerk van Bojana

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.633 beoordelingen

even though bojana church was closed, we got some extra time to enjoy the beautiful rila monastery. We even got some extra information and guidance from our guude! would definitely recommend this to anyone who visits sofia!

Totally recommend taking this trip and admire two beautiful places near sofia. Book the tour with the guide - not just the transfer - to get some more information about the history and background of the places.

Hallo, uitstekend Het transport besteedt de plaatsen heel goed, de mensen sluiten zich aan bij 10. Ik weet zeker dat ik me zal aanmelden voor andere excursies met jou, bedankt

De Boyana-kerk is superklein - maar het was zeer indrukwekkend. Het Rila-klooster is een aanrader - het is overweldigend mooi.

Erg de moeite waard. Goede gids en chauffeur. Alles prima geregeld!