Keulen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Keulen

Keulen: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Keulen

De leukste activiteiten en hotspots in Keulen, Duitsland

Keulen is het culturele hart van deelstaat Noordrijn-Westfalen, met prachtige kerken, goede musea en één van de oudste universiteiten ter wereld. Dit zijn de beste plekken om te bezoeken!

De Dom van Keulen

De Dom van Keulen

De bouw van de Dom begon al in 1248, met als doel de Relikwieën van de Drie Koningen een waardig onderkomen te bieden. De beroemdste attractie van Keulen werd pas in 1880 voltooid!

Dierentuin Keulen
Foto: Alexander Kaiser @Flickr (CC BY 2.0)

Dierentuin Keulen

De Kölner Zoo bestaat al sinds 1860 en is wereldberoemd. De focus ligt op primaten, maar er is ook een aquarium, een 'Elefantenhaus' en nog veel meer.

Imhoff Chocolademuseum
Foto: Daniel Farrell @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Imhoff Chocolademuseum

De fantastische chocoladefabriek in de oude stad leert je over de geschiedenis van deze lekkernij - van de oorsprong in Centraal-Amerika tot de moderne productie.

Romeinse toren en muren
Foto: NH53 @Flickr (CC BY 2.0)

Romeinse toren en muren

De Romeinse bouwwerken in Keulen werpen je terug naar het begin van de stadsgeschiedenis. Je vindt de toren en het best bewaarde stuk muur bij Ulrepforte.

Hohenzollernbrug
Foto: Luftphilia @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Hohenzollernbrug

De 'liefdesbrug', vol slotjes geplaatst door verliefde koppels, biedt naast eeuwige romantiek ook de beste weg over de Rijn naar de Dom.

Kolumba
Foto: Georgie Pauwels @Flickr (CC BY 2.0)

Kolumba

In een van de oudste musea zie je een eclectische mix van religieuze kunst en iconografie. Het wordt nog altijd gerund door het Aartsbisdom Keulen.

Skulpturenpark

Ga naar binnen bij Riehler Straße en ontdek een bescheiden maar pittoresk park vol bijzondere, moderne beelden. Het is gratis!

Plan je bezoek aan Keulen

Wanneer gaan?

Zomers in Keulen zijn redelijk vochtig, waardoor het hoogseizoen is verschoven naar de herfst. Wees niet verbaasd als je hotel in oktober duurder is! De lente is ook een leuke tijd om te gaan, dan gaan de biertuinen open en ontwaakt de stad uit haar winterslaap. De winter is dan weer bijzonder wegens de beroemde Kerstmarkten, en carnaval begint in februari!

Wanneer zijn er Kerstmarkten?

Keulen heeft liefst 6 Kerstmarkten, allen met hun eigen karakter (zoals de Middeleeuwse markt buiten het Chocolademuseum!). Je kunt ze bezoeken van 23 november tot 23 december.

Hoe veel dagen?

Voor de grote bezienswaardigheden zijn 2 à 3 dagen genoeg, maar Keulen ligt in een gebied vol andere leuke steden zoals Bonn en Düsseldorf. De Bovenloop van het Midden-Rijndal is ook maar een klein stuk reizen naar het zuiden, dus een paar extra dagen voor een dagtrip of twee zijn aan te raden.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst zijn de temperaturen mild, maar in de winter zijn er Kerstmarkten!

Activiteiten in Keulen

De must-see bezienswaardigheden in Keulen

Steden in Duitsland

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

We hebben een paar geweldige dagen gehad.

Ik ging met een vriendin shoppen in Keulen,. Wat een geweldige shopping stad . Midden in het centrum hadden we een hotel gereserveerd. Via GetYourGuide hebben we ook een Koln Card genomen, deze hebben we geen van beiden gebruikt omdat alles op de kaart veel verder leek dan het in werkelijkheid was en konden het makkelijk lopend af.

Beleef Keulen met de KölnCard Beoordeeld door Anoniem, 09/05/2018

Handig OV-kaart en hier en daar korting zonder gedoe.

Wij hadden een groepskaart voor 5 personen voor 48 uur en waren met 4 volwassen personen, december 2014. Van kerstmarkt naar kerstmarkt en diverse bezienswaardigheden bezoeken en hier en daar korting in horeca. Prima investering, niets mis mee. Lopen kan ook maar dit gaat redelijk snel en metro/trams rijden regelmatig.

Beleef Keulen met de KölnCard Beoordeeld door Anoniem, 12/21/2014

Ik was te laat om nog deel te nemen, kon het niet zo snel vinden,

Heb wel een fiets gekregen en een route gevolgd,ik vond het heel jammer dat ik miet mee kon,men bood mij volgende dag aan,maar dat kon ik niet

Keulen: begeleide fietstocht van 3 uur Beoordeeld door Henk, 08/02/2018

Heeft mijn belangstelling voor het leven in de middeleeuwen gewekt.

Het duits van de Nachtwaker was niet gemakkelijk om te volgen, maar ik kreeg er toch genoeg van mee. Blij dat ik het gedaan heb!