Kies data

Dingen om te doen Keulen

Deze Duitse rivierstad wacht op je met haar iconische kathedraal, gotische architectuur en charmante oude stad.

Keulen: De beste dingen die je niet wil missen

Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

1. Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Keulen vanaf het water tijdens een stadscruise. Spot de wereldberoemde Dom van Keulen, vaar onder 5 bruggen door en geniet van het lopende commentaar uit de luidsprekers van het schip. Begin uw Rijncruise met het schip MS Rheinperle, MS Rheinland of MS Rheintreue. Nadat je de iconische Dom van Keulen en de oude binnenstad hebt bekeken, vaar je naar de Rheinauhafen, waar je de kenmerkende kraanhuizen kunt zien. Ga onder 5 bruggen door om Rodenkirchen in het zuiden te bereiken. De cruise brengt je vervolgens naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ten noorden van de koepel, zoals de Zoobrücke-brug. Ontdek tijdens de cruise meer over de bezienswaardigheden van Keulen met commentaar aan boord en Engels en Duits. Als u wilt, kunt u ontspannen met een lokaal Kölsch-biertje of een sterke koffie en een stuk taart.

Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

2. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resultaat van honderden jaren brouwervaring. De tour voert je langs een aantal van de meest traditionele Brauhäuser van Keulen, zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion, maar ook jongere zoals Früh am Dom, het grootste Keulse Brauhaus.

Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

3. Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

Maak een spannende reis met TimeRide en beleef het ongerepte Keulen en de fascinerende levensstijl van de legendarische jaren twintig! Samen met de charmante hoedenmaakster Tessa en de Keulse trambestuurder Pitter ontdek je de spannende tijd na het einde van de Eerste Wereldoorlog, de Britse bezetting en de Spaanse griep. Jouw tijdreis in drie stappen: - De bioscoop: In de jaren 1920 ontwikkelden zich steeds meer bioscopen tot enorme filmpaleizen. De bioscoop was een alomtegenwoordig en glamoureus onderdeel van het dagelijks leven en een belangrijke bron van informatie. Stap binnen in ons 'Lichtspielhaus' en neem plaats in het gezelschap: een onderhoudende korte film in de stijl van die tijd toont je de historische ontwikkeling van Keulen in de jaren twintig. - De hoedenwinkel: In de hoedenwinkel van de familie Riedschneider duik je samen met Tessa in de wereld van de glamoureuze mode uit de jaren twintig. In de jaren 1920 droeg iedereen een hoed en de keuze van de hoed zei veel over de drager! In de liefdevol ingerichte winkel wordt de kunst van het hoeden dragen en hoeden maken geïllustreerd aan de hand van talrijke originelen van de Keulse hoedenmakersfamilie Diefenthal. Je komt ook meer te weten over Tessa's dringende speciale bestelling... Zal haar belangrijke levering op tijd op de Neumarkt aankomen dankzij Pitter? · De VR-rit: Het hoogtepunt van je reis terug naar het jaar 1926. Tijdens je virtuele rit met de eerste elektrische tram in Keulen ervaar je de pracht van de stad, voordat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Met jouw VR-bril geniet je van een 360-graden panoramische blik en ontdek je iconische gebouwen in het oude Keulen, waarvan vele zijn verdwenen of onherkenbaar zijn geworden: de omgeving van de Dom van Keulen, het oude treinstation, het theater Schauspielhaus, het stadhuis onder Konrad Adenauer, en veel meer. Op de Neumarkt eindigt je reis in de bonte carnavalsdrukte met een 'grande finale'.

Keulen: hop on, hop off-sightseeingbusticket

4. Keulen: hop on, hop off-sightseeingbusticket

Stap aan boord van een dubbeldekkerbus voor een rondleiding langs alle essentiële plekken van Keulen. Gebruik dit hop-on, hop-off-ticket om uit de bus te stappen bij een van de 14 haltes om bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de dierentuin, de oude stad en de Chlodwigplatz te zien. Stap in de bus en maak je klaar om de stad te verkennen. Ga naar het bovendek of blijf beneden terwijl de bus door de straten van Keulen rijdt. Luister naar informatief commentaar terwijl de bus door de schilderachtige stad rijdt. Kom en ga uit de bus wanneer u wilt, met een keuze uit 14 haltes om in of uit te stappen. Verken de stad op uw gemak zonder een tijdschema te hoeven plannen, zodat u spontaan kunt beslissen wat u wilt zien. Ontdek de stad terwijl je langs bezienswaardigheden glijdt, zoals het Chocolademuseum van Keulen, het congrescentrum Gürzenich en de Eigelsteinpoort. Ontmoet het hoge Keulen Triangle-gebouw, evenals het Odysseum en de Lanxess Arena.

Keulen: ticket Chocolademuseum

5. Keulen: ticket Chocolademuseum

Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

Keulen: panoramische stadsrondvaart

6. Keulen: panoramische stadsrondvaart

Reis door de charmante stad Keulen en ontdek de bezienswaardigheden vanaf het water. Bestel wat hapjes en drankjes bij de bar aan boord (op eigen kosten), en ontspan terwijl je uitkijkt op de historische monumenten en bruggen van Keulen. Maak kennis met de oude binnenstad van Keulen, die wordt gekenmerkt door zijn prachtige kerken en historische gebouwen. Ook kom je langs indrukwekkende moderne gebouwen, zoals het Lindt-chocolademuseum.  Bekijk de bruggen vanaf het water, zoals de Hohenzollern, de Deutz-hangbrug en de Zuidbrug. Passeer het Duitse Sport- en Olympisch Museum en vaar door het ultramoderne stadsvernieuwingsproject Rheinauhafen.  Bewonder de prachtige Dom van Keulen en maak een paar foto's van veraf om het bouwwerk in al zijn glorie vast te leggen.

Keulen: comedy bustour van 1,5 uur

7. Keulen: comedy bustour van 1,5 uur

Beleef een reis door Keulen aan boord van een rijdend stand-up comedy podium. De mobiele comedy-showcase startte in Hamburg voordat hij de Duitse hoofdstad veroverde en nu de lach naar Keulen brengt. Tijdens de 1,5 uur durende show in de moderne bus, lach je een eind weg op een ontdekkingstocht door Keulen. Eindeloze moppen, verhalen en buitengewone activiteiten maken van deze tour een innovatief komisch avontuur. Je rijdt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de kathedraalstad en ervaart de oorsprong van de grappen. Diverse cabaretiers, waaronder Keirut Wenzel, Jessica Sinapi, Dirk Volpert, Marcel Höfs of Klaus Teigel, brengen de leuke bus elke vrijdag en zaterdag vanaf 18:00 en 20:30 uur op gang. Ervaar een vermakelijke mix van informatie en komedie, van spontane humor tot historische anekdotes. Sightseeing en comedy gaan hand in hand!

Keulen: wandeltocht door de oude stad met nachtwaker - Duits

8. Keulen: wandeltocht door de oude stad met nachtwaker - Duits

Verken de oude binnenstad van Keulen op een wandeling met gids en zie de historische gebouwen 's avonds verlicht. Met de nachtwaker aan je zijde wandel je door de steegjes waar je mooie, maar ook griezelige dingen ontdekt. Ontdek waarom varkens werden geslagen voor de kerken van Keulen en waarom zwerfhonden in de afgelopen eeuwen zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd, toen je elk vol uur nog te horen kreeg hoe laat het was. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

Keulen: The Melaten Cemetery, Life, Love and Death Tour

9. Keulen: The Melaten Cemetery, Life, Love and Death Tour

Dwaal door Melaten Cemetery in Keulen en bekijk de graven van de meest prominente persoonlijkheden van de stad tijdens een wandeltocht. Dompel je samen met een gids onder in de rust en rijke geschiedenis van het grote park. Ontdek een plek van stilte ingebed in een prachtig park met onvergelijkbare flora en fauna in het midden van Keulen. Bezoek de begraafplaats van Melaten en wandel door het complex, dat een oppervlakte heeft van meer dan vierhonderdduizend vierkante meter en zo'n 55.000 graven. Geniet van momenten van rust en stilte tijdens de rondleiding en ervaar hoe dicht liefde, dood en lijden en kunstcultuur bij elkaar horen. Leer interessante feiten en curiosa over historische persoonlijkheden en indrukwekkende graven en monumenten en bezoek de voormalige "Leprosenanstalt".

Keulen: Begraafplaats Melaten Beroemdheden en curiosa

10. Keulen: Begraafplaats Melaten Beroemdheden en curiosa

Begraafplaats Melaten, ruim twee eeuwen oud, is een oase van rust midden in deze bruisende metropool. Start de rondleiding bij de oude hoofdingang. Je lokale gids geeft je een korte geschiedenis van het gebied, hoe het een dorp voor de melaatsen was, een plaats van executie en uiteindelijk hoe het een centrale begraafplaats werd. Maak je vervolgens klaar om de omgeving te verkennen. Bewonder het parkachtige ontwerp en vind tal van indrukwekkende monumenten en objecten van traditionele en hedendaagse kunst. Bewonder classicistische tot neogotische en neobarokke grafmonumenten, symbolen en sculpturen. De begraafplaats van Melaten telt zo'n 55.000 graven. Loop langs de hoofdpaden die gereserveerd zijn voor de rijken, bekend als de "Millionaires Alley". Ontdek nieuwsgierige verhalen over de prominente Keulse burgers die hier begraven liggen. De tour eindigt bij het graf van de architect van het kerkhof.

Beschikbare activiteiten

131 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Veelgestelde vragen over Keulen

Welke topattracties zijn een must-see in Keulen?

De topattracties in Keulen zijn:

Overzicht activiteiten in Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 12.258 beoordelingen

Zonder wachtrij doorgekomen, ook al was je er op het juiste moment. Na een rondleiding van 2 uur stond er een rij bij de ingang (we waren net klaar met de rondleiding en zaten te eten in de cafetaria). Kocht het toegangsbewijs van de KRIJG UW GIDS en presenteerde het. (ik had op dat moment de donkere modus geactiveerd, zodat de QR-code niet kan worden gescand). Nadat ik het had gedeactiveerd, konden we de tour vlot onderdompelen in de chocoladewereld...

Een interessant en leerzaam museum. Niet bepaald goedkoop. Sommige medewerkers praten liever met elkaar dan met gasten. Helaas is de chocoladefontein niet voor iedereen vrij toegankelijk. Maar al met al een goed museum

Boek altijd vooraf een ticket, scheelt wachttijd en laat je jassen bij de garderobe achter, anders wordt het te warm

Wandel door de geschiedenis van cacao en de echte magie van chocolade

Een prachtig museum, het bezoek was echt de moeite waard :-)