Dingen om te doen Keulen

Deze Duitse rivierstad wacht op je met haar iconische kathedraal, gotische architectuur en charmante oude stad.

Keulen: De beste dingen die je niet wil missen

Keulen: winterrondvaart met live muziek en glühwein

1. Keulen: winterrondvaart met live muziek en glühwein

Geniet van een feestelijke en romantische winterrondvaart over de Rijn met live muziek en een warme drank naar keuze. Vanaf de panoramaboot krijg je een schitterend uitzicht op de skyline van Keulen, die tijdens de feestdagen prachtig versierd is. Zie de kenmerkendste bezienswaardigheden van Keulen, zoals de beroemde kerk "Groß St. Martin", de voormalige Rheinau haven met de 3 kraanhuizen en, natuurlijk, de Dom van Keulen. Luister naar muzikanten die feestelijke muziek spelen en geniet van een kop "Glühwein" (warme wijn punch), koffie of warme chocolademelk.

Keulen: ticket Chocolademuseum

2. Keulen: ticket Chocolademuseum

Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

Keulen: Advent River Cruise op de Rijn

3. Keulen: Advent River Cruise op de Rijn

Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van een vakantiecruise op de Rijn van Keulen. Spring op een feestelijk versierd schip en verken het water met de kerstman aan boord. Vier de adventstijd met livemuziek en zoete lekkernijen. Voor de allerkleinsten zal de Kerstman cadeautjes brengen. Terwijl het stadscentrum van Keulen wegzinkt in de drukte van voor de kerst, kunt u op het schip genieten van de rustigere kant van de adventstijd: kleurrijke lichtjes op de oevers, feestelijke livemuziek en zoetigheden. Omarm de kerstsfeer terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het panorama van de stad. Verheug u op een echt kerstwonderland aan boord tijdens dit rijkelijk versierde evenement. Duizenden lichtjes, enorme kerstballen en sneeuwwitte slingers zorgen voor een unieke, feestelijke sfeer. Neem de kleintjes mee om mee te doen aan de vakantiepret en ontvang een verrassing van de kerstman.

Keulen: 'Himmel en Kölle' Musical Tickets

4. Keulen: 'Himmel en Kölle' Musical Tickets

Beleef een onvergetelijke avond met een kaartje voor de bekroonde show "Himmel en Kölle" in de Volksbühne, het oudste nog bestaande theater van Keulen. De topcast met Duitse musicalsterren verheugt zich op uw bezoek. Hemels, sexy en echt Keulen: de jonge priester Elmar wordt van de Zwabische provincie naar Keulen overgebracht. Op een wilde nacht vergeet de katholieke modelleerling alle geboden. Na een zondige trip door shisha-bars en brouwerijen, moet Elmar beseffen: Tegen een zaterdagavond op het Brusselse Plein was Sodom en Gomorra een oase van rust. "Een opzwepend, grappig goed humeur", schreef de Wereld zondag over Himmel und Kölle, "Een megashow", zegt Eko Fresh. 2022 Keulen heeft Himmel und Kölle uitgeroepen tot "Cultureel evenement van het jaar" bij de Duitse musical- en theaterprijzen 2021. De musical werd bekroond in 4 categorieën: Beste Ensemble Performance, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Producer.

Keulen: begraafplaats Melaten, rondleiding over leven, liefde en dood

5. Keulen: begraafplaats Melaten, rondleiding over leven, liefde en dood

Dwaal door de Melaten-begraafplaats in Keulen en bekijk de graven van de meest prominente persoonlijkheden van de stad tijdens een wandeltocht. Dompel je onder in de rust en rijke historie van het grote park met een gids. Ontdek een plek van stilte ingebed in een prachtig park met onvergelijkbare flora en fauna in het midden van Keulen. Bezoek de begraafplaats Melaten en slenter door het complex, dat een oppervlakte heeft van meer dan vierhonderdduizend vierkante meter en ongeveer 55.000 graven. Geniet van momenten van rust tijdens de rondleiding en ervaar hoe dicht liefde, dood, lijden en kunstcultuur bij elkaar staan. Leer interessante feiten en curiosa over historische persoonlijkheden en indrukwekkende graven en monumenten en bezoek de voormalige "Leprosenanstalt".

Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

6. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resultaat van honderden jaren brouwervaring. De tour voert je langs een aantal van de meest traditionele Brauhäuser van Keulen, zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion, maar ook jongere zoals Früh am Dom, het grootste Keulse Brauhaus.

Keulen: rondleiding door Melatenfriedhof

7. Keulen: rondleiding door Melatenfriedhof

Maak een reis door de geschiedenis van Keulen tijdens een rondleiding door Melatenfriedhof, de centrale begraafplaats van de stad. Voordat het een begraafplaats werd, was het al een executieplaats en lepraafdeling ver buiten de stadsmuren. Volg je gids rond de 5500 graven. Luister naar verhalen over de geschiedenis van de stad en de beroemdheden die op dit historische kerkhof zijn begraven.

Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

8. Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Keulen vanaf het water tijdens een stadscruise. Ontdek de wereldberoemde Dom van Keulen, vaar onder 5 bruggen door en luister naar het lopende commentaar uit de luidsprekers van het schip. Begin uw Rijncruise met het schip MS Rheinperle, MS Rheinland of MS Rheintreue. Nadat u de iconische Dom van Keulen en de oude binnenstad hebt gezien, vaart u naar de Rheinauhafen, waar u de kenmerkende kraanhuizen kunt zien. Ga onder 5 bruggen door om Rodenkirchen in het zuiden te bereiken. De cruise brengt je vervolgens naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ten noorden van de Dome, zoals de Zoobrücke-brug. Ontdek tijdens de cruise meer over de bezienswaardigheden van Keulen met commentaar aan boord en Engels en Duits. Als u wilt, kunt u ontspannen met een lokaal Kölsch-bier of een sterke koffie en een fluitje van een cent.

Keulen: Sightseeingcruise op de Rijn met drank

9. Keulen: Sightseeingcruise op de Rijn met drank

Geniet van de charmante bezienswaardigheden van Keulen vanaf een verwarmde boot op de Rijn. Nip aan een glas Kölsch of een warme drank terwijl u de sfeer in u opneemt. Bekijk enkele van de meest spectaculaire architectuur van Keulen, zoals de kerk Groß St. Martin, de voormalige haven van Rheinau met de drie kraanhuizen en natuurlijk de Dom van Keulen. Luister naar een muzikant die zowel traditionele als moderne deuntjes live speelt. Drink wat koud lokaal bier, thee of koffie.

Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

10. Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

Begraafplaats Melaten, meer dan twee eeuwen oud, is een oase van rust midden in deze bruisende metropool. Start de tour bij de oude hoofdingang. Je lokale gids geeft je een korte geschiedenis van het gebied, hoe het een dorp was voor de melaatsen, een plaats van executie en uiteindelijk hoe het een centrale begraafplaats werd. Maak je dan klaar om de omgeving te verkennen. Bewonder het parkachtige ontwerp en vind tal van indrukwekkende monumenten en voorwerpen van traditionele en hedendaagse kunst. Bewonder classicistische tot neogotische en neobarokke grafmonumenten, symbolen en sculpturen. Op de begraafplaats Melaten zijn ongeveer 55.000 graven. Loop langs de hoofdpaden die gereserveerd zijn voor de rijken die bekend staan als de "Millionaires Alley". Ontdek curieuze verhalen over de prominente inwoners van Keulen die hier begraven liggen. De rondleiding eindigt bij het graf van de architect van het kerkhof.

Veelgestelde vragen over Keulen

Welke topattracties zijn een must-see in Keulen?

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.534 beoordelingen

Südstadt is leuk deel van Köln en het wordt nog leuker als je met gids Harry de culinaire tour doet. Harry weet veel interessante historische feiten te vertellen. De afwisseling met de vijf verschillende culinaire stops maken het tot een hele fijne ervaring.

Leuke ervaring om Keulen te leren kennen. We waren niet de enige groep. Dat bleek toen we bij het eerste brauhaus aankwamen en deze vol zat. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve brauhausen.

De reisleider Stefan nam ons mee op sleeptouw en wist veel te vertellen over de cultuur en historie van de brauhausen in Köln. Leuke tour met lekker bier en leerzame en leuke feitjes

☕️ Alles top , wij hebben van het gebak koffie en chocolade genoten en veel plezier beleefd in het museum . Jong en oud het maakt niet uit iedereen vond het leuk . Familie chocolade

Erg leuk museum. Leuk dat de productie Van chocolade ook zichtbaar plaatsvindt in het museum