Belevingen in

Keulen

Deze Duitse rivierstad wacht op je met haar iconische kathedraal, gotische architectuur en charmante oude stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

De leukste activiteiten en hotspots in Keulen, Duitsland

Keulen is het culturele hart van deelstaat Noordrijn-Westfalen, met prachtige kerken, goede musea en één van de oudste universiteiten ter wereld. Dit zijn de beste plekken om te bezoeken!

 • De Dom van Keulen

  1. De Dom van Keulen

  De bouw van de Dom begon al in 1248, met als doel de Relikwieën van de Drie Koningen een waardig onderkomen te bieden. De beroemdste attractie van Keulen werd pas in 1880 voltooid!

 • Dierentuin Keulen

  2. Dierentuin Keulen

  De Kölner Zoo bestaat al sinds 1860 en is wereldberoemd. De focus ligt op primaten, maar er is ook een aquarium, een 'Elefantenhaus' en nog veel meer.

 • Imhoff Chocolademuseum

  3. Imhoff Chocolademuseum

  De fantastische chocoladefabriek in de oude stad leert je over de geschiedenis van deze lekkernij - van de oorsprong in Centraal-Amerika tot de moderne productie.

 • Romeinse toren en muren

  4. Romeinse toren en muren

  De Romeinse bouwwerken in Keulen werpen je terug naar het begin van de stadsgeschiedenis. Je vindt de toren en het best bewaarde stuk muur bij Ulrepforte.

 • Hohenzollernbrug

  5. Hohenzollernbrug

  De 'liefdesbrug', vol slotjes geplaatst door verliefde koppels, biedt naast eeuwige romantiek ook de beste weg over de Rijn naar de Dom.

 • Kolumba

  6. Kolumba

  In een van de oudste musea zie je een eclectische mix van religieuze kunst en iconografie. Het wordt nog altijd gerund door het Aartsbisdom Keulen.

 • 7. Skulpturenpark

  Ga naar binnen bij Riehler Straße en ontdek een bescheiden maar pittoresk park vol bijzondere, moderne beelden. Het is gratis!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Zomers in Keulen zijn redelijk vochtig, waardoor het hoogseizoen is verschoven naar de herfst. Wees niet verbaasd als je hotel in oktober duurder is! De lente is ook een leuke tijd om te gaan, dan gaan de biertuinen open en ontwaakt de stad uit haar winterslaap. De winter is dan weer bijzonder wegens de beroemde Kerstmarkten, en carnaval begint in februari!

 • Wanneer zijn er Kerstmarkten?

  Keulen heeft liefst 6 Kerstmarkten, allen met hun eigen karakter (zoals de Middeleeuwse markt buiten het Chocolademuseum!). Je kunt ze bezoeken van 23 november tot 23 december.

 • Hoe veel dagen?

  Voor de grote bezienswaardigheden zijn 2 à 3 dagen genoeg, maar Keulen ligt in een gebied vol andere leuke steden zoals Bonn en Düsseldorf. De Bovenloop van het Midden-Rijndal is ook maar een klein stuk reizen naar het zuiden, dus een paar extra dagen voor een dagtrip of twee zijn aan te raden.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst zijn de temperaturen mild, maar in de winter zijn er Kerstmarkten!

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.962 beoordelingen

Peter is een super aardige en kundige gids die ons met veel duitse humor zorgvuldig door het mooie Keulen loodste en de locale inkijkjes gaf die je anders niet hoort of ziet.

Het was een heel bijzondere avond. De service was erg aardig, de sfeer was erg goed, het eten was uitstekend. Alles zeer goed gepresenteerd. Een lust voor het oog.

Meer dan een begeleide fietstocht Goed verhaal van Piet over cultuur en sfeer van de stad en de vergelijkingen met andere steden en landen.

Goede fietsen en hele goede gids die de tijd nam om alles te vertellen en vragen te beantwoorden over de mooie stad Keulen.

Bezienswaardigheden en details die je niet in een boekje aantreft. Zeer de moeite waard.