Keulen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.

De beste attracties in Keulen

Keulen: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Keulen

De leukste activiteiten en hotspots in Keulen, Duitsland

Keulen is het culturele hart van deelstaat Noordrijn-Westfalen, met prachtige kerken, goede musea en één van de oudste universiteiten ter wereld. Dit zijn de beste plekken om te bezoeken!

De Dom van Keulen

De Dom van Keulen

De bouw van de Dom begon al in 1248, met als doel de Relikwieën van de Drie Koningen een waardig onderkomen te bieden. De beroemdste attractie van Keulen werd pas in 1880 voltooid!

Dierentuin Keulen
Foto: Alexander Kaiser @Flickr (CC BY 2.0)

Dierentuin Keulen

De Kölner Zoo bestaat al sinds 1860 en is wereldberoemd. De focus ligt op primaten, maar er is ook een aquarium, een 'Elefantenhaus' en nog veel meer.

Imhoff Chocolademuseum
Foto: Daniel Farrell @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Imhoff Chocolademuseum

De fantastische chocoladefabriek in de oude stad leert je over de geschiedenis van deze lekkernij - van de oorsprong in Centraal-Amerika tot de moderne productie.

Romeinse toren en muren
Foto: NH53 @Flickr (CC BY 2.0)

Romeinse toren en muren

De Romeinse bouwwerken in Keulen werpen je terug naar het begin van de stadsgeschiedenis. Je vindt de toren en het best bewaarde stuk muur bij Ulrepforte.

Hohenzollernbrug
Foto: Luftphilia @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Hohenzollernbrug

De 'liefdesbrug', vol slotjes geplaatst door verliefde koppels, biedt naast eeuwige romantiek ook de beste weg over de Rijn naar de Dom.

Kolumba
Foto: Georgie Pauwels @Flickr (CC BY 2.0)

Kolumba

In een van de oudste musea zie je een eclectische mix van religieuze kunst en iconografie. Het wordt nog altijd gerund door het Aartsbisdom Keulen.

Skulpturenpark

Ga naar binnen bij Riehler Straße en ontdek een bescheiden maar pittoresk park vol bijzondere, moderne beelden. Het is gratis!

Plan je bezoek aan Keulen

Wanneer gaan?

Zomers in Keulen zijn redelijk vochtig, waardoor het hoogseizoen is verschoven naar de herfst. Wees niet verbaasd als je hotel in oktober duurder is! De lente is ook een leuke tijd om te gaan, dan gaan de biertuinen open en ontwaakt de stad uit haar winterslaap. De winter is dan weer bijzonder wegens de beroemde Kerstmarkten, en carnaval begint in februari!

Wanneer zijn er Kerstmarkten?

Keulen heeft liefst 6 Kerstmarkten, allen met hun eigen karakter (zoals de Middeleeuwse markt buiten het Chocolademuseum!). Je kunt ze bezoeken van 23 november tot 23 december.

Hoe veel dagen?

Voor de grote bezienswaardigheden zijn 2 à 3 dagen genoeg, maar Keulen ligt in een gebied vol andere leuke steden zoals Bonn en Düsseldorf. De Bovenloop van het Midden-Rijndal is ook maar een klein stuk reizen naar het zuiden, dus een paar extra dagen voor een dagtrip of twee zijn aan te raden.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst zijn de temperaturen mild, maar in de winter zijn er Kerstmarkten!

Activiteiten in Keulen

De must-see bezienswaardigheden in Keulen

Steden in Duitsland

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

erg leuk om te doen. wij hebben gekozen voor een hotel op het mediapark. aankomst met de auto meteen in een parkeergarage. met de lift rechtstreeks naar de receptie.(parkeerkosten hier zo'n 22 euro per 24 uur). ideaal net buiten het drukke centrum en de Dom binnen 15 a 20 minuten aan te lopen. hier ligt ook de vvv van koln waar je de kolnkarte kunt ophalen/verkrijgen. voor een gezin van 4 ben je 19 euro kwijt voor een dag. zogenaamde grupkarte. ideaal voor het ov met metro binnen het centrum. ideaal en ook nog eens kortingen op rondvaarten , de kabelbaan over de rijn en andere attracties. beslist een aanrader.

Beleef Keulen met de KölnCard Beoordeeld door Jos, 23-07-2020

Ideale kaart! In het begin was ik even bang dat je alleen in de binnenstad met de Keulen kaart kon reizen, maar dit kan gewoon overal in Keulen. Heel erg handig, want als je een treinkaartje voor een dag wilt kost het al snel 9 euro. Deze kaart ook, en dan krijg je nog kortingen bij museums, eten en nog veel meer. Wij hebben er niet alles uit kunnen halen omdat we er heel kort waren, maar het was het zeker waard. Openbaar vervoer is ook heel makkelijk en fijn in Keulen, wat het nog leuker maakt.

Beleef Keulen met de KölnCard Beoordeeld door Lieke, 01-03-2020

zeer interessant om te zien hoe chocolade gemaakt wordt. Ondanks de beperkingen door corona was het de moeite waard. Jammer dat de brasserie niet erg gericht was op Engelstalige toeristen en zij niet begrepen wat glutenvrij eten was. Uiteindelijk toch goed gekomen en er werd voor dochterlief een goede glutenvrije salade geserveerd.

Keulen: ticket Chocolademuseum Beoordeeld door Sylvia, 11-10-2020

Lekker onbeperkt reizen via de metro door de stad. We hebben ook kortingen gehad bij de kabelbaan, chocolade museum en de dierentuin. We hadden ons geld goed bespaard door de keulen kaart!

Beleef Keulen met de KölnCard Beoordeeld door Anoniem, 12-09-2020

We hebben een hele leuke tocht gehad langs de Rijn. Onze gids Felix was erg aardig, deed het leuk, wist veel te vertellen en we hebben zo samen heerlijk gefietst.

Keulen: begeleide fietstocht van 3 uur Beoordeeld door Sylvia, 11-10-2020