Datums kiezen

Ontdek het beste van
Keulen

Deze Duitse rivierstad wacht op je met haar iconische kathedraal, gotische architectuur en charmante oude stad.

Onze aanbevelingen voor Keulen

Keulen: panoramische stadsrondvaart

1. Keulen: panoramische stadsrondvaart

Reis door de charmante stad Keulen en ontdek de bezienswaardigheden vanaf het water. Haal wat hapjes en drankjes uit de bar aan boord (op eigen kosten) en ontspan terwijl je uitkijkt op de historische bezienswaardigheden en bruggen van Keulen. Maak kennis met de oude binnenstad van Keulen, gekenmerkt door zijn prachtige kerken en historische gebouwen. Ook zie je hier en daar indrukwekkende moderne gebouwen, zoals het Lindt chocolademuseum. Bewonder de bruggen vanaf het water, zoals de Hohenzollern, Deutz Bridge en de South Bridge. Passeer het Duitse Sport- en Olympisch Museum en vaar door het ultramoderne stadsvernieuwingsproject Rheinauhafen. Bewonder de prachtige Dom van Keulen en maak wat foto's van een afstand om het bouwwerk in al zijn glorie vast te leggen.

Keulen: 24h Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus Ticket

2. Keulen: 24h Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus Ticket

Ga mee met deze 90 minuten durende rit door Keulen en leer meer over de bewogen geschiedenis van de stad, verenigingen en persoonlijkheden. Stap aan boord van een dubbeldekkerbus voor een tour langs alle belangrijke plekken van Keulen. Met dit 24-uurs hop-on hop-off ticket kun je bij elk van de 14 haltes uitstappen om bezienswaardigheden als de Dom, de dierentuin, de oude stad en de Chlodwigplatz te bekijken. Stap in de bus en maak je klaar om de stad te verkennen. Ga naar het bovendek of blijf beneden terwijl de bus door de straten van Keulen rijdt. Luister naar het informatieve commentaar terwijl de bus door de schilderachtige stad rijdt. Kom en ga uit de bus wanneer je wilt, met keuze uit 14 haltes om in of uit te stappen. Verken de stad op je gemak zonder een tijdschema te hoeven volgen, zodat je spontaan kunt beslissen wat je wilt zien. Ontdek de stad terwijl je langs bezienswaardigheden zoals het chocolademuseum van Keulen, het congrescentrum Gürzenich en de Eigelsteinpoort glijdt. Maak kennis met het hoge Triangle-gebouw in Keulen, het Odysseum en de Lanxess Arena. De haltes voor de bustours zijn: - Dom (de eerste bus vertrekt om 10 uur, de laatste bus om 17 uur) - Oude Stad - Rothgerberbach - Chlodeigplatz - Chocolademuseum - Driehoekige toren - Lanxess Arena - Odysseum/Köln Arcaden - Dierentuin/Bloemen - Eigelstein - Mediapark - Friesenplatz - Neumarkt - Kathedraal (de eerste bus komt om 11:30 uur terug en de laatste bus komt om 18:30 uur aan) Elke 30 minuten komt er een nieuwe bus aan bij elke halte.

Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

3. Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

Bekijk de topattracties van Keulen vanaf het water tijdens een stadsrondvaart. Spot de wereldberoemde Dom van Keulen, vaar onder 5 bruggen door en geniet van het lopende commentaar uit de luidsprekers van het schip. Begin uw Rijncruise met het schip MS Rheinperle, MS Rheinland of MS Rheintreue. Nadat je de iconische Dom van Keulen en de oude binnenstad hebt bekeken, vaar je naar de Rheinauhafen, waar je de kenmerkende kraanhuizen kunt zien. Ga onder 5 bruggen door om Rodenkirchen in het zuiden te bereiken. De cruise brengt je vervolgens naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ten noorden van de koepel, zoals de Zoobrücke-brug. Ontdek tijdens de cruise meer over de bezienswaardigheden van Keulen met commentaar aan boord en Engels en Duits. Als u wilt, kunt u ontspannen met een lokaal Kölsch-biertje of een sterke koffie en een stuk taart. Op extra avondvaarten (vanaf 17.30 uur) kunt u aan boord genieten van de zonsondergang met gekoelde loungemuziek en ontspannen tijdens de rondvaart! (Deze rondleidingen worden uitgevoerd zonder uitleg van de bezienswaardigheden.)

Keulen: ticket Chocolademuseum

4. Keulen: ticket Chocolademuseum

De bezoekers worden verwelkomd met een tropisch huis waar je naar binnen kunt lopen, natuurhistorische informatie over cacao, tentoonstellingen van precolumbiaanse culturen uit Midden-Amerika, een belangrijke verzameling porselein en zilver uit de Barokperiode, evenals talloze oude machines uit de tijd van industrialisatie. In een glazen chocoladefabriek en in het chocolade-atelier kunnen bezoekers zien hoe chocoladeproducten op industriële wijze worden gemaakt, maar ook individueel met de hand. Daarnaast is er een 3 meter hoge chocoladefontein waarin 200 kg heerlijke chocolade constant borrelt voor proeverijen. Proeven wordt uitdrukkelijk aangemoedigd!

Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

5. Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

Maak een spannende reis met TimeRide en beleef het ongerepte Keulen en de fascinerende levensstijl van de legendarische jaren twintig! Samen met de charmante hoedenmaakster Tessa en de Keulse trambestuurder Pitter ontdek je de spannende tijd na het einde van de Eerste Wereldoorlog, de Britse bezetting en de Spaanse griep. Jouw tijdreis in drie stappen: - De bioscoop: In de jaren 1920 ontwikkelden zich steeds meer bioscopen tot enorme filmpaleizen. De bioscoop was een alomtegenwoordig en glamoureus onderdeel van het dagelijks leven en een belangrijke bron van informatie. Stap binnen in ons 'Lichtspielhaus' en neem plaats in het gezelschap: een onderhoudende korte film in de stijl van die tijd toont je de historische ontwikkeling van Keulen in de jaren twintig. - De hoedenwinkel: In de hoedenwinkel van de familie Riedschneider duik je samen met Tessa in de wereld van de glamoureuze mode uit de jaren twintig. In de jaren 1920 droeg iedereen een hoed en de keuze van de hoed zei veel over de drager! In de liefdevol ingerichte winkel wordt de kunst van het hoeden dragen en hoeden maken geïllustreerd aan de hand van talrijke originelen van de Keulse hoedenmakersfamilie Diefenthal. Je komt ook meer te weten over Tessa's dringende speciale bestelling... Zal haar belangrijke levering op tijd op de Neumarkt aankomen dankzij Pitter? · De VR-rit: Het hoogtepunt van je reis terug naar het jaar 1926. Tijdens je virtuele rit met de eerste elektrische tram in Keulen ervaar je de pracht van de stad, voordat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Met jouw VR-bril geniet je van een 360-graden panoramische blik en ontdek je iconische gebouwen in het oude Keulen, waarvan vele zijn verdwenen of onherkenbaar zijn geworden: de omgeving van de Dom van Keulen, het oude treinstation, het theater Schauspielhaus, het stadhuis onder Konrad Adenauer, en veel meer. Op de Neumarkt eindigt je reis in de bonte carnavalsdrukte met een 'grande finale'.

Keulen: Brouwerij Tour met 3 Kölsch Bierproeverijen

6. Keulen: Brouwerij Tour met 3 Kölsch Bierproeverijen

Ontdek de fascinerende brouwcultuur en geschiedenis van Keulen op een ontspannen manier. De rondleiding met gids neemt je mee naar de meest gerenommeerde brouwerijen van de stad, waar je drie heerlijke soorten Kölsch kunt proeven (inbegrepen). De gemotiveerde gidsen selecteren brouwerijen op basis van de groepsdynamiek en wensen om voor elke gelegenheid een ervaring op maat te creëren. Naast de traditionele brouwerijen zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion of het eerbiedwaardige Früh am Dom, worden ook de spannende, jongere brouwerijen in de oude stad verkend. De unieke ervaring begint in het hart van de stad, bij de hoofdingang van de Dom van Keulen, en leidt door de pittoreske oude stad naar de Heumarkt. Of je nu alleen reist, met z'n tweeën, in een groep of als gezelschap - deze tour belooft twee zorgeloze en vermakelijke uren in de prachtige oude stad aan de Rijn.

Keulen: The Melaten Cemetery, Life, Love and Death Tour

7. Keulen: The Melaten Cemetery, Life, Love and Death Tour

Dwaal door Melaten Cemetery in Keulen en bekijk de graven van de meest prominente persoonlijkheden van de stad tijdens een wandeltocht. Dompel je samen met een gids onder in de rust en rijke geschiedenis van het grote park. Ontdek een plek van stilte ingebed in een prachtig park met onvergelijkbare flora en fauna in het midden van Keulen. Bezoek de begraafplaats van Melaten en wandel door het complex, dat een oppervlakte heeft van meer dan vierhonderdduizend vierkante meter en zo'n 55.000 graven. Geniet van momenten van rust en stilte tijdens de rondleiding en ervaar hoe dicht liefde, dood en lijden en kunstcultuur bij elkaar horen. Leer interessante feiten en curiosa over historische persoonlijkheden en indrukwekkende graven en monumenten en bezoek de voormalige "Leprosenanstalt".

Keulen: Stadsrondvaart over de Rijn langs de oude binnenstad

8. Keulen: Stadsrondvaart over de Rijn langs de oude binnenstad

Alle tochten leiden langs het panorama van de oude stad en langs de Rheinauhafen met de kraanhuisjes en terug langs de Rijn naar Keulen-Mülheim. Ga verder de Rijn op naar de dierentuin/kabelbaan, waar u ook kunt in- en uitstappen. Uiteindelijk keert de cruise terug naar het startpunt, de pier bij Dom/Hohenzollernbrücke waar de reis eindigt.

Keulen: KölnCard met kortingen

9. Keulen: KölnCard met kortingen

Ontdek Keulen op je gemak en op een kosteneffectieve manier met de KölnCard. Deze kaart biedt je een hele reeks kortingsaanbiedingen voor artistieke, culturele en vrijetijdsattracties, alsook in horecagelegenheden en winkels. Bijvoorbeeld: je kunt de musea van Keulen en vele andere bezienswaardigheden bezoeken tegen een gereduceerd tarief. Ontvang korting bij theater- en muzieklocaties in de stad, en reis de regio af per boot. Deze aanbieding stelt je tevens in staat gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in de stad. KölnCard kortingen: Musea -- Deutsches Sport und Olympia Museum - 50% korting op toegang tot het museum - Duftmuseum Farinahaus - 50% korting op toegang museum - Kölner Karnevalsmuseum - 50% korting op toegang museum voor volwassenen - Käthe-Kollwitz-Museum - 50% korting op toegang museum voor volwassenen - Kölner Senfmuseum - 50% korting op de prijs van de molentour - Photografische Sammlung / SK Stiftung Kultur - 50% korting op de actuele tentoonstelling - Tanzmuseum des Deutschen Tanzarchivs - 50% korting op de actuele tentoonstelling - Kolumba Kunstmuseum des Erzbistums Köln - 40% korting op de entreekosten - Schokoladenmuseum - 24% korting op de entreeprijs - Archäologische Zone Köln - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - EL-DE Haus NS Dokumentationszentrum - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Kölner Dom Schatzkammer - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Museum für Angewandte Kunst - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Museum für Ostasiatische Kunst - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Museum Ludwig - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Museum Schnütgen - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Rautenstrauch-Joest-Museum - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Römisch-Germanisches-Museum - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Kölnisches Stadtmuseum - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen - Wallraf-Richartz-Museum - 20% korting op de entreeprijs, met uitzondering van speciale tentoonstellingen Eten - Karstadt Le Buffet Restaurant & Cafe - 20% korting op maaltijden en drankjes - Maritim Hotel - 20% korting op alle maaltijden en drankjes in het Café Heumarkt - Brauhaus Sion - 15% korting op een hoofdgerecht - Café Scholl - 15% op het dagelijkse lunchgerecht - Dinea Café & Restaurant in de GALERIA Kaufhof - 15% korting op maaltijden (met uitzondering van speciale aanbiedingen) - Hard Rock Cafe Cologne - 15% korting in het restaurant (met uitzondering van alcoholische dranken) Sightseeing - KölnTourismus tour - 50% korting op de dagelijkse tour (met uitzondering van zaterdagen en zondagen) - Colonia Prima tour - 28% korting op de kostuumtour "Bezoek de verboden stad van Heinrich Heine in Keulen" - Stadtgeschichten Köln tour - 23% korting op alle tours - CCS Busreisen GmbH - 20% korting op de dagkaart voor de Tourist Shuttle Hop On, Hop Off - Colonia Prima tour - 20% korting op openbare kostuumtours - Kolumba Kunstmuseum des Erzbistums Köln - 20% korting op openbare tours - Köln Düsseldorfer boot (KD) - 20% korting op de normale prijs, met uitzondering van speciale boottochten - KölnTourist boot - 20% korting op panorama boottochten, haventochten en dagtochten naar het Siebengebirge - Fietshuur bij de Hauptbahnhof - 20% korting op de huur van een City-Bike voor 1 dag - StadtKunst Köln - 20% korting op alle tours - inside Cologne - 15-20% korting op alle openbare tours voor volwassenen - RheinEnergie Stadiontour - 17% korting op enkel ticket voor volwassenen - KölnerCity Tour e.K. - 15% korting op alle toeristische busritten - KölnTourismus - 15% korting op openbare stadstours - perpedalo Köln Rikscha - 15% korting op alle ritten Belevenissen - Studiobühne Köln - 50% korting op de ticketprijs - Wolters Bimmelbahn - 42% korting op een enkele rit voor volwassenen - Comedia Köln Theater - 28% korting op de entreeprijs - Kölner Zoo - 17% korting voor volwassenen en 24% voor kinderen - Gürzenich Orchester in der Philharmonie - 20% korting op concerten op maandagen en dinsdagen - Odysseum - 20% korting op de entreeprijs - Oper Köln - 20% korting op alle evenementen - Theater am Dom - 20% korting op alle evenementen - Kölner Haie Eishockey - 15% korting op wedstrijden in de hoofdring van de KEC - Kölner Seilbahn - 15% korting op retourtjes voor volwassenen - Theater am Bauturm freies Schauspiel - 15% korting op de ticketprijs - koelnwhisky Dieter Matuschke - 10% korting op whisky- en rumproeverijen Winkelen - Hard Rock Cafe Cologne - 15% korting in de Rock Shop - KölnTourismus - 15% korting op aankopen in de KölnShop - 4711 Traditionshaus - 10% korting op aankopen boven 25 EUR - Duftmuseum Farina - 10% korting op een Original Eau de Cologne - koelnwhisky Dieter Matuschke - 10% korting op internationale whiskeys, wijnen en likeuren

Keulen: Rijncruise tussen Dom en Rodenkirchen

10. Keulen: Rijncruise tussen Dom en Rodenkirchen

Zie de top bezienswaardigheden van Keulen vanaf het water tijdens een stadscruise. Bewonder het uitzicht op de wereldberoemde Dom van Keulen vanaf het water en duik dieper in de bezienswaardigheden met het lopende commentaar uit de luidsprekers van het schip. Begin je Rijncruise door aan boord te gaan van een van de ruime rivierboten, de MS RheinPerle, de MS RheinLand, de MS RheinCargo of de MS RheinTreue. Vertrek op je sightseeing avontuur. Maak foto's van het uitzicht op de iconische Dom van Keulen en de oude binnenstad, vaar naar de Rheinauhafen waar het Schokoladenmuseum en het Sportmuseum zijn gevestigd. Passeer de karakteristieke kraanhuizen van het havengebied. Je vaart onder 5 bruggen door om in het zuiden de gemeente Rodenkirchen te bereiken. Ontdek tijdens de cruise meer over de bezienswaardigheden van Keulen met commentaar aan boord in het Engels en Duits. Bij extra avondtochten (vanaf 17.15 uur) kun je aan boord genieten van de zonsondergang met relaxte loungemuziek en ontspannen tijdens de tocht! Deze tochten worden uitgevoerd zonder uitleg over de bezienswaardigheden. Verzorg jezelf aan boord met de mogelijkheid om een lokaal Kölsch biertje of een sterke koffie met een stuk taart te kopen. Keer terug naar je ontmoetingspunt aan het einde van je ontspannende cruise. Let op: Als je deze tickets boekt, kun je de reis op de stations Rheinauhafen en Rodenkirchen niet onderbreken!

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Keulen

Alle activiteiten

223 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Keulen

Andere activiteiten in Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.5
(12.258 beoordelingen)

Erg leuke tour gehad. We hingen aan de lippen van onze tour guide Jens die ons van alles vertelde over Kölsch en de vele eigenzinnigheden die hierbij horen. Maar naast verhalen over bier wist hij ook van alles te vertellen over de stad. Kortom: een ontzettend leuke manier om Keulen op een gezellige manier te leren kennen!

Afgelopen zaterdag waren wij daar met 10 meiden voor een vrijgezellenfeest. De tour was erg leuk en de gidsen waren erg vriendelijk en behulpzaam! De tour duurde langer dan ik had verwacht en we hadden een geweldige avond.

Leuke tour met een leuke gids die je veel informatie over de geschiedenis van de stad en het bierbrouwen verteld.

goede uitleg met de nodige humor, Moritz wist op al onze vragen een mooi en duidelijk antwoord te bieden.

Een zeer vermakelijke en mooie tour met een zeer aardige gids.