Keulen
Activiteiten voor het hele gezin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Keulen Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Keulen: ticket Chocolademuseum

1. Keulen: ticket Chocolademuseum

Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

...
Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

2. Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

Deze excursie maakt tijdreizen mogelijk: tijdens een virtuele rit door de oude stad kunnen bezoekers het levendige oude Keulen van 1900 ontdekken, in een historisch accurate replica van een tram. Dankzij virtual reality kun je jezelf onderdompelen in de geschiedenis en het nog altijd intacte oude Keulen in al haar glorie ervaren.  De VR-bril biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden en, samen met de wind, vibraties, en Keulse chauffeur, ben je verzekerd van een onvergetelijke tijdreis-ervaring. Met nog twee haltes is je levendige excursie naar de geschiedenis van Keulen compleet: in de bioscoop zie je een korte film met impressies van Rooms Keulen tot het heden. Bezoek een tentoonstelling van 3D-foto's die een reis door de tijd laten zien met bekende bezienswaardigheden van Keulen. Het ongeveer 45-minuten durende bezoek aan de tentoonstelling zal tijdreizigers van jong tot oud plezieren, vooral groepen en families met kinderen; de attractie biedt een unieke historische ervaring.

...
Keulen: 11-City-Highlights Scavenger Hunt

3. Keulen: 11-City-Highlights Scavenger Hunt

Een moderne stadsrally wacht op je, waarin je lastige puzzels zult aanpakken terwijl je interessante informatie ontdekt. Vanaf de allereerste taak word je al ondergedompeld in een wereld vol verborgen aanwijzingen en mysterieuze hints. Je zult actief met elkaar communiceren en dichter bij elkaar komen terwijl je je collega's verrijkt met je kennis. Jij bepaalt wanneer je je avontuur begint en eindigt, volledig onafhankelijk van reisgidsen en groepen. Om deel te nemen hebt u alleen een smartphone met een actieve internetverbinding nodig. Nadat je je voucher voor deze stadsquest op de startpagina hebt ingewisseld, sturen je gidsen je onmiddellijk een startlink via e-mail. Vanaf daar kunt u de speurtocht beginnen door de link via uw smartphone te openen. Je volgt de route die je van de ene naar de andere showplace voert, waarbij je slimme vragen beantwoordt en lastige puzzels oplost. Tijdens deze tour bezoekt u bezienswaardigheden zoals de Dom van Keulen, de Hohenzollern-brug, het Romeins-Germaans museum, het Stadhuisplein, het Geurenmuseum en andere Keulen-attracties. Als u problemen hebt met het oplossen van een taak, kunt u het systeem gebruiken om meerdere aanwijzingen te krijgen en zelfs het juiste antwoord weer te geven. Natuurlijk bent u vrij om internet te gebruiken als bron van kennis. Aan het einde van elke taak ontvang je spannende informatie en onderhoudende verhalen over het relevante zicht.

...
Keulen: uitstap legendes en geschiedenis in het Duits

4. Keulen: uitstap legendes en geschiedenis in het Duits

Je ontdekt de oude binnenstad van Keulen en dompelt je onder in het bewogen verleden van de stad. Je luistert naar de verhalen en legendes en komt te weten of er een kern van waarheid zit in sommige. Je komt te weten waarom de Heinzelmännchen (elfjes) uit Keulen verdwenen en hoort het verhaal van de witte vrouw, die nu nog steeds te zien is. Je komt te weten waarom er zogenaamde Grinköpfe (grimasmaskers) aan een aantal muren hangen en hoort alles over de relatie van de duivel met Meister Gerhard en een corrupte burgemeester. Je luistert naar de leuke en interessante verhalen uit de middeleeuwen en krijgt de beroemdste bezienswaardigheden van Keulen te zien.

...
Keulen: rondleiding Kölsche hoogtepunten

5. Keulen: rondleiding Kölsche hoogtepunten

Tussen de Dom van Keulen en de Grote Sint-Martinus, direct aan de oevers van de Rijn, ligt de oude binnenstad van Keulen. De karakteristieke charme van deze wijk en haar middeleeuwse huizen werd zelfs al in de carnavalshit "Die Hüs'cher bunt om Aldermaat" (tekst en muziek: Gerhard Jussenhoven / Jupp Schlösser, 1938) bezongen. Hier vind je ook een hele reeks bezienswaardigheden van Keulen. Ga mee op reis door de tijd naar de Romeinen. Legendes, verhalen en anekdotes brengen de geschiedenis van Keulen tot leven. Samen met je lokale gids bezoek je het stadhuis van Keulen en de Joodse wijk. Spannende verhalen van brouwerijen en pubs, historische persoonlijkheden en belangrijke gebouwen zorgen voor een authentieke ervaring in het hart van Keulen. Deze barrièrevrije rondleiding geeft je levendige inzichten in het middeleeuwse Keulen.

...

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Het Chocolademuseum is zeker een zeer interessant en het bekijken waard als je in Keulen bent. Ik zou zeker de tickets op voorhand bestellen, je vermijdt een lange wachttijd aan de kassa en we hebben ook een rondleiding geboekt, die ik iedereen van harte kan aanraden. Je wordt geïnformeerd over de belangrijke dingen en leert zo veel over de productie en verwerking en ziet iets meer dan de bezoekers die "gewoon" langslopen. Een geslaagde ervaring!

Een bezoek aan dit museum was een van de beste stappen voor onze korte vakantie daar in Keulen. Mijn familie en ik waren erg verrast over dit soort presentatie, dit lijnproces om daar chocolade te produceren was meer dan interessant. Bedankt Chocolademuseum!

Dit was een goed opgezette informatieve rondleiding voor zowel kinderen als volwassenen. Het beste deel was het einde van de tour die gasten naar de chocolaterie leidt die zo'n breed scala aan chocolaatjes heeft.

Een online ticket boeken is logisch, want het Chocolademuseum wordt altijd goed bezocht. Het museum is een geweldige bestemming en ook voor de kleintjes erg spannend en interessant.

Veel geweldige en interessante informatie, een spannende reis door de tijd door het oude Keulen! Je moet er echt doorheen! Ook interessant voor kinderen!