Keulen Cultuur & geschiedenis

Keulen Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Keulen: ticket Chocolademuseum

1. Keulen: ticket Chocolademuseum

Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

Keulen: wandeltocht door de oude stad met nachtwaker - Duits

2. Keulen: wandeltocht door de oude stad met nachtwaker - Duits

Verken de oude binnenstad van Keulen op een wandeling met gids en zie de historische gebouwen 's avonds verlicht. Met de nachtwaker aan je zijde wandel je door de steegjes waar je mooie, maar ook griezelige dingen ontdekt. Ontdek waarom varkens werden geslagen voor de kerken van Keulen en waarom zwerfhonden in de afgelopen eeuwen zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd, toen je elk vol uur nog te horen kreeg hoe laat het was. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

3. De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

Wie zou het beroep van beul kunnen beoefenen? Wanneer ontving een beul zijn meesterlijke vakdiploma, waardoor hij de hoofden kon laten rollen namens de staat? Wie verbood melaatsen en door de plaag besmeurde hoeren? Wie wandelde door middeleeuwse donkere steegjes en vermoorde wilde honden en verdwaalde zwijnen? Wie heeft spellenboeken verbrand en kon galgen bouwen? De beul - iemand moest het doen! Sluit je aan bij een middeleeuwse headsman op een bloedstollende rondleiding van 1,5 uur, die je door het historische centrum van Keulen leidt. Zoek uit wat er tijdens een executie mis kon gaan en hoe een beul zijn eigen lage inkomen aanvulde als een knacker, een hondenvanger of een goudzoeker. Leer alle bloederige en gruwelijke details ... als je het aandurft om mee te doen.

Keulen: historische misdaadtour in het Duits

4. Keulen: historische misdaadtour in het Duits

Ontdek samen met je deskundige gids enkele van de plaats delicten van Keulen van 1900 tot heden. In de afgelopen decennia heeft Keulen herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald met Hollywood-achtige inbraken, berovingen, kinderontvoering en moord, met opgeloste en onopgeloste misdaden. Sommige gevallen zijn herinnerd, maar andere zijn volledig vergeten, hoewel de media-interesse groot was. Niet alleen de media hebben een grote rol gespeeld in de recente strafzaken, ook de werkwijze van criminelen en rechercheurs is sterk veranderd. Dompel jezelf onder in de donkere kant van de stad, van de kathedraal tot de Neumarkt, en kom meer te weten over de afschuwelijke geschiedenis van Keulen.

Keulen: historische rondleiding met een lach

5. Keulen: historische rondleiding met een lach

Maak een reis door de stadsgeschiedenis van Keulen in het kielzog van je gids die je rondleidt door de mooie oude binnenstad. Je bekijkt de hoogtepunten van de stad, waaronder de indrukwekkende Dom, en kunt ondertussen luisteren naar interessante anekdotes over het Keulse carnaval. Alle historische weetjes worden op een leuke manier gebracht. Je ontdekt waar de inwoners van Keulen vandaan komen en hoe de stad ontstond. De vroegere oorlogen komen aan bod en niet te vergeten de vele facetten van het traditionele carnaval van Keulen. Ontdek hoe het Keulse dialect zich in de loop der tijd ontwikkelde en wat de rode en blauwe vonken betekenen.

Keulen: wandeltocht langs de donkere kant van de stad

6. Keulen: wandeltocht langs de donkere kant van de stad

Geniet van een begeleide wandeling door Keulen en ontdek de donkere kant van de stad terwijl je hoort over schurken, ontvoerders en andere rapscallions. Slenter door de straten en bewonder de beroemde kathedraal, de St. Andreaskerk en andere bezienswaardigheden. Begin met de sprekende straffen van de Middeleeuwen en volg de vele daden, oordelen en straffen tot in onze tijd. Wie was de laatste ter dood veroordeelde gifmenger in Duitsland, en wie was de vampier van Düsseldorf? Rollen er echt koppen in Keulen tijdens carnaval? Waar was het rode licht thuis in Keulen en wat had Romy Schneider te maken met Keulse pooiers? Geniet van een spookachtige stadswandeling die je niet snel zult vergeten. Ga naar huis met veel interessante feiten over het griezelige verleden van Keulen en verhalen over deze soms donkere, soms roodverlichte stad.

Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

7. Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

Ontdek enkele van de meest relevante bezienswaardigheden van Keulen tijdens een privéwandeling door het stadscentrum. Dwaal langs de rivier de Rijn, staar naar de Dom van Keulen en steek de Hohenzollern-brug over terwijl je praat met een lokale gids. Begin de rondleiding voor de beroemde kathedraal van de stad en bewonder dit kenmerkende, historische bouwwerk dat aan de Rijn grenst. De kathedraal is het op een na hoogste gebouw van de stad en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Maak vervolgens van de gelegenheid gebruik om het Dionysus-mozaïek te zien, dat dateert van rond 220 na Christus en het middelpunt is van het Romeins-Germaans museum. Nadat je het mozaïek hebt bekeken, wandel je langs de Hohenzollern-brug, die uitkijkt over de Rijn, en maak je een paar foto's om deze gedenkwaardige ervaring vast te leggen. Vervolg vanaf de brug de tour in de oude binnenstad van Keulen en ervaar de unieke historische aantrekkingskracht. Geniet van de traditionele oude huizen en lokale brouwerijen, die direct aan de Rijn liggen. Als je door de smalle steegjes van de oude stad loopt, stop dan bij de Grote St. Martin-kerk bij de historische vismarkt van de stad. Bekijk het kenmerkende ontwerp van de kerk dat door de jaren heen de skyline van de oude binnenstad heeft gevormd. Ga vervolgens langs de Willi Ostermann-fontein en stop dan bij het historische stadhuis van Keulen, beroemd om zijn renaissancegevel. Bezoek daarna de grootste winkelstraat van de stad, Hohe Street, waar alles te vinden is, van elektronica tot kleding en schoenen. Sluit de wandeltocht af door te stoppen bij de Heinzelmännchen-fontein, een monument gewijd aan een lokale mythe over kleine mensen die de hele nacht doorwerkten, zodat de inwoners van Keulen het overdag rustig aan konden doen.

Keulen: op zoek naar historische sporen van de Romeinen

8. Keulen: op zoek naar historische sporen van de Romeinen

Meer dan 2000 jaar geleden stichtten de Romeinen een vroege nederzetting in het gebied van het stadscentrum van Keulen, dat in het midden van de eerste eeuw volledige stadsrechten kreeg, evenals een nieuwe naam: Colonia Claudia Ara Agrippinensium. De Romeinen bouwden een stadsmuur, een stratennetwerk, een watervoorziening, een riolering en vestigden woonwijken, bedrijven, tempels en statige gebouwen. Met deze maatregelen creëerden de Romeinen een stedelijke infrastructuur, die vandaag de dag nog steeds het stadsbeeld van Keulen beïnvloedt. Zelfs de belangrijkste winkelstraten komen overeen met die van 2000 jaar geleden. Afhankelijk van de beschikbaarheid verken je het Ubiermonument en/of de opgraving onder de kloosterkerk Groß Sankt Martin.

Keulen: nostalgische tour in het Duits in vintage bus

9. Keulen: nostalgische tour in het Duits in vintage bus

Dompel jezelf onder in het verleden van Keulen en geniet van een nostalgische reis door de stad. Beleef de jaren 50 en 60 tijdens deze spannende reis door de tijd. Stap aan boord van de vintage bus en word verwelkomd door je gids, die een petticoat draagt, de beroemde pluizige rok. Bekijk de stad door de ramen van een oude Zwitserse postbus of een vintage bus uit 1960 en beleef een stukje levendig verleden. Ontdek alle aspecten van Keulen na de wederopbouw. Begin bij de kathedraal, het herkenningspunt van Keulen. Rijd door het Gerlingsquartier, over de ringwegen en door het Griechenmarktviertel tot u in de Südstadt aankomt. Bekijk de pittoreske oude binnenstad voordat u terugkeert naar de Komödienstraße, dicht bij de kathedraal.

Keulen: uitstap legendes en geschiedenis in het Duits

10. Keulen: uitstap legendes en geschiedenis in het Duits

Je ontdekt de oude binnenstad van Keulen en dompelt je onder in het bewogen verleden van de stad. Je luistert naar de verhalen en legendes en komt te weten of er een kern van waarheid zit in sommige. Je komt te weten waarom de Heinzelmännchen (elfjes) uit Keulen verdwenen en hoort het verhaal van de witte vrouw, die nu nog steeds te zien is. Je komt te weten waarom er zogenaamde Grinköpfe (grimasmaskers) aan een aantal muren hangen en hoort alles over de relatie van de duivel met Meister Gerhard en een corrupte burgemeester. Je luistert naar de leuke en interessante verhalen uit de middeleeuwen en krijgt de beroemdste bezienswaardigheden van Keulen te zien.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Keulen

Welke topattracties zijn een must-see in Keulen?

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.006 beoordelingen

Heel leuk bezoek. Passende prijs. Het sterke punt van deze activiteit is het kunnen zien van de productielijn. Verder kan het geen kwaad om gesmolten chocolade te proeven met een lekker wafeltje dat nu gedipt wordt. Aan het begin en aan het einde van de tour wordt een chocolaatje bezorgd. Ik zou het opnieuw doen.

☕️ Alles top , wij hebben van het gebak koffie en chocolade genoten en veel plezier beleefd in het museum . Jong en oud het maakt niet uit iedereen vond het leuk . Familie chocolade

Erg leuk museum. Leuk dat de productie Van chocolade ook zichtbaar plaatsvindt in het museum

ein toller Nachtwächter. er kann sehr gut erzählen mit seinem Kölner Akzent

Zeer mooi vormgegeven museum en alles wordt heel duidelijk gepresenteerd