Datums kiezen

KeulenGraffiti & street art

Keulen Graffiti & street art: onze aanbevelingen

Keulen: Street Art-wandeltocht door de wijk Ehrenfeld

1. Keulen: Street Art-wandeltocht door de wijk Ehrenfeld

Bekijk een andere kant van Keulen tijdens een Ehrenfeld street art-wandeltocht. Verken de straten van het culturele centrum van Keulen, spot straatkunst van AEC Interesni Kazki, El PEZ en Captain Borderline en leer over de technieken die de kunstenaars gebruiken. Ontmoet je gids op het politiebureau in Ehrenfeld en begin je reis naar de ondergrondse wereld van straatkunst. Terwijl je met je gids loopt, moet je opletten voor spannende kunstwerken op de gebouwen. Ontdek werken van lokale kunstenaars uit Keulen en internationale kunstenaars, waaronder AEC Interesni Kazki, Captain Borderline, El PEZ, Hero Art, Huami, PlanetSelfie, Sei Leise en Zezao. Omdat sommige van deze kunstenaars gespecialiseerd zijn in illegale straatkunst, worden de werken soms snel verwijderd. Als je een werk ziet, hoor dan van je gids over de technieken van de kunstenaar. Aan het einde van je rondleiding kun je uitzoeken wie het stuk heeft geschilderd zonder hulp van je gids.

Keulen: fietstocht street art

2. Keulen: fietstocht street art

Begin op zondag wanneer de stad lijkt te slapen en de straten in het eigenzinnige Keulen een beetje stiller zijn, op een interessante tour door de hippe Belgische wijk en het onconventionele gebied van de stad, Ehrenfeld. Huur een fiets in de buurt van de Eigelsteintor, en fiets door de stad op je Citybike terwijl je luistert naar interessante informatie van je gids. Ontdek de verschillende vormen van street art rondom de stad en zie werken van artiesten uit de hele wereld. Leer meer over de achtergrond en technieken van deze kunstvorm en zijn kunstenaars. Ontdek een ander soort kunst - een voorbijgaande en steeds veranderende kunst, voordat je ontspannen kunt genieten van een pauze in een lokaal café.

Keulen: Street Art-wandeltocht in de wijk Ehrenfeld

3. Keulen: Street Art-wandeltocht in de wijk Ehrenfeld

Verken de wijk Ehrenfeld in Keulen tijdens deze begeleide street art-wandeltocht. Ontdek alles, van levensgrote muurschilderingen tot kleinere tags. Luister terwijl je lokale gids je vertelt over de berichten achter het kunstwerk. Ontmoet je gids in West Ehrenfeld en begin je met kunst gevulde wandelavontuur. Bekijk gebouwen met levendige muurschilderingen terwijl je je een weg baant door deze wijk vol charmante cafés, kebabwinkels, hippe boetieks en postindustriële clubs. Ontdek hoe deze wijk zich snel heeft ontwikkeld vanuit een gebied dat 200 jaar geleden uit drie boerderijen bestond. Zie hoe dit gebied het mekka van straatartiesten is geworden. Ervaar de steeds veranderende straatkunst die op de meest onverwachte plekken te vinden is. Trakteer uzelf op straatkunst voordat u uw tour buiten het Bürger Zentrum Ehrenfeld-gebouw beëindigt.

Verken de beste straatkunstwijk van Keulen

4. Verken de beste straatkunstwijk van Keulen

Deze ervaring wordt verzorgd door een onafhankelijke Local. Keulen is de must-go bestemming voor cultuurliefhebbers. Met meer dan 40 musea, talloze kunstgalerijen en kunstbeurzen biedt de stad cultuurliefhebbers een onvergetelijke ontmoeting met klassieke, hedendaagse en straatkunst. Ga met me mee voor een verkenning van de levendige straatkunstscène van Keulen in de meest artistieke buurt van de stad! Deze ervaring is ontworpen om je een beter begrip te geven van stedelijke kunst, de makers ervan en de verhalen die ze vertellen via hun ambacht. Kom klaar om te lopen, te ontdekken, te leren en versteld te staan van het talent en de creativiteit die op elke hoek te vinden is. Of je nu een liefhebber van straatkunst bent of gewoon een nieuwsgierige reiziger, deze ervaring belooft je te verrassen en te inspireren! Onze wandeling eindigt bij het heerlijke Café Goldmund, een waar toevluchtsoord voor zowel literatuur- als koffieliefhebbers. Dit café is gunstig gelegen nabij het levendige treinstation Keulen-Ehrenfeld en biedt een perfect toevluchtsoord om Keulen verder te verkennen. Wie is een lokaal? Een Local is iemand die gepassioneerd is over het delen van authentieke ervaringen op basis van hun interesses. Als LocalBini brengen we gepassioneerde mensen van over de hele wereld samen en geven ze de kans om unieke ervaringen aan te bieden via onze marktplaats

Keulen: begeleide wandeling Kwartier Latang met 1 Kölsch

5. Keulen: begeleide wandeling Kwartier Latang met 1 Kölsch

Ontdek de essentie van het universiteitsleven in Keulen tijdens een rondleiding door Kwartier Latäng. Kom meer te weten over de vreemde geschiedenis, internationale cultuur en bizarre feesten van het gebied die bewijzen dat dit geen doorsnee studentenwijk is. Bekijk restaurants die variëren van charmant tot ranzig en de beroemde universiteitsmuur. Neem tijdens de 2 uur durende rondleiding deel aan de lokale traditie van een biertje pakken bij de kiosk en genieten van een slokje terwijl je wandelt de straten. Volg het op met een drankje in een van de bars met uitzicht op de drukste straten van de buurt en leer over de lokale geschiedenis. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je prinsessen, astronauten of een voddenclown tegenkomen die symbool staan voor lokale evenementen en feesten. Ga langs de populairste bars en clubs en ontvang aanbevelingen van je gids over wat je na de tour kunt gaan bekijken.

Keulen: begeleide wandeling door de kunstgalerijen in het centrum

6. Keulen: begeleide wandeling door de kunstgalerijen in het centrum

Bezoek 4 tot 5 kunstgalerijen in het centrum van Keulen tijdens deze intieme kunstgalerijwandeling met een persoonlijke gids. Verken exposities vol creatieve inspiratie, met schilderijen, sculpturen en meer. Leer meer over de stad en de galerijen die je bezoekt. Kom oog in oog te staan met galeriehouders en zie het beste van de Keulse kunstscene met toegang tot meerdere galerijen allemaal in één tour. Ontdek het hart van de kunstwereld, niet in musea maar in de beste galerijen. Dompel jezelf onder in de meest opwindende, wilde en avant-gardistische taferelen van de Duitse metropool. Kijk uit naar meeslepende ontmoetingen met kunst die alles behalve cliché is. Behalve enthousiasme en nieuwsgierigheid hoef je verder niets mee te nemen. De gekozen kunstgalerijen worden exclusief geselecteerd door de redactie van het tijdschrift ART elke maand en behandelt alles van schilderijen tot sculpturen.

Veelgestelde vragen over Graffiti & street art in Keulen

Welke andere activiteiten dan Graffiti & street art zijn de moeite waard in Keulen?

Welke Graffiti & street art in Keulen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Graffiti & street art in Keulen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Andere activiteiten in Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 16 beoordelingen

De straatkunsttour gaf een goed inzicht in straatkunst waar je anders misschien langs zou lopen. Je kon zien dat de gids Christian een passie voor kunst had. Ik zou de rondleiding aanbevelen! Het enige kleine puntje van kritiek/suggestie voor verbetering: bij meertalige groepen mag in overleg alles in het Engels zijn zodat we niet alles dubbel hoeven te vertellen.

Het was een geweldige tour, onze gids Peter kon veel achtergrondkennis geven over de individuele plekken, alles was super georganiseerd, de fietsen waren ook in zeer goede staat - een duidelijke aanbeveling van mij!

Voor de tour wist ik niet eens dat er in Keulen zoveel street art was, ook van nationale artiesten. Een interessante, vermakelijke tour met een bekwame gids, een echte aanrader

Eens weg uit te drukke toeristenbuurten om dingen te zien waar je anders aan voorbij zou rijden. Ideaal met tieners!