Toegangsticket

Keulen: ticket Chocolademuseum

Keulen: ticket Chocolademuseum

Vanaf € 12,50 per persoon

Bezoek het Chocolademuseum in Keulen en reis door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. Ontdek hoe chocolade Europa bereikte en hoe het de laatste decennia is veranderd.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Leer over de geschiedenis van chocolade en hoe het 5000 jaar geleden werd gebruikt door de Maya's en Azteken
 • Ontdek hoe chocolade werd gezien toen voor het eerst naar Europa kwam
 • Dompel jezelf onder in de zoetste geschiedenis en cultuur
Volledige beschrijving
Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.
Inbegrepen
 • Entreeticket met voorrang
 • Informatieboekje
 • Rondleiding met gids 
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Mondkapjes zijn verplicht in binnenruimtes
 • Naast het bewijs van vaccinatie moeten alle deelnemers die ouder zijn dan 18 jaar, een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto overleggen (bijv. rijbewijs of paspoort). Deelnemers onder de 18 jaar mogen ook een scholierenkaart met foto gebruiken. Deelnemers onder de 12 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene die aan bovenstaande vereisten voldoet. Deelnemers die niet aan deze eisen voldoen, wordt de toegang geweigerd of moeten het theater verlaten
 • Alle deelnemers die ouder zijn dan 18 jaar moeten ofwel middels een QR-code volledige vaccinatie of een Covid-19-infectie in de laatste 6 maanden kunnen bewijzen; óf een document overleggen dat medische bezwaren tegen vaccinatie bevestigt, samen met een negatieve PCR-test die niet langer dan 72 uur voordat de activiteit begint is afgenomen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Ga direct naar de ingang van het museum en scan je mobiele ticket

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 •  Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld worden door een betalende volwassene
 •  Laatste binnenkomst is 1 uur voor sluiting; de productiefaciliteiten sluiten ongeveer 30 minuten voor de sluitingstijd van het museum
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,4 /5

gebaseerd op 109 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

zeer interessant om te zien hoe chocolade gemaakt wordt. Ondanks de beperkingen door corona was het de moeite waard. Jammer dat de brasserie niet erg gericht was op Engelstalige toeristen en zij niet begrepen wat glutenvrij eten was. Uiteindelijk toch goed gekomen en er werd voor dochterlief een goede glutenvrije salade geserveerd.

11 oktober 2020

Het was mijn tweede keer daar en ik zou het opnieuw bezoeken tijdens mijn volgende verblijf in Keulen. Een leuke reis door de geschiedenis van chocolade. Het is er voor jong en oud. Terwijl uw eigen chocoladecreatie wordt voltooid, kunt u genieten van het uitzicht op de Rijn bij een kopje koffie.

20 januari 2020

Dit is echt een leuke en snelle manier om naar het Chocolademuseum te gaan. Ik zou alleen aanraden om daadwerkelijk in de rij te springen en met de mensen bij de ticketkiosk te praten, omdat er geen andere machine is om de barcode te scannen. Het museum zelf is echter erg mooi gestructureerd en deze activiteit geeft je de mogelijkheid om op elk moment van de geboekte dag te gaan, wat we erg nuttig vonden.

Verder lezen

18 december 2019

Georganiseerd door

Product ID: 321588